• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cafec Filtre ve Dripper'lar Türkiye'de - Tin Coffee!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan raistlin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu dramatik farklar benim kafamı karıştırmaya başladı. Şimdi seri numaraları diyince gittim baktım, elimde bir süredir kullandığım paket SLM21H imiş. Bugün Celsius Hambella demledim, biraz da ince öğütüme giderek. Naturel bir çekirdek olmasına rağmen demleme 2:17 de bitti ve tadı da gerçekten harikaydı. Anti argüman olsun diye de yazmıyorum bunu ama gerçekten ilginç bir durum.
Filtreye yakın çekim fotoğraf atabilir misiniz hocam?

Togay'dan denemelik TH-1 rica etmiştim Lot X'le beraber; sağolsun kırmadı, yorumum TH-1'in TH3'ten belirgin şekilde hızlı olduğu yönünde... Yolladığı parti hangisi bilmiyorum ama hızlı olduğunu gözlemledim.
Bilemedim valla 😟 Çünkü dediğiniz gibi TH1'in hızlı olduğu çok yerde ve kaynakta belirtilmiş ama benim hiç güzel ve hızlı sonuçlarım olmadı. Artık sadece immersion'da kullanıyorum. Çünkü başta süratli ama ortadan sona geçerken damlamaya başlıyor ve paraşüt açmış F16 gibi hız kesiyor.

Bu çok ilginç yalnız TH3'ün TH1'den bariz hızlı olması lazım. İki filtreyi de aynı kahvede denediniz mi?
Geçen hafta 3 farklı kahvede çeşitli filtreler denediğimde hızlı olması için TH3 ten kaçınıp TH1 kullandığımı hatırlıyorum. Ama durumu netleştirmek adına yarın kahve de dahil tüm parametrelerin aynı, filtrelerin farklı olduğu iki demleme yapayım. Süreleri paylaşırım bu başlıkta... Eğer unutmazsam...

Katlayınca yukardan da epey bir pay kalıyor. Sanırım sizin bahsettiğiniz kenardaki fazlalık bunda da var ama diğeri olmadığından karşılaştırma yapamıyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 11427Ekli dosyayı görüntüle 11428
Görüntü olarak kesinlikle sorunlu filtreye benziyor, SLM21H olduğunu da söylediniz. Daha önce kullandığınız traditionala göre daha kalın ve sert hissettiriyor mu? Hangi değirmende ne kadar ince öğütüyorsunuz?

Toplu alımla aldığım paket parti no:SLM21H. İlk defa kullanıyorum ama sorun olduğu bariz. Hario 100'lü filtre ters çevrilmemiş ile aynı sonucu alıyorum. Bu paket bitene kadar çekicez galiba ne yapalım...

Son düzenleme:
Görüntü olarak kesinlikle sorunlu filtreye benziyor, SLM21H olduğunu da söylediniz. Daha önce kullandığınız traditionala göre daha kalın ve sert hissettiriyor mu? Hangi değirmende ne kadar ince öğütüyorsunuz?
Bu paketten önce bir paket daha kullanmıştım ama inanın arasında bir fark var mı bilemiyorum. Sanırım bir değişiklik olduğunu düşünmediğimden ya da hissetmediğimden hiç o şekilde kontrol etmek / karşılaştırmak aklıma gelmedi. Ona dair bir şey söyleyemiyorum o yüzden. Öğütümü G50 ile 34 klikte yaptım. Genel olarak referans noktam 38. Çoğu zaman 32-38 arası değişiyor. Belki diğer kullandığım paket de bu partidendi, o yüzden bir fark hissetmedim. Ama hani bakınca demlemelerin de 2:30 u geçtiği çok nadir. Zaten o yüzden kafam karıştı, acaba demlemelerimi deneye yanıla bu filtreye mi adapte ettim diye düşünmeye başladım. Diğer yandan sizlerin yazdığına göre de adapte olmak da epey zor gibi duruyor. Togay Bey'in ulaşacağı bilgiler benim için büyük merak konusu.

Bu paketten önce bir paket daha kullanmıştım ama inanın arasında bir fark var mı bilemiyorum. Sanırım bir değişiklik olduğunu düşünmediğimden ya da hissetmediğimden hiç o şekilde kontrol etmek / karşılaştırmak aklıma gelmedi. Ona dair bir şey söyleyemiyorum o yüzden. Öğütümü G50 ile 34 klikte yaptım. Genel olarak referans noktam 38. Çoğu zaman 32-38 arası değişiyor. Belki diğer kullandığım paket de bu partidendi, o yüzden bir fark hissetmedim. Ama hani bakınca demlemelerin de 2:30 u geçtiği çok nadir. Zaten o yüzden kafam karıştı, acaba demlemelerimi deneye yanıla bu filtreye mi adapte ettim diye düşünmeye başladım. Diğer yandan sizlerin yazdığına göre de adapte olmak da epey zor gibi duruyor. Togay Bey'in ulaşacağı bilgiler benim için büyük merak konusu.
Ben dün demleme yaptım.Naturel çekirdek comandanteyle normalde 22 oguturum bunda 24 oguttum. Nazikçe tek döküş yaptım spin atmadım.Tam 3 dakika sürdü.

Timemore Crystal Eye çok güzel görünüyor,ben de almayı düşünüyorum fakat plastik ve cam olanı arasında malzeme dışında her hangi bir fark var mı? Ve Hario V60'dan geçmeye değer mi? Şu an daha iyi bir öğütücü için bütçe oluşturmaya çalışıyorum ama fark edecekse o bütçeden biraz azalsa sorun olmaz gibi 😁
Bende timemore cam 01, 02 ve plastik 01 var. Genelde kişisel tercihim 01 den yana, tek kişilik demliyorum.

Hario 02 cam, plastik de var.

Sorunuz varsa denerim.

Birkaç gündür CD - Finca el Gobiado ile demlemeler yapıyorum. Tarif kavurmacının tarifi. 16gr/250m. 50ml blooming+200ml tek döküş.
SLM21H ile demledim, süre 1.56dk sürdü. SL1GH ise 1.43dk. Tadım notalarını teker teker alabildiğim demlemem SLM21H ile yaptığım demleme oldu. Diğer filtre ile fincan underextract kalıyordu, öğütümü inceltince de acılaşıyordu. Şimdi SLM21H ile bir demleme daha yaptım süre tam 2dk sürdü ve optimum fincanı bu filtre ile yakaladım diyebilirim.

Bende timemore cam 01, 02 ve plastik 01 var. Genelde kişisel tercihim 01 den yana, tek kişilik demliyorum.

Hario 02 cam, plastik de var.

Sorunuz varsa denerim.
Levent Bey merhabalar, cam ve plastikte yan yana kıyasladığınızda dripperın kanallarında bir farklılık gördünüz mü? Ya da demleme yaparken hız farkı gözlemlediniz mi?

Teşekkür ederim 😊

Cafec Japan'dan bana gelen mesaj;

"We sincerely apologize for your inconvenience.

However, we have not received any other complaints from other customers in Japan who bought the same lot number.
We have no idea why this ploblem is happenning.

We are now waiting to get the same lot number products from Turkey. Once we receive it, we will investigate the cause. Please wait a little while longer.

Your kind understanding will be appreciated.

Best regards,
CAFEC"

Null coffeden daha yeni Traditional Filtre almıştım, şimdi baktım parti numarası SLM21H'imiş, açmaya korkuyorum:D. Null'dan V60 hızlı akış kumaş filtre de almıştım. Kumaş filtre merak eden ya da denemek isteyen varsa şiddetle tavsiye ederim. 4 gündür hiç kağıt filre kullanma ihtiyacı hissetmedim. Bardakta oluşan tortu miktarı çok çok az ve kahve kesinlikle daha doyurucu ve lezzetli. Akış hızı olarak belki Sibarist filtreleri yarışabilir. Red Clix 38 click (normal ax ile 19), Coffee Depertmant Ana Sora' 30 saniye blooming, 1.05'e kadar 240'a tamamlama şeklinde yaptığım demeleme 1.30'da bitti. Yine farklı kahvelerle iki kişilik yaptığım demlemeler su döküşünü 1.40-1.50 civarlarına kadar sürdürmeme rağmen 2.20-2.30 civarında bitiyor.

Bende bu ay toplu alımla celsius coffee den ilk dafa Traditional Filtre almıştım. Kodu: SLM21H. ilk kez kullanıyorum, daha önce hario kullanıyordum bana ikisi aynı gelmişti. Nedeni belli oldu. Hatalı olan bana da denk gelmiş maalesef.

Geri