• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cafflano Kompresso Manuel Espresso Makinesi

Normalde sık kullanmıyorum ancak elimde petra acme vardı. Kavrumu espressoda denemelik geldiği için deneyeyim bir espresso dedim. Her zamanki öğütümüm ince kaldı biraz zorlayarak çıktı aldım. Daha sonra temizlerken fark ettim ki bizim kompresso yamulmuş. Kullanan arkadaşlar çekim ince geldiğinde ısrarcı olmasınlar diye buraya da yazmak istedim. Escobarista ile iletişime geçtim parçanın sıfırı olmadığını, birkaç kez kullanılmış parçayı 125 tl karşılığında gönderebileceklerini ilettiler. Kullanıcı hatası olduğu için garanti kapsamında değerlendirilmiyormuş. Öğütüm ince olunca kahveyi boşaltınız :)
Seyahata çıkacak olmam sebebiyle çok acil bir manuel espresso makinesine ihtiyacım var benimde. Bu aletler baya pahalıymış araştırmaya başlayınca gördüm. Kompresso ile ilgili filtresini çevreleyen kırmızı bir silikon var ve onu deforme olabildiğini okuyunca ithalatçı firma ile bağlantıya geçtim. bu parçada sıkıntı olursa temin edebiliyor musunuz diye sordum. Ne yazık ki ithalatçı firma bu ürün ile ilgili yedek parça temini falan yapmıyor. Yani herhangi bir sorun olursa bir yerinde atın çöpe. Delonghi öğütücüm vardı arızalandı 4 yıllık öğütücü ve benim hatam ile arızalandı. Adamlar direkt parçasını getiremiyoruz bu sebeple ürün seçin dediler. Aynı şey remington marka traş makinemde de oldu. ithalatçı parça temini sağlamayınca direkt yardımcı oluyor. Ancak kompresso da öyle bişey olursa iskonto yaparzı falan dediler ve sanırım o iskontoda 50 tl falan olur. Çünkü sizden ikinci el parçaya 125 tl istiyorlarsa:) aslında mecburlar parça tedariğine ama tabii herkes bilmiyor haklarını.

Sevdiğim bir ekipman. Ama bu durum can sıkıcı. Sıfırı 600 lira civarında. Az değil yani. Hiç tüketiciyi düşünen yok. Bozulursa at öyle mi? Tüketici de hakkını aramıyor.
Evet durum ne yazık ki bu şekilde. Ben garantili arkasında bir distribütör olsun diye wacaco nanopresso veya cafflano kompresso düşünüyordum. Ancak bu iki markanın da resmi distribütörü escobarista ve bu şekilde yedek parça getirmeden nasıl kanunsal olarak satabiliyorlar araştırmak lazım aslında. Etrafımda bulunan birkaç tane avukat arkadaşa sordum durumu "söylediğin firmaların resmi distrübütörü değildirler sadece kendileri yurt dışından alıp satıyorlardır" dediler. Ama escobaristaya internet sitesine girdiğimde kocaman RESMİ DİSTBRİTÖRÜ ifadesi yazıyor. Bu sebeple bu yedek parça ve garanti olayını wacaco ve caffalno markalarının şirket merkezlerine mail atarak Türkiye Distbrütörü olan firmanın sorumlulukları ile ilgili bilgi almayı düşünüyorum.
Ama tabii burası Türkiye olduğu için de illa bir kulp bulunur ve müşteri mağdur olur gibi geliyor. Bu sebeple wacaco ve cafflano haricinde makul fiyatlı manuel espresso çözümü önerecek olan var mı acaba? en azından bozulduğunda vb. durumda yedek parça bulamayacaksak verdiğimiz paraya acımayacak şekilde daha makul bütçeli bir çözüm bilen var mı?

Kanunda ithalatçı ve satıcının sorumluluğu var.
Hukukî boyuta geçmeden şuna vurgu yapmak istiyorum kırmızı silikon basit bir şey. Bu olmayınca alet kullanılmaz hale geliyor. 600 lira çöpe gidiyor. Yazık değil mi onun için harcanan emeğe. Müşteriyi düşünmek bir yana insanı düşünmek ve etik açıdan olaya bakmak gerekiyor.

Kanunda ithalatçı ve satıcının sorumluluğu var.
Hukukî boyuta geçmeden şuna vurgu yapmak istiyorum kırmızı silikon basit bir şey. Bu olmayınca alet kullanılmaz hale geliyor. 600 lira çöpe gidiyor. Yazık değil mi onun için harcanan emeğe. Müşteriyi düşünmek bir yana insanı düşünmek ve etik açıdan olaya bakmak gerekiyor.
kesinlikle haklısınız. ancak burada iş birazda biz tüketicilere düşüyor. Kaç kişi kompresso almadan önce bunu sorgulamıştır acaba? bide kahve ekipmanları zaten çok pahalı bizim ülkemizde. 600 tl lik ürünün yedek parçasını getirmiyorum yada yukarıda arkadaşın başına gelen gibi filtresi eğildi yeni filtre lazım dediğinde distribütör firmanın filtre yok ama 125 tl'ye kullanılmış satalım demesi. çok yanlış işler bunlar.

hepsi buradan üzerinden yurt dışından ürün getirilebiliyormuş ama sürecinin nasıl olduğunu bilmiyorum. iki tane ürün gördüm biri wacaco minipresso nun imitasyonu, diğeri de staressonun imitasyonu. acaba bunlarda mı alsam diye düşünüyorum ama hiç bir yerde yorum vb. bişey bulamadım.

@corvus yine size iyi bir öneride bulunmuşlar :)

Ben de WhatsApp hattı üzerinden iletişime geçtim. Kırmızı conta için. Ellerinde yok olduğunu söylediler bir link gönderdiler.
Shipping 25 $
Linkte filter basket 23$
Sadece filter basket için 48$ ödeme gerekiyor. Toplam 400 liraya mal oluyor
Bir ithalatçı olarak sitelerinde cafflano resmi distribütörü yazıyor.
Ayrıca O linkte conta stokta yok.
Serzenişte bulundum şu an yok gelince haber edelim yazdılar. Tahmini ne zaman gelir yazdım cevap alamadım.

Sitelerinden pek çok ekipman almış birisi olarak bu muamele üzdü.

Şimdi cafflano kompresso kullanan birisi olarak herhangi bir parçası arızalandığında ne yapabilirim.

Arızalanan arkadaşlar en iyisi kalan parçaları burada ilana koysunlar.

Daha iyi alternatiflere bakın bence ürünün arkasında duran firmalar varsa servis imkanı varsa onu tercih edin.

Satış yapan firmalar da bu durumu tuhaf karşılamıyor mu acaba?

Picopresso'yu da bu firma mı getiriyor acaba. Onda da benzer bir durum olacaksa tekrar düşünelim.

ben bu taşınabilir espresso olayına daha mantıklı bir çözüm bulmak üzereyim. Kompresso ve nanopress sadece espresso üretebiliyor. Aeropress ise çok daha zevkli bir ekipman pullover demlemelerde yapabiliyorsunuz. Aynı zamanda oldukça krema içeren espresso da yapabilenler var. videolarını izliyorum şu anda. sadece espresso alabilmek için bir aparatı var onu kullanmak gerekiyor ancak o aparatta oldukça pahalı. onun yerine krema akışını engellemeyen, kağıt filtre yerine kullanılabilecek bir metal filtre ve daha ince öğütümlerle güzel sonuçlar alanlar var yurt dışında. ancak şu ana kadar fitre mikron kalınlığı düşük aeropress uyumlu bir metal filtreyi bulamadım Türkiye'de. Bulabilirsem eğer sizlerle de paylaşırım. hem espresso hemde pullover demleme yapabilmesi açısından aeropress çok iyi olacak.

Değerli arkadaşlar,

Naçizane yukarılarda bir yerlerde gördüğün dirsek basıncı ile gerçekten hem daha fazla bir çıktı alıyorum hem de daha rahat bir çıktı alıyorum.

Kahveyi baskete yerleştiriyorum. Boruyu ısıtmak için ısıttığım suyun buharında bekletiyorum. Hem su ısınmış oluyor hem de basket sıcak kalmış oluyor.
Daha sonrasında kullanacağım suyu ısıtıyorum. Sıcaklığı kullanacağım seviyeye gelmeye yakın boruyu bildiğiniz sıcak su ile yıkıyorum.

Böylelikle suyum ideal sıcaklığa geldiğinde hem boru hem de basket sıcak oluyor. Yerleştiriyor ve dirsek ile baskı uyguluyorum.

Şu zamana kadar en iyi çıktılarımı bu şekilde aldım. Umarım sizler içinde faydalı olur.

Saygılarımla

ben bu taşınabilir espresso olayına daha mantıklı bir çözüm bulmak üzereyim. Kompresso ve nanopress sadece espresso üretebiliyor. Aeropress ise çok daha zevkli bir ekipman pullover demlemelerde yapabiliyorsunuz. Aynı zamanda oldukça krema içeren espresso da yapabilenler var. videolarını izliyorum şu anda. sadece espresso alabilmek için bir aparatı var onu kullanmak gerekiyor ancak o aparatta oldukça pahalı. onun yerine krema akışını engellemeyen, kağıt filtre yerine kullanılabilecek bir metal filtre ve daha ince öğütümlerle güzel sonuçlar alanlar var yurt dışında. ancak şu ana kadar fitre mikron kalınlığı düşük aeropress uyumlu bir metal filtreyi bulamadım Türkiye'de. Bulabilirsem eğer sizlerle de paylaşırım. hem espresso hemde pullover demleme yapabilmesi açısından aeropress çok iyi olacak.
Yaklaşık 3 yıl aeropress kullandım ve espressonun yanından geçebilecek bir şey yapılamayacağına eminim. Prismo veya metal filtre alsanız dahi basınç çok çok düşük kalacak ve fazla kuvvet uygularsanız ya yanlardan kaçıracak ya da filtre koyulan yer yerinden çıkacaktır. Bence espressoya yakın bir çıktı istiyorsanız ilk seçeneklere bakmanız daha iyi olur.

Yaklaşık 3 yıl aeropress kullandım ve espressonun yanından geçebilecek bir şey yapılamayacağına eminim. Prismo veya metal filtre alsanız dahi basınç çok çok düşük kalacak ve fazla kuvvet uygularsanız ya yanlardan kaçıracak ya da filtre koyulan yer yerinden çıkacaktır. Bence espressoya yakın bir çıktı istiyorsanız ilk seçeneklere bakmanız daha iyi olur.
kullanan birinin geri bildirimi çok iyi oldu. teşekkür ederim.

Pratik bir çözüm bir yerde görmüştüm burada paylaşıldı mı hatırlamıyorum. Wdt ve funnel, işime yarıyor.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2021-07-01-22-38-01-891_com.google.android.apps.photos.jpg
    Screenshot_2021-07-01-22-38-01-891_com.google.android.apps.photos.jpg
    35.3 KB · Görüntüleme: 71
A roasting lab adado. Kavrum Kompresso için çok iyiydi.
Molent 2 klik. Yine molent 2 klik ile kavrum ve çekirdek kaynaklı kompressoya uygun iyi bir öğütüm elde ettim.
Buzdağı + maden suyu
25 saniye
15 gram kahve 27 gram çıktı
Kompresso ile under extract olmadan aldığım en aromatik çıktı.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2021-10-30-11-48-35-491_com.google.android.apps.photos.jpg
    Screenshot_2021-10-30-11-48-35-491_com.google.android.apps.photos.jpg
    52.4 KB · Görüntüleme: 32
Kahve fabrikası Colombia El Encanto(Espresso kavrum)
jx-pro 1.4 tur
buzdağı su
13,5 gram kahve 20,5 gram çıktı

WhatsApp Image 2021-10-31 at 13.41.13.jpeg

Kompresso ile güzel çıktı almayı başardığım 2. shot oldu. Aromalı bir kahveydi ama alabileceği kadar
su koymama rağmen çıktım 20,5 gram oldu. Çıktıyı arttırmak için bir tavsiyeniz var mı acaba?

Kahve fabrikası Colombia El Encanto(Espresso kavrum)
jx-pro 1.4 tur
buzdağı su
13,5 gram kahve 20,5 gram çıktı

Ekli dosyayı görüntüle 16538

Kompresso ile güzel çıktı almayı başardığım 2. shot oldu. Aromalı bir kahveydi ama alabileceği kadar
su koymama rağmen çıktım 20,5 gram oldu. Çıktıyı arttırmak için bir tavsiyeniz var mı acaba?

Selamlar @MahmutHas

Öğütümünü kalınlaştırnanı önereceğim lakin yeterince kalın öğütmüşsün ben kompressoda o kalınlıklara hiç çıkmadım genellikle 1 Tam Tur ile 1 Tam Tur + 2 Step aralığında geziniyorum.Demleme sürenizi yazmadığını görüyorum belkide baskı uyguladığın süre kısa olabilir,uzatarak deneyebilirsin.

Selamlar @MahmutHas

Öğütümünü kalınlaştırnanı önereceğim lakin yeterince kalın öğütmüşsün ben kompressoda o kalınlıklara hiç çıkmadım genellikle 1 Tam Tur ile 1 Tam Tur + 2 Step aralığında geziniyorum.Demleme sürenizi yazmadığını görüyorum belkide baskı uyguladığın süre kısa olabilir,uzatarak deneyebilirsin.
Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Tur sayarken 0 noktası olarak sürtme yaptığı son noktayı mı yoksa dönmediği noktayı mı baz alıyorsunuz?
Değirmene alışma sürecindeyim 1 tam tur olarak yaptığımda neredeyse çıktı alamadığından 1.4 turda kullanıyorum. Bu ayarda çok zorlanmadan güzel sonuç alabildiğimi gördüm. Ara ayarları denemedim henüz.
Yarın hem çekim ayarını inceltip hem de süreyi uzun tutmayı deneyeceğim.

Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Tur sayarken 0 noktası olarak sürtme yaptığı son noktayı mı yoksa dönmediği noktayı mı baz alıyorsunuz?
Değirmene alışma sürecindeyim 1 tam tur olarak yaptığımda neredeyse çıktı alamadığından 1.4 turda kullanıyorum. Bu ayarda çok zorlanmadan güzel sonuç alabildiğimi gördüm. Ara ayarları denemedim henüz.
Yarın hem çekim ayarını inceltip hem de süreyi uzun tutmayı deneyeceğim.

Selamlar @MahmutHas

Bizim değirmenimiz yani 1ZPresso markasının JX Pro modelinde sıfır noktasından ziyade başlangıç noktası var bu tabir bizim değirmenimiz için daha net oluyor,ne olur ukalalık olarak anlama yalnızca ortak bir dil oluşturmak adına söylüyorum.
Ben başlangıç noktasını şöyle belirliyorum;Kolun ilk serbest kaldığı yeri başlangıç olarak alıp sayıların büyüdüğü yöne doğru kolun serbest kaldığı noktaya tekrar geldiğimde 1 Tam Tur oluyor yani sayı değeri 10'dur.Demleme parametrelerimi yazıya dökerken 1 Tam Tur + 1 Step[11] derim mesala.
Çekirdeğine göre kullandığın öğütüm inceliği haliyle değişecektir.Ben kendim adına şimdiye kadar 1 Tam Tur + 2 Step[12] in üzerine hiç çıkmadım,belkide denedim çekirdekler yüzündendir.Bu kakınlıklara çıkınca su hep kahvenin arasından akıp gitti,hiç bir karşı kuvvet olmadı yani basınç oluşmadı.
Demleme başlangıcını süreyi başlatıp aynı zamanda hafif baskı yapmaya başlıyorum,kahvenin bardağa damladığını gördüğümde 10.saniyeye kadar sabit baskı ile bekliyorum.11.saniyede kuvvetli şekilde baskıya başlayı 50. - 60.saniyeye bakar baskıyı sürdürüp demlemeyi sonlandırıyorum.
Ne yazık ki günlük denene yapmaya fırsat bulamıyorum,iş yoğunluğu nediyle.Bu yüzden bir çekirdek ile 3 kez üst üste deneme yapma fırsatı bulamadı.
Umarım bu yazdıklarım bir fikir vermiştir.Özellikle değirmen hususunda sormak istediklerin olur ise,hoş değirmenimizin bir başlığı var ama,özel mesaj yolu ile ulaşırsan elimden geldiğince dilim döndüğünce yardımcı olurum.

Geri