• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Brownberry (Sanalbaharat)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karanfil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Las Flores Natural (16.08) konusunda çoğunuz beğendiniz. Bence bir şeyler "fazla". Fazla mı kavuruldu, fazla mı fermente oldu (edit: tadında). Bazılar gerçekten çok koyu. Bilemedim.

Bir şey eklemem gerekirse. Çok işlem görmüş çekirdekler pek homojen olmayabildiğini biliniyor, ama fark ettim ki o tür kahvelerde, aslında olgunlanmamış çekirdek (quaker) çok fazla (yüzde 30-40). Hepsini karıştırıyorlar, sonra işlem yaptırıyorlar. Önemli mi? belki değil, çünkü o kadar işlemden sonra hissedilmiyor bile. Yinede sadece quakerlerle cupping yaptım, saman tadı var. (Denemeye tavsiye ederim)

Aynı pakette bulunan çekirdek fotoğrafı göstereyim. Solda normal olanlar (çok koyu değil mi ama?), sağda olgunlanmamış (bence.)

1000043372.jpg

Beğen bulurum, onlara içiririm. Guzel deneyim yine de.

Son düzenleme:
Hep aynı örneği veriyorum, Calibre'nin efsane Inmaculada çekirdeği de böyleydi. Çok koyu ve yağlı bir görüntüsü vardı fakat gayet güzel bir fermante kahveydi. Rengi fazla koyu mı yoksa fermante olduğu için normal mi bilemiyorum, ama çıktısı güzel. Quaker konusunda haklısınız, fazlaca var. Ben taş fobisi yüzünden detaylı inceleme yapıyorum ve buldukça quaker da ayıklıyorum. Belki de bu yüzden çıktısını beğeniyorum, çünkü ayıklamadan hiç içmedim.

Wayta coffee'den sb'nin tedarik edip kendilerinin kavurduğu çekirdekleri alıp demleyeceğim, sb kavrumlarını zaten denedim. Quaker oranında ilk bakışta fark var mı bakalım. Demlemeleri de karşılaştıracağım.

Son düzenleme:
Bendeki kahveler 12-13 Ağustos kavrumlu. Henüz elimdeki tetra çekirdeklerini bitirmeye çalışırken sanalbaharat çekirdeklerinin yavaştan ilk denemelerini yapayım dedim. Kıyas yapabilmek adına diğer roastery'lerden daha önce denediğim çekirdeklerle başladım demlemelere;

Colombia Las Flores Natural: daha paket açmadan muz, böğürtlen kokuları burna geliyor. "Özel kavrum" yazıyor pakette. çekirdekler kesinlikle koyu ve biraz yağlı görünüyor, ilk denememde çekirdeğin sınırını kestirmek için biraz k-ultra 7 ile öğütüp, 93 derece kuzeyden su kullanmıştım, (origami dripper, 3 döküş oran 1:15,5) yoğun gövde hafif acı bir bitişi olsa da güzeldi. ikinci denememde 91 derece su, k-ultra 7,5 ile öğütüp yavaş 2 döküş yaptım, bu sefer 1:16 oran. Gövdeli, temiz, tatlı ve katmanlı bir kahve oldu. Probis, muz, kırmızı meyveler. İleride daha da açılacağını düşünüyorum.

Colombia Las Flores Semi-Washed: "özel kavrum" yazıyor pakette, ama açık-orta diyebileceğimiz bir görünt karşılıyor. Kavrum ve çekirdekler homojen görünüyor. 93 derece su, 1:3 su ile bloom, sonra iki kez ajite etmeden döküşle 1:16'ya tamamladım. Suyun origami dripper'da çok yükselmesine müsade etmedim, çok temiz bir bardak çıktı. Daha demlerken karamel ve floral kokular yükseldi, damakta düşük asiditesi, tatlı ağzı kaplayan orta karamelimsi gövdesi vardı, bitiş de tatlı, her yudumda kompleksite hissediliyordu. Daha ilk denemede çok başarılı bir sonuç oldu.

Colombia Monteblanco Nectar Citrillus cofermented: geçen seneki hasat daha çok karpuz baskın idi damakta, bu ise daha kavun baskın. Her iki hasatı da daha önce goodcoffee'de denemiştim. Sabalbaharat kavrumu da 10. günde bile güzel çalıştı, ağız sulandırıcı bir fincan çıktı ve henüz potansiyeline ulaşmadı bence.

Colombia Monteblanco washed Geisha: bu çekirdek farklı isimlerle birçok roastery'de var, haziran ayında goodcoffee'den 100gr alıp evde demlemiştim, misafirlerime zorla denetip hızlıca tükettiğim bir çekirdek olmuştu. Çok başarılı idi. Sanalbaharat kavrumu denediğimin aksine hiç homojen değildi, gerek kavrum gerek çekirdek boyutu açısından. Taş çıkma gibi bir durum olmadı ama tüm demlemeyi bozabilecek potansiyelde çekirdekler çıktı. Demlemede degassing ihtiyacı olduğu belliydi, sonuç da kapalı zevksiz bir fincan. Zamanla iyileşeceğine inanmak istiyorum, ikinci demleme için 20. günü bekleyeceğim.

Sonuç olarak bu 4 çekirdeği istanbulda orta-üst segment bir roastery'den 2400-2800 bandında bir fiyata alabilecekken, sanalbaharat'dan 2800 liraya 11 farklı kahve siparişi verebildim, ve daha diğerlerini denemedim bile. Kesinlikle bundan sonra aylık alışverişlerimin bir kısmını sanalbaharat oluşturur.

Edit: Sonraki günlerde demlediğim Colombia Chiroso, Colombia Supremo ve Brazil Sabia ürünleri de V60'ta güzel çalıştı. Kavrumları da başarılı görünüyordu.
Bahsi geçen geisha bu bu arada :) iade ettim. Diğer ürünler bariz sıkıntılı değildi.

IMG_4658.jpeg

IMG_4681.jpeg

Otomatik Espresso makinesi için kakao aromalarının yüksek olduğu bol kremalı çekirdek öneriniz olur mu?

Otomatik Espresso makinesi için kakao aromalarının yüksek olduğu bol kremalı çekirdek öneriniz olur mu?
Colombia supremo öneririm, standart kavrumunu hem espresso hem filtrede tüketiyorum. Hafif bi meyvemsilik ve kakao yoğun geliyor, f/p oldukça iyi bir kahve bence.

Bugün 7. Günü yapsam nasıl olur a acaba
Las flores naturali 1zpresso Q airde 2.1.0 da öğüttüm.Demleme 2 dakika 20 saniyede bitti. Meyvemsi şurubumsu tatlar geliyor. Fakat acılık var gibi biraz ,büyük ihtimalle degassing süresi tamamlanmadığı için böyle oldu.Bugün kavrumun 5. Günüydü haftaya daha da güzelleşir umarım

Las flores naturali 1zpresso Q airde 2.1.0 da öğüttüm.Demleme 2 dakika 20 saniyede bitti. Meyvemsi şurubumsu tatlar geliyor. Fakat acılık var gibi biraz ,büyük ihtimalle degassing süresi tamamlanmadığı için böyle oldu.Bugün kavrumun 5. Günüydü haftaya daha da güzelleşir umarım
Su sıcaklığınız neydi ve hangi suyu kullandınız? İlk hafta içmeye başlamıştım ben.

Ben kavrum dolayısıyla 90°'nin üstüne çıkmamakta fayda var diye düşünüyorum, bu şekilde devam ettiğim müddetçe öğütün boyutundan bağımsız olarak bitterness olmayan çıktılar aldım. Ama genel olarak iri öğütüm tercih ettim (k-ultra 7,5 gibi) Denemekte fayda olabilir. Ama ne zaman ki sıcaklığı artırmaya başladım acılaşmaya başladı hemen.

Son düzenleme:
9 Ağustos kavrum tarihli her iki ürünü de denedim. Natural olanı beğendim, gayet güzel kokulu, aromatik ve tatlı bir kahve. Semi washed olanı ise kötü olmamak ile birlikte tam beklediğim gibi değil, ama natural olana göre gayet açık kavrulmuş görünüyor belki bu yüzden daha çok zamana ihtiyacı var gibi. Natural olan kavrumu koyu renkli görünüyor ve ufak ufak yağlanmalar mevcut ama tadı çok hoşuma gitti. Semi washed olanı 1 ay bekletmeyi düşünüyorum.
Natural içmeye devam ediyorum, 1 ay sürede harika duruma geldi, semi washed olanının kalan 2 paketini iade ettim, beğenmedim semi washedı, çözülmüyor kahve, 14 klikte de 28 klikte de 97 derecede dahi demledim, iyi bir şey çıkaramadım ortaya. Ama natural olanı her türlü iyi oluyor. Tavsiye ederim kesinlikle.
Not : Her iki paketten de 15 gr civarında kötü çekirdek ayıkladım.

Las flores semi washed ve sabia natural adlı kahveleri almıştım ve 40. gün paketleri ilk defa açıldı. Hangi sıcaklık ve öğütüm aralığında denediysem, ya tatsız tuzsuz veya yanık/kömür tatları dışında ne bir tat profili, ne de herhangi bir lezzet kırıntısı mevcut.

Fiyat/performans ekseninde değerlendirilen bir firma olduğunu biliyorum ancak bu hesapta performans kısmına 10 kahvede 1'inde denk gelince, bu iş benim için şans/performansa dönüşmüş durumda.

Tadı da tam olarak probis bisküvi:). Ben sadece Las Flores Natural'i demledim henüz, çekirdekten oldukça memnun kaldım. Kavrumda da bir sıkıntı sezemedim kendimce. Bir deneyim kahvesi bence ve çok keyifli.
Yaptığım ilk sanalbaharat siparişimden çok memnun kaldım. Las flores Natural çok keyifli bir deneyim kahvesiydi. Semi washed da harika bir çekirdek bence. Kavrumunu çok beğendim. Başlangıçta klasik yıkanmış kolombiya katekterliydi, pekmezsi notalar vardı. Bir aydan sonra meyvemsileşti çekirdek, ve hatta Keramo naturale benzettim birinci ayın sonundaki çıktıları.

Geri