• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cafflano Kompresso Manuel Espresso Makinesi

Eldorado'da da Kompresso ile çok zorlandım. Tuzlu ve ekşi çıktılar aldım genelde. Standart kavrum açık kaldı. Uğraşıp iyi çıktı alınabilir belki. Daha koyu kavrum ile deneyebilirsiniz. Tanzanya standart kavrum ile rahat güzel çıktılar aldım. 15 gram kullanıyorum genelde.
Bu çekirdeğin standart kavrumu var bende. Buna açık diyorsanız bunun bi tık koyusu second crack vienna roast :D. Ekşi ve tuzlu bir sonuç yerine bitter ve isli tatlar veriyor. Dinlenince biraz daha toparlar diye düşünüyorum. Isı yetersiz gelmiş, extract düşük kalmış olabilir denemelerinizde

Bu çekirdeğin standart kavrumu var bende. Buna açık diyorsanız bunun bi tık koyusu second crack vienna roast :D. Ekşi ve tuzlu bir sonuç yerine bitter ve isli tatlar veriyor. Dinlenince biraz daha toparlar diye düşünüyorum. Isı yetersiz gelmiş, extract düşük kalmış olabilir denemelerinizde
Sitelerinden yazdım Eldorado'yu city plus kavurduklarını söylediler. Size gelen daha koyu bir kavrum olabilir. Size gelen ile Kıyaslamak isterseniz bir fotoğraf bırakıyorum.

Ben Tanzanya ile çok rahat güzel çıktılar aldım. Ama Eldorado'yla alamadım. Şunu da ifade edeyim; beklentim çok yüksek değil Kompresso sonuçta. Ne kadar aromatik çıktı alabilirim ki? Bu tip aletlerle koyu kavrumlarda daha içilebilir çıktı almak mümkün oluyor galiba :)

Ekli dosyalar

• IMG-20210326-WA0000.jpg
    IMG-20210326-WA0000.jpg
    71.7 KB · Görüntüleme: 46
arkadaşlar benim en büyük sıkıntım, yeterli çıkış alamamaktı. benim deneyimim, cihazın içinde olabildiğince hava kabarcığı kalmasını engellemek. uyguladığınız basıncı havalı amartisör gibi emiyor, akış hızını düşürüyor. Suyu doldurduktan sonra, hafif hafif alttan vurarak 75 hatta 80ml su doldurmak mümkün. tabi bunu yaparken tamplediğiniz coffee puck'u bozma ihtimali de var, dikkatli olmak lazım. en iyi sonuç 13-14 gram dozajla alınıyor. ve espresso için kavrulmuş çekirdekler önemli. aynı zamanda arkadaşımla beraber aldık. o baya iyi sonuçlar elde etmesine rağmen ben pek beceremedim, sürekli kahve değiştirerek olmuyor. bir tane espresso kavrumu alıp sürekli onunla demleyip makineyi çözmek lazım.
bu arada elimdekini 400 tl gibi bir rakama satmayı düşünüyorum. isteyen varsa dm'den dönebilir.

Günaydınlar,

Konu başlıkta yazılanların büyük bir çoğunluğunu okudum.Konu ekipmanın forumumuzda %70 - %80 civarlarında bir beğenilirliği var,bu da çok ciddi bir oran ve insanın iştahını kabartıyor.

Günümüz koşullarına göre fiyatı biraz yüksek geldi.Konu başlığın açılmış olduğu tarihin izerinden henüz bir sene geçmiş olmasına karşın %25 oranlarında zam gelmiş.

Şahsen Aliexpress ve Amazon gibi siteleri kullanmayı bilmediğimden oradaki fiyatlarını araştırmadım.

Lakin yok mudur bu ürünün bir toplu alımı vehayut satıcılarının genel bir indirimi,haberdar olan var mıdır?

Selamlar,

Bugün kompressoma kavuştum ve hemen iki deneme yaptım.Her ne kadar çok başarılı olmasada yinede paylaşmak istedim.Konunun heycanı ile çıktıların fotoğrafını çekemedim.

Ortak Bilgi;

Kavurucu:Kahve Fabrikası[Coffee Factory]
Kahve:Etiopya Guji Ana Sora
Kavrum Derecesi:Full City/Espresso
Su Sıcaklığı:95° - 100° C
Ekipman:Cafflano Kompresso
Değirmen:1ZPresso JX PRO
Kahve Mikrarı:15 Gram

1.Deneme;
Öğütüm Derecesi:1 Tam Tur + 3 Step
Ön Demleme:10 SN.
Denleme Süresi:Ön demleme ile birlikte 1DK
Gövde yoğun,genizi yakacak kadar yüksek asidite acı ve aromalardan uzak bir çıktı.
Demlemede Kullanılan Su Miktarı:75 Gram

2.Deneme;
Öğütüm Derecesi:1 Tam Tur + 4 Step
Ön Demleme:8-10 SN
Demleme Süresi:Ön demleme ile birlikte toplam 30 SN
Çıktı Miktarı:34.5 Gram
İlk demlemeye göre daha düşük lakin tatminkar bir gövde,daha içilebilir bir asidite lakin yine aromalardan uzak bir çıktı.

Yarın öğütüm derecesini 1 Tam Tur + 3.5 Step olarak ve demleme suyuna soda karıştırarak deneyeceğim.

Aroma hususunda bir fikri olan var mıdır?

Kahveyi direk shot olarak tükettim americano ya gitmedim.Yarı belki iki deneme yaparak birde americano denerim.

@Wile E. Coyote @utkukaya @cmscoffee

20210503_220326.jpg20210503_204011.jpg

Selamlar,

Bugün kompressoma kavuştum ve hemen iki deneme yaptım.Her ne kadar çok başarılı olmasada yinede paylaşmak istedim.Konunun heycanı ile çıktıların fotoğrafını çekemedim.

Ortak Bilgi;

Kahve Mikrarı:15 Gram

1.Deneme;
Öğütüm Derecesi:1 Tam Tur + 3 Step
Ön Demleme:10 SN.
Denleme Süresi:Ön demleme ile birlikte 1DK
Gövde yoğun,genizi yakacak kadar yüksek asidite acı ve aromalardan uzak bir çıktı.
Demlemede Kullanılan Su Miktarı:75 Gram

2.Deneme;
Öğütüm Derecesi:1 Tam Tur + 4 Step
Ön Demleme:8-10 SN
Demleme Süresi:Ön demleme ile birlikte toplam 30 SN
Çıktı Miktarı:34.5 Gram
İlk demlemeye göre daha düşük lakin tatminkar bir gövde,daha içilebilir bir asidite lakin yine aromalardan uzak bir çıktı.

Yarın öğütüm derecesini 1 Tam Tur + 3.5 Step olarak ve demleme suyuna soda karıştırarak deneyeceğim.

Aroma hususunda bir fikri olan var mıdır?

Kahveyi direk shot olarak tükettim americano ya gitmedim.Yarı belki iki deneme yaparak birde americano denerim.

@Wile E. Coyote @utkukaya @cmscoffee

Ekli dosyayı görüntüle 12083Ekli dosyayı görüntüle 12084
Öğütüm ideal gibi duruyor, belki kahve/su oranı biraz düşürülebilir gibi geldi bana yani 1:4 gibi düşünülebilir 😊

Günaydın dostum @utkukaya

Öğütüm inceliği ve tamp çokomelli hadisesi 😂

Selamlar,

3.denememde kokuda baskın şekilde bir tatlılık içimde bu tatlılık biraz kaybolsada içimi oldukça keyifli.Bu kez americano olarak tükettim.Sanırım biraz daha inceye gitmem gerekiyor.Denemelerime celsius'un midium kavurumları ile devam edeceğim.Galiba su miktarınıda 60 - 65 aralığında tutmalıyım.

Kahve Mikrarı:15.4Gram
Kullanılan Su Miktarı:65 - 70 Gram
Alınan Çıktı:30 Gram

20210505_191315.jpg

Merhaba bugün şimdiye kadar ki en güzel çıktıyı aldığımı düşünüyorum.

Kahve Celsius'un Barbosa'sı

Filtre için almıştım. Filtrede beklentimi karşılamadı. İlerleyen günlerde belki bir daha demlerim. Ancak aldığımın hepsini kompressoda tüketebilirim. Şöyle ki kahvenin açıklamalarında yazdığı gibi inanılmaz tatlı ballı bir çıktı aldım. Genelde filter tüketen birisi olarak çok keyif aldığım bir çıktıydı.

Kompresso ile tuzlu çıktı aldım, ekşi aldım, genzi yakan asiditelerin olduğu çıktılar aldım. Koyu kavrumlar ile daha içilebilir çıktılar aldım ancak koyu kavruma ve yanık tadına sütlü içecekler haricinde pek tahammülüm yok. Bu nedenle celsius'un filtre kavrumu ile böyle güzel bir çıktı almak beni çok mutlu etti. Kısaca reçetemi şöyle açıklayabalirim.

Su olarak buzdağı kullandım.
Öğütüm; Molent G50 3 klik.
Kahve; 15 Gr. Celsius Barbosa
Su miktarı; 60 yazan çizgi ile bitiş noktasının ortasına kadar su dolduruyorum.
Demlemeye başlamadan bütün ekipmanı ısıttım.
Hem alttan hem üstten bastırarak basıncı artırdım.
Yüksek basınç ile ön demleme sonrası 25 saniye civarında çıktıyı aldım.
Yüksek basınç ile normalde 20 saniyenin üstüne çıkmam pek mümkün olmuyor Molent g50 3 klikte öğütmeme rağmen ancak şöyle bir yöntem uyguluyorum. Bastırmaya başladıktan bir beş saniye sonra biraz geri çekip sonra bastırmaya devam ediyorum. Bu şekilde basınç artıyor ve sürede uzuyor. Yani 25 saniye civarında yüksek bir basınç uygulamış oluyorum. Yine yavaş yavaş bastırmak yerine hızlı bir şekilde bastırarak başlamak da basıncı artırıyor.

Son düzenleme:
Merhaba bugün şimdiye kadar ki en güzel çıktıyı aldığımı düşünüyorum.

Kahve Celsius'un Barbosa'sı

Filtre için almıştım. Filtrede beklentimi karşılamadı. İlerleyen günlerde belki bir daha demlerim. Ancak aldığımın hepsini kompressoda tüketebilirim. Şöyle ki kahvenin açıklamalarında yazdığı gibi inanılmaz tatlı ballı bir çıktı aldım. Genelde filter tüketen birisi olarak çok keyif aldığım bir çıktıydı.

Kompresso ile tuzlu çıktı aldım, ekşi aldım, genzi yakan asiditelerin olduğu çıktılar aldım. Koyu kavrumlar ile daha içilebilir çıktılar aldım ancak koyu kavruma ve yanık tadına sütlü içecekler haricinde pek tahammülüm yok. Bu nedenle celsius'un filtre kavrumu ile böyle güzel bir çıktı almak beni çok mutlu etti. Kısaca reçetemi şöyle açıklayabalirim.

Su olarak buzdağı kullandım.
Öğütüm; Molent G50 3 klik.
Kahve; 15 Gr. Celsius Barbosa
Su miktarı; 60 yazan çizgi ile bitiş noktasının ortasına kadar su dolduruyorum.
Demlemeye başlamadan bütün ekipmanı ısıttım.
Hem alttan hem üstten bastırarak basıncı artırdım.
Yüksek basınç ile ön demleme sonrası 25 saniye civarında çıktıyı aldım.
Yüksek basınç ile normalde 20 saniyenin üstüne çıkmam pek mümkün olmuyor Molent g50 3 klikte öğütmeme rağmen ancak şöyle bir yöntem uyguluyorum. Bastırmaya başladıktan bir beş saniye sonra biraz geri çekip sonra bastırmaya devam ediyorum. Bu şekilde basınç artıyor ve sürede uzuyor. Yani 25 saniye civarında yüksek bir basınç uygulamış oluyorum.

Selamlar @mvguzes

Ben ön demleme esnasımda basıncı sabit tutmaya çalışıyorum lakın bunuda deneyeceğim.Paylaşım için çok teşekkürler.

Selamlar,

Arkadaşlar 15-15.5 gramdan fazla bir kahve ile deneyen oldu mu?ekipmana zarar verir mi

Selamlar,

Arkadaşlar 15-15.5 gramdan fazla bir kahve ile deneyen oldu mu?ekipmana zarar verir mi
Kahve suyla buluşunca bir miktar şişiyor hazneye sığamıyor ve presslemekte bayağı zorlanıyorsun. bu da fazla güç uygulayarak portofiltrenin alt kısmını eğip bükebilir sonuçta plastik ve ince bir portofiltre, Kalın öğüterek belki ama ozaman da çözünmeyi azaltmış olursun pek iyi bir çıktı alamazsın.

Kahve suyla buluşunca bir miktar şişiyor hazneye sığamıyor ve presslemekte bayağı zorlanıyorsun. bu da fazla güç uygulayarak portofiltrenin alt kısmını eğip bükebilir sonuçta plastik ve ince bir portofiltre, Kalın öğüterek belki ama ozaman da çözünmeyi azaltmış olursun pek iyi bir çıktı alamazsın.

Günaydın @Kuzeydeniz85

Dönüşün için teşekkür ederim.Şişiyor olduğunu fark ettim hatta screen shower'ı kahveye buluyacak kadar şişiyor.

Kahveyi kalınlaştırıyorum basınç düşüyor,demleme süreci çok kısalıyor ve krema çok ince bir tabak oluyor.İnceltiyorum tam bir asidite bombası oluyor aroma kayboluyor.

Dünkü asidite bombasını aiağıya bırakıyorum.Girdi 15.5 gram 70-75 gram su ve 34.6 Gram çıktı.Kahve Celsius Brazil Monte Carmelo - Midium Roast20210506_200057.jpg

@mvguzes yönlendirme için teşekkür ederim. Tecrübeli arkadaşlardan yardımcı olursa sevinirim. Espresso konusunda yeniyim ve hiç tecrübem yok. Genelde filtre kahve tüketiyorum. Denemek için kompresso aldım forumdan. Yine funnel ve tamper aldım @ulaspresso dan. Lakin içilebilir bir sonuç alamıyorum.
Sorularım saçma gelebilir mazur görün. Öğrenmeye çalışıyorum.
1.olarak 30sn baskı uyguluyorum ve bırakıyorum. Tüp içimde su kalıyor genelde bu doğru mu. Basmaya ne kadar devam etmeliyim.
2.olarak kompressoyu mutfak tezgahı üzerinden kaldırmadan kulaklardan da çekerek basıncı artırmaya çalışıyorum. Yük üst taraftan daha fazla oluyor. Acaba bu işlemi zemin üzerinde elde havada mı yapmalıyım.
3.olarak tamperi ne kadar bastırmalıyım. Normal espresso makinalarındaki izlediğim gibi çok yüklenerek mi bastırmalıyım.
4.acaba benim damak tadım espresso uygun değil mi. Yani içtiğimde biraz tuzlu ekşi tatlar almalı mıyım.
Saçma şeyler sormuş olabilirim kusura bakmayın. Bu işi çözecem umarım. Şimdiden teşekkür ederim.

Selamlar,

Yeni bir kullanıcıyım. Genellikle burada yazılanları okudum ve ona göre yapmaya çalışıyorum.

Ekipmanı aldığım çağrı beyden aldığım taktikleri de denedim.

Ama çok ekşi bir çıktı alıyorum.
12gr - 65 tm 8 (çok ekşi)
12 gr - 65 tm9 (çok ekşi)
14 gr - 65 tm9 (ekşi)

Ekşiliği gidermek için ne yapmalıyım? 🙏

Ekli dosyalar

• Screenshot_2021-06-11-09-12-03-800_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2021-06-11-09-12-03-800_com.miui.gallery.jpg
    58.4 KB · Görüntüleme: 24
Selamlar,

Yeni bir kullanıcıyım. Genellikle burada yazılanları okudum ve ona göre yapmaya çalışıyorum.

14 gr - 65 tm9 (ekşi)

Kompresso'yu yeterince ısıtıyor musunuz? İlk başta yaşadığım ekşilik sorununu büyük oranda o azaltmıştı.

Selamlar,

14 gr - 65 tm9 (ekşi)

hocam selamlar. ben de ağustos ayından beri kompresso kullanıyorum, aldığım çıktı ilk günden beri ne yapsam da (her türlü kavrum, yöre, sıcaklık, su, süre, oranda) ekşi oluyordu. ama tabii kesinlikle bi bilgi iddia etmiyorum espresso konusunda, sadece bu espressomsu’ysa espresso benlik değil diyordum. geçenlerde eskişehir’de bulunan 78coffee var, eskişehir’de olanlar bilecektir. -çok hoş kahveleri olan her türlü filtre kavrumundan ve de kafedeyken pourover demlemelerinden memnun olduğum bi mekandır.- işte 78’e gittim, dedim bi double espresso içeyim, nasıl oluyor niteliklisi diye? ona göre yaklaşmaya çalışacaktım. ellerinde o sırada olan guatemala’dan -parametreleri bilmiyorum tabi- bi bardak verdiler sağolsunlar. ama ben kesinlikle evde aldığım çıktıdan farklı bi tat almadım, yani evet arkada akan bazı tatlar var ama, onun çok çok üstünde beni rahatsız eden bi ekşilik vardı aynı kompresso’daki gibi. ya o çıktıda da underext bi olaylar oldu ya da dedim ben çok da yanlış bir şey yapmıyorum ve damağıma uygun değil. bilmiyorum, nitelikli olduğuna emin olduğum bi espresso içmek istiyorum açıkçası, kompresso için ise uygun kavrum, öğütüm, tamp, su ve ekipmanı ısıtmak dışında yapabileceğimiz bir şey var mıdır sanmam :( çok verim alamadığım bi ekipman, hem espresso eğer ki 78’de içtiğim gibiyse bana hoş gelmediğinden hem de kompresso bahsedilen espressolara çok yakın çıktı veremediğinden… önerisi olan varsa ben de dinlemek isterim :)

Geri