• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Boxx Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan htlr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar,
Konu ile ilgili ukalalık yapmak istemem; ama kahveyi çok erken denemişsiniz. Sizlere tavsiyem 4-5 gün kahveyi dinlendirmeniz ve sonrasında içecek yapmanız.
İyi günler dilerim.
Yok hocam ukalalıkla alakası yok.Zaten ben de belirttim erken demlediğimi ve alacak arkadaşa da yukarıda bunu söyledim.Bir daha demleyeceğim sadce ilk izlenimim olumlu değil dedim.Hatta benim yazıma göre alip almama kararinizi vermeyin anlamında bir yazım var.Öneri icin teşekkurler.

Nasıl ki mezarlığın kapısında "yaşayan her fani birgün ölümü tadacaktır" yazıyor bence SCA nın kapsında da "günlük kahve içen her insan "robusta" ve "minas" çekirdeklerini tadacaktır" yazmalı, o kadar yaygın, ucuz ve oranında blend yapıldığında kendilerini belli etmeyen çekirdekler bunlar. Tabi iyi robustalar da var ama genellikle arabicalara göre yetiştirmesi çok kolay, toprak seçiciliği çok az çekirdekler.

Bir de dip not spor öncesi kahve içecekseniz robusta kafein içeriğinin yüksek olmasıyla duruma göre iyi bir alternatif olabilr.
Boxx ın kahvesine gelirsek daha degass süresi dolmadı, bekleyip göreceğiz, umarım iyidir, en kötü latte yapar bir daha almam oradan çekirdek.

içinde arabika vardır diye belirtilmediği müddetçe tüm çözünebilir kahveler robustadan imalat. dışarıda içeceğiniz türk kahvelerinin neredeyse hepsinde düne kadar rio minas vardı, gizli saklı robusta katılırdı artık göğüslerini gere gere katacaklar. iyi robusta yazmışsın hocam, iyi robusta da iyi arabika kadar olmasa da iyi paraya satılacak. ülkemizde robusta kullanımı robusta sevdasından ya da kıtlıktan değil, maksat maliyeti iyice azaltmak. ee haliyle böyle olunca da bizlere gayet çöp robusta içiriyorlar ve içirmeye devam edecekler. son olarak spor öncesi kahvesinde o kadar kafein farkı olduğunu sanmıyorum. haybeye ağzınızın tadını bozmayın derim ;)

Merhabalar,
Konu ile ilgili ukalalık yapmak istemem; ama kahveyi çok erken denemişsiniz. Sizlere tavsiyem 4-5 gün kahveyi dinlendirmeniz ve sonrasında içecek yapmanız.
İyi günler dilerim.
Altuğ Bey düzenlediğiniz kampanyadan da anladığım kadarıyla, La Rivera Natural önem verdiğiniz bir çekirdek.

Peki bu çekirdek için önerdiğiniz veya sizin kullandığınız bir V60 reçetesi var mı? Cevaplarsanız sevinirim.

La riverayı geldiği günden beri demliyorum çünkü başka kahvem yok.Bu süreçte aromalar biraz daha belirginleşti başka bir fark olmadı.Normalde pek kahve seçmem bir şekilde içerim ama bunu içemedim.Herkese hitap etmeyen bir çekirdek daha önce hiç böyle kahve içmedim.Meyvemsi notalar yazılmış ama ben hiç alamadım.Gerçekten tanınlayamayacağim.Aromalar var ve belirgin fakat ben çözemedim.Başka deneyen var mı acaba merak ettim

La riverayı geldiği günden beri demliyorum çünkü başka kahvem yok.Bu süreçte aromalar biraz daha belirginleşti başka bir fark olmadı.Normalde pek kahve seçmem bir şekilde içerim ama bunu içemedim.Herkese hitap etmeyen bir çekirdek daha önce hiç böyle kahve içmedim.Meyvemsi notalar yazılmış ama ben hiç alamadım.Gerçekten tanınlayamayacağim.Aromalar var ve belirgin fakat ben çözemedim.Başka deneyen var mı acaba merak ettim
Boxx'tan değil ama aynı çekirdeği CleanCup'dan almıştım, yoğun çilek tadı olan güzel bir kahveydi.

Espresso olarak bugün 7 gr. kullandım. Kreması filan kalınca yine, içilir :)
Dozaj arttıkça ekşilik tahammül edilemeyecek boyutlara ulaşıyor su sıcaklığından ve öğütümden bağımsız... Kayısılı çikolatalı pasta yiyor gibi aftertaste veriyor. 7-7 tüketirim ben bunu :)

8 Aralık kavrumlu Kolombiya La Rivera'yı, dün biraz da ince öğüttükten sonra, 15 dakika kadar gaz salması için bekledim ve sonra demledim.

Kuru kokusu doğal işlenmiş Etiyopya kahveleri gibi parfümsü ve tatlı kokuyordu. Sarı meyve kokusu ve tadı fincanda hissediliyordu ama gaz salma süresi (degassing) dolmadığı için, şu aşamada keyif alarak içilmez. Potansiyeli var gibi hissettirdi bana ama 3-4 gün sonra tekrar deneyip yazacağım. @ytghan kahvenin öğütünce kuru kokusu nasıl?

8 Aralık kavrumlu Kolombiya La Rivera'yı, dün biraz da ince öğüttükten sonra, 15 dakika kadar gaz salması için bekledim ve sonra demledim.

Kuru kokusu doğal işlenmiş Etiyopya kahveleri gibi parfümsü ve tatlı kokuyordu. Sarı meyve kokusu ve tadı fincanda hissediliyordu ama gaz salma süresi (degassing) dolmadığı için, şu aşamada keyif alarak içilmez. Potansiyeli var gibi hissettirdi bana ama 3-4 gün sonra tekrar deneyip yazacağım. @ytghan kahvenin öğütünce kuru kokusu nasıl?
Yoğun bir kokusu var.İlk günün aksine fermente parfumsu kokular arttı.Bitterlik azaldı.Demlendikten sonra kahvenin de yogun parfumsu kokusu var.Ama tat için aynı şey geçerli değil.En son rem projede hissetmiştim böyle değişik bir tat var.Zaten amacım burda bende mi sorun var onu anlamak yoksa kahveyi begenmezsem veririm birine gider yni önemli değil.Hatta probadordan aldigim guatemala ya benzettim.Onun uzerine hafif şeftali eklenmiş gibi.
Cmd 23 de denedim bu arada.

Espresso olarak bugün 7 gr. kullandım. Kreması filan kalınca yine, içilir :)
Dozaj arttıkça ekşilik tahammül edilemeyecek boyutlara ulaşıyor su sıcaklığından ve öğütümden bağımsız... Kayısılı çikolatalı pasta yiyor gibi aftertaste veriyor. 7-7 tüketirim ben bunu :)
Pasta kısmına katılabilirim.Biraz krakerimsi bir hissiyatı var.Ben de kompressoda deniyip bakayım bi.Alamadiğim tatları orada alırım

Yoğun bir kokusu var.İlk günün aksine fermente parfumsu kokular arttı.Bitterlik azaldı.Demlendikten sonra kahvenin de yogun parfumsu kokusu var.Ama tat için aynı şey geçerli değil.En son rem projede hissetmiştim böyle değişik bir tat var.Zaten amacım burda bende mi sorun var onu anlamak yoksa kahveyi begenmezsem veririm birine gider yni önemli değil.Hatta probadordan aldigim guatemala ya benzettim.Onun uzerine hafif şeftali eklenmiş gibi.
Cmd 23 de denedim bu arada.
Kesinlikle Emrecim, amacımız ne olduğunu anlamak. Başka içenler varsa ve yazarsa iyi olacak. Yoksa ikimize kalacak :)

Ben La Rivera'dan keyif aldım, uygun bir reçete bulunca paylaşırım fakat gayet güzel bir çekirdek olduğu belli. Tavsiye edebilirim rahatça.
Az önce aeropressde denedim.30 klik ve kariştirmalı kahvetrip’in kanalindaki tarifle.Şuan ağzımda yoğun tutun tadı kaldı.Sanki sigara yemişim gibi.Bende mi sorun var anlamadım. @teyyaredenkahve sen bakabildin mi bir daha ?

Az önce aeropressde denedim.30 klik ve kariştirmalı kahvetrip’in kanalindaki tarifle.Şuan ağzımda yoğun tutun tadı kaldı.Sanki sigara yemişim gibi.Bende mi sorun var anlamadım. @teyyaredenkahve sen bakabildin mi bir daha ?
Akşam deneyip yazacağım. Aklımda. Biraz daha oturmasını bekledim. ELimde sadece 60 gram vardı ve 15 gramı bitti bile :)

Estağfirullah. O tarifi bilmiyorum fakat ben V60'ta 1:16 ile yapmaya çalışıyorum genelde. Click veremem; her zamanki orta-ince seviyede öğütüyorum (Tchibo 12, CMD 22 gibi sanırım, şu videoya bakabilirsiniz). 3 dakikanın altında biten bir tarif deneyin bence. Meyvemsi bir his veriyor bende, gövdesi de zayıf değil.

La Rivera yi 4. gunde dayanamayip actim
93 derece su
1:16.5 kahve
kutulu 40 li beyaz hario v60 kagidi ile toz sekerden 1 tik buyuk cektim.

kokusu bildiginiz kirmizi meyveler.icimi de aynen oyle oldu.kahve baya hafif ve kirmizi meyve tadi cok yogun.ben gayet begendim.petranin meshur 100 tl lik kahvesini de deneyip ikisinden birini kiloluk alacagim.son zamanlarda moliendo , kahve fabrikasi ve birkac firmadan daha aldigim kahve cekirdeklerinin tamami cok yogun aci tad veriyordu.sanirim yogunluktan tum siparisleri espresso kavurum yapiyorlar.

Son düzenleme:
Çok güzel bir indirim, üstelik kod falan da gerekmiyor ancak ben Boxx'ın 250 g ile 1 kg paketlerini nasıl fiyatlandırdığını çözebilmiş değilim.

Kolombiya La Rivera ile Etiyopya Chelelektu arasında 250 g'lıklarda 5 lira varken, 1 kg'lıklarda 40 lira var. Tanzanya Kilimanjaro PB 250 g'lık, Etiyopya Sidamo 250 g'lıktan 5 lira ucuza satılırken, 1 kg'lık paketlerde tam tersi Tanzanya 5 lira pahalıya geliyor. Bunlar birkaç örnek sadece.

Bir tutarsızlık veya benim kaçırdığım bir nokta var ama ne?

Geri