• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bugün İçtiğiniz Espresso

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Çekirdek: Fam Coffee voldemort
18 gram, t64 değirmen üzerinde 2.0 kademede öğütüm
Gaggia new classic makinede (9 bar) 30 saniyede 37 ml çıktı.

Fincanda vişne, orman meyveleri, çikolata var. Asidite hissedilir ancak tatlılığı baskılamıyor.

Null Coffee Roasters
Hacienda Sonora Costa Rica
Natural Anaerobic
29.08.2024
17/40 gramaj
90° 120 ppm 3.3.3.3 sweet water
25 saniye demleme süresi
Puck Screen
Profitec Drive 9 bar
Mazzer Philos 25 klik
Vaat: Gül, Bubblegum, Esmer şeker
Yorum: Orta yüksek tatlılık, orta asidite, düşük gövde, kompleks aromalar, kıpırtılı

Sıcak suda bitterleşiyor, düşük çıktıda ekşi kalıyor. Kalibrasyonu en iyi hali yukarıdaki gibi buldum. Sabah da sevmiştim, az önce bir tane daha yuvarladım, güzel kahve... Bir daha alırım. :)

Son düzenleme:
Spada Coffee, PANAMA / CORPACHI
17 gram, DF54 öğütücüde ~14 öğütme ayarı
Gaggia Classic Pro (2019) değiştirilmemişte 28 saniyede 35 ml

Notaları tatmada pek iyi değilim ama bu şimdiye kadarki en sevdiğim kahvelerden biri olmalı. Çok fazla meyve aroması ve hafif/orta asidite. Bu kahve çekirdeklerinden daha fazla satın alacağım!

Kahve: Cartapani Espresso Casa
Öğütücü: Eureka Zenith 65HS
Makine: Profitec Pro 400
17/35 gr 30 saniye
Su: Saka

İtalyan tarzı espresso sevenler için çok ciddi bir seçenek. Yüksek robusta oranından dolayı oldukça gövdeli ve asidite yok. Herkesin hoşuna gitmeyebilir belki ama fincanda nutella içiyormuşcasına çikolatamsı bir tat bırakıyor. Özellikle bol yağlı sütlerle birlikte İtalya'da herhangi bir barda içtiğiniz kahveye çok yakın bir tat alıyorsunuz. Bol kreması ile latte art çalışmak isteyenler için birebir. Ben americano, espresso ve espresso macchiato olarak tüketiyorum ve oldukça memnunum.
Ayda yaklaşık 1 kg tüketimim var ve aynı kahveyi üçüncü siparişin ardından bu paylaşımı yapmak istedim.

NOT: kahvekulubu15 kodu ile persephone kahve mağazasından %15 indirimli alınabiliyor.

IMG_20240901_120151422.jpg

Son düzenleme:
Vitus Etiyopya Odako Natural (XoX Serisi)
Lelit Victoria - Fellow Opus
18 in 44 out - yaklaşık 1 dakika

Ya öğütüm kalınlığından ya gramajdan bilmiyorum ancak çözmekte oldukça zorlandım. Üst üste üç defa denemek zorunda kaldım hatta o kadar uzun sürdü ki kahveden hiç umudum kalmamıştı ancak çıktı tam olarak vaadedileni verdi.
İlginç oldu benim adıma da :)

Moliendo Amalfi
Kingrinder K6 36 click / Karaca Coffee Art 1101
Moliendo Amalfi Espresso Blend Kahve (Çekirdek) 1000 g https://amzn.eu/d/9emLgGx
kahveyi Media markt'tan 660tlye indirimli olarak aldım, şansıma 17 eylül kavrumlu paketi almışım, yakın tarih kavrum olduğu için aromaları mükemmel, şuan indirimde. Almak isteyen baksın derim 1kgsi 660tlye taptaze kahve.

Espresso çekirdeğim bitti.Aşağıdakilerden tavsiye olur mu? Sizlerin de yakın zamanda beğendiğiniz çekirdekler var mı?

Espresso çekirdeğim bitti.Aşağıdakilerden tavsiye olur mu? Sizlerin de yakın zamanda beğendiğiniz çekirdekler var mı?

Moliendo Amalfi Media Markt üzerinde indirimli üstelik benim aldığım paketin üretim tarihi 17 Eylül çıktı. Bir bakmanızı tavsiye ederim fiyatjnı fazlasıyla hak ediyor

Voluptas Rumudamo espresso için de filtre için de güzel çekirdek. Çekirdeklerde yer yer yanıklara rastladım ama tatta pek olumsuzluk yaşamadım. Almadan önce kavrum tarihi sorunuz.

Fam'da %25 indirim var. Providencia/espresso aldım ben, henüz tek çıktı almama rağmen vaad edilen profili yakaladım sanki. Düşünebilirsiniz bence.

Ultra Origin (5 kasım 2023 kavrumu)

Lelil Bianca V3
Df 64E Ssp
Pesado leverer - Ikape Wtd 0,25 mm
Normcore yaylı tamper (2 no yay takılı)
Sepet Ims Bigbang 23.5
Bomber 0,8 puck screen
Abant su 5 lt.
18gr / 49ml - 37 sn
Tds: 9.46

Kolay çözünen, kalibrasyonu da sorunsuz bir çekirdek. O yüzden düşük ppm Abant ile çıktılar daha keyifli oldu. Düşük asiditeli, gövdeli, çikolata ve vanilya notaları hakim. Klasik ve modern arası bir çekirdek diyebilirim. Neredeyse bir senedir vakumda ama aroma vs. kaybı yok hala ilk günkü gibi tüketiyorum. Kısa pre inf lı ve düz 18/40 ml çıktılarda da sonuçlar keyifli. Her türlü memnunum, oynuyorum arkadaşla 😍

CoffeeNutz Burundi espresso roast

Flair Pro2
K-MAX 1Zpresso 2.6
16 -> 48 ml

Sitede yazıldığı gibi

"Koyu notalarda dolaşmadan ama daha kolay ekstrakt edebileceğiniz bir formda ideal bir FP espressosu olarak karşınızda."

Limon. Hafif gövdeli. Sevdim :-)

1000026873.jpg

milestonescoffee perfect balance
pavoni & kinu
15 / 30
klasik espressoyla başlayıp, yeni nesil espressoya uzanan bir deneyim,
zafer balansı tutturmuş, afterı da keyifli.

Ekli dosyalar

• balance.jpg
    balance.jpg
    72.6 KB · Görüntüleme: 58
  • P.balance.jpg
    P.balance.jpg
    50 KB · Görüntüleme: 71
Çekirdek: Montag Funky Berry - filtre kavrum

Lelit Victoria / Eureka Mignon

18 gram çekirdekten 35 saniyede 38 gram çıktı aldım, ağız sulandıran ve filtre demlemeden daha iyi sonuç aldığım bir shot oldu, tavsiye ederim.

Ekli dosyalar

• 20241104_192341.jpg
    20241104_192341.jpg
    54.4 KB · Görüntüleme: 167
Geri