• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bugün İçtiğiniz Espresso

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
WORKA ORO ANAEROBİC - ETİYOPYA - ESPRESSO - 2021

Dün, @CoFFeePaTh le mesajlaşırken, ANAEROBİC kahvelerde espresso için ince öğütüm gerektiğini ve ANAEROBİClerin çok su tutmadığını konuşmuştuk, bu çekirdek bu tezimizi çürüttü diyebilirim, son zamanlarda içtiğim en keyifli espresso oldu Oro anaerobic, 2 Kasım kavrum tarihliydi,
ben anaerobiclerin nerdeyse klasikleşen tat profili olan alkol hissini seviyorum bu bağlamda, gayet canlı dengeli bitişi güzel olan bir espresso içtim ve bu çekirdeği sevdim, espressoda dengeli anaerobic etkiler arayan arkadaşlara tavsiye eder, hayrını görebildiğimiz güzel cumalar dilerim.

Sevgi ve Saygılarımla

WORKA ORO ANAEROBİC - ETİYOPYA - ESPRESSO - 2021

Dün, @CoFFeePaTh le mesajlaşırken, ANAEROBİC kahvelerde espresso için ince öğütüm gerektiğini ve ANAEROBİClerin çok su tutmadığını konuşmuştuk, bu çekirdek bu tezimizi çürüttü diyebilirim, son zamanlarda içtiğim en keyifli espresso oldu Oro anaerobic, 2 Kasım kavrum tarihliydi,
ben anaerobiclerin nerdeyse klasikleşen tat profili olan alkol hissini seviyorum bu bağlamda, gayet canlı dengeli bitişi güzel olan bir espresso içtim ve bu çekirdeği sevdim, espressoda dengeli anaerobic etkiler arayan arkadaşlara tavsiye eder, hayrını görebildiğimiz güzel cumalar dilerim.

Sevgi ve Saygılarımla
Abi öncelikle afiyet olsun, Null "bişi bilioz da 145 liradan satıyoz." demekte haklı galiba. :)

Abi öncelikle afiyet olsun, Null "bişi bilioz da 145 liradan satıyoz." demekte haklı galiba. :)
Null en çok alım yaptığım dükkanlardan, indirim olmasa bu çekirdeği alırmıydım bilmiyorum, indirimsiz fiyatları çok yukarıda , önce bindirim sonra indirim son zamanların en tutan stratejilerinden galiba, her şekil tutuluyoruz ( :

Günaydın...
Suyu değişince tuzluluk hissi kayboldu. Keyifli kahve... :)

Ekli dosyayı görüntüle 16768
Bunu deneyimlemenize sevindim. :) Kavurmahanelerin kullandığı suya yakın sular o kavurmahanelerden alınan kahvelerin iyi demlenmesinde oldukça önemli bir konumda. Zira kavurma profilleri dediğimiz şey aslen profil seçme Cupping'inde kullanılan suya göre değişir, küresel yüzde yüz geçerliliği olan bir olay değil maalesef. Bazı sulara göre bir kahve fazla gelişmiş gelebilirken, bazı sulara göre aynı kahve az gelişmiş de gelebiliyor. (Deneyimlediğim için bunu söylüyorum.) O sebeple kavurmahanelerin referans sularını temin edebilme durumu oldukça değerli.

Ellerinize sağlık ve afiyet olsun! :)

Bunu deneyimlemenize sevindim. :) Kavurmahanelerin kullandığı suya yakın sular o kavurmahanelerden alınan kahvelerin iyi demlenmesinde oldukça önemli bir konumda. Zira kavurma profilleri dediğimiz şey aslen profil seçme Cupping'inde kullanılan suya göre değişir, küresel yüzde yüz geçerliliği olan bir olay değil maalesef. Bazı sulara göre bir kahve fazla gelişmiş gelebilirken, bazı sulara göre aynı kahve az gelişmiş de gelebiliyor. (Deneyimlediğim için bunu söylüyorum.) O sebeple kavurmahanelerin referans sularını temin edebilme durumu oldukça değerli.

Ellerinize sağlık ve afiyet olsun! :)
Evet, sonuçta kahve suda çözünüyor, tek çözücüsü su ve mümkün mertebe üretim aşamasındaki benzer sularla demlendiğinde benzer keyifler alıp çekirdeğin potansiyeline yaklaşmak daha olası... Pink Star güzel kavrulmuş, iki suda da güzel tadan, potansiyelini yansıtan bir kahve... Elinize sağlık... :)

Ne zamandır espresso içmediğimi hatırlayıp bir shot atayım dedim. Çekirdek 18.10 kavrumlu Kahve Fabrikası Brazil Chapadao. Klasik espresso olarak bu fiyata başarılı buldum.
K-Pro 3.6
Su peak water 3.2
17 gram - 40 ml
Süre 10 saniye 2.5 bar sonrası 6-7 bar toplam 50 saniye.
Bir dahakine Şerif Bey'in tavsiye ettiği şekilde 1e2 denerim.

Ekli dosyalar

• IMG_20211113_131356.jpg
    IMG_20211113_131356.jpg
    84.6 KB · Görüntüleme: 85
Kafein Kültür - Brezilya Pink Star Espresso

Kavrum orta ve uzun geliştirilmiş (development demek istedim). Çekirdekler hatasız.

Comandante Red Clix 13 klik, 60 ppm su, 16.5 gram doz, 30 gram çıktı. 28-30 saniye.

Brezilya çekirdeklerinden espressolara alışığız. Pink Star Brezilya kalitesini bence en üst düzeye çıkartmış. Espresso gibi espresso kavramına uygun, asidik olmayan, bol bol şeker esmerleşmesi ve biraz distile aromalar içeren bir kavrum. Tütün ve fındık bariz var. Kaplayan bir gövdeye sahip. Tütün uzun damakta kalış.

Tam bir puro yancısı olmuş, Az sonra ikinci espressoyu küçük bir puro eşliğimde içeceğim :D

Kavurucu: Kahve Fabrikası
Çekirdek: Sheriff Espresso Shot (25.11.21 kavrum)
Kahve Miktarı: 18g
Out: 37g
Sıcalık: 93-94
Süre: 36sn
Makine: Lelit Mara X
Değirmen: Eureka Mignon Crono

Dengeli, damakta uzun süre tatlılık bırakan bir shot oldu.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20211113_162051.jpg
    Screenshot_20211113_162051.jpg
    144.7 KB · Görüntüleme: 39
Espresso Hafta sonu olmuş gibi oluyor ( :
Bende bir ekleme yapayım.
NULL - TWO - ESPRESSO HARMANI
Ya bu aralar ağzımın tadı var yada two harmanıda gerçekten güzel, daha öncede deneyip beğendiğim bir harmandı, bu sefer biraz daha beğendim.

Önce kalın öğütüm, düşük sıcaklık, kısa zamanda çıktı klasik lezzet, sonrasında ince öğütüm, bi tık daha sıcak, uzun zamanda çıktı yine klasik lezzet ama daha aromatik.

Ekli dosyalar

• 20211113_165505.jpg
    20211113_165505.jpg
    100.4 KB · Görüntüleme: 65
2 haftalık Bekodan aldığım 30-35. shot olabilir. Hakkaten bu espresso olayına çok geç kalmışım dışarıdaki içtiklerimden nedense bu kadar keyif almıyordum. Gerçi çokta içmedim dışarıda ama hep sobadan akan sıvı kurum olurya onun gibi gelmişti tatları.

Tam reçete yazmayı bilmiyorum ama pink star dan 18/45 sanırım

Daha nitelikli seviyelere geleceğimi umut ediyorum. Süt köpürtmeyi makineyle henüz istenilen seviyede yapamıyorum. Frençle de uğraşmak istemiyorum latte artla başlayan merak şimdilik espresso ya kaydı 😁

Keyifli cuppingler

Ekli dosyalar

• IMG-20211113-WA0007.jpg
    IMG-20211113-WA0007.jpg
    82.1 KB · Görüntüleme: 72
Arkadaşlar bu home barista olayina girdigimden beri zaman zaman bu forumda vakit geciriyorum. Espresso olayinda literaturde 1 shot espresso 7-8 gr kahveye 30ml gibi bir oran soylenirken, forumda bakiyorum da suanda genel algi 18-19 gr kahve 36-40gr cikti yani 1:2 orani.

Size sorum şu: 1:2 orani icin double shot espresso diyebilir miyiz? Ya da ne diyebiliriz? Benim kafam bu oran olayinda biraz karisik acikcasi :)

Arkadaşlar bu home barista olayina girdigimden beri zaman zaman bu forumda vakit geciriyorum. Espresso olayinda literaturde 1 shot espresso 7-8 gr kahveye 30ml gibi bir oran soylenirken, forumda bakiyorum da suanda genel algi 18-19 gr kahve 36-40gr cikti yani 1:2 orani.

Size sorum şu: 1:2 orani icin double shot espresso diyebilir miyiz? Ya da ne diyebiliriz? Benim kafam bu oran olayinda biraz karisik acikcasi :)
7gr kahve 14gr çıktı single
14gr kahve 28gr çıktı double
Bu oranlar geleneksel espresso dozajları olarak geçiyor genelde.

Daha yenilikçi yaklaşımlara 16gr, 18gr, 20-22grlara kadar çıkılıyor.

Buradan sonrası sepetinizin büyüklüğü (7grlık sepet, 16-18grlık sepet gibi) ve damak tadınıza kalıyor. :)

1:2, 1:3 gibi oranlar ise tamamen kahveden geçen su miktarı ile alakalı.
Yeni başladıysanız kaç gr kahve kullanırsanız kullanın 1:2 oranında gitmenizi öneririm. En azından bir standart yakalayana kadar.

7gr kahve 14gr çıktı single
14gr kahve 28gr çıktı double
Bu oranlar geleneksel espresso dozajları olarak geçiyor genelde.

Daha yenilikçi yaklaşımlara 16gr, 18gr, 20-22grlara kadar çıkılıyor.

Buradan sonrası sepetinizin büyüklüğü (7grlık sepet, 16-18grlık sepet gibi) ve damak tadınıza kalıyor. :)

1:2, 1:3 gibi oranlar ise tamamen kahveden geçen su miktarı ile alakalı.
Yeni başladıysanız kaç gr kahve kullanırsanız kullanın 1:2 oranında gitmenizi öneririm. En azından bir standart yakalayana kadar.
Aslinda yeni basladim diyemem, genelde sutlu icecek tukettigim icin sek espressoya uzaktim. Son zamanlarda espressoya merak saldım ve bu oran isleri kafami karistirmaya basladi. Cunku sutlu iceceklerde daha cok 8-9gr/30ml oraniyla yapiyordum. Sutlu oldugu icin asiri fark etmiyordu. Simdi durum boyle olunca kafamdaki karisikligi gidermek adina ve 1:2 orani da bana sert gelince bu isin recetesini sormak istedim.

Tum bunların ozeti olarak damak tadi diyebiliriz zannediyorum.

Kafein Kültür - Brezilya Pink Star Espresso

Kavrum orta ve uzun geliştirilmiş (development demek istedim). Çekirdekler hatasız.

Comandante Red Clix 13 klik, 60 ppm su, 16.5 gram doz, 30 gram çıktı. 28-30 saniye.

Brezilya çekirdeklerinden espressolara alışığız. Pink Star Brezilya kalitesini bence en üst düzeye çıkartmış. Espresso gibi espresso kavramına uygun, asidik olmayan, bol bol şeker esmerleşmesi ve biraz distile aromalar içeren bir kavrum. Tütün ve fındık bariz var. Kaplayan bir gövdeye sahip. Tütün uzun damakta kalış.

Tam bir puro yancısı olmuş, Az sonra ikinci espressoyu küçük bir puro eşliğimde içeceğim :D
Kavurucusu da pipo ve puro seven birisi olunca :)
@orkunustel

Kavurucusu da pipo ve puro seven birisi olunca :)
@orkunustel
🙃 Tam bu muhabbeti Kafein Kültür konusu altında geçirdik. Vlog videosunda da bahsetmiştim Brezilya'da beni subjektif olarak çeken şey ise tütün lezzeti oldu diye. Endonezya'lardan tütün lezzetine alışkınız ama Brezilya'da en azından benim pek karşılaştığım bir durum değildi. Ondan kişisel olarak bu kısmından etkilenmiştim. 😌

Kahve: Santa Rosa de Cabal
Kavuran: Clean Cup (18.10.2021)
Makine: Lelit Grace
Doz: 16.5 in - 39 out - 32 sn
Öğütücü: Eureka Crono
Demleme sıcaklığı: 94 derece
Su: Peak Water 4.0 + buzdağı (120 ppm)
Paketin yarısını geçmişken paylaşım yapma fırsatı buldum. Önce hasatta bu kahveye dial-in yaparken çok zorlanmıştım, sanırım o zaman elektrikli değirmenim yoktu nedeni bu olabilir. Bu seferki kavrum daha koyu ve espressoda kullanması çok daha kolay özellikle akış mükemmel görünüyor. Sonuç olarak tat açısından karışık düşüncelere sahibim. Kesinlikle ortalama üstü ancak çok iyi diyemedim. Filtre de demliyorum onda aldığım sonuçla karşılaştırınca tam performans alamıyorum gibi görünüyor. Potansiyelinden emin olduğumdan ve fiyatını düşününce bu sene birkaç kere daha sipariş geçeceğimi düşünüyorum. Sırada Preon Northwest blend ve Nensebo Refisa var bunlardan sonra da Kafein Kültür'den Pink Star denemek istiyorum.
unnamed.jpg

Kavurucu: Kahve Fabrikası
Çekirdek: Sheriff Espresso Shot
Bir kaç aylık espresso hikayesi olan biri olarak,forumda da bahsi geçen kaliteli bir çok firmanın bir çok çeşidini denedim.Fakat son aldığım bu kahve bana daha önce espresso içmemişim dedirtti,öyleki başka ürün denemeye korkuyorum.Gerçekten çok begendim.Sertliği,asididesi,aroma yoğunluğu herşey tam kararında.Zevkler değişir tabi ama benim favorim bu kahve oldu.Denemeyen arkadaşlar şans verebilir.

Paketin yarısını geçmişken paylaşım yapma fırsatı buldum. Önce hasatta bu kahveye dial-in yaparken çok zorlanmıştım, sanırım o zaman elektrikli değirmenim yoktu nedeni bu olabilir. Bu seferki kavrum daha koyu ve espressoda kullanması çok daha kolay özellikle akış mükemmel görünüyor. Sonuç olarak tat açısından karışık düşüncelere sahibim. Kesinlikle ortalama üstü ancak çok iyi diyemedim. Filtre de demliyorum onda aldığım sonuçla karşılaştırınca tam performans alamıyorum gibi görünüyor. Potansiyelinden emin olduğumdan ve fiyatını düşününce bu sene birkaç kere daha sipariş geçeceğimi düşünüyorum. Sırada Preon Northwest blend ve Nensebo Refisa var bunlardan sonra da Kafein Kültür'den Pink Star denemek istiyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 16818
Afiyet olsun, filtre kavrumu mu denediniz espressoda, yoksa iki kavrumu da satın alıp espresso kavrum için mi yorum yaptınız?
Filtre kavrumunu satın aldım ben de, filtresi güzel, espresso çekmeye çalıştım; yüksek potansiyeli olan ama birkaç deneme gerektiren bir yapısı var diye algıladım.

Afiyet olsun, filtre kavrumu mu denediniz espressoda, yoksa iki kavrumu da satın alıp espresso kavrum için mi yorum yaptınız?
Filtre kavrumunu satın aldım ben de, filtresi güzel, espresso çekmeye çalıştım; yüksek potansiyeli olan ama birkaç deneme gerektiren bir yapısı var diye algıladım.
İki kavrumdan da almıştım. Eğer filtreyi beğendiyseniz espresso kavrumunu daha çok seversiniz diye düşünüyorum. Sizde Bianca vardı potansiyeli ortaya çıkarmanız daha mümkün :)

Bazen içinize alakasız gözüken bir çekirdeği espresso olarak deneme hissiyatı gelir, Gera Jimma bende öyle bir hissiyat uyandırmıştı, fakat fiyatı pahalıydı ve espresso profili çalışılmamıştı, sonra indirim geldi ben çekirdeği sipariş verdiğim ertesi günüde aynı çekirdeğin espresso kavrumaya başladı NULL, e posta yoluyla irtibata geçtim, sağ olsunlar çekirdeğin 09.11 tarihli espresso versiyonunu gönderdiler, biraz önce deneme fırsatı buldum 1:2 orarınında 30 saniyede standart sayılacak sıcaklıkta ortalama basınç değerlerinde arka arka iki bardak aldım, çok lezzetli, keyif veren cinstendi keyfiyeti bu satırları yazarken de halen sürmekte, güzel kahve.
(bazen de hayata tutunmak için bir küçük pardon iki küçük fincan yetebiliyor ( : )
Sevgiyle...

Ekli dosyalar

• 20211116_182550.jpg
    20211116_182550.jpg
    77.3 KB · Görüntüleme: 39
Geri