• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cafec Filtre ve Dripper'lar Türkiye'de - Tin Coffee!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan raistlin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Şu zamana kadar TH-1 i hep dışladım bazı kahvelerde güzel sonuçlar elde edememiştim galiba. Ancak şu an Kolombiya Salado ile bir deneme yaptım ve asiditenin öne çıktığını fark ettim. Limon notası diğer filtrelere göre bariz önde oldu. TH-1 asiditeyi güçlendiriyor diyebilir miyiz? Aroma'dan kasıt bu mudur?

Geleneksel olandan herkes memnun sanırım.Geleneksel cafec alayım dedim ama kargo çikmasin diye yanına da kahve bakıyorum.Cleancupda da şuan 2 tane kahve var onlar da kafama yatmadı.Siz nerden alıyorsunuz?

Geleneksel olandan herkes memnun sanırım.Geleneksel cafec alayım dedim ama kargo çikmasin diye yanına da kahve bakıyorum.Cleancupda da şuan 2 tane kahve var onlar da kafama yatmadı.Siz nerden alıyorsunuz?
Ben iki kahveyi de aldım cleancup'tan. Kavrum tarihini beklerken bi de üstüne traditional ekledim. O kadar kullanma fırsatım olmamıştı üç beş sample ile. Bence hazır indirimdeyken herhangi bi cleancup kahvesiyle al geç. Tek pakete kargo çıkarmayan yer yok benim bildiğim.

Ben iki kahveyi de aldım cleancup'tan. Kavrum tarihini beklerken bi de üstüne traditional ekledim. O kadar kullanma fırsatım olmamıştı üç beş sample ile. Bence hazır indirimdeyken herhangi bi cleancup kahvesiyle al geç. Tek pakete kargo çıkarmayan yer yok benim bildiğim.
El salvadoru almam heralde çikolata vs içeren kahvelerden sıkıldım evde var zaten.Etiyopya içinde biraz çay gibi falan denilmiş o yüzden kararsız kaldım ama fiyatta iyi .

Şu an elimde 40'lık Japonya V60, 100'lük Hollanda V60 ve TH-2 mevcut. Fark bariz ve açık. Keşke Cafec'i önceden bilseydim.
Japonya üretimi Hario'nun da hakkını yiyemem ama Hollanda üretimi fenalarda. (n)
Sormak istediğim soru, Cafec'in kendi sitesinde gözüken sıcaklık ve kavrum (açık-orta-koyu) temalı T-83, T-90, T-92 filtreleri de gelecek mi Türkiye'ye?
Bir de son sorum TH-2'den çok memnun kaldım, aynı şekilde Traditional ve Abaca'dan da memnun kalır mıyım acaba? Çünkü toplu (300'lü veya 500'lü) bir alım düşünüyorum.

Şu an elimde 40'lık Japonya V60, 100'lük Hollanda V60 ve TH-2 mevcut. Fark bariz ve açık. Keşke Cafec'i önceden bilseydim.
Japonya üretimi Hario'nun da hakkını yiyemem ama Hollanda üretimi fenalarda. (n)
Sormak istediğim soru, Cafec'in kendi sitesinde gözüken sıcaklık ve kavrum (açık-orta-koyu) temalı T-83, T-90, T-92 filtreleri de gelecek mi Türkiye'ye?
Bir de son sorum TH-2'den çok memnun kaldım, aynı şekilde Traditional ve Abaca'dan da memnun kalır mıyım acaba? Çünkü toplu (300'lü veya 500'lü) bir alım düşünüyorum.
Bildiğim kadarıyla TH1 açık, TH2 koyu, TH3 orta kavrum filtresi. O bahsettiklerinizle aynı sanıyorum bunlar. Abaca ile tarif tutturan da var tutturamayan da. Traditional'i neredeyse herkes çok beğendi.

Merhaba,

TH serisi filtreler Specialty Coffee Filters yani sizin bahsetiğiniz kavurma profiline göre olan filtreler zaten. TH-1 Light Roast T-92, TH-2 Dark Roast T-81, TH-3 Medium Roast T-90 tam olarak. Light - Dark gibi isimlendirmeler filtreleri yeterince izah etmiyor, TH-2 ile de gayet light roast profilde kahvelerle çok iyi sonuçlar alabilirsiniz. Başka ülke distribütörleri de var bizim gibi TH isimlendirmesini tercih eden.

Traditional ve Abaca'dan da memnun kalırsınız, her bir filtrenin karakteristik özellikleri var. 5 filtre bir sürü demleme ve değişiklik ihtimali sunar size :)

@raistlin @nuclearmoonrise
Çok teşekkürler bilgiler için. Galiba bu durumda en güzel ve iktisadi olan seçenek (elimde 80-85 tane TH-2 olmasına rağmen) 5x100 paketi edinmek olacak.

17 sayfa boyunca bahsi geçti mi bilmiyorum, bir göz attım ama göremedim.

Bazı yerlerde okuduğum kadarıyla Hario'nun 40'lı filtrelerinin bozma sebebinin Hario'nun Togay beyin ilk postta bahsettiği şirketle(Sanyo Sangyo) çalışmayı bırakıp başka yerlerden filtre edinmeye başlaması olduğu iddia ediliyor. Ve piyasada "efsanevi kulaksız Hario filtreler"e en yakın filtreler Cafec Traditional imiş.

Mutfağımdaki açılmamış 4 kutu Hario filtreye denk geldikçe bu bilgi geliyor aklıma:cautious:

Cafec traditional gerçekten söylenildiği kadar var. Muazzam bir filtre. Elinize aldığınızda bile anlıyorsunuz hario ve abaca ile farkını.

Linkteki Traditional'in görselinde 4 Cups yazıyor. Hario v60 02 ile uyumlu mudur? Tesekkurler.

Linkteki Traditional'in görselinde 4 Cups yazıyor. Hario v60 02 ile uyumlu mudur? Tesekkurler.

Uyumludur.

Geri