• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Calibre Coffee

Çok teşekkürler, yorumlarınızı bekliyoruz.
Kahveler geldi. Kutudan reçete vs. gibi ek bir kart çıkmıyor. Gardelli'nin ikizi olduğu belirtilen kahvenin kavurum tarihi yazım hatası yoksa 11 Kasım. Daha yakın tarihli bekliyordum açıkçası. İşin uzmanı onlar olduğuna göre degass megass bir bildikleri vardır diyerek yakın zamanda demleyeceğim.

Diğer kahve içinse web sitelerinde kahvenin sipariş üzerine Roest kavurma makinasında kişiye özel kavurulduğu belirtiliyor ancak nasıl kişiye özel olduğunu anlayamadım. 12 Aralık'ta verdiğim siparişteki kahvenin kavurum tarihi 6 Aralık :) Alt metinde farklı bir anlam yoksa bana pek de kişiye özelmiş gibi gelmedi. @OkanT Hocam uygun olduğunda cevaplar sanıyorum.

IMG_1892.jpeg

Kahveler geldi. Kutudan reçete vs. gibi ek bir kart çıkmıyor. Gardelli'nin ikizi olduğu belirtilen kahvenin kavurum tarihi yazım hatası yoksa 11 Kasım. Daha yakın tarihli bekliyordum açıkçası. İşin uzmanı onlar olduğuna göre degass megass bir bildikleri vardır diyerek yakın zamanda demleyeceğim.

Diğer kahve içinse web sitelerinde kahvenin sipariş üzerine Roest kavurma makinasında kişiye özel kavurulduğu belirtiliyor ancak nasıl kişiye özel olduğunu anlayamadım. 12 Aralık'ta verdiğim siparişteki kahvenin kavurum tarihi 6 Aralık :) Alt metinde farklı bir anlam yoksa bana pek de kişiye özelmiş gibi gelmedi. @OkanT Hocam uygun olduğunda cevaplar sanıyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 30297

Merhabalar,

Memnuniyetle sorularınızı, eleştirilerinizi cevaplamaya çalışasayım.
İçerik, görsel, kart vb konulardaki eksiklik konusunda haklısınız, Gardelli mukayesesinde bende belirtmiştim, burada eksiklerimiz olduğunu, aynı kahve olmasına rağmen onların ne kadar daha fazla bilgi içerik sunduğunu, bizim ise çok eksik olduğumuzu, bu konuda bir çalışma yapıyoruz, en kısa zamanda geliştireceğiz.
Kişiye özel kavurum konusuna gelirsek, bu kahveyi 145gr yeşil çekirdek olarak Roest ile kavuruyoruz, geriye 125 gr gibi kavrulmuş kahve kalıyor, bunun yaklaşık 100gr kadarını size gönderiyor, kalan kısmı deneme, kontrol için biz tutuyoruz.
Yani aslında size gelen kavurum sadece sizde olan, size özel bir kavurum. Ama tabi kişiye özel derken eğer siz benim için daha farklı kavurun söyle böyle olsun deseydiniz, bunu yapmazdık. Her gelen yeni şiparişte makinayı sıfırdan açıp, ısıtıp tek sipariş için kavurmak çok feasible, mantıklı bir çözüm olmuyor. O yüzden genellikle bu kahve için bir kavurum yaptığımızda her seferinde 5-10 kere kavurup ayrı ayrı paketleyip bir kenara koyuyoruz. Degassing süreside oldukça uzun olduğundan daha makul bir çözüm olduğunu düşünüyorum. İletişim konusunda dediğiniz gibi yoruma açık sizin gibide yorumlanabilir, eger yanlış anlaşılıyorsa düzeltiriz tabiki.
Son olarak, Agua Sarca kavurum tarihi ile ilgili, tarih doğru. Tüm kavurulan partileri her hafta muhakkak en bir kere tadıyoruz. Ben standart olarak websitesinde belirtildiği gibi degassing olarak 1 hafta -10gün öngörmüştüm, fakat yaptığımız tadımlarda beklentimin aksine degassing süresinin çok daha uzun sürdüğünü görüyoruz. Henüz neredeyse 2 aydır üretime başladığımız için geriye dönük bizimde ancak yeni yeni deneme fırsatımız oluyor ve üstünden en az 4 hafta geçen kavurumları daha iyi buluyoruz.
Sizinlede iletişim halinde olduğumuzdan ve yakın zamanda Gardelli gelecek ve mukayese edeceğim dediğiniz için ben insiyatif kullanarak size özellikle yakın zamanda deneyebileceğiniz, degassingi tamamlamış, emin olduğumuz partiden gönderme tercihinde bulundum. Fakat bununla ilgili bir memnuniyetsizlik olduysa yada planınız farklıydıysa, kusura bakmayın, bana bilgi verirseniz, memnuniyetle telafi ederim. Anlayışınız ve yorumlarınız için teşekkür ederim. Umarım açıklamalarım tatmin edici olmuştur. Karşılaştırmalı yorumunuzu da heyecanla bekliyoruz.

Merhabalar,

Memnuniyetle sorularınızı, eleştirilerinizi cevaplamaya çalışasayım.
İçerik, görsel, kart vb konulardaki eksiklik konusunda haklısınız, Gardelli mukayesesinde bende belirtmiştim, burada eksiklerimiz olduğunu, aynı kahve olmasına rağmen onların ne kadar daha fazla bilgi içerik sunduğunu, bizim ise çok eksik olduğumuzu, bu konuda bir çalışma yapıyoruz, en kısa zamanda geliştireceğiz.
Kişiye özel kavurum konusuna gelirsek, bu kahveyi 145gr yeşil çekirdek olarak Roest ile kavuruyoruz, geriye 125 gr gibi kavrulmuş kahve kalıyor, bunun yaklaşık 100gr kadarını size gönderiyor, kalan kısmı deneme, kontrol için biz tutuyoruz.
Yani aslında size gelen kavurum sadece sizde olan, size özel bir kavurum. Ama tabi kişiye özel derken eğer siz benim için daha farklı kavurun söyle böyle olsun deseydiniz, bunu yapmazdık. Her gelen yeni şiparişte makinayı sıfırdan açıp, ısıtıp tek sipariş için kavurmak çok feasible, mantıklı bir çözüm olmuyor. O yüzden genellikle bu kahve için bir kavurum yaptığımızda her seferinde 5-10 kere kavurup ayrı ayrı paketleyip bir kenara koyuyoruz. Degassing süreside oldukça uzun olduğundan daha makul bir çözüm olduğunu düşünüyorum. İletişim konusunda dediğiniz gibi yoruma açık sizin gibide yorumlanabilir, eger yanlış anlaşılıyorsa düzeltiriz tabiki.
Son olarak, Agua Sarca kavurum tarihi ile ilgili, tarih doğru. Tüm kavurulan partileri her hafta muhakkak en bir kere tadıyoruz. Ben standart olarak websitesinde belirtildiği gibi degassing olarak 1 hafta -10gün öngörmüştüm, fakat yaptığımız tadımlarda beklentimin aksine degassing süresinin çok daha uzun sürdüğünü görüyoruz. Henüz neredeyse 2 aydır üretime başladığımız için geriye dönük bizimde ancak yeni yeni deneme fırsatımız oluyor ve üstünden en az 4 hafta geçen kavurumları daha iyi buluyoruz.
Sizinlede iletişim halinde olduğumuzdan ve yakın zamanda Gardelli gelecek ve mukayese edeceğim dediğiniz için ben insiyatif kullanarak size özellikle yakın zamanda deneyebileceğiniz, degassingi tamamlamış, emin olduğumuz partiden gönderme tercihinde bulundum. Fakat bununla ilgili bir memnuniyetsizlik olduysa yada planınız farklıydıysa, kusura bakmayın, bana bilgi verirseniz, memnuniyetle telafi ederim. Anlayışınız ve yorumlarınız için teşekkür ederim. Umarım açıklamalarım tatmin edici olmuştur. Karşılaştırmalı yorumunuzu da heyecanla bekliyoruz.
Sonda yazacağımı başta belirteyim, bu alışverişten memnunum aklımda herhangi bir sorun olmadığından telafisi gereken bir durum da bulunmuyor. Doğrudan sorumlusu ile bu yöntemle iletişim kurmak bile büyük ayrıcalık bizler için.

Ben evde zaman geçirmek ve oyalanmak için kahve demliyorum, bu iş bana keyif veriyor. Ancak sizlerin asıl mesleği bu, şimdilik hayatınızı bu ticaretle idame ettiriyorsunuz, işin uzmanı da sizlersiniz ki son şampiyonada bizlerin de gururla takip ettiği gibi bu durumu tescillediniz. Elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorsunuz, o nedenle eleştirmek haddime değil, haksızlık yapmak da istemem. Ne şartlarda bu çekirdeklerin tedariğinin sağlanıp bizlere sunulduğunu, sürecin zorluğunu ancak içinde olanlar bilebilir. Ben buraları kendi aramızda eğlendiğimiz bir mecra olarak görüyorum o nedenle de rahatça ne düşünüyorsam yazıyorum.

Bu son Gardelli mevzuu da benim için yeni bir uğraş oldu. Aynı çekirdek olduğunu belirttiğiniz için merak ettim ve Gardelli’den alma fırsatı bulunca da denemek istedim. O çekirdek de hafta sonu elimde olur. Ben de heyacanla bu tecrübesiz moda tabirle çaylak halimle demleyip karşılaştırmak istiyorum. Ama amacım kesinlikle söylediklerinizi doğrulamak sizleri zor durumda bırakmak değil. Bu arada eğer talep ederseniz onların kavurma profilini görmek çekirdeğin lezzetini denemek için sizlere de gönderebilirim.

Sonda yazacağımı başta belirteyim, bu alışverişten memnunum aklımda herhangi bir sorun olmadığından telafisi gereken bir durum da bulunmuyor. Doğrudan sorumlusu ile bu yöntemle iletişim kurmak bile büyük ayrıcalık bizler için.

Ben evde zaman geçirmek ve oyalanmak için kahve demliyorum, bu iş bana keyif veriyor. Ancak sizlerin asıl mesleği bu, şimdilik hayatınızı bu ticaretle idame ettiriyorsunuz, işin uzmanı da sizlersiniz ki son şampiyonada bizlerin de gururla takip ettiği gibi bu durumu tescillediniz. Elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorsunuz, o nedenle eleştirmek haddime değil, haksızlık yapmak da istemem. Ne şartlarda bu çekirdeklerin tedariğinin sağlanıp bizlere sunulduğunu, sürecin zorluğunu ancak içinde olanlar bilebilir. Ben buraları kendi aramızda eğlendiğimiz bir mecra olarak görüyorum o nedenle de rahatça ne düşünüyorsam yazıyorum.

Bu son Gardelli mevzuu da benim için yeni bir uğraş oldu. Aynı çekirdek olduğunu belirttiğiniz için merak ettim ve Gardelli’den alma fırsatı bulunca da denemek istedim. O çekirdek de hafta sonu elimde olur. Ben de heyacanla bu tecrübesiz moda tabirle çaylak halimle demleyip karşılaştırmak istiyorum. Ama amacım kesinlikle söylediklerinizi doğrulamak sizleri zor durumda bırakmak değil. Bu arada eğer talep ederseniz onların kavurma profilini görmek çekirdeğin lezzetini denemek için sizlere de gönderebilirim.
Nazik yanıtınız için teşekkür ederim.
Dediğiniz şekilde, sizin gibi, bu işten keyif alarak, hobi olarak görüp, daha bilinçli, bilgi, tecrübe sahibi misafirlerimiz bizim için çok değerli.
Söylediğiniz gibi bir ticarette söz konusu olduğundan, siz alırken size ne söz veriliyor, taahhüt ediliyorsa eksik olmadan sağlanmalı diye düşünüyorum.
Dediğiniz gibi elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz, fakat geliştirmek, iyiileştirmekte her zaman istiyoruz. Bu noktada lütfen eleştirmekten geri durmayın, her eleştiriden iyi, kötü bir pay çıkarmaya çalışıyoruz. Hiçbir zaman en iyisini biz yaparız demiyoruz, hep nasıl daha iyi yaparız diyerek yaklaşıyoruz.
Gardelli konusunda yük olmak istemem size, fakat önümüzdeki günlerde yolunuz bizim taraflara düşerse birlikte denemek, kritiğini yapmak, aynı zamanda size üretimimizi, göstermek, anlatmak, ağırlamak çok isterim.

Merhabalar,

Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.
Kimin kahveleri kavurucağı konusu sıkıntılı, şu an herkes bölgesini belirleme savaşı içerisinde :) Ben sevidiğim için bu işi devretmeye niyetim yok, şampiyon zaten ben şampiyonum ben kavururum diyor, bir arkadaşımız daha var gelecek vaad eden hızlı bir şekilde öğreniyor, onunda gözü kavurma makinasında bakalım bu şavaştan kim galip çıkacak :)
Ben tamamen kişisel tercihim olarak fazla fermente kahvelerden pek haz etmiyorum, daha doğrusu birçoğu artık çok jenerik geliyor, ya çok farkli bir kahve yada dediğiniz gibi daha temiz bir kahve şeçip kavururkende öyle tutmaya çalışıyoruz.
Bir yönlendirme olmadan böyle yorumlar gelmesi dahada mutlu ediyor. Yanlış gönderdiğimizi sanmıyorum :)
Paketleri begenmenize sevindim, dogru bir tespit yapmışşınız, dediğiniz gibi paketler biodegradable.
200gr konusunda hak veriyorum, daha önce bununla ilgili bir açıklama yapmıştım.
Reçete konusunda fırsatınız olursa yerimizde ağırlamak, bu konuyu uzun uzadıya tartışmak isterim :)
Ayrıntılı cevabınız için çok teşekkür ederim. İyi olan kazansın. 😂 Fermente kahvelerden hoşlanmamanız beni mutlu eder damak tadı benzer kavuruculardan kahve içmek çok daha fazla keyif veriyor. Bu arada kahveyi kesinlikle yanlış göndermemişsiniz olması gerekenden çok ince öğütünce fermente tatları aldım. Kalın öğütmeye devam. Paketleri vaktim olursa kompost edeceğim böyle şeyleri duymak beni mutlu ediyor, umarım diğer tüm kavurucular bu kervana katılırlar. Paketin ufak bir yerinde bu durumu belirtseymişsiniz iyi olurmuş, benim gibi hassas kişiler bu duruma bayılacaktır. Umarım bir gün calibre'ye yolum düşer ise size mutlaka yazarım. İyi günler dilerim. Hediye olarak gönderdiğiniz kahve yakında satışa girecek mi? Harikaymış.

Hocam bu kahve için gardelli garip bir tarif vermiş. Ben calibre kavrumunu 22 clickte öğüttüğümde bile 2.00 süreyi göremiyorum. Parçalı döküyorum tek döküyorum hiç bir şey değişmiyor. Elimde abaca var ben daha yavaş olsun diye hario kullandım traditional kullandım ne fayda. 16 clicklere gitmeyi denediğimde çok fermente tatlar aldım. 22 click 93 derece 15/250 çok keyifli bir kahve oldu.

1702837074906.png

Hocam bu kahve için gardelli garip bir tarif vermiş. Ben calibre kavrumunu 22 clickte öğüttüğümde bile 2.00 süreyi göremiyorum. Parçalı döküyorum tek döküyorum hiç bir şey değişmiyor. Elimde abaca var ben daha yavaş olsun diye hario kullandım traditional kullandım ne fayda. 16 clicklere gitmeyi denediğimde çok fermente tatlar aldım. 22 click 93 derece 15/250 çok keyifli bir kahve oldu.

Ekli dosyayı görüntüle 30363

Thomas Hoffmann tarifi ile 2.40'ları rahat görüyorum ben. K-Max 80'lere kadar da çıktım, sonuç fazla değişmedi. Kalita 155 kullanıyorum, filtreleri standartı sağlama bakımından hakikaten çok farklıymış :) Bir sonrakini 61'lere inip deneyeceğim, adamakıllı demleme fırsatı bulamadan ve çekirdeği heba edene kadar devam.

Fotoğrafta solda yer alan Calibre, sağdaki ise Gardelli.

Gardelli kavurumu hakikaten çok başarılı, çekirdeğin kokusu hem demlemede hem de içerken baskın. Calibre'de ne demlemede ne de sonrasında herhangi belirgin bir koku yok, hatta hiç yok. Gardelli Ocak 2023 hasadı Calibre 2022-23 şeklinde belirtmiş. Çekirdekler aynı, kavurum veya hasat kaynaklı fark var. @OkanT Hocam daha doyurucu açıklayabilir eğer zaman bulabilirse.

Her ikisini de hem kalita ile hem de V60 ile aynı parametrelerle Hoffmann reçetesi ile 17/250 şeklinde demledim. Gardelli kavurumu; meyve tatlarının ve belirtilen notaların tamamına yakınını buram buram alabildiğiniz, bitişi uzun, içerken de arka planda kokusuyla mest eden muazzam bir kahve. Calibre kavurumu da keyifli ancak Gardelli lezzet bakımından epey önde.

Gardelli 250gr - 18 EUR (yaklaşık 570 ₺)
Calibre 200 gr - 275 ₺

Fotoğrafta solda yer alan Calibre, sağdaki ise Gardelli.

Gardelli kavurumu hakikaten çok başarılı, çekirdeğin kokusu hem demlemede hem de içerken baskın. Calibre'de ne demlemede ne de sonrasında herhangi belirgin bir koku yok, hatta hiç yok. Gardelli Ocak 2023 hasadı Calibre 2022-23 şeklinde belirtmiş. Çekirdekler aynı, kavurum veya hasat kaynaklı fark var. @OkanT Hocam daha doyurucu açıklayabilir eğer zaman bulabilirse.

Her ikisini de hem kalita ile hem de V60 ile aynı parametrelerle Hoffmann reçetesi ile 17/250 şeklinde demledim. Gardelli kavurumu; meyve tatlarının ve belirtilen notaların tamamına yakınını buram buram alabildiğiniz, bitişi uzun, içerken de arka planda kokusuyla mest eden muazzam bir kahve. Calibre kavurumu da keyifli ancak Gardelli lezzet bakımından epey önde.

Gardelli 250gr - 18 EUR (yaklaşık 570 ₺)
Calibre 200 gr - 275 ₺

Merhaba,

Benim tahminim de daha açık olanın bizim kavuruma ait oldugu seklindeydi. Yanlış hatırlamıyorsam biz renk olarak düşük 80ler seviyesindeydik, Gardelli fotografta, aldatıcı olabilir, 60lar seviyesinde gözüküyor. Kalıcılık, gövde konusunda fark buradan olabilir.
Hasat dönemi aynı olmalı, pek soru işareti yok benim kafamda bu konuda. Guatemala da hasat ekim-mart dönemi arası oluyor, yani şu an devam ediyor. Bu hasatı avrupa da içebiliyor olmamız için en azında 2-3 ay daha vakit var. O yuzden aynı hasat oldugundan emin sayılırım, diyebilirim.
Aroma konusunda ben kendi kaleme gol atmış olabilirim, daha eski kavrum göndererek, @ExtremeResponse güzel bir karşılaştırma yapıyor, fikir vermesi için az bir miktarda yeni kavurum bugun ileteceğim.
Denemediğim için diğer kısımlar için bir yorum yapamıyorum.

Guatemala hasat dönemi ile ilgili bir tablo, fikir olması için.

Screenshot 2023-12-19 at 09.49.34.png

Son düzenleme:
Toplu alım ile ilgili söylemek, duyurmak istediğim birkaç konu var, sanıyorum bu başlıktan yazmam bir sakınca oluşturmaz, mahsuru olursa silinebilir.
Gördüğüm kadarı ile oldukça kıran kırana, çekişmeli bir oylama süreci oluyor.
Daha öncede belirttiğim gibi bizde çok istekliyiz, önümüzdeki ayki oylamayı kazanmak için. Çok kahve satmak, ticari olarak değilde, eksiklerimizi, zorlanabileceğimiz noktaları görmek, test etmek istiyoruz. Aynı zamanda değerli yorumlarınızı duymak istiyoruz. İşin ticari kısmı bu alım özelinde bizim için öncelik değil.
Bu doğrultuda, daha cazip kılmak adına, seçim gerçekleşir ise en azından 3-4 yeni çekirdek ekleme sözünü verebilirim.
Bunlar tümü hasat bir yıkanmış, bir natural Kenya, yine bir yıkanmış bir natural Etiyopya olabilir :) Tükenen alternatifler olursa yine onların yerlerinede ekleyebileceğimiz farklı kahveler içeren epeyi bir stoğumuz var, hazırlıklıyız.
Farklı setler oluşturarak yine bu konuda bir cazibe yaratmaya çalışacağız.
Son olarak, tüm firmalar genelinde, acaba yeni yılda zamn olurmu, kargo limiti artarmı gibi bir endişe olduğunu görüyorum.
Bu konuda söz verebilirimki (ülkede çok çok istisnai bir durum olmaz ise), aynı fiyatlar ve şartlar, Calibre Coffee için ocak ayında devam edecek. Bu konudada endişeniz olmadan oy kullanabilirsiniz.
Şimdiden teşekkür ederiz. Konuyla ilgili başka sorularda olursa memnuniyetle cevaplamaya çalışırım.

Son düzenleme:
Calibre'de ne demlemede ne de sonrasında herhangi belirgin bir koku yok, hatta hiç yok.
Aroma konusunda ben kendi kaleme gol atmış olabilirim, daha eski kavrum göndererek
Merhaba, Maracaturra beğendiğim bir çekirdek oldu. Spada'nın Volcan Azul kahvesine oldukça benziyor. Bu kahve özelinde 10-12 günü çok geçmemek gerek diye düşünüyorum. Birkaç demlemeden sonra ciddi tat düşüşü yaşadım. Aynı derecede düşüşü Niji'den aldığım birkaç çekirdekte daha yaşamıştım. Hepsinin ortak özelliği anaerobic olması. İki haftayı geçmeden tüketilmesi ya da buzluğa atılması uygun olacaktır.
Kenya Mukurweini (sıcakken kokuda bergamot) ve Brezilya Eira Rua (vanilya) paketlerinde dururken böyle bir durumla karşılaşmadım.

Benim tek kuşkum 200gr lik paketleme. Neden bu konuda hassasiyetin var sorarsanız, bilmem! Ama bişey eksik kalıyor gibi bana göre.

Toplu alım ile ilgili söylemek, duyurmak istediğim birkaç konu var, sanıyorum bu başlıktan yazmam bir sakınca oluşturmaz, mahsuru olursa silinebilir.
Gördüğüm kadarı ile oldukça kıran kırana, çekişmeli bir oylama süreci oluyor.
Daha öncede belirttiğim gibi bizde çok istekliyiz, önümüzdeki ayki oylamayı kazanmak için. Çok kahve satmak, ticari olarak değilde, eksiklerimizi, zorlanabileceğimiz noktaları görmek, test etmek istiyoruz. Aynı zamanda değerli yorumlarınızı duymak istiyoruz. İşin ticari kısmı bu alım özelinde bizim için öncelik değil.
Bu doğrultuda, daha cazip kılmak adına, seçim gerçekleşir ise en azından 3-4 yeni çekirdek ekleme sözünü verebilirim.
Bunlar tümü hasat bir yıkanmış, bir natural Kenya, yine bir yıkanmış bir natural Etiyopya olabilir :) Tükenen alternatifler olursa yine onların yerlerinede ekleyebileceğimiz farklı kahveler içeren epeyi bir stoğumuz var, hazırlıklıyız.
Farklı setler oluşturarak yine bu konuda bir cazibe yaratmaya çalışacağız.
Son olarak, tüm firmalar genelinde, acaba yeni yılda zamn olurmu, kargo limiti artarmı gibi bir endişe olduğunu görüyorum.
Bu konuda söz verebilirimki (ülkede çok çok istisnai bir durum olmaz ise), aynı fiyatlar ve şartlar, Calibre Coffee için ocak ayında devam edecek. Bu konudada endişeniz olmadan oy kullanabilirsiniz.
Şimdiden teşekkür ederiz. Konuyla ilgili başka sorularda olursa memnuniyetle cevaplamaya çalışırım.
Oyumuzu kullandık ve demokrasimize katkımızı sunduk. :D

Toplu alım için indirim oranını da 25+ tutarsanız süper olur. 25 yılbaşı indirimlerinde de denk gelebiliyor. Bir fark olmalı değil mi? :D

Ya da mesela yapılabilir bir şeyse değişken indirim oranı da düşünülebilir. Alışveriş miktarı arttıkça oran da artsa, yeni oran sınırına girmek için kendimizi parçalasak, üff çok güzel olurdu. :D

Oyumuzu kullandık ve demokrasimize katkımızı sunduk. :D

Toplu alım için indirim oranını da 25+ tutarsanız süper olur. 25 yılbaşı indirimlerinde de denk gelebiliyor. Bir fark olmalı değil mi? :D

Ya da mesela yapılabilir bir şeyse değişken indirim oranı da düşünülebilir. Alışveriş miktarı arttıkça oran da artsa, yeni oran sınırına girmek için kendimizi parçalasak, üff çok güzel olurdu. :D
Calibre oluruz indirim oralanlarındada neden olmasın :) Şaka bir yana dediğim gibi bu sefer özelinde işin ticari kısmı ikinci üçüncü planda, mantık çerçevesinde ve imkanlar dahilinde ne olabilirse yapariz, önemli olan kapasitemizi ve dar boğaz olan yerleri görüp düzeltmek geliştirmek istiyoruz, o yüzden sadece şeçilmek değil, seçildikten sonraki talebin fazlalığıda bir o kadar önemli. Tabi en önemlisi bu süreci çok yüksek memnuniyet oranıyla tamamlamak yoksa bir manası olmaz. Teşekkürler.

Toplu alıma ne kadar istekli olduğumuzu söylemişmiydim?
indirim, set, yeni çekirdek vs bunlar bir yana, farklı sürprizlerimiz, çekilişlerimizde olacak. Hele işin içinde Baristatus ve @hasimsolmaz ın parmağıda olabilir dersem sanıyorum çıtanın ne kadar yüksek olduğu belli olur, heyecan bir o kadar katlanır :)

Toplu alıma ne kadar istekli olduğumuzu söylemişmiydim?
indirim, set, yeni çekirdek vs bunlar bir yana, farklı sürprizlerimiz, çekilişlerimizde olacak. Hele işin içinde Baristatus ve @hasimsolmaz ın parmağıda olabilir dersem sanıyorum çıtanın ne kadar yüksek olduğu belli olur, heyecan bir o kadar katlanır :)

Ne demiştik, güzel birşeyler demleniyor.. 🔥 🔥

Hazırsanız başlayalım mı?

Bu sabah Kenya, Mukurweini demledim. Uzun zamandır demlediğim en iyi Kenya kesinlikle. Eşim ayrıca bayıldı. Kenya severlerin denemesi lazım bence. Hızlı bir demleme yaptım, birazda kalın çektim orta-hafif gövdeli ve çok dengeli bir fincan çıktı. Kahve çok iyi profillenmiş bence, son dönemde bir çok kavurucuda omni kavrumlar bir miktar espressoya daha yakın çıkıyor. Ben açık ve gerçek filtre profillerine yakınım. Bu kahvede onu bulduğumu düşünüyorum.

Geri