• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Brownberry (Sanalbaharat)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karanfil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Nitelikli lafının kaba açıklaması şu sca puanı 85 ve üzeri olan single origin çekirdeğe nitelikli diyoruz. Zira 85 puan altı çekirdekler genelde tek bir aroma içeriyor oluyor. Hele 80 altı olanlar düz kahve diyebileceğimiz veya ticari diyebileceğimiz çekirdekler oluyor.

Size zırva gibi gelmesine bir şey diyemem lakin içtiğim çekirdekten 3 4 farklı aromayi net olarak aldığım çekirdek ile ee ne bu dümdüz kahve dediğim çekirdeği ben aynı göremiyorum.
Hah işte, tüm mesele de bu. (y)

Puanlanmamış ya da puanı 80- olan ama "nitelikli" adı altında satılan çekirdeklerin tepesine tepesine vuracak bir sürü çekirdek var piyasada. Hele yurt dışında zibil gibi. Neymiş efendim, QGrader aldığı incik boncuk aromaları için +90 vermiş. Ya da kırığı çıkığı çok olduğu için çekirdek sınıfta kalmış. Elek boyu ufakmış, seçmelere bile girememiş vs vs.

Fantazi niş örnek: Oooo falanca çekirdeği on nomero beş yıldız hemi de +90 küsür puanlı. Hemi de denedik... Eee, ikinci partide kavururken voltaj zıpladı, prob saçmaladı, cooler fan devri azaldı, daş düştü, ayu çıktı ve renk kodu aynı olduğu için roaster fark etmedi, profil sapıttı gitti. Ama falanca çekirdeği on nomero beş yıldız hemi de +90 küsür puanlı. Peki.

Madem 80+ nitelikli ve
80-84 çok iyi
85-89 mükemmel
90-100 üstün kaliteli/nitelikli olarak değerlendiriliyor,

Gerçek niş örnek: 82,5 puanlı, dolayısı ile nitelikli denen bir çekirdeği, fincanda kafasına kafasına vuran grade 4 hatta grade 5 çekirdeklere (QGrader görse o çekirdekleri xtir çeker vallah.) neden tercih edeyim. Puanı için mi? Zira o nitelikliyi de denedim, diğerlerini de. Gibi gibi.....

Tüm numara denemek. Puan muan hikaye. Hatta imkan varsa kör tadım. Deneyen beğendiğine devam etmeli.
Bu bağlamda nitelikler puanlar falan hep iyi fiyata kahve sattırma çabası.
İyi ki de var bu çaba. Bahanecek biz de ağzı burnu düzgün kahve içebiliyoruz arada.

Sizi anlıyorum ben şey demek istemedim q grader puanlamazsa o çekirdek çöp filan değil. Günün sonunda her şey damakta bitiyor tabi ki. Dediğiniz gibi puan vs bir yerde hikaye lakin şu da bir gerçek ki tüm kahveler aynı değil. Yani nitelikli olması bir q grader olmasa bile mümkün. Sonuçta puanına göre kahve almasak bile iyi puanlı kahveden beklentimiz ister istemez yüksek oluyor.

Brownberry kahveleri bence fiyatının çok ötesinde kahvelerdir. Hala denemediyseniz bir şans vermenizi tavsiye ederim. Evet hepimiz nitelikli kahve seviyoruz, ama hangimiz her fincanda iyi bir Geisha içiyoruz? Her gün en az V60 ile bir nitelikli kahve demlerim, ama gün içinde işyerinde tükettiğim diğer kahveler nitelikli ve 85+ puan olamıyor. Çünkü hazırlayacak ortam yok vesaire... Kahvesiz kalmamak için evde makinede demleyip çelik termosla yanıma alıyorum. Bu kullanım için de blend kahveleri çok seviyorum. Yani her çekirdeğin bir yeri var. Satın almalar üzerinden küçümsememek ya da gözde büyütmemek gerek :)

Arkadaşlar espresso için Tanzania Arabica AA standart kavrum ve Peru Ecoforest Arabica standart kavrum aldım bu çekirdekler hakkında ne düşünüyorsunuz ve sizce bu çekirdekleri degass için ortalama kaç gün beklemem gerekiyor? Normalde çekirdek olarak market çekirdekleri kullandığım için her türlü seveceğimi düşünüyorum fakat yine de sormak istedim. Ayrıyeten sanalbaharatın Türk kahvesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Kurukahveci mehmet efendiye kıyasla sizce nasıldır? Kendim Türk kahvesi tüketen birisi değilim. Başkası için aldım sormak istedim.

Arkadaşlar espresso için Tanzania Arabica AA standart kavrum ve Peru Ecoforest Arabica standart kavrum aldım bu çekirdekler hakkında ne düşünüyorsunuz ve sizce bu çekirdekleri degass için ortalama kaç gün beklemem gerekiyor? Normalde çekirdek olarak market çekirdekleri kullandığım için her türlü seveceğimi düşünüyorum fakat yine de sormak istedim. Ayrıyeten sanalbaharatın Türk kahvesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Kurukahveci mehmet efendiye kıyasla sizce nasıldır? Kendim Türk kahvesi tüketen birisi değilim. Başkası için aldım sormak istedim.
Kahveyi çekirdek olarak aldiysaniz 10 gün bekletmenizde ve sonra kullanmanizda fayda var. Öğütülmüş ise beklemenize gerek yok yüzey alani arttigi icin gaz salinimini cok hizli gerceklestiriyor.

Kahveyi çekirdek olarak aldiysaniz 10 gün bekletmenizde ve sonra kullanmanizda fayda var. Öğütülmüş ise beklemenize gerek yok yüzey alani arttigi icin gaz salinimini cok hizli gerceklestiriyor.
Teşekkür ederim hocam ilk 2 yazdığım kahveyi çekirdek olarak aldım dediğiniz gibi 10 gün bekleteceğim. Kahvelerin paketinin üzerindeki valf yeterli değil mi? Ağzını açıp o şekilde falan bir yere koymama gerek yok sanırım. Saçma bir soru olabilir fakat degass hakkında hiç bilgim yok emin olmak için sormak istedim.

Türk kahvesi için Santos Fine Cup açık kavrumunu sürekli tüketiyoruz, ikram ettiğimiz eş dost da çok beğeniyor. Tanzania AA'dan bir paket bitirdim espresso için ama ben açık kavrumunu tam otomatik makinede kullandım, bir tık asidik olsa da keyifle içmiştim. Market çekirdeğinin her türlüsünden iyidir bence.

35 günlük Guatemala Nitro Lactic Chimaltenango hakkında yazmak istiyorum.

Bugün paketi açtım, çekirdekler oldukça açık kavrulmuş. V60 ve aeropress ile denedim. Dengeli, ama pek tadı yok gibi. Belki çok arkada sönük bir tat geliyor.

Espresso olarak daha sevdim. Parlak.

Bu arada ayıklanacak çok çekirdek var sanırım. Sizce ? Bir de bazı çekirdek yıkanmış gibi bazı natural gibi tipleri var. Normal mı bilmiyorum.

Iyi demlemeler :):coffee:

35 günlük Guatemala Nitro Lactic Chimaltenango hakkında yazmak istiyorum.

Bugün paketi açtım, çekirdekler oldukça açık kavrulmuş. V60 ve aeropress ile denedim. Dengeli, ama pek tadı yok gibi. Belki çok arkada sönük bir tat geliyor.

Espresso olarak daha sevdim. Parlak.

Bu arada ayıklanacak çok çekirdek var sanırım. Sizce ? Bir de bazı çekirdek yıkanmış gibi bazı natural gibi tipleri var. Normal mı bilmiyorum.

Iyi demlemeler :):coffee:
Kavrum (daha dogrusu etikette yazan ne olduğunu henüz bilmediğimiz) tarihi nedir acaba? Benim aldığımla aynı batch mi diye merak ettim.

Kavrum (daha dogrusu etikette yazan ne olduğunu henüz bilmediğimiz) tarihi nedir acaba? Benim aldığımla aynı batch mi diye merak ettim.
28.08.2024 :)

Kahve kötü değil, ama çok düz, tatsız ve gövdesiz geldi. Farklı (veya aynı) sonuç alan olursa bilmek isterim.

28.08.2024 :)

Kahve kötü değil, ama çok düz, tatsız ve gövdesiz geldi. Farklı (veya aynı) sonuç alan olursa bilmek isterim.
Kesinlikle katıldığım bir yorum. Genelde işe giderken yapıyorum. Öğütümden sonra biraz çilek kokusu geliyor burnuma ama fincanda yakalayamıyorum maalesef. Belki benim reçetelerimdendir diyerekten önerileri bekliyorum.

5 Eylül kavrumlu standart kavrum Panama Los Naranjos maalesef espresso için bile gereğinden fazla koyu kavrulmuş, çekirdeklerde yağlanma var, çekirdeğe yazık olmuş, aromalar kaybettirilmiş, öte yandan aldığım diğer 5 çeşit çekirdek gayet iyi çıktı, kavrumlar güzel, espresso ve filtrede iyi sonuçlar aldım, Honduras Valentina, Honduras Jardin, Guatemela Red Caturra, Meksika Monte Azul, Sidra Bourbon güzel kavrulmuş.

Bu çekirdek özelinde 250grlık bir seçenek yok? 🤔
El alışkanlığı 250 yazmışım 2 paket 200gr olacaktı.

Evet sb da sürekli bir tutarlılık olmayabiliyor deniyor ben şimdiye kadar şanslıyım. Las flores de çok iyiydi bu da çok iyi çıktı. Umarım böyle devam eder.

dayanamadım panaması hondurası guatemalası derken aldım bir sürü. umarım pişman olmam, çok ucuz satıyolar insanın alası geliyor 🙄

Üç Chimaltenango'yı ve El Jardin Natural sipariş vermiştim. Nicro Lactic dışında hepsini denedim, bence çok koyular. Özellikle El Jardin ve Red Caturra pour over'da bayağı keyifsizdi. Anaerobic Chimaltenango biraz daha degassingden fayda görür gibi, ondan umudum var.
1 ay sonra genel olarak yorumum fiyat performans bir alım oldu, eh işte kahveler. Genel kanıya zıt olacak ama ben en çok nicro lactic'i beğendim.

Geri