• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cafec Filtre ve Dripper'lar Türkiye'de - Tin Coffee!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan raistlin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yazmayayım diyorum ama insanlar 2 haftadır sorunlu filtrelerle doğru düzgün kahve içmeye çalışıyor. Distribütör hala sessiz kalıyor. Benim gördüğüm kadarıyla çözüm önerisi sunmuyor. Testler sonuçlanana kadar şöyle bir şey yapabiliriz demiyor. Sorun çözülene kadar sorunlu partiye sahip olanlara TH3 için indirim yapacağım demiyor, 15-20 tane bedava göndereceğim de demiyor. Sorunu yaşayan ben değilim, kimseyi de gazlamıyorum ama ben müşteri memnuniyetine ilişkin bir şey göremiyorum. Şu saatten sonra ne yapılsa insanların 2 hafta boyunca kahvelerini ziyan etmesini telafi etmeyecek.
Yemin ediyorum içimden geçenleri dökmüşsün ortaya ağzına sağlık. Sorun çıkaran müşteri olmak istemediğim için kimseyi darlamak da istemiyorum 1 kez @raistline mesaj attım sağolsun dönüş bile bile yapmadı ben de @batugenin iletişim ve samimiyetine güvendiğim için ona yazdım o dönüş yaptı ama çözüm sunmadı bu arada da yaklaşık 600 gram kahve neredeyse çöp oldu. Celsiusun Peru la huacasını 20 klik üzeri çözmüyor kaynar suyla demliyorum yine çözmüyor benim vakum makinem de yok çekirdek de bayatlıyor resmen kuruduk yani

Tüm markalarımızı seçerken yolun sonunda bir demleme evreni kurmayı hayal etmiştim. Yolculuk Comandante ile başladı ve her farklı kalemin en iyi örneklerini sunmaya çalıştık. Eureka takip etti. Ardından Gardelli, Hiroia ve Fellow distribütörlükleri... Bu evrene Clean Cup - Batu'nun @batugen öncülük ettiği Origami ve Delter Press eklendi. Cafec için de Batu ile beraber çalıştığımızı belirtmekten son derece mutluyum.

Bu demleme evrenin misafirleri olmaktan memnun olan insanlar olarak görüyoruz ki dünya devi, kendi alanında bir numara olmayı başarmış ürünleri Türkiye'ye getirdiniz. Cafec için de @batugen ile beraber çalıştığınızı görmek bizim için de sevindirici. :)

Trendyol'da Cafec Traditional satışı için almak isteyen arkadaşları aydınlatmak adına satıcıya ürünle ilgili soru sordum, 24 Nisanda cevaplandı ama hala yayınlanmadı normalde iki gün içinde yayınlanır, Trendyol'a da sordum aksaklık olmuştur tekrar sorun dendi. @batugen 'den de ricam, aşağıdaki görüldüğü gibi, Clean Cup için trendyolu yöneten kişi, neden filtrelerle ilgili sorduğum soruya böyle cevap verdi ve bu sorunun cevabı neden yayınlanmadı? Daha önce kullanmadıysanız sizin için sorun olmayacaktır dendi ama benim için de birçok kişi için de sorun oldu ve süreler değiştiği halde sonuçlar iyi olmadı, bu konu hakkında ne diyorsunuz?

Merhaba, SLM21H, eski partiden bulma ihtimaliniz düşük muhtemelen, çalıştığımız kavurucu ve kafeler de kalmadı diye hatırlıyorum. Belki 1-2 yerde olma ihtimali olabilir ama zor. Aslında daha önce kullanmadıysanız sizin için sorun olmayacaktır. Sorun daha önce kullananların aynı performansı alamamasından kaynaklanıyor. Örneğin demlemelerini 2.30 dakikada bitecek bir ortalamaya göre ayarlamışlardı şimdi benzer reçetelerle 2.40-2.50 sürelerini buluyorlar. Biz devamlı test halindeyiz bu süreçte ve süre değişsede sonuçlar gayet iyi. Ufak dokunuşlarla süreleri düzenlemeniz de mümkün. Tepkiler aynı performansı sunacağı düşünülerek alınmış filtrenin farklı sonuçlar sunmasına aslında.

Bu demleme evrenin misafirleri olmaktan memnun olan insanlar olarak görüyoruz ki dünya devi, kendi alanında bir numara olmayı başarmış ürünleri Türkiye'ye getirdiniz. Cafec için de @batugen ile beraber çalıştığınızı görmek bizim için de sevindirici. :)

Trendyol'da Cafec Traditional satışı için almak isteyen arkadaşları aydınlatmak adına satıcıya ürünle ilgili soru sordum, 24 Nisanda cevaplandı ama hala yayınlanmadı normalde iki gün içinde yayınlanır, Trendyol'a da sordum aksaklık olmuştur tekrar sorun dendi. @batugen 'den de ricam, aşağıdaki görüldüğü gibi, Clean Cup için trendyolu yöneten kişi, neden filtrelerle ilgili sorduğum soruya böyle cevap verdi ve bu sorunun cevabı neden yayınlanmadı? Daha önce kullanmadıysanız sizin için sorun olmayacaktır dendi ama benim için de birçok kişi için de sorun oldu ve süreler değiştiği halde sonuçlar iyi olmadı, bu konu hakkında ne diyorsunuz?
Hario kutu alsak, hario bol poşet gönderseler sorun olmayacak mı yani? Olay sadece kutuya alışmış olmamız mı? Farklı ürün geldi elimize. Eğer üretimlerini tamamen değiştirdilerse de cafec firmasının açıklama yapması gerekir. Ürünü sundular, kullanıldı ve olumlu yorumlar aldı. Eğer yeni seriler böyle olmaya devam edecekse bütün traditional yorumlarını çöpe atalım. Hario kutuya geri dönelim

Hario kullanıcısı olarak, forumdaki yorumlara istinaden Cafec Traditional daha hızlı diyerek sipariş geçtim, fakat Hız olarak Hario dan hiçbir fark hissedemedim, vaad ettiğini veremedi ve bir sorun var peki Hario'dan hız olarak pek bir farkı yoksa neden Cafec tercih edilsin?
Trenyol sorusuna verilen cevap mantıksız geldi bana.
Önceki serilerin süreleri daha hızlı diye bir çok kişi Hario tıkanıyorsa, demleme süren uzuyorsa Cafec Traditional'a geç diyerek çok kişiye tavsiyede bulunuyorlar.

Bende bir kumar oynayarak aldım, SLG9H çıktı bahtımıza. Henüz paketi açmadım ama kenarları eski seriye göre bir tık daha uzun. Belki 2 değil ama 1.5 kürdan gibi 😆 Akışta bir sorun varmı denemeden söylemek zor aynı şekilde sertliğini hissetmeden.

Merhaba,

Hiç bir zaman ticari gözle bakmayıp hep kulüpten biri kalarak ve sizlerle olmaktan memnun olarak, bende bu sıkıntılı süreçte bizlere anlayış gösterdiğiniz için teşekkür ederim. :)

Cevabını bildiğiniz bir soruyu yine cevabını veren firmaya sorarak neyi aydınlatmaya çalıştığınızı ve aldığınız cevabı da, kimseyi aydınlatamadığınızı düşünerek burada ne amaçla paylaştığınızı anlayamadım. Neyi öğrenmek istiyorsunuz şuan? Trendyol muhattabınız ve size açıklama yapmış, aydınlatmak istediğiniz kişiler Trendyol müşterileri ise orada tekrar sorun denmiş. Trendyol bilemezken ben nasıl bilebilirim neden yayınlanmadığını ve ne kadar sürede yayınlanması gerektiğini? Sorunuzu trendyolda tekrar sormak yerine neden burada cevap arıyorsunuz? Telefon, özel mesaj yada sosyal medya ile bana sormak yerine neden cevabın yayınlanmadığını ve neden böyle cevap verildiğini burada soruyorsunuz? Burada konuyla ilgilendiğimizi ve çözmeye çalıştığımızı yazmamıza rağmen Trendyol da başka satıcı yokmuş gibi yine bana sorup burada paylaşmanızın sebebi Trendyol müşterilerini aydınlatmak mıdır?

Buradaki durum zaten belli, anlayışınızı rica etmiştik. Sorunun cevabına gelirsek de sizce belli değil mi? Üretici kesin bir cevap vermeden biz yorum yapsak da hata olur. Biliyoruz ki sıkıntılı bir durum var ve herkes hem cevap hem de çözüm bekliyor. Biz de boş oturmadan hergün testler yapıp üretici ile görüşme halindeyiz. Nihayet bugün bir açıklama üretici tarafından geldi ve biz de bu akşam Togay @raistlin ile bunu sizlerle paylaşıyor olacağız. Böylece o cümlelerle neyi anlatmak istediğimi anlamış olacaksınız.

Yazım biraz sert görülebilir ancak amacım o değil. Şaşkınlığım ve üzüntümün bir yansıması olarak görebilirsiniz. Yoksa dilediğiniz soruyu sorup dilediğiniz platformda paylaşmakta özgürsünüz.

Bugüne kadar hem @raistlin hem ben herhangi bir konuda ve herhangi bir üründe elimizden geleni yaptık, genel olarak da değil sadece kulübe özel. Her yeni fikri, projeyi ve ürünü ilk sizlerle paylaştık ve destek sağladık. Gece gündüz nereden ne sorarsanız sorun cevapladık, her zaman ürünlerimizin arkasında durduk ve durmaya da devam ediyoruz. Örneğin hiç var mıdır ben bunu aldım şu sorun çıktı muhattap bulamadım, sorunum çözülmedi diyen?

Bu konuda da sizlere karşı çıktık mı? Çözüm üretmeyeceğimizi, cevaplamayacağımızı, umurumuzda olmadığını düşünen var mı gerçekten?

Sorularımın hiçbiri cevap verilsin diye değil bu arada, dediğim gibi ne amaçladığınızı ve ne ile itham etmeye çalıştığınızı anlamadım, şaşkınım, iki farklı platformun karışmasına ve amacınızın Trendyol müşterilerini aydınlatmak olduğunu yazmanıza ithafen cevap vermem gerektiğini hissettim. Trendyoldan cevabı verdim, size ulaştı, gerisi Trendyol ile sizin aranızda. Tekrar sorarsanız tekrar cevap veririm bu arada, umarım bu sefer 2 günde cevap yayınlanır.

Sevgi ve Saygılarımla

Değerli kahveseverler,

Bu yazım cafec veya tin coffee den bağımsızdır ve herhangi bir firmayı savunmaya yönelik değil öncelikle onu belirteyim.
Yazılan şikayetlerin hepsi doğrudur an itibariyle bu konuda ben yaşamadığım için bir yorum yapamıyorum fakat anlamadığım nokta neden kahveleriniz ziyan oluyor, çöplere dökülüyor. Neticede basit bir kağıt filtreden bahsediyoruz, parametrelerinizi bir miktar değiştirerek yine de iyi sonuçlar almamanız için hiçbir sebep göremiyorum. Bu yorumu elimde eski/yeni hario 40, hario bol/dar 100, tüm cafec serileri olarak yazıyorum. Biraz deneme yaparak elinizdeki filtrenin yeni durumuna göre geçici süre için çözüm bulunabilir diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Değerli kahve severler,

Bu yazım cafec veya tin coffee den bağımsızdır ve herhangi bir firmayı savunmaya yönelik değil öncelikle onu belirteyim.
Yazılan şikayetlerin hepsi doğrudur an itibariyle bu konuda ben yaşamadığım için bir yorum yapamıyorum fakat anlamadığım nokta neden kahveleriniz ziyan oluyor, çöplere dökülüyor. Neticede basit bir kağıt filtreden bahsediyoruz, parametrelerinizi bir miktar değiştirerek yine de iyi sonuçlar almamanız için hiçbir sebep göremiyorum. Bu yorumu elimde eski/yeni hario 40, hario bol/dar 100, tüm cafec serileri olarak yazıyorum. Biraz deneme yaparak elinizdeki filtrenin yeni durumunu göre geçici süre için çözüm bulunabilir diye düşünüyorum.
İnanın şu çöp olma olayını ben de anlamadım, onu sorguluyordum. Herhalde mantık çerçevesinde hareket eden birisi sürekli aynı parametlerle aynı filtreyi kullanarak aynı kötü demlemeyi yapmaz diye düşünüyorum. Dediğiniz gibi filtre iyidir kötüdür bu ayrı bir konu.

Değerli kahve severler,

Yazılan şikayetlerin hepsi doğrudur an itibariyle bu konuda ben yaşamadığım için bir yorum yapamıyorum fakat anlamadığım nokta neden kahveleriniz ziyan oluyor, çöplere dökülüyor. Neticede basit bir kağıt filtreden bahsediyoruz, parametrelerinizi bir miktar değiştirerek yine de iyi sonuçlar almamanız için hiçbir sebep göremiyorum. Bu yorumu elimde eski/yeni hario 40, hario bol/dar 100, tüm cafec serileri olarak yazıyorum. Biraz deneme yaparak elinizdeki filtrenin yeni durumunu göre geçici süre için çözüm bulunabilir diye düşünüyorum.
Ziyan olma konusu benim de tam anlayamadığım bir nokta, sonuçta birçok demleme yöntemi ve birçok filtre çeşidi var. Hızlı cafec traditional dışında verim alınmaz, iyi kahve içilmez gibi bir şey var da benim haberim mi yok? Firmadan daha ne bekleniyor ki, direkt üretici ile temasa geçip çalışmaya başlamışlar.

Değerli kahve severler,

Söylediklerinize çok katılıyorum.

Konudaki gelişmeleri takip ediyorum ama henüz yazacak bir şeyim olmadığı için yazmamıştım.
Şubat ayındaki Cleancup alımında Cafec Traditional siparişi verdim, daha önce kullanmadığım için hız konusunda çok karşılaştırma yapmadım. Yorumları okuyunca bendeki(SLM21H) seride de sorun olduğunu düşünmeye başladım çünkü süreler Hario ile çok benzer.
Üreticiden cevap geldiği zaman açıklama yapılıp sorunun çözüme kavuşturulacağına inanıyorum.

Değerli kahve severler,

Birçok kahvede söylediğiniz doğru evet ama önceki yorumda da belirttiğim gibi toplu alımla aldığım Peru la huaca kahvesi var elimde inanın bana denemediğim sıcaklık aralığı kalmadı döküş sayısı kalmadı kahve 20 klik üzerinde çok net bir şekilde çözünmüyor 20 klikte öğütüp de demlediğimde de süre 3.40 gibi bir süreyi buluyor ve ne tat alabiliyorum ne keyif elimde başka kahve olsa onu içerim zaten ama yok maalesef. Üzerime alındığım için cevapladım birine karşılık olsun diye değil hadsizlik etmek istemem umarım beni de anlayabilirsiniz

Burada ki serzeniş bence vadedilen tutarlılığı olmaması ve bunun karşılığında yaşanan hayal kırıklığı. Bu ürünün reklamı yapılırken sürekli tutarlılık dendi, sadece kağıt filtre diyip geçmeyin vurgusu yapıldı. Bir sorun varken düzgün bir açıklama yapılmaması sorun bundan kaynaklanıyor.

Klik yükseltip süre uzatarak aynı güzel sonucu alabilen var mı? Öyleyse hiç hızlı filtre almamıza gerek yok hario hollanda + comandante 30 klik iş görür.

Firmadan ne bekleniyor ki dendi. Yazımda 3-4 tane seçenek söyledim. Hala bunu göremeyip ne bekleniyor diyorsanız pes.

Çöp olma olayını bilmem. Ama kişi kaliteli nitelikli kahvesini alıp bundan en iyi potansiyeli ortaya çıkartamayacaksa kahveye 100 - 150 lira vermesine gerek yok. Hep 50 liralık alarak ortalama kahveler içebiliriz.

Çözüm üretmesi gereken firmayken kullanıcıya akıl verilmesi de güzel olay, güzel mantık.

Son olarak Batu Bey'in cevabından güç alarak peşpeşe firmayı savunmaya geçmenizi de beğendim. Distribütör de geliyor mu yardıma?

Burada ki serzeniş bence vadedilen tutarlılığı olmaması ve bunun karşılığında yaşanan hayal kırıklığı. Bu ürünün reklamı yapılırken sürekli tutarlılık dendi, sadece kağıt filtre diyip geçmeyin vurgusu yapıldı. Bir sorun varken düzgün bir açıklama yapılmaması sorun bundan kaynaklanıyor.
Kesinlikle katılıyorum. Cafec filtrelerini lanse ederken filtrelerin ne kadar önemli olduğunu, dikkat edilmesi gerektiğini vs söyleyip duruyor. Düşük kalite de üretmiyor sonuçta, buna ağırlık veriyor. Eğer üründe böyle bir sorun çıkıyorsa da insanlar serzenişte bulunmakta haksız değil. Çözümü de Cafec firmasının bulması lazım

Klik yükseltip süre uzatarak aynı güzel sonucu alabilen var mı? Öyleyse hiç hızlı filtre almamıza gerek yok hario hollanda + comandante 30 klik iş görür.

Firmadan ne bekleniyor ki dendi. Yazımda 3-4 tane seçenek söyledim. Hala bunu göremeyip ne bekleniyor diyorsanız pes.

Çöp olma olayını bilmem. Ama kişi kaliteli nitelikli kahvesini alıp bundan en iyi potansiyeli ortaya çıkartamayacaksa kahveye 100 - 150 lira vermesine gerek yok. Hep 50 liralık alarak ortalama kahveler içebiliriz.

Çözüm üretmesi gereken firmayken kullanıcıya akıl verilmesi de güzel olay, güzel mantık.

Son olarak Batu Bey'in cevabından güç alarak peşpeşe firmayı savunmaya geçmenizi de beğendim. Distribütör de geliyor mu yardıma?
Keşke 3 kez like atılabilse de atsam :))

Eğer 2 3 klik yükselterek olayı çözeceksek ben hollanda almaya gidiyorum o zaman, tozu da elerim tamamdır.

Biz düz kahve içme derdinde değiliz sonuçta. Parametrelerle oynayıp, daha iyi kahve içme derdindeyiz. Ve burası da bir hobi forumu. Tabii ki aldığımız üründen tam verim bekleyeceğiz, idare etmesini değil. Bu bir keyif işiyse biz de keyif almak istiyoruz. Evet 2 3 klik arttırınca tıkanmaz ama ekstraksiyona etki eder. Aromaya, asiditeye etki eder. Bu forumdaki insanlar kahveye değer veriyor sonuçta. En küçük şeyi bile düşünüyoruz.

Batu bey'den güç almak ve firmayı savunmak gibi iddialar komik şeyler, ciddiye bile almadım. Konuyu kişiselleştirmek hiç hoş olmamış, yakıştıramadım. Herkesin konuşabildiği bir ortamda elbette karşıt görüşler de olabilir. Naçizane pes denilecek asıl şeyin 'çöp' ile ideal olmayan bir durumu aynı tutmak olduğunu söyleyebilirim. Bu sürede Traditional yüzünden sadece çöp kahve çıkarabilmiş olan varsa çok şaşırırım açıkçası.

Birçok kahvede söylediğiniz doğru evet ama önceki yorumda da belirttiğim gibi toplu alımla aldığım Peru la huaca kahvesi var elimde inanın bana denemediğim sıcaklık aralığı kalmadı döküş sayısı kalmadı kahve 20 klik üzerinde çok net bir şekilde çözünmüyor 20 klikte öğütüp de demlediğimde de süre 3.40 gibi bir süreyi buluyor ve ne tat alabiliyorum ne keyif elimde başka kahve olsa onu içerim zaten ama yok maalesef. Üzerime alındığım için cevapladım birine karşılık olsun diye değil hadsizlik etmek istemem umarım beni de anlayabilirsiniz
Estağfurullah hiç öyle şey olur mu, ben yazımı yazarken herhangi bir üyeyi hedef alarak yazmamıştım. Genel olarak bir çözüm bulunabilir diye düşündüğüm için yazdım.
Sizin deneyiminiz özelinde yorum yapamam zira ne kahveyi biliyorum, ne ekipmanınizi ne de tecrübenizi.
Aynı şey benim başıma gelse şöyle bir mantık kurmaya çalışır ve şu soruları sorardım. Kabul edelim click sabit olmak zorunda, peki oran sabit olmak zorunda mı, döküş sayım sabit olmak zorunda mı, döküş hızım sabit olmak zorunda mı, ajitasyon sabit olmak zorunda mı, bloom miktarı/süresi sabit olmak zorunda mı, bekleme sürelerim sabit olmak zorunda mı, sıcaklık sabit olmak zorunda mı, suyum sabit olmak zorunda mı. Bunlardan mutlaka bir veya birkaçı demlemeyi bir nebzede olsa daha olumlu tarafa götürüyor olması lazım.
Dediğim gibi bunları kendime elimdeki filtreler için geçici de olsa bir çözüm bulmak ve en iyi verimi almak için sorardım. Yoksa insanın alıştığı konforun dışına çıkması ve sürekli birşeyler denemesi hoş bir deneyim olmayabilir.

Bu iş konuşulmaya başladığından beri kötü denilen filtreleri kullanıyorum ve hala güzel fincanlar çıkarabiliyorum. Açıkçası öyle çok tecrübeli biri olduğumdan ya da müthiş demlemeler yaptığım için de değil. Birçok şeyi deneyip sürekli kötü sonuçlar alanlara da değil lafım kesinlikle, olmuyorsa olmuyordur o ayrı bir konu. Ama işin geldiği raddede, distribütör bizi ciddiye almıyor, satıcı bizimle ilgilenmiyor, süreç iyi yürütülmüyor gibi yorumlar okudukça farklı düşünceler oluşmaya başladığını gördüm. Hadi başka birisi olsa neyse de, ben hem Togay Bey'in hem de Batu Bey'in sorulan sorulara ellerinden geldiğince her zaman cevap verdiklerini, oluşan sorunlar için çözüm arayışına girdiklerini gördüm. Adamın şu an ne yapması bekleniyor ben de anlamış değilim, tutup kendisi şapkadan yeni filtre mi çıkaracak? O da belli ki gelecek cevapları bekliyor ki burada doğru bir şekilde açıklama yapabilsin. Bu arada ne Togay Bey'i ne de Batu Bey'i kişisel olarak tanımam, bunları söyleyince de satıcı ve distribütör destekçisi etiketi yeniyor o ayrı. Bana göre şu an kimse haklı veya haksız değil, zaten mesele haklılık haksızlık konusu da değil. Sadece biraz tolerans gerekiyor.

Geri