Otodidaktik
Barista
- İsim
- Ali
Daha fazla
- İsim
- Ali
Ben de 09.08 tarihli naturali bugün açtım. Gözlemlerim sizinle aynı şekilde. Kuru kokuda rahatsız edici düzeyde bir fermente koku var. Görüntüsü ise aşırı koyu kavrum ve çekirdeklerde dışarı yağlanmalar mevcut. Fermente tat sevdalıları dışında pek öneremicemHerkese selam,
9 Ağustos tarihli yeni partideki kahveleri denedim.
Bekledikçe güzelleşecektir ama bir an önce sipariş etmek isteyenler için ilk izlenimlerim şöyle:
Caturra Chiroso La Reserva
Tam bir tropikal meyve karışımı, arada turunç asiditesi hissediliyor ama baskın değil. Tatlı ve dengeli.
Las Flores Red Bourbon Semi-Washed
Sıcakken baskın şekilde mandalina, karamel ve sarı meyveler önde, ılındıktan sonra da lavanta çayı gibi bir şeye dönüşüyor. İçim sonrası harika, damakta mandalina tadı uzun süre hissediliyor.
Las Flores Red Bourbon Natural
Sıcakken şarap tadı eşliğinde siyah üzüm ve böğürtlen adeta patlıyor. Bu aşamada asidite baskın.
Hafif soğuyunca muz ve vanilya öne çıkıyor. Kahve oldukça kompleks.
Yalnız bazı sorunlar da var. Kahveyi koyu kavurmuşlar, yağlı bir görünümü var.
Ek olarak, fermente bir prosesten geçmiş gibi kokuyor. Tada çok yansımasa da izleri hissediliyor.
Aynı şekilde geleceğini bilsem de ikinci siparişi verebilirim. Tabii 250 gram olarak.
Hatta künyede belirtmedikleri ek bir şey var mıdır diye sordum, cevap şöyle:
"Natural prosesteki asidite ve meyvemsi baskınlık çok daha yüksek olduğu için, duyusal olarak bu hissi uyandırmış olabilir sizde.
Kavrum profiliyse numune kavrumlarından sonra uzlaştığımız seviyede oluşturuldu, ilerleyen kavrumlarda profilin oturmasıyla
nüans farklılıkları olabilir belki ama büyük ihtimalle bu seviyeden devam edeceğiz."
Tüm kahveler bence denemeye değer. İlk ikisi düşünmeden sipariş edilebilir. Natural de anlattığım gibi.
Edit: semi washed için reçete tavsiyesi alabilirsek sevinirim