• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bugün İçtiğiniz Espresso

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Tebrikler hocam çok iyi bir çekim olmuş. İyi espressoya ulaşmak için binlerce dolarlık makinelere ihtiyaç olmadığının da bir kanıtı olmuş aynı zamanda. İyi kavrulmuş ve doğru öğütülmüş taze kahve, görevini hakkıyla yerine getirebilecek bir makine ve ne yaptığını bilen bir kahve tutkunu. Sonuç perfetto :)

Kavurucu: Sanalbaharat
Çekirdek: Honduras Montecristo
Kavurma Profili: ?
Makine: Lelit Bianca v3
Değirmen: idose df64 (ssp hu) 11

Bu hali ile tam bir klasik espresso, asidite sıfıra yakın, günlük tüketime uygun. Daha açık kavrumla daha iyi olabilirmiş.

Ekli dosyalar

• IMG-20231016-WA0004.jpg
    IMG-20231016-WA0004.jpg
    46.1 KB · Görüntüleme: 85
  • Screenshot_20231016_150910_DiFluid Caf.jpg
    Screenshot_20231016_150910_DiFluid Caf.jpg
    111.8 KB · Görüntüleme: 114
Gordion-Legend
Lelit Mara X
17/35
Klasik espresso

Ekli dosyalar

• İmg-01.JPG
    İmg-01.JPG
    149.9 KB · Görüntüleme: 85
Single dose mod çok iyiymiş nereden temin ettiniz?
edit: ali'de buldum sanırım aynısı

Aynı satici farkli liste.

Fakat anti popcorn ile iyi bir deneğim olmadi. Yine de 70 lira fark çök önemli değil. Sorun anti popcorn ayrı bir tasarıma sahip olduğu için çekirdek akışı engeller ve az da olsa kaç adet çekirdek çıkıntı arkasında kalıyor. Çözüm olarak temizlik fırça ila takılmış olan çekirdekleri değirmen içine ittirmek oldu benim için ki work flow için az da olsa bir eksik.

Kavurucu: Kahvesan
Çekirdek: Rwanda AB Plus Intore (01.10.2023)
Kahve Miktarı: 19.9gr
Out: 47.5 gr
Süre: 31sn
Sepet: High flow 26mm
Makine: Sage
Basınç: 9 Bar
Değirmen: Eureka

Ben de tamper matını merak ettim. Öğrenebilir miyim :D

Gordion Keramo, kavrum tarihi 29.9
Eureka Mignon Specialita
Cafelat Robot Full ön ısıtma, alt-üst kağıt, aeropress puck screen,
Buzdağı + Assu 60 ppm 93C
Espresso 18/36ml, 43 sn
7->5 bar

Bir arkadaşın tavsiyesi üzerine kahve günü indirimlerinde kiloluk alıp dolaba atmıştım. Arada çıkartıp hem pour-over hem espresso demlemesi yapıyorum. Espresso için tam kıvamına geldiğini düşündüğüm için bu gün misafirlerime ikram ettim. Önceki notlarıma göre aldığım shot biraz over olduğu için öğütümü kalınlaştırıp sıcaklığı düşürdüm ayrıca 80ppm civarı buzdağına 40ppm Assu ekleyerek daha düşük bir su ile ve pre-infusion olmaksızın demleme yaptım. Yaptığım değişiklikler ile kağıt üzerinde ideal bir demleme elde ettim. Klasik naturel bir Ethiopia, önceki demlemerimde karakteristik bir aroma yoktu hala yok, pekmez gibi tatlı, orta asidite ile yoğun karışık meyve likörü kıvamında gayet dengeli bir kahve. Kolay çözünüyor, hatta hemen over olabiliyor, düşük ppm su ve düşük sıcaklık ve klasik sabit bar shot tercih edebilirsiniz. Robot için 93C diğer makinalarda 90C bile olabilir.

1697752967978.jpeg

Gordion Santa Rosa, kavrum tarihi 29.9
Eureka Mignon Specialita
Cafelat Robot Full ön ısıtma, alt-üst kağıt, aeropress puck screen,
Buzdağı 90 ppm 95C
Espresso 18/36ml, 35 sn
7->5 bar

Aeropress'te bekleneni vermeyen kahvemizin kavrumu espressoya uygun olduğu için bir şans daha vermek istedim. Bir hayli ince öğütüm ve 100ppm üstü su istiyor. Pre-infusion olmadan klasik 7->5 bar shot aldım, oran ve süreye göre extraction düşük kaldı. Biraz under olması sebebiye dili ısıran meyve asiditesi ile belli belirsiz meyvemsi mayhoş notalar gelen bir fincan çıktı ortaya. Maalesef espressoda da umduğumu bulamadığm bir kahve oldu.

1697753007935.jpeg

Kavurucu: Sezycoffee
Çekirdek: Colombia Villa (27.09.2023)
Kahve Miktarı: 18gr
Out: 42.9 gr
Süre: 41sn
Sepet: Sage 24mm
Makine: Sage
Basınç: 9 Bar
Değirmen: Eureka

Video için tıklayın
Değirmeninizin tam olarak modeli ve öğütüm ayarınız nedir hocam? Birde sonraki videoda öğütümü ve tamplamayı da eklerseniz daha bilgilendirici olur benim için.😊

Geri