• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Brownberry (Sanalbaharat)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karanfil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
degas falan beklemeden dün bir deneme demlemesi yaptım, başta tereyağı-krema hissi iyi geldi fincanın ortalarına doğru aşırı yapay ve yoğun bir vanilya tadı başladı, o kadar sevmedim ki napsam bu kahveyi dedim. nasıl demlediniz, nasıl kurtulur bu kahve :) ??
1:16 hatta 1:17 demledim, flash brew olarak demleyince aşırı yoğun yapay tat/koku azalarak içilecek kıvam aldı, böyle devam eder gibi duruyor.

En az 5-6 yıldır düzenli kahve alırım, hiç bu kadar bahsedilen tutarsız bir kavrumla karşılaşmadım. Genel bir çizgisi var ve hep o ayarlarda olabildiğince düzgün kavrum olduğunu düşünüyorum. Bayat market kahveleriyle asla kıyaslamam, her zaman taze, defet oranı biraz fazla olabiliyor ancak fiyatı düşünülünce pek önemli olmadığını düşünüyorum. Tabi ki nitelikli tarafta satılanlara göre genel olarak özellikle standart kavrumları biraz koyu olabiliyor. Yine de bu fiyatlara market kahvesi bile yokken her türlü avantajlı bence.
Bu çok büyük abartma, market kahveleri dediğimiz ticari çekirdeklerle yapılmış harmanlardır. SBde hepsi specialty olmasa da hepsi Single Origin kahvelerin.

degas falan beklemeden dün bir deneme demlemesi yaptım, başta tereyağı-krema hissi iyi geldi fincanın ortalarına doğru aşırı yapay ve yoğun bir vanilya tadı başladı, o kadar sevmedim ki napsam bu kahveyi dedim. nasıl demlediniz, nasıl kurtulur bu kahve :) ??
Normal bloom + 2 döküş. Size gelen ayrı batchtir belki.

Ombligon Washed Mango La Rosi

8.günde demledim. Henüz daha degass tamamlamadı bence. Çekirdek, öğütülmüş kuru koku, demlendikten sonra... Mango-şeftali kokuyor.
Meyve suyu gibi ama çok da rahatsız edici seviyede değil. İnfüze kahvelerin içilebilir/iyi tarafında duruyor bence. Farklı bir kavurucuda olsa muhtemelen 1000TL+ fiyatlamaya sahip olurdu.

Ombligon Washed Mango La Rosi

8.günde demledim. Henüz daha degass tamamlamadı bence. Çekirdek, öğütülmüş kuru koku, demlendikten sonra... Mango-şeftali kokuyor.
Meyve suyu gibi ama çok da rahatsız edici seviyede değil. İnfüze kahvelerin içilebilir/iyi tarafında duruyor bence. Farklı bir kavurucuda olsa muhtemelen 1000TL+ fiyatlamaya sahip olurdu.
İnce öğüterek espresso da deneyin bence. Meyve suyu konsantresi gibi bir şey çıkıyor ortaya. Espressoya daha çok yakıştırdım bu çekirdeği.

Laurina ve liçi benzer tadıyorlar, öyle ki kör tadımda bile Rodrigo Sanchez kahveleri derdim. Ama aşırı işlenmiş kahvelerden kaçan biri olarak rahatlıkla iyi örneklerinden olduklarını söyleyebilirim. Bu tarz kahvelerin dokusundan ve bitişinden rahatsız olurum genelde ama çok açık kavrumlar oldukları için görece rahat içimlilerdi. 250 gramlık paket çok gelir diye sadece bu ikisini aldım.

Sanalbaharatın yeni kahveleri bitirdi bizi maalesef... Yeni eklenenleri V60 ile deneyeceğim, Honduras'ı da cold brew için aldım.
En azından bu yaz için aylık alımlara elveda demek zorundayım.

Degas sürelerinden sonra deneyimlerimi de aktarıyor olacağım.

Ekli dosyalar

• 1786199933811.png
    1786199933811.png
    284.2 KB · Görüntüleme: 113
Şimdi ben Laurina, Lycee, Gesha Cold, Ombligon, Ombligon Mango çekirdeklerini denedim. Bunların hepsi 2 günlük. Gesha hmm ok şeklinde hissettirdi ama gesha olduğu için, sonra fiyatını düşününce yine tamam oldum. Degas olduktan sonra bir daha bakacağım.

Bir de bunlar 01.08 kavrumu. Dolayısıyla sonra size gelecek olan kavrumlar nasıl olur onu bilemem. O yüzden benden bilmemenizi rica ederim. :)
Güzel Haftalar...
Öneriniz ile aynılarından aldım. 5. gün hepsini denedim. Hepsini beğendim. Ombligon Mango bende ilk sırada. Lychee aroması çok baskın mayhoş, çiçeksi ve tereyağlı. Laurina daha dengeli.
Cmnd. 22 klik. 40 cc bloom 30 sn . sonra 60/50/50 2.20 de bitirmeye çalışıyorum. 12 gram 200 cc. (önerilerinizi beklerim)

Güzel Haftalar...
Öneriniz ile aynılarından aldım. 5. gün hepsini denedim. Hepsini beğendim. Ombligon Mango bende ilk sırada. Lychee aroması çok baskın mayhoş, çiçeksi ve tereyağlı. Laurina daha dengeli.
Cmnd. 22 klik. 40 cc bloom 30 sn . sonra 60/50/50 2.20 de bitirmeye çalışıyorum. 12 gram 200 cc. (önerilerinizi beklerim)
Bu yeni kahveler için (ombligonlar ve gesha cold washed) demleme tarifi arıyorum ben de. Şöyle bilekli bir demleyici güzel tarifler bırakarak bizi aydınlatırsa çok mutlu oluruz.

Bu yeni kahveler için (ombligonlar ve gesha cold washed) demleme tarifi arıyorum ben de. Şöyle bilekli bir demleyici güzel tarifler bırakarak bizi aydınlatırsa çok mutlu oluruz.
El Diviso Ombligon Natural bence geniş bir demleme aralığı sunuyor. Kahve çok çabuk dağılmadığı için demlemeyi damak tadınıza göre rahatça şekillendirebilirsiniz. Daha canlı ve belirgin bir fincan için süreyi kısaltabilir, daha yoğun ve kompleks bir profil için demleme süresini biraz uzatabilirsiniz.

El Diviso Ombligon Natural bence geniş bir demleme aralığı sunuyor. Kahve çok çabuk dağılmadığı için demlemeyi damak tadınıza göre rahatça şekillendirebilirsiniz. Daha canlı ve belirgin bir fincan için süreyi kısaltabilir, daha yoğun ve kompleks bir profil için demleme süresini biraz uzatabilirsiniz.
Teşekkür ederim hocam. Ben bir kere yaptım ve ekşi bir sonuç aldım. Bu kahve için kaç derece su önerirsiniz. Bir click ayarı tavsiye edebilir misiniz?

Gesha için konuşayım, bloom arti iki döküş. Orta ince bir öğütüm yaptım 1:2 oraninda 45 sn bloom bu arada. İkinci döküşte yatağın tamamen çekilmesini bekledim ve son döküşü 1:50 civarında bitirdim. Suyun akış hızı 6ml/s civarında tutmaya özen gösterdim. Toplam bitiş süresi 2:35 civarı idi. Suyu 90 derece, yatağı bozmadan 1:15 oraninda demledim. Çok dengeli ve tatlı bir çıktı elde ettim. Sıcakken bol bol yasemin soğumaya geçince ise limonotu tadı almaya başladım.

Gesha için konuşayım, bloom arti iki döküş. Orta ince bir öğütüm yaptım 1:2 oraninda 45 sn bloom bu arada. İkinci döküşte yatağın tamamen çekilmesini bekledim ve son döküşü 1:50 civarında bitirdim. Suyun akış hızı 6ml/s civarında tutmaya özen gösterdim. Toplam bitiş süresi 2:35 civarı idi. Suyu 90 derece, yatağı bozmadan 1:15 oraninda demledim. Çok dengeli ve tatlı bir çıktı elde ettim. Sıcakken bol bol yasemin soğumaya geçince ise limonotu tadı almaya başladım.
çok teşekkür ederim. "Orta ince bir öğütüm yaptım 1:2 oraninda 45 sn bloom bu arada." bu cümlenizdeki 1:2 oran ile neyi anlatmak istediğinizi anlamadım. lütfen açıklar mısınız

çok teşekkür ederim. "Orta ince bir öğütüm yaptım 1:2 oraninda 45 sn bloom bu arada." bu cümlenizdeki 1:2 oran ile neyi anlatmak istediğinizi anlamadım. lütfen açıklar mısınız
Biraz karışık yazmışım kusura bakmayın, 1 birim kahve için iki birim su kullandım bloom aşamasında yani ben 20 gr kahve için 40 gr su kullandım ve toplamda süreyi 45 saniye tuttum.

Hocam yatağın tamamen çekilmesi ekstraksyonu düşürüp under ekstre sonuç veriyor diye biliyorum, tam anlayamadım bunu.

Geri