• Ocak Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bugün İçtiğiniz Çay

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

NoDRaC

Üye
Yönetici
Editör
İsim
Suat
Daha fazla  
İsim
Suat
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Niche, Comandante
Ekipmanlar
V60, Chemex, Kalita, Melodrip
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
gaziosmanpaşa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
taksim
Bir ara deneyip ara verdiğim çay keyfine bu başlıktaki yazılardan sonra tekrar başlamaya karar verdim. Bildiğim ve kaliteli olduğunu düşündüğüm chado.com.tr den sipariş vermeye karar verdim, arkadaşlarımın tavsiyeleri ve kendi araştırmalarım sonucunda ilk siparişimi oluşturdum. İki gündür aldığım çayları keyifle içiyorum. Bu akşam bu konuyu açmaya karar verdim umarım meraklısı olan arkadaşlara yol gösterici olur.

Satıcı: Chado.com.tr
Çay İsmi: Milk Oolong
Yöre: Tayvan
Koku: Kutuyu açınca enfes bir süt kreması kokusu
Demleme Sıcaklığı: 95 derece
Demleme Oranı: 310ml sıcak su 1.7gr çay
Renk: Berrak hafif sarı
Demleme Sonrası Koku: Süt kreması kokusu devam ediyor.
Keyif: Ben: 4/5 Eşim: 5/5

Bir ara deneyip ara verdiğim çay keyfine bu başlıktaki yazılardan sonra tekrar başlamaya karar verdim. Bildiğim ve kaliteli olduğunu düşündüğüm chado.com.tr den sipariş vermeye karar verdim, arkadaşlarımın tavsiyeleri ve kendi araştırmalarım sonucunda ilk siparişimi oluşturdum. İki gündür aldığım çayları keyifle içiyorum. Bu akşam bu konuyu açmaya karar verdim umarım meraklısı olan arkadaşlara yol gösterici olur.

Satıcı: Chado.com.tr
Koku: Kutuyu açınca enfes bir süt kreması kokusu
Demleme Sıcaklığı: 95 derece
Demleme Oranı: 310ml sıcak su 1.7gr çay
Renk: Berrak hafif sarı
Demleme Sonrası Koku: Süt kreması kokusu devam ediyor.
Keyif: Ben: 4/5 Eşim: 5/5
Ben de bu çaydan sipariş verdim bekliyorum. Aynı çayı iki defa demleyebiliriz diye biliyorum. Bunu denediniz mi? Aromasını aynı şekilde koruyor mu?

Ben de bu çaydan sipariş verdim bekliyorum. Aynı çayı iki defa demleyebiliriz diye biliyorum. Bunu denediniz mi? Aromasını aynı şekilde koruyor mu?

Zaten Chado demleme olarak iki kere demlenir yazıyor kutularında da, zorlarsan rahat 3 de olur.

Şeftali oolong, oolong cayı menşei çin. Bu çaydan sonra milk oolong içemez oldum. Yurtdışı gezimde almıştım. Ama bir satan bir linkte ekleyecegim.
80 derece 3 dakika demleme. 250 gram suya 2 gr çay (3 kere demlenebiliyor).
Çok yumuşak insanı gevseten bir çay. Uyku öncesi içilebilir. Yeşil çayla 3e 1 oranında karışım yapılabilir.
Amazon product ASIN B013H85772

Ekli dosyalar

• 20200508_104816.jpg
    20200508_104816.jpg
    66.2 KB · Görüntüleme: 56
  • 20200508_104407.jpg
    20200508_104407.jpg
    67.9 KB · Görüntüleme: 49
  • 20200508_104001.jpg
    20200508_104001.jpg
    146.4 KB · Görüntüleme: 69
Çay:Lipton Demlik
Demleme: French Press
Süre: 5dk
Sıcaklık: 94c
Su: Hayat su / 250 ml

Demlik olduğu için herhangi bir tortu ile karşılaşmadım, demlerken dikkat ettiğim önce poşet çayı french press tabanına yerleştirmek ve sonra üzerine suyu küçük dairesel hareketlerle eklemek oldu.

Berrak bir tada sahip düşük gövdeli keyifli bir siyah çay çıktı ortaya.

Satıcı: Chado
Çay: Milk Oolong
Demleme Sıcaklığı: 92 derece
Demleme Süresi: 5 dakika
Demleme Oranı: 400 ml. su 2.1 gr. çay

Daha kutuyu açar açmaz gelen buram buram süt kokusu demledikten sonra içerken de aynı yoğunlukta geliyordu. Pürüzsüz bir içimi var, ağızda kadifemsi bir his bırakıyor. İlk denememdi ve çok beğendim.

Çay ile çok aram yoktur ama şu günlerde kahveden sıkıldığımdan dolayı tüketimim arttı. Buradaki paylaşımları, önerileri okumak keyifli oluyor.

Burası kahve forumu ama şahsen ben çay içmeyi çok seviyorum. Bir kere demlemesi gayet basit, ısı ayarlı kettle ve hassas tartı burada hepimizde olduğu için tam verilen demleme tariflerini uygulamak rahat mümkün oluyor. Bir sürpriz ile karşılaşma ihtimalin yok. Demlediğin çayı aroma kaybı olmadan aynı parametrelerle 2-3 kez demleyebiliyorsun. Antioksidan içerdiği için çoğu metabolizmamız için oldukça faydalı. En önemlisi girdiğin zahmet kahve demlemeye göre çok ama çok az kalıyor. Bu yüzden günde hep içtiğim çay kahveye göre çok daha fazla oluyor bende.

Son düzenleme:
Satıcı: Beta Tea
Çay İsmi: Beta B.298 Bai Mu Dan
Yöre: Çin
Demleme Sıcaklığı: 93 derece
Demleme Oranı: 240 ml sıcak su 1.5 Çay kaşıgı
Renk: Berrak Açık Sarı
Adeta bir Vanilya Çaya Puanım 5 te 5

Beta tea B.321 Keemun çayı (isli çay).
100 derece 250 ml suya 4 gr çay 5 dakika demleme süresi.
Çay Çin'in Anhui bölgesinden...
Tadım notlari; hem dumanlı, isli bir tada sahip hem de hafif malt. Daha derin tatlar kakao ve hafif çiceksi tatlar.

Satıcı: Companion Tea - Probador Colectiva
Çay İsmi: Green Oolong-Four Seasons
Üretici: Yi Ming Chien
Bölge: Nantou, Tayvan
Tadım notları: Yasemin, Çiçeksi, Tropik meyveler
Renk: Açık sarı
Demleme sıcaklığı: 90°C
Demleme süresi: 2.5 dk.
Demleme sayısı: Birkaç kez
Keyif: 8/10

Kahveden sonra sıra çaya geldi. Hafif gövdeli, yoğun yasemin kokusu ve tatlarına sahip bu çayı severek içiyorum. Tavsiye ederim.
3278B900-39C1-40B9-85A3-D495D4939254.jpeg

Son düzenleme:
Satıcı: Melez Tea
Çay İsmi: Indulge Tea-Vanilyalı Rooibos
İçindekiler: Organik kırmızı rooibos, Bourbon vanilya, Kadife çiçeği
Demleme Oranı: 1 fincan (250ml) = 1 tatlı kaşığı
Demleme sıcaklığı: 100°C
Demleme süresi: 5-8 dk.
Keyif: 5/10

968DAFA7-A68C-4BE2-A6F6-42F26FB82573.jpeg
Düşük puanın sebebi damak zevkime uymaması. Yoğun vanilya ve tatlılık bana göre değil. Sitesinde “Tatlı yemek yerine bu leziz harmanı deneyebilirsiniz.” şeklinde bir yorumda bulunmuşlar. Vanilya bombası isteyenler için yerinde bir tercih olacaktır.

Çay İsmi: Blue Butterfly Pea Flower Tea
Koku: Saman gibi :oops:
Demleme Sıcaklığı: 85 derece
Demleme Oranı: 180 ml sıcak su, 5 adet
Renk: İlk başta mavi, limon ekledikten sonra mor
Keyif: 7/10

Bu çayda görsellik ön planda. Çayı herhangi bir katkı olmadan içtiğimde keyif vermedi. Kokusu saman, tadı pirinç gibiydi. Limon ekledikten sonra daha güzel bir hal aldı. Limon ile beraber bal da eklenebilir.

283277D6-A746-434E-8211-67EF72ABA97B.jpegA2D1A1EA-515E-4146-9246-BD10DD41C7C4.jpeg

Çay İsmi: Assam garnet + opa Seylan harmanı
Demleme Oranı: 4gr çay / 200 ml su
Demleme sıcaklığı: 100°C
Demleme süresi: 5-8 dk.
Demleme sayısı: Bir kez
Keyif: 8/10
Bu harmanı forumdaki İngiliz kahvaltı çayı tarifini baz alarak yaptım içimi klasik Karadeniz çayına göre çok daha temiz ve canlı.Oran konusunda deneme yanılma yoluyla ilerliyorum altın oranımı bulduğumda çok daha güzel geleceğini tahmin ediyorum.

Ekli dosyalar

• B464DE3A-DF93-4390-9713-94315F4D504E.jpeg
    B464DE3A-DF93-4390-9713-94315F4D504E.jpeg
    107.1 KB · Görüntüleme: 50
Satıcı: Chado
Demleme Oranı: 2.7 gr. çay, 400 ml su
Demleme sıcaklığı: 89°C
Demleme süresi: 4 dk.
Çay rengi: 1. demleme açık sarı, 2. demleme sarı
Keyif: 9/10

Chado'dan aldığım çaylar arasında en beğendiğim çay. Gayet temiz bir içimi var, genelde yeşil çaylar düşük sıcaklık ister, bu çayda 85 üstü sıcaklıklarda bile çayın aromasının önüne geçen bir durum olmuyor. İlk açtığınızda paketi direkt süt ve karamel vuruyor, içerken de bu notalar takibi paketini açtığınız kadar alınamıyor, ama yine de hissedilebiliyor.

Geri