• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cafflano Kompresso Manuel Espresso Makinesi

Dün @kahveanalisti nden aldığım Kompresso bugün hızlı bir şekilde bana ulaştı sağolsun.
Denemelere başladım. Başlamadan önce konuyu baştan sona okudum. Benim için çok faydalı oldu. Birçok video izledim kullanma kılavuzuna baktım ancak bu sayfalarda orada olmayan birçok ayrıntıya ulaştım. Konuya katkı yapanlara teşekkür ederim.
Filtre tercih eden birisiyim özellikle misafirlerime ve eşime sütlü kahve hazırlamak için aldım. Sadece filtreyi seven çok yok. Filtreye süt ilave edince çok tatminkar olmuyor. Bu alet benim için çok iyi oldu. Moka pot düşünüyordum. Ancak birçok açıdan benim için bu daha avantajlı. Daha ilk denemelerimde sütlü kahveler için beni fazlasıyla memnun etti.

Dün @kahveanalisti nden aldığım Kompresso bugün hızlı bir şekilde bana ulaştı sağolsun.
Denemelere başladım. Başlamadan önce konuyu baştan sona okudum. Benim için çok faydalı oldu. Birçok video izledim kullanma kılavuzuna baktım ancak bu sayfalarda orada olmayan birçok ayrıntıya ulaştım. Konuya katkı yapanlara teşekkür ederim.
Filtre tercih eden birisiyim özellikle misafirlerime ve eşime sütlü kahve hazırlamak için aldım. Sadece filtreyi seven çok yok. Filtreye süt ilave edince çok tatminkar olmuyor. Bu alet benim için çok iyi oldu. Moka pot düşünüyordum. Ancak birçok açıdan benim için bu daha avantajlı. Daha ilk denemelerimde sütlü kahveler için beni fazlasıyla memnun etti.
Sütlü kahve için kesinlikle memnun edecektir.Biraz ince ogutup basinç almak lazım

Merhaba. Bugün satın almış olduğum kompresso geldi. Birkaç deneme yaptım ama sadece ekşi bir kahve elde ettim. Sorunun nerede olabileceğini öğrenmek için foruma danışmak istedim. 2 defa ön ısıtma yapıyorum ve ondan sonra kahveyi alıyorum. Öğütümüm espresso inceliklerinde. Tamp kısmını iyi yapamamış olabilirim belki ama gelen kaşıkla tamp yaparken baskete zarar vereceğimden korktum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

Merhaba. Bugün satın almış olduğum kompresso geldi. Birkaç deneme yaptım ama sadece ekşi bir kahve elde ettim. Sorunun nerede olabileceğini öğrenmek için foruma danışmak istedim. 2 defa ön ısıtma yapıyorum ve ondan sonra kahveyi alıyorum. Öğütümüm espresso inceliklerinde. Tamp kısmını iyi yapamamış olabilirim belki ama gelen kaşıkla tamp yaparken baskete zarar vereceğimden korktum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
Su Ppm'ni Yükselt 100-110 PPM civarında su kullanabilirsin. PPM Yükseltmesini maden suyu ile uygulayabilirsin TDS Kalemin varsa. Normal Hazır Suların Çözücülügü çok düşük kalıyor.

Girdi ve çıktı miktarı ile toplam süreyi paylaşırsanız daha kolay yardımcı olabiliriz.

30 saniye civarında alıyorum çıktıyı. 13g kahveye 26-27g civarı çıktılar aldım. 60 çizgisinin biraz üstünde dolduruyorum hazneyi. Kahveyi demlemeyi bitirdikten sonra çıkan kahvenin üst yüzeyi alt taban kadar düz olmuyor.

selamlar. bende bir kaç aydır kompresso kullanıyorum ve nacizane tavsiyelerde bulunmak isterim. öncelikle kahve öğütürken incelikten korkmamak gerekiyor, daha sonra aleti iyi ısıtmak şart yoksa ekşi kahve elde ediliyor. benim denemelerime göre en iyi basınç suyu koyduktan sonra pompayı birden bastırınca öğütümünüz kalın bile olsa iyi bir basınç elde ediliyor. şöyle söyleyeyim molent g50'de 3 klikte öğütmüş olduğum kahveyi ki çoğu arkadaş anladığım kadarıyla 4 klik üzeri kullanıyor, pompa kısmına yavaş bi şekilde basarsam basınç'ın daha az olduğunu hissediyorum fakat aynı kahveyi 4 klikte öğütürsem ve pompaya daha hızlı şekilde basarsam diğer aldığım basınçtan kesinlikle daha fazla bir basınç elde ediyorum ve doğal olarak basarken daha fazla zorlanıyorum.

bir diğer konu da 30 ml üzeri çıktı almak. bununla ilgili denemelerimde oldu ama tamamen şans eseri 36 ml çıktı aldığım da oldu 20 ml çıktı aldığım da oldu. bu konuda denemelere devam ediyorum. bir şeyler yakalayabilirsem burada paylaşırım.

Bugün birkaç deneme daha yaptım ve sonunda içilebilecek bir şey çıkartabildim. 3 ana sorunum varmış.

1- Zayıf Tamp
2- Daha ince öğütüm gerekliymiş.
3- Bastırmaktan korkmadan bastırmak gerekiyormuş. Kompresso beklediğimden dayanıklı ve fazla güç isteyen bir ekipman. Ben biraz narin davranmışım.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Bugün birkaç deneme daha yaptım ve sonunda içilebilecek bir şey çıkartabildim. 3 ana sorunum varmış.

1- Zayıf Tamp
3- Bastırmaktan korkmadan bastırmak gerekiyormuş. Kompresso beklediğimden dayanıklı ve fazla güç isteyen bir ekipman. Ben biraz narin davranmışım.

Konuyu baştan sona okursaniz bunları ve daha fazlasini birebir yazdım.Bu aleti turkiyede kullanmayi bilen pek yok.

1- Zayıf Tamp

Hocam ben vakit bulup yazamadan siz gerekli şeyleri yapmışsınız :) Özellikle 3 boyutlu bir yazıcıdan tamper çıkarmanızı öneririm. Bir de eliniz alışana kadar büyük bir tartı üzerinde 36-54 kg arasında ağırlık uygulayarak presslemeniz alacağınız shotlara ciddi katkılar sağlayacaktır.

Hocam ben vakit bulup yazamadan siz gerekli şeyleri yapmışsınız :) Özellikle 3 boyutlu bir yazıcıdan tamper çıkarmanızı öneririm. Bir de eliniz alışana kadar büyük bir tartı üzerinde 36-54 kg arasında ağırlık uygulayarak presslemeniz alacağınız shotlara ciddi katkılar sağlayacaktır.
Çok teşekkür ediyorum yardımınız için hocam. Tamper çıkartmayı düşüneceğim.

Merhabalar. Bugün yeni bir kompresseo aldım ama su koyma bölümü bana fazla sarı geldi. Normal rengi de böyle midir yoksa satıcıyla iletişime geçmem gereken bir durum mudur? Kullananlar yardımcı olursa çok iyi olur. Kahveli günler.

Merhabalar. Bugün yeni bir kompresseo aldım ama su koyma bölümü bana fazla sarı geldi. Normal rengi de böyle midir yoksa satıcıyla iletişime geçmem gereken bir durum mudur? Kullananlar yardımcı olursa çok iyi olur. Kahveli günler.
evet normal rengi öyledir.

hocam ben de yaklaşık 1 aydır kompresso kullanıyorum. tamper çizimi ya da satılan bir yer biliyor musunuz, biliyorsanız paylaşabilirseniz çok memnun olurum.

4 gündür aldığım shotlar 30 33 ml arası çıkıyor. aletin su haznesinden shower screen parçayı çıkarıp pistona takıyorum, ters çevirip içine su koyup bu şekilde ısıtıyorum, 12gram kahve (sanalbaharat eldorado) - 60ml su (nestle pure life) kullanıyorum, molent 3klik. çok çok sıkı tamp etmeye çalışıyorum. bir de doğru mu bilmiyorum ama portafiltreyi hazırlayıp tamp ettikten sonra bi 30 40 saniye kadar ( su haznesinin ısınmasını beklerken) kettleın sıcak kapağı üzerine koyuyorum, onu ve kahveyi de ısıtabilmek amacıyla. düşük çıktı alanlara belki faydası olur diye yazmak istedim :)

4 gündür aldığım shotlar 30 33 ml arası çıkıyor. aletin su haznesinden shower screen parçayı çıkarıp pistona takıyorum, ters çevirip içine su koyup bu şekilde ısıtıyorum, 12gram kahve (sanalbaharat eldorado) - 60ml su (nestle pure life) kullanıyorum, molent 3klik. çok çok sıkı tamp etmeye çalışıyorum. bir de doğru mu bilmiyorum ama portafiltreyi hazırlayıp tamp ettikten sonra bi 30 40 saniye kadar ( su haznesinin ısınmasını beklerken) kettleın sıcak kapağı üzerine koyuyorum, onu ve kahveyi de ısıtabilmek amacıyla. düşük çıktı alanlara belki faydası olur diye yazmak istedim :)
Eldorado'da da Kompresso ile çok zorlandım. Tuzlu ve ekşi çıktılar aldım genelde. Standart kavrum açık kaldı. Uğraşıp iyi çıktı alınabilir belki. Daha koyu kavrum ile deneyebilirsiniz. Tanzanya standart kavrum ile rahat güzel çıktılar aldım. 15 gram kullanıyorum genelde.

Eldorado'da da Kompresso ile çok zorlandım. Tuzlu ve ekşi çıktılar aldım genelde. Standart kavrum açık kaldı. Uğraşıp iyi çıktı alınabilir belki. Daha koyu kavrum ile deneyebilirsiniz. Tanzanya standart kavrum ile rahat güzel çıktılar aldım. 15 gram kullanıyorum genelde.
ekşilik sıkıntısı var hafif evet, özellikle soğumaya başlayınca daha çok ortaya çıkıyor. tanzanya seçeneğini denemedim ama deneyeceğim. aklınızda başka kompresso ile başarılı çekirdekler gelirse önerilere açığım :)

Geri