• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Breville Ana Konu

Bende Mokapota sitesinde Ömer Bey in birçok yazısını okuyarak yılbaşından önce Breville Vcf 125x Barista Mini siparişi vermiştim, ilk deneyimlerim olmasına rağmen çok keyifli espresso lar aldığımı düşünüyorum. Üstelik tek shot larımda fena olmuyor. Süt köpürtmesi de gayet başarılı ben acemiyim şimdilik arada denk getiriyorum.Aliexpress te buna uygun naked portafiltre buldum bir kullanıcı yorumuna göre Aydoğan Bey ne dersiniz denemeye değer mi?

S
Bende Mokapota sitesinde Ömer Bey in birçok yazısını okuyarak yılbaşından önce Breville Vcf 125x Barista Mini siparişi vermiştim, ilk deneyimlerim olmasına rağmen çok keyifli espresso lar aldığımı düşünüyorum. Üstelik tek shot larımda fena olmuyor. Süt köpürtmesi de gayet başarılı ben acemiyim şimdilik arada denk getiriyorum.Aliexpress te buna uygun naked portafiltre buldum bir kullanıcı yorumuna göre Aydoğan Bey ne dersiniz denemeye değer mi?
Selamlar makinanız hayırlı olsun.
Ben de naked portafiltre bakıyorum ancak halen bulamadım.
Yabancı dil olmadığı için de Aliexprese cesaret edemedim.
Grupta bu makinayı kullanan tektim, şimdi iki kişi olduk.🙂

Ben çok memnunum, başlangıç ve Espresso işini çözmek için ideal.

Selam bir Sage SES920 kullanıcısı olarak konuyu takipteyim.

@ercuozcan @Aydogan merhabalar bu makineyi tavsiye eder misiniz? İlk espresso makinesi olarak çok pahalı olmayan bir makine düşünüyorum. Bu makine fiyatı ile fiyat performans ürünü gibi görünüyor
Bana iyi ki almışım dedirtti makine , ben öğütücü olarak Eureka mignon perfetto tercih ettim çok iyi ikili oldular. Çıkan ürün gayet başarılı

Merhaba aynı makineyi kullanıyoruz, bakımını nerede yaptırıyorsunuz
Merhaba, ben de 920 dual boiler kullanıyorum. 1.5 2 yıl önce 2. el olarak almıştım, aldığım arkadaş breville kireç çözücü vermişti geçen yıl onunla descale yaptım. Düzenli olarak urnex cafiza ve rinza ile temizlik yaptım ama bu aralar tekrar bir descale yapmayı planlıyorum. Aklımda şu ürünü kullanmak var https://yg724.com/parcadetay-875/puly-cleaner-descaler-30gr.html

aslına makinenin cleancycle ve descale özellikleri var, yani kazan ve grup başlığı için ayrı ayrı programları mevcut ama özellikle descale için kullanıcılacak sıvı konusunda endişelerim var, burada tchibo'da satılan durgol kullanıp kazanına zarar verdiğini söyleyen arkadaşlar vardı. bir de grup başlığı contasının değişmesi gerekiyor, elimde parça da mevcut olmadığından, en azıdan ilk bakımı servise yaptırmak istedim. bakım için istenen ücret 350 lira, bu iyi bir rakam mı kötü mü hiç fikrim yok.

Kimyasal temizleyiciler karşıyım mümkün olduğunca doğal temizlik yapmaya çalışıyorum. Pullycuff de organik bir temizleyici.

Kişisel olarak mekaniğe ve elektroniğe meraklıyım. Benim cihazım olsa garanti gibi bir durum söz konusu değilse kendim araştırıp temizlerdim.

Sürekli hazır su kullanıyorsanız bu tarz cihazlar pek kireç yapmıyor.

Merhaba. Breville için demem doğru olmaz ama genel olarak bir çok markanın bakımını yapan bildiğim ve memnun kaldığım bir yer var. Ben La Cimbali M21 Junior'ı göndermiştim. Ankara'daki en eski teknik servislerden ve çok ilgililer tavsiye ederim. Efka Teknik, yerleri Cevizlidere'de. Furkan yönlendirdi dersiniz, yardımcı olurlar. Pully-caf de satıyorlar. Makine ile ilgili her türlü sorunuza da cevap verirler.

Bende de BES875 var (Barista Express)

Daha birkaç haftalık cihaz, ama filtresinin değişim sıklığı için ne dersiniz. Önerilen 2 ayda bir şeklinde.

Ama hep hazır su (Korusu) kullandığım için 2 ay değil de 3-4 ayda bire çıkarayım diyorum, bi sıkıntı olmaz heralde, ne dersiniz?

Merhaba aynı makineyi kullanıyoruz, bakımını nerede yaptırıyorsunuz
Merhaba, ben cihazımı amazon Almanya'dan 1,5 yıl önce almıştım. 2 defa descale yaptım haftada bir kez körtapasını takarak pulycaff ile kendi menüsünde bulunan clean-me (backflush) temizliğini yaparım. İstanbul'da yaşıyorum, cihazımı 1 ay önce genel bir bakım yaptırmak için Kağıthane'de bulunan Enplus yetkili servisi Elitssh'a kendim götürdüm bazı arkadaşlar bilir orada Abidin bey var direkt onunla görüştüm yanımda cihaza test yaptı bir sorun görmedi ama bakım için cihazı bıraktım iç-dış genel temizliği yapıldı, descale yapıldı, iç boruları temizlendi en önemlisi tüm o-ringleri değiştirildi ve 3 gün sonra kendi araçları ile cihazı evime teslim ettiler, üstelik çok uygun bir bedel ödedim ve çok memnun kaldım. Bu firma uzun yıllardır Breville (Sage) marka cihazlara servis hizmeti veriyor, Abidin bey yılların birikimi ile cihazları çok iyi tanıyor ve sağolsun çok yardımcı oluyor. İst. içinde cihazları evden alıp eve teslim etme hizmetleri var, veya isterseniz cihazı bir Enplus mağazasına teslim edip tamir-bakım sonrası yine aynı mağazadan teslim alabiliyorsunuz ama kendinizin götürmesini ve görüşmesini tavsiye ederim. İst. dışı kargo ile gönderebilirsiniz tabii ne kadar güvenli olur o tartışılır.
Bu arada son bir not eklemek isterim, ben grup başlığı contasının değişmesini istiyordum fakat yanımda yapılan kontrol ve denemede contanın iyi olduğunu söylediler, eğer portafiltrenizi takıp sağa çevirirken orta kısmı sağa doğru zorlamadan geçiyorsa contanız bozulmuş demektir ama aşırı zorlamadan normal bir şekilde orta kısma kadar sıkabiliyorsanız contanız sağlam demektir. Bu contayı da kendi anahtarı ile ara sıra çıkarıp süzgeci ile birlikte pulycaff'lı ılık su içinde bekleterek temizlemenizi öneririm.

Az önce Aliekspress den elime ulaştı , bekleyen arkadaşlarım için iyi haberlerim var , ben çok beğendim. Video da göreceğiniz gibi bir müddet sonra yana doğru bir fışkırma oldu , sepetten zannedersem onun dışında görseli de güzel oldu. Ben daha çok kızım için hazırlıyorum espressoyu o yoktu ağır olmadın diye 10 gr ve tek fincan yapayım dedim ilk denemem güzel olmadı kanallama oldu tüh dedim , 2. ciyi 14 gr denedim americano yaptım ki kalp çarpıntısı yapmasın diye video olan o olacak . Belli etti ki 18 gr çok güzel olur. Evet 125x mini barista için naked portafiltre resimleri . @Aydogan @igorcirpanovic
Video yu seçemiyorum acelem var o yüzden başka platformdan atarım sonra .

Ekli dosyalar

• C94F5F9F-87B5-44CB-8192-686DEDF5F583.jpeg
    C94F5F9F-87B5-44CB-8192-686DEDF5F583.jpeg
    108.9 KB · Görüntüleme: 57
  • BED6C66D-C108-4DC4-9455-B31DA30D8B37.jpeg
    BED6C66D-C108-4DC4-9455-B31DA30D8B37.jpeg
    110.4 KB · Görüntüleme: 56
  • 87567FD6-1201-42C7-B9C6-0CC29E4E2BB0.jpeg
    87567FD6-1201-42C7-B9C6-0CC29E4E2BB0.jpeg
    137 KB · Görüntüleme: 54
  • C4CAF840-B6B5-43C1-BC1F-962E92092409.jpeg
    C4CAF840-B6B5-43C1-BC1F-962E92092409.jpeg
    111.8 KB · Görüntüleme: 57
Az önce Aliekspress den elime ulaştı , bekleyen arkadaşlarım için iyi haberlerim var , ben çok beğendim. Video da göreceğiniz gibi bir müddet sonra yana doğru bir fışkırma oldu , sepetten zannedersem onun dışında görseli de güzel oldu. Ben daha çok kızım için hazırlıyorum espressoyu o yoktu ağır olmadın diye 10 gr ve tek fincan yapayım dedim ilk denemem güzel olmadı kanallama oldu tüh dedim , 2. ciyi 14 gr denedim americano yaptım ki kalp çarpıntısı yapmasın diye video olan o olacak . Belli etti ki 18 gr çok güzel olur. Evet 125x mini barista için naked portafiltre resimleri . @Aydogan @igorcirpanovic
Video yu seçemiyorum acelem var o yüzden başka platformdan atarım sonra .
Ercüment kardeşim hayırlı olsun, çok sevindim. Videoyu bekliyorum. Senin fikrinden sonra hemen sipariş vereceğim. 😍🙏🖐️

Az önce Breville VCF125x makine teslim edildi. Amazon üzerinden Almanya'dan aldım. İlk olarak SAGE SES875 siparişi vermiştim, bazı tavsiyelerle onu iptal edip bunu aldım. İlk espresso makinesi acemiliğimi attıktan sonra bottomless portafiltre ve düzgün bir tamper siparişi geçebilirim ama şu an için kullanım kılavuzunu okumadan makinenin düğmesine bile cesaret edemiyorum :)

Hayırlı olsun, güle güle kullanın.🙂
Çok, çok basit ve pratik bir makina hemen çözersiniz. 👍

@phoenixx
Hayırlı olsun🙂
Kullanmaya başlayınca yorumlarınızı bekliyoruz

Geri