DarkCoffee
Üye
- İsim
- -
Merhaba,Merhaba foruma özel (toplu alımların dışında) bir kod var mıydı? @OkanT
coffeecalibre.com
Sete dikkat çekilmiş teşekkürler, set tabiki özel kahveler çok,![]()
Gesha Village Üçlü Set
Gesha Village Natural Gesha 1931 NARSHA: Kan portakalı, kumkat, bergamot ve yasemin kokuları; kayısı, şeftali ve erik tatları. Sulu elma ve kivi notaları. Gori Gesha 23/e04: Kuruyemiş, çikolata, çiçeksi kokular; karpuz, çilek, kiraz ve passionfruit notaları. Mossto 84hr Gori Gesha: Ananas...coffeecalibre.com
Şöyle bir set gelmiş, ilk 24 saat indirimli
Setin kaç gram olduğunu göremedim Okan bey. Bilgi verebilir misiniz?Sete dikkat çekilmiş teşekkürler, set tabiki özel kahveler çok,
Fakat diğer yeni eklenen kahvelerdede surpriz ozel seyler olabilir dikkat cekmek isterim![]()
3*50 toplam 150 gibi gördüm ben amaSetin kaç gram olduğunu göremedim Okan bey. Bilgi verebilir misiniz?
Gerçekten sürpriz fermantasyonmuşFakat diğer yeni eklenen kahvelerdede surpriz ozel seyler olabilir dikkat cekmek isterim
Setin kaç gram olduğunu göremedim Okan bey. Bilgi verebilir misiniz?
Merhabalar,3*50 toplam 150 gibi gördüm ben ama![]()
Merhabalar,Merhaba @OkanT Bey,
El Vergel Koji ve Edwin Narvaez çekirdekleri için kaçar günlük degass süresi tavsiye edersiniz?
Afiyet olsun,herhangi bir problem olmamasına ve keyifli bir deneyim elde etmenize sevindim.Kahvenizle aynı batche sahibiz galiba ama ben daha açıp koklamadim.Ellesirsem dayanamayabilirim gibi geliyor,Okan Bey'in Roest kavrumlarına uzun dönem degass i ben yakistiriyorum açıkçası.Daha önce Finca San Francisco ve Yemen Qimma da çekirdek karakterini fincana daha verimli bir şekilde aktarıldığını hissetmistim,başka deneyim cekirdeklerindeki deneyimlerim de hep buna paralel oldu açıkçası.Cok daha keyifli dönüşlerinizi okumak dileğiyle iyi akşamlar, keyifli fincanlarSonraki demlemelerimde farklı bir durum olursa yazarım fakat sorun olmadığını gördükten sonra 2-3 hafta dokunmam herhalde bu kahvelere, dinlendiririm
Merhabalar,Geçtiğimiz günlerde Pepe Jijon seti ile alakalı @OkanT beye mesaj atmıştım. Kahve 20 Mayıs kavrumlu fakat en ufak bir özel koku alamamıştım acaba onların deneyimi ne yönde diye. Kendisi de bu kahveler özelinde kokunun, genel puanlamaya göre düşük kaldığını fakat bir problem olursa kendisine dönüş yapmamı istemişti. Normalde en az 1 ay bekletecektim fakat merak edip denemek istedim, bir sorun varsa farkına varmak için. Bu mesajım aracılığıyla Okan Bey'e de dönüş yapmış olayım.
REÇETE:
Hario V60 02 - 40'lı kağıt - Comandante 20 Klik
Nestle Purelife / 93C
38-120-200 / İlk ve son döküş swirl / Bitiş 2.30
Kahve gerçekten ne kuruda ne de bardakta güçlü bir kokuya sahip değil. Fakat bardakta çok keyifli ve farklı olduğunu hissettiren cinsten. Şimdiye kadar içtiğim en açık renkli bardağa sahip kahve diyebilirim, bardağa koyunca saydam gibi oluyor. Tatlılığı baştan itibaren epey ön planda, dengeli bir asiditesi var. Gövdesi oldukça düşük ve hissiyatı da meyve suyu gibi. İçtikçe içesiniz geliyor. Net bir nota söylemek bu kahve açısından bence çok zor, siteye baktım merak edip neler dediklerini. Bence o notlar tam olarak içtiğim bardağı yansıtıyor çünkü greyfurt portakaldan başlayıp çileğe kadar uzanıyor notalarGerçekten katmanlı bir kahve, sıcaklık değiştikçe bardak da epey değişiyor.
Sonraki demlemelerimde farklı bir durum olursa yazarım fakat sorun olmadığını gördükten sonra 2-3 hafta dokunmam herhalde bu kahvelere, dinlendiririm.
Evet Wave Natural olandı. Belirtmeyi atlamışım, teşekkür ederimMerhabalar,
Soru işaretlerinin kaybolduğuna ve beğenmenize sevindim. Tariften natural olan okdugunu tahmin ediyorum
Koku olarak çiçekler, meyveler fazla yok hakikaten, daha ziyade, tatlı, karamelize kuruyemişler, çikolata, karamel vb. Kavurumunda dediğiniz gibi çok açık olmasına rağmen boyle, ama damakta hepsi ortaya çıkıyor.
Belkide ister istemez, begensekte begenmesekte, son donemde, fazla expressive, vurucu kahvelere alışıyoruz, daha dengeli, daha berrak, ama katmanlı bu tip, sadece gördüğü işlemi değilde, mikro iklimi, varyetesini, ve bunlara destek olan hassas bir islemi yansitan kahveler basta yeterince carpici gelmeyebiliyor, fakat içtikçe sinsi sinsi daha da içesinizi getiriyor, keyifli, sakin bir haz birakiyor.
Sizde anladığım kadarıyla aynı fikirdesiniz. Şimdiden sonraki bardaklar için afiyet olsun.
Pepe Jijon setlerinde henüz birkac set daha mevcut.
Gesha Village daha populer cıktı, onları tukettik malesef.
Son eklediğimiz Abu Coffee nin yıkanmış geisha sı, aslında bu serilerin yıldızı gibi, bir nevi bu özelliklerin hepsini bir arada barındırıyor. Hem vurucu hemde narin hem berrak, hem dengeli, hem komplex denebilir bir nevi.
@OkanT sanırım firma sahibi sizsiniz. Telefondan, Instagram'dan vs. yanıt alamadım, belki buradan yardımcı olmak istersiniz. Web sitenizden 3 gün önce iade prosedürünü başlattım, fakat süreç ilerlemiyor. Bundan sonra nasıl ilerleyeceğiz, süreçte neler olacak? Bilgi almam mümkün müdür?Bir arkadaşımla denemediğimiz kavurucuları deneme challenge'ı yapıyoruz. Kavurucusu da dünyada 2. olmuş; ilk olarak bunları denemek istedik.
Arkadaş anaerobiclerden hoşlanmadığı için ona 5 paket önerdim, kendime +2 yani toplamda 7 paket kahve aldım. Gelgelelim kimi bir aylık, kimi bir ayı da geçmiş; 32-33 günlük kahveler gönderdiler. Sadece 2 paket kahve 4 (dört) günlük...
Dedim degass mıdır acaba, yaklaşık bir aylık modern espresso blendi açtım denedim; bayat, sönük bir çekirdek... Taze olanlar da dahil firmaya dair tüm merak ve hevesim kaçtı, iadede sorun olmasın diye başka kahveyi de açmadım.
Instagram'dan iletişim kurdum, gözden kaçmıştır dediler. Oysa arkadaşa da aynı tarihli kavrumları göndermişler. Diğer 6 kahveyi açmadığım için sitelerinden iade talebi oluşturdum; 2 gündür dönüş yok.
"İade talep edildi" yazıyor, öylece duruyor. Instagram'dan dün; bugün için "sizinle iletişim kuracağız" dediler; kurmadılar. Google Haritalar'daki iletişim numarasından WhatsApp yoluyla iletişim kurdum; dönmediler.
Yani sayın Romalılar;
Bu firmanın iade prosedürü hakkında bilgisi olan var mıdır acaba?
Adres mi verecekler kargo kodu mu verecekler nedir; anlamadım gitti.
Ben yanlış yönetilmiş stoğu eritme odağı olmak istemiyorum.
Hala satılabilecek durumda, paketleri açılmamış 6 paket kahve var, yasal olarak iade etme hakkım olduğunu biliyorum. Tüketici Hakem Heyeti'ne mi gitmeliyim. 6-7 yıllık nitelikli kahve serüvenimin en saçma perdesi benim için açılmış durumda... Öneri ve yardımlarınızı bekliyorum.
Sorununuzun çözülmesine sevindim. Bizi merakta bırakmayın, değerlendirmelerinizi bekliyoruz.Okan Bey az önce arayıp iadenin kabul edildiğine dair bilgi verdi, kahveleri de denemem konusunda istekte bulundu. Buradan da teşekkür ediyorum.
Diğer kahveleri de deneyip dilim döndüğünce yorumlaya çalışayım.