• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Brownberry (Sanalbaharat)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karanfil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Herkese selam,
9 Ağustos tarihli yeni partideki kahveleri denedim.
Bekledikçe güzelleşecektir ama bir an önce sipariş etmek isteyenler için ilk izlenimlerim şöyle:

Caturra Chiroso La Reserva
Tam bir tropikal meyve karışımı, arada turunç asiditesi hissediliyor ama baskın değil. Tatlı ve dengeli.

Las Flores Red Bourbon Semi-Washed
Sıcakken baskın şekilde mandalina, karamel ve sarı meyveler önde, ılındıktan sonra da lavanta çayı gibi bir şeye dönüşüyor. İçim sonrası harika, damakta mandalina tadı uzun süre hissediliyor.

Las Flores Red Bourbon Natural
Sıcakken şarap tadı eşliğinde siyah üzüm ve böğürtlen adeta patlıyor. Bu aşamada asidite baskın.
Hafif soğuyunca muz ve vanilya öne çıkıyor. Kahve oldukça kompleks.
Yalnız bazı sorunlar da var. Kahveyi koyu kavurmuşlar, yağlı bir görünümü var.
Ek olarak, fermente bir prosesten geçmiş gibi kokuyor. Tada çok yansımasa da izleri hissediliyor.
Aynı şekilde geleceğini bilsem de ikinci siparişi verebilirim. Tabii 250 gram olarak.

Hatta künyede belirtmedikleri ek bir şey var mıdır diye sordum, cevap şöyle:
"Natural prosesteki asidite ve meyvemsi baskınlık çok daha yüksek olduğu için, duyusal olarak bu hissi uyandırmış olabilir sizde.
Kavrum profiliyse numune kavrumlarından sonra uzlaştığımız seviyede oluşturuldu, ilerleyen kavrumlarda profilin oturmasıyla
nüans farklılıkları olabilir belki ama büyük ihtimalle bu seviyeden devam edeceğiz."

Tüm kahveler bence denemeye değer. İlk ikisi düşünmeden sipariş edilebilir. Natural de anlattığım gibi.
Ben de 09.08 tarihli naturali bugün açtım. Gözlemlerim sizinle aynı şekilde. Kuru kokuda rahatsız edici düzeyde bir fermente koku var. Görüntüsü ise aşırı koyu kavrum ve çekirdeklerde dışarı yağlanmalar mevcut. Fermente tat sevdalıları dışında pek öneremicem

Edit: semi washed için reçete tavsiyesi alabilirsek sevinirim ✌️

Tabii, aşağı yukarı şöyle:

Çekirdek: Las Flores Red Bourbon Semi-Washed
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario v60
Öğütüm Detayları: Cmd 23 klik
Su Detayları: 94 derece - Hamidiye Burgaz
Toplam Süre: 2:30 - 2:45
Kahve Miktarı: 22 gram
Oran: 1/16

Demleme Basamakları:

55 - 60 ml su ile 30 - 35 sn ön demleme,
1:05'e kadar 90 ml ekleme ile 150 ml,
son olarak kahve yatağını takip ederek 100'er ml'lik iki döküşle final.

Fermente tad olarak denilmek istenen tam olarak nedir? Rum barrel yellow bourbon almıştım sanırım ona benzer diye düşünüyor doğru mıdır?

Şu yellow bourbon ilk içtiğimde çok farklı gelmişti sonradan hoşuma gitmedi buna benzer bir durum olacaksa hiç para vermeyim bu çekirdeklere

Las Flores Natural dışındakileri denedim. Tat alma duyusuna güvenen bir insan olarak orada yazan tatları alabilen ya da kayda değer bir tat alabilen kişilerin önünde eğiliyorum. :) Kavrumda bence problem yok bu arada, gelişim olduğu bariz. Ancak çekirdeğin kavrulma öncesinde yaşadıklarında bir problem var gibi görünüyor. Bir miktar parayı daha batırdım ama Sanalbaharat sayfasını kapadım en azından.

Merhaba, espresso icin hangi cesitleri onerirsiniz?

bugün sabah evde dünyanın en saçma kahvesini demledim.
Şu muzlu gofret kokan natural red bourbonu dedim ki immersion yapayım ama evde clever gibi birşey olmadığından aidenın tek kişilik sepetine dışarıda yapayım, sonra aidena oturtur oradan kahveyi süzdürürüm. olmadı işte o iş öyle. sepet içine koyduğum bardağa tam oturmadı, su dökerken yana yattı, öyle olunca suyu hesaplayamadım, kahve taştı sepeti tıkadı,... hıdı hıdı. sonuç olarak ne olduğu belirsiz, oransız, saçma salak bir demlememsi gerçekleştirmiş oldum. tabi termosa atıp işe koşturduğum için yaklaşık 1 saat sonra falan kahveyi içmeye başladım. fakat heyhat o kahve ne güzel olmuştu öyle. o kadar ince öğütüme, 6-7 dklık demle(yeme)me süresine rağmen mis gibi kahveydi içtiğim.

Özetle fiyatının üstünde bir performansı varmış. rahatsız edici fermante tatların olmadığı temiz, muzlu gofretli bir bardak çıktı ortaya. tabi bence bunda kinumun da payı var, zira 3.0.1 gibi ince bir ayarda öğüttüm kendisinde kahvemi. Kinunun bitter tatları törpülediği bir gerçek, ve bu bu kahvede çok iyi çalıştı. Bir de ekstradan kahve 13/08 kavrumu.

yine aynı kavrumlu chirosoyu da geçen hafta demlemiştim, kavrumundan birkaç gün sonra. bitterliğin olmadığı bir bardaktı ama biraz kapalıydı. Bence hem potansiyel vadediyor hem de zamana ihtiyacı var.

Las Flores Natural'i dün paketini açtıktan sonra denemek zorunda hissettim. Bildiğin 9 Kat Tat muzlu gofret gibi kokuyordu.

Demleme: Hario V60
Oran: 1/16 - 16 gram - 256 gram su
Öğütüm: DF64 60 - Slow Feeder 4 delikli (40 saniye)
Reçete: 60 gram 30 saniye bloom - kalan su tek döküş 1.30'a kadar - 2.25 bitiş
Tadım notları: Kahve çok tatlı, aromatik ve gerçekten 9 Kat Tat muzlu gofret. Bu kahve nasıl naturel olabilir bilmiyorum, Natural "Casa Elba" kurutma anladığım kadarıyla kapatılıp açılabilen bir ray ile güneşte kurutma fakat bir kahveden bu tatları alabileceğimi ben bilmiyordum. O kadar güzel bir aftertaste bıraktı ki hala devam ediyor. Biraz daha bekleyince nasıl sonuç verecek çok merak ediyorum, özellikle espressosunu denememek için kendimi zor tutuyorum şu an.

Las Flores Natural'i dün paketini açtıktan sonra denemek zorunda hissettim. Bildiğin 9 Kat Tat muzlu gofret gibi kokuyordu.

Demleme: Hario V60
Oran: 1/16 - 16 gram - 256 gram su
Öğütüm: DF64 60 - Slow Feeder 4 delikli (40 saniye)
Reçete: 60 gram 30 saniye bloom - kalan su tek döküş 1.30'a kadar - 2.25 bitiş
Tadım notları: Kahve çok tatlı, aromatik ve gerçekten 9 Kat Tat muzlu gofret. Bu kahve nasıl naturel olabilir bilmiyorum, Natural "Casa Elba" kurutma anladığım kadarıyla kapatılıp açılabilen bir ray ile güneşte kurutma fakat bir kahveden bu tatları alabileceğimi ben bilmiyordum. O kadar güzel bir aftertaste bıraktı ki hala devam ediyor. Biraz daha bekleyince nasıl sonuç verecek çok merak ediyorum, özellikle espressosunu denememek için kendimi zor tutuyorum şu an.
Wayta coffeenin internet sayfasında aynı kahve satışta ve zaten tedarikçi olarak sanal baharat görünüyor. Orada yazanı aynen aşağıya koyuyorum:

"Olgunlaşmış kahve meyveleri öncelikle suya daldırılarak düşük yoğunluklu taneler ayrıştırılır. Ardından, meyve bütünlüğü bozulmadan 36 saat boyunca kapalı torbalarda anaerobik fermantasyona alınır. Bu süreci, önceki partiden elde edilen ve panela ile fermente edilmiş musilaj içinde gerçekleştirilen ikinci bir 36 saatlik fermantasyon süreci takip eder.

Toplam 72 saatlik kontrollü fermantasyonun ardından kahve, 60°C sıcak suyla temizlenme ve arınma işlemine daha sonra da soğuk su ile termal şoka tabi tutulur. Bu adım, hücre yapısını etkileyerek aroma gelişimini destekler.

İşlemin sonunda, kahve meyveleri washed işleminden farklı olarak depulping yapılmadan, yani tam meyve halinde Afrika yataklarına serilerek doğal hava akışıyla kurutulur. Kurutma süreci boyunca meyveler düzenli olarak çevrilir ve ideal nem seviyesine ulaşmaları dikkatle takip edilir."

anaerobiklik desen var, panela eklemesi desen var, termal şok desen var ama en sonunda natural kurutmuşlar ama Allah razı olsun be.
Bu kolombiyalılarda bayadır bu çaktırmadan co-fermante ya da eklemeli işler dönüyor(finca el paraiso baya böyle yürüdü gitti bir ara) aslında biraz ondan "natural". ha benim umrumda pek değil şeffaf olarak açıklandığı sürece. ama böyle kaçak köçek hoş olmuyor tabi.

Geri