• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Brownberry (Sanalbaharat)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karanfil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
1 senedir usul usul hiç alımlara katılmadan (anlamsız pahalı) buradan alışveriş yapıyorum. Sayfa hiti giderek artmaya başlayınca bir tırsmadım değil. Abi ne işiniz var bu topikte.
Lütfen anketlere katılım sağlayıp en pahalı kavurucuyu seçin sanalbaharat son kale :(

Gerçekten Sanalbaharattan birileri burayı okuyor ise, bu fiyat politikasını bozmaması gerektiği konusunda insaflı davranması ve bizimle anyı fikirde olması gerekir diye düşünüyorum. Az kişi yüksek fiyat yerine çok kişi sürümden kazanmak daha sürdürülebilir olacaktır.

Ekli dosyalar

• IMG_20240929_162840.jpg
    IMG_20240929_162840.jpg
    105.3 KB · Görüntüleme: 72
  • IMG_20240929_162904.jpg
    IMG_20240929_162904.jpg
    103.2 KB · Görüntüleme: 75
Honduras Natural El Jardin ,Honduras la valentina red honey (bir önceki kavrum ideal di yeni kavrum dan emin değilim ) Cafflano kompresso ile tatmin edici sonuçlar alıyorumdur

Ofis kahvesi olarak gurme blendi aldım.
1 ay kadar bekledim. Aynı tarihte birlikte aldığım Guatemala Anaerobic.. ile aynı kahve. O malum anaerobic tad aynı. Galiba sadece paketler değişiyor. Biraz acımasız eleştiri olabilir. Fakat izlenimim tam olarak budur.

Ben sandım ki "gurme blend" sürekli kafelerin, gurmelerin tercih ettiği, stabil harman, optimum bir kahvedir.

YOK öyle bir şey. Artan kahveleri veya ne bileyim başarısız kavrulmuş olanları paketleyip satıyor gibi geldi..

"gurme" blend buysa gerisi tırrt.

Sanal baharat düzelmiş değil bence. Ya da bizim gibi içicilere ayrı kahve, dükkanlara ayrı kahve veriyor olabilir.

Gurme blend hayal kırıklığı. blend yok. Bunu gurme almaz.

Son düzenleme:
Bu firmaya belki de adı kaynaklı olarak hep mesafeli durmuştum ancak gördüğüm kadarı ile kullananlar memnun.
Güncel seçkide önerebileceğiniz çekirdekler var mı pour over demlemeler için.
Şimdiden 🙏
Honduras Anaerobic Natural El Jardin
Bu fiyata dengeli ve "iyi" diyebileceğiniz başka alternatif yok. Arayış ve keşif yapmayacak olduğum ilk alımda, sadece bu kahveden kargo kotasını doldurana kadar alacağım.

Bir kaç farklı çekirdeğin uygun karışımıyla elde edilebilecek harikulade başka bir tad size imkansız mı görünüyor? Firmayı ciddiye aldım. Mükemmel bir harman yapmıştır diye düşündüm. Size komik geldi galiba?
Imkansiz demeyelim de çok zor diyelim. Şöyle ki tabi ki blend ile güzel bir karışım elde edilebilir ama nitelikli kahve içicisi olarak aradığımız bu değil. Aradığımız şey tam tersi yani single origin hatta mümkünse micro lot. Yani dünya şampiyonluğunda "tek ağaç" a kadar gitmişliği vardır bu konunun.

Ama ez cümle demek istediğim şuydu ki blend ile kavurmacı değerlendirilmez. Hele adı "gurme" olan bir şey ile pek mümkün değil.

Ooo; ısınıyor ortam, yerimizi alalım.
Random kahkaha atasım geldi ama bura eşki değil ki...

Benim gözümde, kavurma konusunda şu an emekleyen, ama hızlı gelişen, koşmaya başladığında ise piyasayı güzel silkeleyecek bir firma SB. Mükemmel blend(ler) için şu an illy, illy için mastercard.

Bu arada şu nitelikli lafını (zırvasını yazacaktım ama yazmayayım, kavga çıkmasın sonra) bir açıklayın hele. Sonuçta "niteliksiz" olup da yarattığı marjinal fayda, niteliklilerden kat kat fazla ama fiyatı da o oranda ehven bir sürü çekirdek var şu gezegende.

Önemli olan aldığınız keyiftir genşler.

Reno motorlu mercedese binmek prestij göstergesi olabilir, kullanıcını tatmin edebiliir elbette, ama daihatsu copen denen fırlamanın verdiği keyifi verebilir mi? Ok; bu da ayrı tartışma konusu.

Bu arada irrrrrkah adam manuel vitesl...... yok yok o konu ayrıydı galiba, hah: kendi blendini kendi yapar. :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Ooo; ısınıyor ortam, yerimizi alalım.
Random kahkaha atasım geldi ama bura eşki değil ki...

Benim gözümde, kavurma konusunda şu an emekleyen, ama hızlı gelişen, koşmaya başladığında ise piyasayı güzel silkeleyecek bir firma SB. Mükemmel blend(ler) için şu an illy, illy için mastercard.

Bu arada şu nitelikli lafını (zırvasını yazacaktım ama yazmayayım, kavga çıkmasın sonra) bir açıklayın hele. Sonuçta "niteliksiz" olup da yarattığı marjinal fayda, niteliklilerden kat kat fazla ama fiyatı da o oranda ehven bir sürü çekirdek var şu gezegende.

Önemli olan aldığınız keyiftir genşler.

Reno motorlu mercedese binmek prestij göstergesi olabilir, kullanıcını tatmin edebiliir elbette, ama daihatsu copen denen fırlamanın verdiği keyifi verebilir mi? Ok; bu da ayrı tartışma konusu.

Bu arada irrrrrkah adam manuel vitesl...... yok yok o konu ayrıydı galiba, hah: kendi blendini kendi yapar. :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:
Nitelikli lafının kaba açıklaması şu sca puanı 85 ve üzeri olan single origin çekirdeğe nitelikli diyoruz. Zira 85 puan altı çekirdekler genelde tek bir aroma içeriyor oluyor. Hele 80 altı olanlar düz kahve diyebileceğimiz veya ticari diyebileceğimiz çekirdekler oluyor.

Size zırva gibi gelmesine bir şey diyemem lakin içtiğim çekirdekten 3 4 farklı aromayi net olarak aldığım çekirdek ile ee ne bu dümdüz kahve dediğim çekirdeği ben aynı göremiyorum.

Geri