• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bugün İçtiğiniz Çay

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Satıcı: Beta Tea
Çay İsmi: Keemun İsli Çay
Yöre: Çin
Demleme Oranı: 3 gr. çay, 200 ml su
Demleme sıcaklığı: Kaynar su
Demleme süresi: 6 dk.
Tadım notları: İçerken ağızda odunumsu, isli bir tat bırakıyor. Çikolataya benzer bir kokusu var. Tütsülenmiş et ve peynir sevenler bu çayı çok beğenecektir bence.

Satıcı: Chado
Çay İsmi: Beyaz Çay Silver Needle
Yöre: Çin
İçindekiler: Beyaz Çay Tomurcuğu
Renk: Sarı ile Turuncu arası
Demle Sıcaklığı: 84 Derece
Demleme Süresi: 4.15 dk
Demleme Oranı: 3 gr çay, 450 ml su
Demleme Sayısı: İki Sefer
Keyif: 8.5/10

Saf içinde herhangi bir aroma olmayan bir beyaz, ancak içimi gayet rahat ve hoş, paket bitince yenisini mutlaka alacağım.👍

Satıcı: Beta
Çay İsmi: Darjeeling
Yöre: Hindistan
Demleme Oranı: 3.5 gr. çay, 350 ml su
Demleme sıcaklığı: 100 Derece
Demleme süresi: 5 dk.
Renk: Bakır
Tadım notları: İçerken hafif bitirdikten sonra daha yoğun hissedilen buruk bir tadı var. İçimi yumuşak ve kokusu yok denecek kadar az

Bu Chado çaylarını demleyip kalan yaprakları saklayıp sonra tekrar demleyebiliyor muyuz yoksa anlık mı olmalı 2.demleme, bilgisi olan var mı?

Bu Chado çaylarını demleyip kalan yaprakları saklayıp sonra tekrar demleyebiliyor muyuz yoksa anlık mı olmalı 2.demleme, bilgisi olan var mı?
Saklayıp, daha sonra tekrar demlenebiliyor. Bir miktar aroma kaybı oluyor ama yine de iş görüyor.

Öhö öhö öhö @hasimsolmaz

E gelmez mi nitelikli Türk Çayı reçetesi?

Not: "Konuşalım Konuşalım hs atalım aka Barista Talkshow" 30 Nisan yayını kapsamında böyle bir istek ortaya çıkmıştır ahahah.

300 mililitre su + Karadem poşet çay

Daha önce içtiğim poşet Lipton'du da 25'lisi 50TL olmuş, artık Karadem'den devam.

Bu konu, çay demleme ilginç, kahve ye ihanet gibi geliyor bir yandan.
Demir eksikliğinden dolayı birini hayatımdan çıkarmam gerekiyordu o da çay oldu :) evimde dünyanın çayı var ama sadece kahveyle birlikte matcha tercih ediyorum o da ikisi faydalı bir kombinasyon oluyor diye duymuştum matchadaki antioksidanlar kahvenin hızlandırdığı metabolizma ile çok kullanılır hale geliyormuş

Güzel bir siyah çay önerir misiniz evde aileyle içmelik. Lipton demlik poşet kullanıyoruz. İş yerinde doğadan markasının bergamotlu ticari bir kahvesini kullanıyorduk ama hangisi bilmiyorum. O kadar bergamotlu olmasa da ona alıştığım için Lipton çok sulu geliyor. Bir tarafı hep eksik. Çok yoğun olmayan ama bunun üstünde günlük kullanım için önerilerinizi almak isterim

Güzel bir siyah çay önerir misiniz evde aileyle içmelik. Lipton demlik poşet kullanıyoruz. İş yerinde doğadan markasının bergamotlu ticari bir kahvesini kullanıyorduk ama hangisi bilmiyorum. O kadar bergamotlu olmasa da ona alıştığım için Lipton çok sulu geliyor. Bir tarafı hep eksik. Çok yoğun olmayan ama bunun üstünde günlük kullanım için önerilerinizi almak isterim
Biz 2 yıldır Beta Tea Yüksek Tepeler içiyoruz uygun fiyatlı (kendi sitesinde) tozsuz ve çok kaliteli bir çay. Biraz uzun demleyince müthiş keyifli. Son 1 yıldır çay içmiyorum gerçi ama eşim içiyor, aynı kalite devam ediyor.

IMG_1685.jpeg
Bir kaç tanıdığım bu çayı kullanıyor tirendiyol’dan temin ediyorlar. içimi güzeldi, kendimiz evde siyah çay tüketmesek de bulundurmak adına alacağım. market çaylarından iyiydi ve lezzetliydi. yoğun ve sert de değildi.

Son düzenleme:
Bundan 16 sene evvel Istıkan diye bir marka alıyorduk, o zamanlar Suriye'den doğru geliyordu. O keyfi bir daha hiçbir çayda bulamadım. Şu an bir yerlerde satıyorlar ama aynısı değil, kaçak statüsü gidince tadı da gitmiş. :D Çay dediğin buruk olacak, damağını kurutacakmış gibi yapacak neredeyse. Beta, Bayce vs. bir şeyler içtim ama yok işte yok, su gibi oluyor.

Geri