• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bugün İçtiğiniz Çay

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bundan 16 sene evvel Istıkan diye bir marka alıyorduk, o zamanlar Suriye'den doğru geliyordu. O keyfi bir daha hiçbir çayda bulamadım. Şu an bir yerlerde satıyorlar ama aynısı değil, kaçak statüsü gidince tadı da gitmiş. :D Çay dediğin buruk olacak, damağını kurutacakmış gibi yapacak neredeyse. Beta, Bayce vs. bir şeyler içtim ama yok işte yok, su gibi oluyor.
Ben de ne zaman çay içsem hep daha yoğun bir aroma arıyorum, aynen sudan biraz hallice bir şey içiyorum hissine kapılıyorum.
 
Biz 2 yıldır Beta Tea Yüksek Tepeler içiyoruz uygun fiyatlı (kendi sitesinde) tozsuz ve çok kaliteli bir çay. Biraz uzun demleyince müthiş keyifli. Son 1 yıldır çay içmiyorum gerçi ama eşim içiyor, aynı kalite devam ediyor.
Teşekkür ederim. Biraz araştırınca ithal çayları olduğunu da görerek 4 çeşit çay aldım. Yüksek tepeler için biraz yoğun tat vereceği yazıyordu. Benim tam istediğim ama eve belki uymaz diye alternatiflere de yer verdim siparişte.
Ekli dosyayı görüntüle 42622
Bir kaç tanıdığım bu çayı kullanıyor tirendiyol’dan temin ediyorlar. içimi güzeldi, kendimiz evde siyah çay tüketmesek de bulundurmak adına alacağım. market çaylarından iyiydi ve lezzetliydi. yoğun ve sert de değildi.
Teşekkürler. Şimdilik beta tea deneyeceğim. Olmazsa alternatif olarak buna bakacağım. Yorum olarak beta biraz daha üstün gözüktü
 
Teşekkür ederim. Biraz araştırınca ithal çayları olduğunu da görerek 4 çeşit çay aldım. Yüksek tepeler için biraz yoğun tat vereceği yazıyordu. Benim tam istediğim ama eve belki uymaz diye alternatiflere de yer verdim siparişte.

Teşekkürler. Şimdilik beta tea deneyeceğim. Olmazsa alternatif olarak buna bakacağım. Yorum olarak beta biraz daha üstün gözüktü
Rica ederim. Beta tea kızıl dem içmiştik bir süre evde. Fena değildi. Dediğim gibi siyah çay pek tüketmiyoruz ama olumlu yorumlara göre deneyerek size lezzetli geleni bulursunuz umarım.
 
Yeşil Çay olarak Long Ching/Long Jing(Dragon Well) çayı enfes, direk kuruyemiş tadı var çayda, çok hafif bir de. Siyah çay olarak Assam çayını çok sevdim fakat o gün kahve de içiyorsanız içmek pek iyi olmuyor zira hem gövdesi hem kafeini bayağı yüksek bir çay, çarpıyor. Çay demlemede aslında bizim çocukluktan beri öğrendiğimiz herşey yanlış dünya çayları için.
 
Ben de ne zaman çay içsem hep daha yoğun bir aroma arıyorum, aynen sudan biraz hallice bir şey içiyorum hissine kapılıyorum.
Hocam bu dediğinizi Hintlilerin Assam çayı tam olarak karşılar, çok ağır bir aroması ve gövdesi vardır. Normalde kaçak çay diye bilinen Seylan/Sri Lanka çayı da Hintlilerin Assam çayının Sri Lankaya ekilmiş hali ama Sri Lanka'nın rakım ve ikliminden ötürü gövdesi azalıp bir miktar narenciye asiditesi elde ediyor. Fermente Puer çayının da aroması ve gövdesi çok ağır, hatta kahve tiryakilerine genelde puer çayı tavsiye edilir ama tadını ben sevemedim. Fermente kahveleri de sevemiyorum.
 
AsaiChai Art Milk Oolong'u pek beğenemedim. Hafif mentolümsü ağız hissi/aftertaste'i var. AsiaChai Art Matcha Japanese 2 Star ise fena değil. Markadan beklentim gereksiz bir şekilde yüksekti belki de o yüzden etkilenemedim. Burası veya Chado dışında Milk Oolong önerisi olan varsa alırım.
Hocam gerçek Milk Oolong dünya üzerinde yok denecek kadar az, sadece Tayvanda bulunuyor o da, milk oolong olarak satılan çayların %99'u belki daha fazlası süt kreması tadı versin diye kimyasal aroma vericiler eklenmiş kimisi ise süt buharında uzun süre bekletilmiş oolong çayları. Gerçek Milk Oolongta süt/krema tadı sadece çok hafif bir nota olarak bulunur, sahtesinde ise çok yoğundur çay tadı bile hissedilmez. Gerçeğinde olan zamanında yapılan çaprazlamalar sonucu tesadüfen ortaya çıkmış çok hafif bir nota. Kısacası Milk Oolong adı var kendi yok şeklinde birşeydir.
 
Geri
Üst