• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bugün İçtiğiniz Espresso

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Espresso için blend aramayı bıraktım (açıkca her zaman bulamıyorum da. ) şimdi pour over için aldığım çekirdekleri biraz da koyuca kavrum olduğuna inanırsam espresso olarak demliyor ve güzel sonuçlar alıyorum.

Bu çekirdek de espresso da deneyip beğendiğim çekirdeklerden oldu.

Costa Rica -Alto San Juan
Cleancup.coffee Tarrazu bölgesi ,
San Cayetano çiftliğinin bu yıkanmış ,
1600 m.rakımlı 86 puanlı Costa Rica çekirdeği ile.
1/2 oran 18.gr.kahve 36 gr.espresso 30.sn.
Gaggia new classic
Öğütüm Lelit Fred
İyi gövde , yoğun krema ile çikolata tatları ortaya çıkan hiç acılık barındırmayan espresso aldım.Denemelere devam. :coffee:
Lelit Fred'de hangi ayarda öğüttünüz acaba?

Herkese günaydın...
Satın aldığım vakum makinesi dün gelince makineyi öğrenme hevesiyle düzenli tüketmediğim Kawa Lord Voldemort espressoları 17 gr'lık paketler halinde buzluğa yerleştirmeye giriştim ve son 10 gramın üzerine Kawa'nın blendinden de 7 Gr ekledim. Sabah 17/35 gramlık bir deneme yaparım dedim. Fakat comandantenin kliğini unutmuştum ve bir kademe daha incelttim. Fazla inceltmişim. Sanırım Cmd red 10'la demlendi. :) Normal aksta yaklaşık 5 klik.
İlk damla 20 saniyelerde geldi ve akışa geçmesi uzun sürdü. Demleme sürerken 35 gr'lık çıktının acı olabileceğini düşünerek 48. saniyede 30 gr'da sonlandırdım. Yani ristretto mantığında ilerledim diyelim. (Aslında buna tam olarak ristretto denilmeyebilir çünkü o klasik İtalyan tarzı ölçülerinde bir ifade.)

Korka korka aldığım ilk yudumda, bu fincanın Kawa Blend ve Voldemort'un tek hallerinden çok daha iyi olduğunu farkettim. Dozunda asidite ve çok yüksek bir tatlılık vardı. Voldemort'un fermente hali ise hiç yok gibiydi. :)
Gün iyi kahveyle iyi başladı. ;)

Kawa Blend 4 Gr
Kawa Yemen 6.5 gr
Kawa Duwancho 6.5 Gr

Bu üçü ile ince çekim 48 saniye demleme yaptım ve aşırı keyifli bir fincan çıktı ortaya.
Yemen ve Duwancho'daki silik profil de gitti, daha güçlü hale geldi çekirdekler...

Bu arada, Blend bitti. Tek bir çekirdeğinin araya gitmediği ilk paket kahvem olabilir. :)

Coffee Department - Finca El Gobiado

19 gr => 38gr
30sn

Ekli dosyalar

• 652B1F05-6FD2-4D6F-86F5-0125C483A70D.jpeg
    652B1F05-6FD2-4D6F-86F5-0125C483A70D.jpeg
    117.4 KB · Görüntüleme: 196
Null Coffee Roasters
Two Espresso Harmanı
13.10.22 Kavrum (8. gün)
70 ppm 93° ( BPlus Puck Screen)
Cmd Red 15
Bianca 9 bar
24 sn
Çok tatlı, çikolata, karamel, fındıksı aromalar, yüksek gövde

Null'la ilgili son deneyimim buruktu, fakat iletişim sağlıklı hale gelince olumsuz deneyimi telafi etme istekliliğini farkettim ve en fazla tercih ettiğim kavurucuyu bir kez daha tercih ettim. :)
Null'un bu kavrumu, bir önceki siparişimdeki Two harmana benzemiyor, hatta hiç alakaları yok, büyük ihtimalle çekirdek değişti. O daha düşük gövdeli, sanıyorum yıkanmış ağırlıklı, daha yüksek asiditeli ve ayar tutturması biraz daha zor bir blenddi. Bu kavrum ise sanki daha natural çekirdeklerin kullanıldığı, profilin biraz daha koyuya kaydığı; daha dengeli bir blend olmuş. Çok kalın bir krema üretiyor. Kawa'nın blendiyle kıyaslayacak olursam, Kawa bir buçuk tık daha dengeliydi, bunu da ekleyeyim. :) Belki Degass sonrası Null daha iyi hale gelir.
Tatlı, düşük asiditeli, yüksek gövdeli, bittere kaçmayan, günde 3-4 tane içilebilecek kadar iyi bir harman. Aftertaste bilemiyorum, çünkü okula gelmeden önce shotı atıyorum, sonrasında dişimi fırçalıyorum. :)
Standart tek kazanlı makine ya da mokapot kullanan arkadaşlar da çekirdekle fazla güreşmeden kolayca ayar bulacaklardır diye tahmin ediyorum. İtalyanlar espressoyu bugün keşfetse, sanıyorum böyle kavururlardı. :)
Sonuç olarak bu blendi beğendim ve iyi ki kiloluk almışım diyorum.

20221021_072355.jpg20221021_072351.jpg

@Niji Coffee Co. kahveden aldığım haruki çekirdeklerle Cafelat Robot kullanarak aldığım çıktı.
10 saniye ön demleme toplamda 48 saniyede demleme bitti.
18 gram çekirdek ile 36 gram çıktı aldım.
Düşük asitide görece yüksek gövdeli güzel bir çıktı diyebilirim.
Çekirdek bekledikçe lezzeti ve kreması da arttı. Memnun kaldım diyebilirim.

Son düzenleme:
Kavurucu: Kendim
Çekirdek: Ethiopia Deri Fahmi
Kavurma Profili: Omni
Kahve Miktarı: 21 gr
Çıktı: 40 gr
Süre: 80 sn (Flow control yarım vaziyette demleme boyunca)
Makine: Lelit Bianca
Değirmen: idose DF64 - 12

Tat profili olarak Bombe'ye yakın, daha gövdeli bir kahve diye özetleyebilirim. Espressoda bombe'den daha çok hoşuma giden bir yapısı var. Tat koku bakımından oldukça zengin bir kahve.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20221028_003714.jpg
    Screenshot_20221028_003714.jpg
    98.9 KB · Görüntüleme: 120
Niji , haruki, 16 in 38 out, 40 saniye, çok leziz.
IMG_20221028_130846.jpgIMG_20221028_130828.jpg

Cleancup Colombia Santa Rosa de Cabal
05.10.22 kavrumu
Lelit Mara x opv 9 bar ayarlı
Cmd Red 8 click
95° su
21/51 gram 35sn

Çok tatlı ve asiditesi yormayan bir espresso oldu aftertaste i çok kuvvetli bir kahve ama ayarlamaları yaparken zorlandım, comandante ile çok inceye inmem gerekti.

Screenshot_20221028-233923_Gallery.jpgScreenshot_20221028_234015.jpg

Cleancup Colombia Santa Rosa de Cabal
05.10.22 kavrumu
Lelit Mara x opv 9 bar ayarlı
Cmd Red 8 click
95° su
21/51 gram 35sn

Çok tatlı ve asiditesi yormayan bir espresso oldu aftertaste i çok kuvvetli bir kahve ama ayarlamaları yaparken zorlandım, comandante ile çok inceye inmem gerekti.
Hangi suyu kullandınız acaba?

Hangi suyu kullandınız acaba?
Elimde buzdağından başka su yoktu o yüzden 1.5 litre buzdağı suya tds i yükseltmek için a 30 ml beypazarı maden suyu koydum. Daha önce duymuştum bu yöntemi ama tam olarak bir artı sağladımı bilemiyorum daha deneyimli arkadaşlar belki yorum yaparlar .

Null Two
100 ppm 91°
9 bar
17/34 31 saniye
Mignon Perfetto
Bianca

Hayat iksiri... :) Ömür uzatmasa da uyandıran cinsten.

20221108_073857.jpg

Geri