• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Brownberry (Sanalbaharat)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karanfil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba. Sanalbaharat kahvelerini demlediğimde (istisnasız hepsinde) bitişinde ağzımda acı bir tat kalıyor. V60 ile demleme yapıyorum, espressolarda da acılık alıyorum. Bir türlü çözemedim, sizce neyi yanlış yapıyorum?
Su: 35 ile 75 ppm arası farklı sular denedim.
Sıcaklık:89 ile 96 arası farklı sıcaklıklar
Filtre: Cafec traditional ve hario 100lü
Öğütüm: 500 ile 700 mikron arası (mhw-3bomber r3)
Genelde 4*60 Orkun Üstel'in yöntemi ile demliyorum. Farklı şeyler de denedim ama en az acılık olan şimdilik bu yöntem. Bazen 2 Kişilik demlemeler de yapıyorum.
Kahveleri fazla çözüyor olabilirsiniz, döküş sayısını azaltıp biraz daha kalın öğütmeyi deneyin. 93C hemen her kahvede çalışan bir sıcaklıktır bunu sabit bir referans alarak denemelerinizi yapın.

Geri