• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Brownberry (Sanalbaharat)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karanfil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Filtre kahve (V60 veya aeropress) için hangi çekirdekleri önerirsiniz? Birde kargo alt limit göremedim. Kargo ücreti ne kadar çıkıyor son zamanlarda alım yapan?

Bugün espressoda Panama Los Naranjos kahvesini denedim, denediğim gibi aklıma direk Null'un Berlina Estate espresso kahvesi geldi, sonra Null'un sitesinden künyesine baktım meğersem aynı kahveymiş, Null'daki kahveyi çok beğenmiştim ama Sanalbaharat da aynı kahveyi gayet güzel kavurmuş, birinde kilo fiyatı 1180 lira, diğerinde ise kilo fiyatı 499 lira.

Sanalbaharat'tan 8 farklı kahve aldım, 3 kahvesini açıp shot aldım, gayet iyiydiler.

Sanalbaharat'tan ilk kahve alışım, daha öncesinden hiç alışveriş yapmamıştım olumsuz önyargılardan dolayı ama demek ki önyargılı olmamak lazımmış. Sanalbaharat ile ilgili sürekli kavrumları tutarsız laflarını görüyorum ama yerli kavurucularda hali hazırda tutarlı kavuran sayısı zaten az.
panama los naranjos Standart kavrum di mi hocam, 1 kg almıştım kavrum bana biraz koyu göründü, 22 nisan kavrum tarihi

panama los naranjos Standart kavrum di mi hocam, 1 kg almıştım kavrum bana biraz koyu göründü, 22 nisan kavrum tarihi

Evet hocam bendeki Panama Los Naranjos da standart kavrum ve 22 Nisan kavrumlu, kavrumu espresso için ideal gibi geldi bana, Null da hatırlıyorum aynı kahveyi benzer şekilde kavurmuştu.

Filtre için kullanacaksanız light kavrumu varsa onu tercih edebilirsiniz, hiç filtre içmediğimden bütün kahveleri standart kavrum aldım.

Bugün espressoda Panama Los Naranjos kahvesini denedim, denediğim gibi aklıma direk Null'un Berlina Estate espresso kahvesi geldi, sonra Null'un sitesinden künyesine baktım meğersem aynı kahveymiş, Null'daki kahveyi çok beğenmiştim ama Sanalbaharat da aynı kahveyi gayet güzel kavurmuş, birinde kilo fiyatı 1180 lira, diğerinde ise kilo fiyatı 499 lira.

Sanalbaharat'tan 8 farklı kahve aldım, 3 kahvesini açıp shot aldım, gayet iyiydiler.

Sanalbaharat'tan ilk kahve alışım, daha öncesinden hiç alışveriş yapmamıştım olumsuz önyargılardan dolayı ama demek ki önyargılı olmamak lazımmış. Sanalbaharat ile ilgili sürekli kavrumları tutarsız laflarını görüyorum ama yerli kavurucularda hali hazırda tutarlı kavuran sayısı zaten az.
Aynı kahveyi Null'dan içmiştim dümdüz bir kahveydi. Sanal kavrumunu aldım içiyorum sanal çok daha iyi kavurmuş öyle söyleyeyim

Aynı kahveyi Null'dan içmiştim dümdüz bir kahveydi. Sanal kavrumunu aldım içiyorum sanal çok daha iyi kavurmuş öyle söyleyeyim

Espresso özelinde konuşursak evet Null'daki Berlina Estate kahvesinde meyvemsilik daha azdı, daha çok ceviz-yemiş-karamelimsi notalar almıştım ama Sanalbaharat'taki kahveden kırmızı meyvemsi shotlar aldım, klasik espresso da modern espresso da seven biri olarak iki kavrumu da beğendim genel olarak.

Yerli piyasada fiyat anlamında kıyaslarsak herhangi bir rakibi olmayan , farkli kavurucularda olsa fiyat olarak cok daha yuksekten satilacak Las Flores termal sok kahvesiyle aldigim keyifli bir shot ☕
Kuru kokusunu bilenler iyi bilir
Hem pour over hem espressoda asiri tatli bir kahve
Espressoda o kadar iyi ki gunde 5 shot icirir
Tatlı mi tatlı juicyyyy 🤌
Haftalarca ovebilirim bu kahveyi
Ekli dosyayı görüntüle 33268
kahve işinde çok çok tecrübeli değilim. acemi yada yeni sayarım kenidimi, 2-3 yıllık bir şey mazim filitre işinde. 10 çeşit kahve denemişimdir. ve 3-4 aydır nitelikli demlemeyi öğrendim. var ya hani 4 dakika bekle sonra karıştır ve 5-6 dakika daha bekle ve iç yöntemi.

hah işte orta amerika kahveleri bu yönteme mükemmel uyuyorlar ve bu söylediğiniz kahveyi bende aldım yeni ve 250 gr nasıl bitti farkına bile varamadım. mükemmel diyebilirim. ağızda bıraktığı aroma harika ötesi.
son aldığım 3 kahvemde harika çıktı, sıralarsam eğer;
1) Colombia Las Flores Red Bourbon
2)Panama Los Naranjos
3)Honduras La Valentina

3 üde hafif ve aromaları rahat hissedilen acılığı asla olmayan çikolata tadında bence mükemmel ürünler.

kahve işinde çok çok tecrübeli değilim. acemi yada yeni sayarım kenidimi, 2-3 yıllık bir şey mazim filitre işinde. 10 çeşit kahve denemişimdir. ve 3-4 aydır nitelikli demlemeyi öğrendim. var ya hani 4 dakika bekle sonra karıştır ve 5-6 dakika daha bekle ve iç yöntemi.

hah işte orta amerika kahveleri bu yönteme mükemmel uyuyorlar ve bu söylediğiniz kahveyi bende aldım yeni ve 250 gr nasıl bitti farkına bile varamadım. mükemmel diyebilirim. ağızda bıraktığı aroma harika ötesi.
son aldığım 3 kahvemde harika çıktı, sıralarsam eğer;
1) Colombia Las Flores Red Bourbon
2)Panama Los Naranjos
3)Honduras La Valentina

3 üde hafif ve aromaları rahat hissedilen acılığı asla olmayan çikolata tadında bence mükemmel ürünler.
Afiyet olsun hocam , memnun kalmis olmana bi kahve sever olarak cok sevindim
Yerli piyasada bu fiyatta Las flores gibi kahveyi kolay kolay kimse satmaz o yuzden her iki forumda da ozellikle geri bildirim yapip herkes faydalansin istedim ayrica gereksiz sisirilmis fiyatlardan sonra normal fiyata da iyi kahve icilebilecek algisi olusturmak istiyorum cunku son 1 yilda fiyatlandirmalar hic samimi gelmiyor
Kendi aramizda arkadas grubu olarak son aylarda butcemizi yurt disi kavurucularina ayirip , ulke icinde de F/p kahveler pesindeyiz Yillardir ev demleyicisiyim , sanalbaharattan ilk alisverisim oldu ve beni epey sasirtti On yargili olmamak lazimmis Umarim onlarda kavrumlar konusunda boyle titiz olup bizi hem guzel hem uygun fiyatli kahvelerle bulusturmaya devam ederler ☕

Son düzenleme:
kahvede zevkler ve renkler kişiye göre değişen bir şeymiş, işin içine girince anladım. eğer sert kahve türevlerini değilde lezzetini ve tadına vararak içmeyi seviyorsanız kesinlikle seversiniz. ayrıca diğer kavurucularda 250 liraya en normal kahveyi satarken sanalbaharat ta 180-190 liraya bence(acemi bir kardeşiniz olarak) özel bir kahve almış olduk.

Dayanamadım bir paket Las Floras aldım. Kötü çıkarsa IBAN paylaşıp haypçılardan tahsil edeceğim zararımı :)
İş çıkışı eve dönerken bir tenhada sıkıştırıp termostaki infüzeyi zorla içirmek 🤔 Şaka bir yana ben de alacağım ama elimde epey kahve var belki ay sonu belki önümüzdeki ay 😂 Benim tahsilat şey ama tripli bir şekilde "canın sağolsun" 😂

Ben de Las Floras ile Vietnam Fine Robusta aldım. Nijiden içtiğim Fine Robusta sonrası nasıl gelecek merak ediyorum.

Dayanamadım bir paket Las Floras aldım. Kötü çıkarsa IBAN paylaşıp haypçılardan tahsil edeceğim zararımı :)
Vallahi ben de bu kadar övüldüğünü görünce bir kilogram aldım, övenlerin isimlerini de not olarak kafama yazdım 😂

Geri