• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Brownberry (Sanalbaharat)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karanfil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
5 Eylül kavrumlu standart kavrum Panama Los Naranjos maalesef espresso için bile gereğinden fazla koyu kavrulmuş, çekirdeklerde yağlanma var, çekirdeğe yazık olmuş, aromalar kaybettirilmiş, öte yandan aldığım diğer 5 çeşit çekirdek gayet iyi çıktı, kavrumlar güzel, espresso ve filtrede iyi sonuçlar aldım, Honduras Valentina, Honduras Jardin, Guatemela Red Caturra, Meksika Monte Azul, Sidra Bourbon güzel kavrulmuş.
Son parti naranjoslarla ilgili var öyle şikayetler. 2 paket de bende var, açmaya korkuyorum.

IMG_0820 2.jpgIMG_0818 2.jpgIMG_0817 2.jpg

Sidamo Gr4 : Bu kahveyi ne zaman alsam sadece espressoda kullanıyorum... diğer türlü gideri yok.
Tarrazu Santa Elena : Just for espresso :D. Bol krema yoğun klasik espresso tadı yanında bol pekmez tadı.
Nitro Lactic Chimaltenango : Yeni demledim. İlk izlenim üstündeki hiç bir aromayı vermiyor olması. Çok yumuşak bir tadı var. Akıllara ağzı 1 günde 50 defa açılıp asidi kaçırıldıktan sonra dolaba koyulan kolayı hatttırlatı bana... Asidite desen yok... Tatlı bir kıvamı var, Akça ağaç şurubunun tatlılığına benzer onun gibi tadı da olmayan bir tat :D ... Espressosu'nu yarına bırakıyorum biraz daha kahve içersem Nasa da roket olarak işe başlayabilirim.

Son düzenleme:
Uzun dinlendirme süresinden sonra, Guatemala Anaerobic Chimaltenango paketi açtım (28.08.2024). Tip olarak Nitro Lactic olana benziyor : oldukça açık renkli.

Espresso denedim. Değişik bir kahve. Şöyle, nasıl anlatsam, çabuk "tükeniyor". Yani 1:2 orandan sonra çıkan sıvı diğer kahvelere göre çok "su gibi". Tat olarak kötü değil ama olmadı... 2. espressoya azcık su ekledim. Bütün tatlar gitti.

V60 olarak da içiyorum şu an, kahverengi su gibi.

Acaba 42 gün degass süresi fazla mı oldu? Kahve mı olmadı? Ben mi beceremedim? Sanırım kahve kendisi sıkıntılı.
Aralarından en keyifle tükettiğim anaerobic versiyonu oldu. Aeropress ile, Cmd 24 click, 93 C kuzeyden su, 1:10 oran 20 gr, 2:00 dk, +30 ml su bardağa, olarak tam istediğim dengeyi yakaladım diyebilirim.
Eski mesajlara bakıp arkadaşın reçetesi de denedim... aynı.

Olsun. Sıkıntı yok, oynadım, kaybettim :)

Uzun dinlendirme süresinden sonra, Guatemala Anaerobic Chimaltenango paketi açtım (28.08.2024). Tip olarak Nitro Lactic olana benziyor : oldukça açık renkli.

Espresso denedim. Değişik bir kahve. Şöyle, nasıl anlatsam, çabuk "tükeniyor". Yani 1:2 orandan sonra çıkan sıvı diğer kahvelere göre çok "su gibi". Tat olarak kötü değil ama olmadı... 2. espressoya azcık su ekledim. Bütün tatlar gitti.

Acaba 42 gün degass süresi fazla mı oldu? Kahve mı olmadı? Ben mi beceremedim? Sanırım kahve kendisi sıkıntılı.

Vermeyince Ma'bud neylesin @Michael

Hafta sonu açacaktım ama akşam açayım 🥲

Şu mentalitenin alnından öperim. Deneyime, kahveye, hobiye saygı işte budur. Bir gün herkesin bu düsturu takınması dileğiyle.

12.09 tarihli 4 paket var elimde. Merakımdan birazdan bakacağım. Umarım kaybetmem. :giggle:

Al benden de o kadar... Bu kahvede bir beklenti vermedi.

Son düzenleme:
Benim Las naranjos açık kavrum ben çok beğendim lakin El jardin anaerobic çok az kavrulmuş gibi geldi gördüğüm en light kahve sanırım tad olarak da çok beğenemedim sadece bir kere denedim gerçi.
Guatemela Chimaltenango anaerobic içlerinden en iyisi kavrumunun beğendim defact çekirdekler de çok az el jardine göre

Bildiğim bir şey varsa o da SB da açık kavrum seçeneği varsa standarta bulaşmam
Kahve çekirdeklerini hep espresso olarak tükettiğimden Sanalbaharat'ın bazı açık kavrum kahveleri espressoda olmuyor, sadece filtre olarak tüketseydim ben de standart kavrum almayı tercih etmezdim açık kavrum varken, ki daha önce Sanalbaharat'tan yine standart kavrum Panama Los Naranjos almıştım, kavrumu en az Null'un Panaması kadar başarılıydı, gayet memnun kalmıştık, neyse sağlık olsun, Sanalbaharat'ın bende hala kredisi var.

Kahve çekirdeklerini hep espresso olarak tükettiğimden Sanalbaharat'ın bazı açık kavrum kahveleri espressoda olmuyor, sadece filtre olarak tüketseydim ben de standart kavrum almayı tercih etmezdim açık kavrum varken, ki daha önce Sanalbaharat'tan yine standart kavrum Panama Los Naranjos almıştım, kavrumu en az Null'un Panaması kadar başarılıydı, gayet memnun kalmıştık, neyse sağlık olsun, Sanalbaharat'ın bende hala kredisi var.
Espresso olarak bakarsak haklısın el mahkum standarta kayılır . Ben filtre olarak tükettiğim için açık kavrum deniyorum . Standarta göre kavrum olarak daha stabil olduğunu düşünüyorum .

Guatemala Anaerobic Chimaltenango bu kahve özelinde benim de demlemelerim hep hüsranla geçti… kahveyi demlerken sanki “termik santralde mi kavurdunuz” gibi hissiyatla birlikte kahve yatağı çamurlu su gibi bir renk alıyor. Kahve Espresso için belki, ama kesinlikle filtre kahve için uygun değil.(tabi ki şahsi görüş)

Kavrumların görülmesi adına fotoğraflarını paylaştım hep

kavrumda sorun yok gibi geliyor bana ama görüntüde tabii

Guatemala Anaerobic Chimaltenango bu kahve özelinde benim de demlemelerim hep hüsranla geçti… kahveyi demlerken sanki “termik santralde mi kavurdunuz” gibi hissiyatla birlikte kahve yatağı çamurlu su gibi bir renk alıyor. Kahve Espresso için belki, ama kesinlikle filtre kahve için uygun değil.(tabi ki şahsi görüş)
Finalde bende aynı şeyi düşündüm vallahi kahve eridi resmen dedim acaba çok mu sıcak geldi su derecem diğerlerine göre.. bir tık daha soğuk suyla deneyeceğim yarın.

Aynı zamanda espresso deneyeceğim.

Lactic guatemala espresso da yoğurt suyu tadı verdiği için dümdüz demleyip içiyorum.

Geishadan sonra sanırım hepsi böyle gelecek.. yaktın bizi Geisha 😊

Ekli dosyalar

• IMG_0848.jpeg
    IMG_0848.jpeg
    119.8 KB · Görüntüleme: 37
  • IMG_0847.jpeg
    IMG_0847.jpeg
    102.7 KB · Görüntüleme: 36
Guatemala ARABICA SHP EP : Net çikolata fındık ve turunçgil aromasını veriyor. Diğer 2 Guatemalaya göre bir tık daha koyu kavrum. Yoğun ve parlak bir krema, parlak bir asidite sunuyor. Beğendim

bugün ilk defa denedim en iyi demleme olmadı haliyle. ama çilek tadı ve karışık meyve suyu tadı aldım diyebilirim hatta mango diyebilirim

Reçeteyi alabilir miyim :)
Bence kavrum ile alakalıdır :D
20gr/330ml Molent G50 34 click 60ml ön demleme 45. saniyede döküşe devam(biraz agresif) 210a kadar. Dakika 1:45 gibi son döküş 330a kadar daha naif bir şekilde. Bloom dahil her kısımda swirl var. 2:25 gibi bitti asidite, tat güzeldi ama maksimum verim kesinlikle bu değil sanki 2:35 olmalı minimum süre 20gr için en azından. Su sıcaklığı ise 93 gibi olabilir.

Arkadaşlar beğenmediğiniz Sanalbaharat kahvelerini yarı fiyatına satın alabilirim. Kendim için değil, farklı bir yerde toplu kahve ikram etmek için almayı düşünüyorum.

Geri