Barista Express'in en büyük sıkıntısı 9 bar yerine 15 bar basınçla çalışması. Bu sebeple kanallanmadan kaçınmak imkansız. Bunu engellemenin en basit yolu shot'ı sadece preinfusion ile almak. Preinfusion sırasında 7 bar basınca ulaşıyor ki preinfusion için bu bile fazla. Shot alırken 1/2 oranını hedef alın ve single ya da double shot düğmesine 30 saniye basılı tutun (basılı tutmak preinfusion süresini manuel kontrol etmenizi sağlıyor). 15 bar yerine 7 bar basıncın daha iyi olduğunu düşünüyorum. Böyle yapınca kanallanmadan kurtulur (özellikle naked portafilter kullanıyorsanız etraf mahvoluyor) ve daha düzgün shotlar alırsınız.
Değirmeni için de şunu söylemeliyim. Dış bıçakların çevresinde çember şeklinde bir groove var. Çekirdekler ve kaba parçalar buraya giriyor. Sonucunda single dose imkansız oluyor. 3D printer ile bir conta yapılıp burası mühürlenebilir ya da ben oraya öncesinde çekirdekler sıkıştıryorum

(ilkelce ama işe yarıyor). Öğütüm öncesi RDT yapıp öğütümün sonuna doğru hopper'ın kapağını körük gibi kullanarak single dose'a yakın sonuçlar elde edebiliyorum.
Bir de IMS'nin bu makine için ürettiği sepet ve duş başlıkları var ama pahalı ve çok da yatırım yapmayı gerektirecek bir makine değil bence.