• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cafec Filtre ve Dripper'lar Türkiye'de - Tin Coffee!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan raistlin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yeni seri TH-3 ile eski seri arasında bir karşılaştırma yaptım. Arada 10-15 sn fark var sanırım. O da bitişten kaynaklanıyor çoğunlukla. Sizin deneyiminiz nasıl bu konuda? @nuclearmoonrise

Preonun aylık alımından aldığım kahvelerden birinin yarısındayken hızlı filtrelerim bitti ve yavaş TH3lere geçtim ve saniye farkından ziyade filtrelerim bildiğiniz tıkandı. 100 liraya hario instabilitesi satın alıyoruz artık, çok bir şey demeye gücüm de yok aldığım ürünlerin en ucuzundan en pahalısına hepsinde müthiş bi kalitesizleşme ve instabilite söz konusu.

Preonun aylık alımından aldığım kahvelerden birinin yarısındayken hızlı filtrelerim bitti ve yavaş TH3lere geçtim ve saniye farkından ziyade filtrelerim bildiğiniz tıkandı. 100 liraya hario instabilitesi satın alıyoruz artık, çok bir şey demeye gücüm de yok aldığım ürünlerin en ucuzundan en pahalısına hepsinde müthiş bi kalitesizleşme ve instabilite söz konusu.
Aynen katılıyorum size bariz bir kalite düşmesi mevcut, ama şuan hario 40 lık kutu gerçekten iş görüyor üzmüyor. İyi ki stok yapmışım 2 sene filtre almasam yeter.

Ben de katılıyorum bu görüşlere, nerdeyse merdiven altı filtreler gibi en son aldığım th3, hiç memnun değilim.

Peki bu konudaki görüşünüz nedir? Aroma kaybı özelinde
Aroma kaybı yaşamadım ben, kayıp yaşayanlar varmış ama ne bileyim farklı filtrelerle de denedim alıştığımdan da olabilir, demlemelerime uyan bir fitre kağıdı, hep güzel sonuçlar aldım. Tıkanmaması kriter benim için hiç tıkanmadı şuana kadar ama timemore kullanırken swirl sonrası tıkanmalar yaşamıştım, değirmene de bağlı biraz.

Aroma kaybı yaşamadım ben, kayıp yaşayanlar varmış ama ne bileyim farklı filtrelerle de denedim alıştığımdan da olabilir, demlemelerime uyan bir fitre kağıdı, hep güzel sonuçlar aldım. Tıkanmaması kriter benim için hiç tıkanmadı şuana kadar ama timemore kullanırken swirl sonrası tıkanmalar yaşamıştım, değirmene de bağlı biraz.
Abaca, TH-3 ve Hario-40 arasında kaldım. Gönlüm bu kez de TH-3'ü denemek istiyor ama Abaca'dan şaşmamak en mantıklısı sanırım. Teşekkürler 🙏

Abaca, TH-3 ve Hario-40 arasında kaldım. Gönlüm bu kez de TH-3'ü denemek istiyor ama Abaca'dan şaşmamak en mantıklısı sanırım. Teşekkürler 🙏
TH-3 eski lottan olsaydı bende kararsız kalırdım ama şuan en stabili abaca, Cafec filtrelerin üst modelini çıkarmaya başladıysa belli ki planlı eskitme falan uyguluyor, şuan Abaca özelinde bir şey yok ama Traditional ve TH3 eski performansında değil.

TH-3 eski lottan olsaydı bende kararsız kalırdım ama şuan en stabili abaca, Cafec filtrelerin üst modelini çıkarmaya başladıysa belli ki planlı eskitme falan uyguluyor, şuan Abaca özelinde bir şey yok ama Traditional ve TH3 eski performansında değil.
Kendi sitesinde Şubat 22' çıkışlı Abaca+ diye yeni nesil bir filtreden bahsediyor ama marka fark etmeksizin filtre kağıtlarının bu kadar tutarsız olması çok can sıkıyor ne yazık ki

Bende yeni nesil TH-3 var. Ek olarak Abaca ve Hario 40'lı da var. Th-3 bana göre aralarındaki en kötüsü şuanda, arkadaşların dediği gibi bazı kahvelerde tıkanma oluyor. Abaca ve Hario 40'lı ise neredeyse aynı sonucu veriyor, şuanda piyasadaki filtrelerden sadece bu ikisinden birini almanızı tavsiye ederim.

Merhaba, ayni sorunla ben de karsilastim ve bu kadar kotu olacagini tahmin etmemistim. Ayni firmanin bu kadar birbirinden farkli urun ortaya koymasini anlamak mumkun degil.
Kendimce soyle bir yontem izliyorum, TH3 kullanacagim demlemelerde tikanmanin onune gecmek icin kahve yatagina mudahele etmiyorum (spin veya kasikla
karistirma) ve Kasuya methodu (veya benzeri yontemlerle) daha kalin ogutumlu demlemeler yapiyorum.

Bende yeni nesil TH-3 var. Ek olarak Abaca ve Hario 40'lı da var. Th-3 bana göre aralarındaki en kötüsü şuanda, arkadaşların dediği gibi bazı kahvelerde tıkanma oluyor. Abaca ve Hario 40'lı ise neredeyse aynı sonucu veriyor, şuanda piyasadaki filtrelerden sadece bu ikisinden birini almanızı tavsiye ederim.
Sorumun tam cevabı oldu, birim filtre fiyatı daha ucuza geldiği için Abaca tercihim olcak muhtemelen. Teşekkürler 🙏

Merhaba, ayni sorunla ben de karsilastim ve bu kadar kotu olacagini tahmin etmemistim. Ayni firmanin bu kadar birbirinden farkli urun ortaya koymasini anlamak mumkun degil.
Kendimce soyle bir yontem izliyorum, TH3 kullanacagim demlemelerde tikanmanin onune gecmek icin kahve yatagina mudahele etmiyorum (spin veya kasikla
karistirma) ve Kasuya methodu (veya benzeri yontemlerle) daha kalin ogutumlu demlemeler yapiyorum.

Geçmiş olsun size de, ben karıştırma vsyi iyi beceremiyorum çok. Öyle yaptığımda bir şekilde overextractiona sebep oluyorum veya demlemem bir şekilde kötüleşiyor. Sanırım mecburen biraz daha kalın öğütüm vs vs halletmeye çalışacağım da tatsız gerçekten.

Üstte bir arkadaş planlı eskitme demiş, o kadar doğru ki kahkaha attım, yeni ayfonlar çıktıkça kötüleşen eski iphonelar gibi :D

Şu ana kadar hiç Cafec filtre kullanmadım. Genel olarak Hario 40'lı, anaerobikler gibi su tutmayan kahveler için de 20-30 saniye daha yavaş olan Hario bol poşet kullandım ve stoğum bitiyor. Filtrelerde de gördüğüm kadarıyla stabilizasyon sorunu var. Kullananlardan öneri alabilir miyim, Hario 40'lıdan devam mi edeyim yoksa TH veya Abaca'ya mı geçeyim, geçersem ne gibi bir fark olur ?

Şu ana kadar hiç Cafec filtre kullanmadım. Genel olarak Hario 40'lı, anaerobikler gibi su tutmayan kahveler için de 20-30 saniye daha yavaş olan Hario bol poşet kullandım ve stoğum bitiyor. Filtrelerde de gördüğüm kadarıyla stabilizasyon sorunu var. Kullananlardan öneri alabilir miyim, Hario 40'lıdan devam mi edeyim yoksa TH veya Abaca'ya mı geçeyim, geçersem ne gibi bir fark olur ?
Ben abaca kullanıyordum, denemek için 1 paket 40 lı aldım, fark yok gibi süre bazında, ya abaca ya hario 40 alın bence

Eski seri traditional da kullandım yeni seriyi de (çok eleştiri alan) aktif kullanıyorum. Yan yana denemediğim için pek fark hissetmiyorum açıkçası. Değirmenim comandante. Yani pratikte çekirdeği demledikçe zaten kendimi ayarlıyorum. Hario 40 lı olsun, cafec th serisi olsun, abaca olsun hepsi var duruma göre seçimi yaparak demliyorum, şu ana kadar hiç tıkanma da yaşamadım. Çekirdek iyi olduğu sürece profili damak tadıma uyuyorsa traditioanal, hario 40 lı karton kutu ve th-3 çok fark yaratmıyor. Ama abaca ve th 1-2 fincanı bariz etkiliyor.

Sonuç olarak filtrenin önemli olduğunu ama birazda abartıldığını düşünüyorum. Tecrübe edindikçe değirmenin, kahve seçiminin ve döküş tekniklerinin (döküş sayısı, hızı, kahve yatağına mesafesi gibi) daha önemli olduğu kasınına vardım, bütün parametreler aynı olduğunda döküş sayısı ve hızı ile farklı sonuçlar alıyorum. Tabiki bunlar öznel görüşlerimdir.

Benim tecrübeme göre genel olarak 40'lıda daha tatlı, Abaca'da ise daha temiz fincanlar çıkıyor. Fark marjinal seviyede, yanyana deneme de yapmadım ama böyle bir izlenim oluştu zamanla bende. TH'lerden de 3 numarayı kullandım, o da en hızlı filtreydi. Eğer tek çeşit filtre kullanacak olsaydım, Hario 40lı tercihim olurdu.

Geri