• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Nutz olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Breville Ana Konu

Bigvocate

Üye
Sanırım böyle bir konuya da ihtiyaç vardı, bir breville sahibi olarak açmak istedim :)
Hazır açmışken hemen faydalı olabilecek bir paylaşım için de bilgi talebim var, Ankara'da breville BES920 makinem için rutin temizlik ve bakım işlemi yaptırabileceğim yer arıyorum.

zaten kullanmıyorsun makineyi, ver bana 1 ayda her türlü bakımını yapıvereyim ;)

Ben biraz araştırdığımda breville için enplus onermislerdi ama icime sinmemisti. Kendi adima insan oturup karşılıklı konuşacağı, bilinen bir ustanin sevkatli ellerine teslim etmek istiyor :)) yoksa her cihaz icin artik duymaya alıştığımız bunun beyni yanmis birşey değiştirelim masraf cikma politikasi insani korkutuyor. :) Eger yonlendirebileceginiz biri varsa hem genel.bir bakim hem calibrasyon icin ben de öğrenmek isterim (bes860)

Cihazı bozulmadan keyifle bakımını yaptırmak, uzerine kahve icerek konusmak baya keyifli olurdu kendi adima...

Merhabalar. Dün itibariyle 2.el bi BES870 ile ben de katıldım Breville kervanına. Yalnız makinenin basketi, portafiltresi ve tamper'i yok malesef. Aliexpress'ten şunları sipariş edeyim diyorum:

Portafiltre ve basket
Tamper (Tamperi bu şekilde distributor'lu olan ikililerden istiyorum ancak sadece 53 mm var. Ne dersiniz, alayım mı?)

Sanırım böyle bir konuya da ihtiyaç vardı, bir breville sahibi olarak açmak istedim :)
Hazır açmışken hemen faydalı olabilecek bir paylaşım için de bilgi talebim var, Ankara'da breville BES920 makinem için rutin temizlik ve bakım işlemi yaptırabileceğim yer arıyorum.
Merhabalar, ben Ankara'dan Aydoğan.
Sage (Brivelli) 820BSS Öğütücü ve Brivelli VCF 125 Espresso makinası kullanıyorum. Öğütücüyü Amazon İngiltere'den, Espresso makinasını ise Amazon Almanya'dan aldım.
Öğütücünün bakım ve temizliğini kendim yapıyorum, ancak Espresso makinası yeni olduğu için henüz bakım yapmadım.
Bu konuda en doğru bilgi ve yorumları Mokapota.com ve Bizdenucuz.com sitelerinin kurucusu Ömer beyden alacağınızı düşünüyorum.
Bir göz atın isterseniz. 🙂

Merhabalar ilk defa ev tipi espresso makinası almayı düşünüyorum Breville 810BSS ile Breville BES875 arasındaki farklar nelerdir? Black friday'de indirime girer mi acaba bu ikisi? Türkiye'de nereden almam gerekiyor,distribütorü var mı,herhangi bir arıza durumunda muhatap olacak birileri var mı Breville için?

Merhabalar ilk defa ev tipi espresso makinası almayı düşünüyorum Breville 810BSS ile Breville BES875 arasındaki farklar nelerdir? Black friday'de indirime girer mi acaba bu ikisi? Türkiye'de nereden almam gerekiyor,distribütorü var mı,herhangi bir arıza durumunda muhatap olacak birileri var mı Breville için?
Breville urunlerinin distribütörü enplus mağazaları (enkay group). Arızalarda mağaza destek oluyor.

Merhaba, ben de çok araştırdım Brivelli markasını ve sonunda Brivelli VCF 125 Mini Barista makinasını Amazon Almanya'dan o zamanki kur ile 208 Euro dan kargo ücreti dahil 2700 liraya aldım. Tıpkı kahve siparişi verir gibi ödemeden sonra hiç bir şeyle uğraşmıyorsunuz. 5 iş gününde elime ulaştı. Üstelik 58ml portafiltreye sahip.

Ayrıca MOKAPOTA ve bizdenucuz.com sitelerine bakarsınız bu makinalar ile ilgili bilgiler bulabilirsiniz. Benim de VCF 125 le ilgili kullanım yorumlarım var bizdenucuz.com da. 🙂

Çok teşekkürler yurtdışından hiç ürün almadım vergi vs işlemleri nasıl oluyor bilmiyorum araştırmam lazım ürün nasıl herhangi bi sorun çıkardı mı ne zamandır kullanıyosunuz?

Yukarıda yazmıştım, tıpkı Türkiye'den kahve siparişi verir gibi. 😃
Ödemeyi yapıp merakla bekliyorsunuz.
Ürün Türkiye'ye geldiğinde kargo görevlisi sizi telefonla arayıp, TC numaranızı alıyor gümrük işlemleri için, ertesi günü de ürün elinizde. Vergi felan onlar hallediyor. Size ekstar bir ödeme yok.
3 aydır kullanıyorum. Benim işimi görüyor.

Makina yukarıda gördüğünüz gibi.

810BSS ve BES875'in linklerini atabilir misiniz, ben karıştırıyorum herhalde ürün kodlarını. BES810 kodunda bi makinesi var Breville'nin. BES875 Breville'nin Avrupa'daki ismi olan Sage markasının modeli. Breville'deki karşılığı benim de sahip olduğum BES870 Barista Express. Şu an Sage BES875'in fiyatı da 10 bin lira Türkiye'de. Black Friday indirimi olacağını sanmıyorum, isterseniz 2.ellere bi bakın derim. 6500 liradan başlıyor ikinci elleri. Özellikle yurtdışında çok tutan bi ürün, belki bi yerlerden düşeş denk getirebilirsiniz. Ben 3 bin liraya tamperi, portafiltresi kayıp Breville BES870 Barista Express aldım, 400 lira da eksiklerini tamamlamak için verdim. Enplus'ta ne yedek basket var, ne portafiltre. Yakın zamanda toplu bi yedek parça sipariş ettiler ancak gelmesi 6 ayı da bulur, 1 seneyi de diyorlar... Mekanik ya da elektronik bi arızada güvenilir olduklarını düşünüyorum ancak yedek parça konusunda çok gerideler malesef...

Merhaba,

Black friday sonrası amazon.de de Barista Express te güzel bir indirim yakaladım. Amazon.tr üzerinden de sipariş verilebiliyordu. Hatta daha uyguna gelmiş oldu ve makinem geldi. Espresso konusunda ilk deneyimimim aslında.

Breville/Sage ürünleriyle ilgili hem öğütücü hem de espresso makineleriyle burada paylaştığınız deneyimleriniz yararlı olacaktır. Mesela yeni kahve aldığınızda hangi oranlardan başlıyorsunuz?

Denediğiniz ve güzel sonuçlar aldığınız kahveleri(kavurucu ve yöreler) ve reçeteleriniz vs. paylaşırsanız sevinirim.

Merhaba, hala Ankara için servis arayışı içindeyim, enplus ücretsiz kargo sağlayarak istanbulda bakım yapıyor ama makineyi kargoya vermek hiç içime sinmiyor. bu konuda ankara için bilgisi olan var mı?

Merhaba, hala Ankara için servis arayışı içindeyim, enplus ücretsiz kargo sağlayarak istanbulda bakım yapıyor ama makineyi kargoya vermek hiç içime sinmiyor. bu konuda ankara için bilgisi olan var mı?

Sanırım dual boiler cihaz. Eğer buhar kazanını kapatabiliyorsan limon tuzu ve sirke ile kazanı temizleyebilirsin. Çok basit bir işlem. Grup temizliği için ise kör tıpa pulycuff ile temizlik yapabilirsin. O cihaz kargoda kesin başına bir şey gelir. Bakım içinde dünyanın ücretini isterler

Sanırım dual boiler cihaz. Eğer buhar kazanını kapatabiliyorsan limon tuzu ve sirke ile kazanı temizleyebilirsin. Çok basit bir işlem. Grup temizliği için ise kör tıpa pulycuff ile temizlik yapabilirsin. O cihaz kargoda kesin başına bir şey gelir. Bakım içinde dünyanın ücretini isterler
aslına makinenin cleancycle ve descale özellikleri var, yani kazan ve grup başlığı için ayrı ayrı programları mevcut ama özellikle descale için kullanıcılacak sıvı konusunda endişelerim var, burada tchibo'da satılan durgol kullanıp kazanına zarar verdiğini söyleyen arkadaşlar vardı. bir de grup başlığı contasının değişmesi gerekiyor, elimde parça da mevcut olmadığından, en azıdan ilk bakımı servise yaptırmak istedim. bakım için istenen ücret 350 lira, bu iyi bir rakam mı kötü mü hiç fikrim yok.

Geri