• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Boxx Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan htlr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Uzun bir aradan sonra Espresso Blend XX'i içtim. Kesinlikle değişen bir şey yok hala gövdesi müthiş tatlılığı üst seviyede bir espresso. Bugün 3.kez içiyorum artık bir dur demem lazım sanırım. Yanlış kavrum ve tatsız tuzsuz naturel espresso kavrum çekirdeklerden sonra ilaç gibi geldi.

Espresso Blend XX 1KG. – Boxx Coffee Roasters Co.

Normalde kötü bir tecrübem olsa da buraya yazmıyorum ama boxx'tan içtiğim neredeyse bütün filtre kahveler rezaletti gerçekten. Evime yakın bir nitelikli kafe boxxun çekirdeklerini kullanıyor bir süredir, bu vesileyle neredeyse hepsini denedim ve hiçbiri beni mutlu etmedi. En son forumdan bir arkadaşım indirim zamanında alıp beğenmeyince bana verdi 150gr kadar, sanırım ididoydu çekirdek. Ne yaptıysam olmadı çekirdeklere, ayıkladığımda içinden bambaşka 3 kavrum çıktı. En son çekirdeklerin üçte ikisini çöpe atıp lilydriple yaptığım demlemelerde içilebilir bir kahve çıkmıştı. Şahsen filtre kavrumu için kimseye tavsiye etmeyeceğim bir firma.
Edit: Daha kötü olan çekirdekler bile vardı denk geldiği için çekmiştim.

Ekli dosyalar

• 7FC575D6-EE3D-46E4-AD33-8D1ECA8A47E8.jpeg
    7FC575D6-EE3D-46E4-AD33-8D1ECA8A47E8.jpeg
    71 KB · Görüntüleme: 159
Moderatörün son düzenlenenleri:
Huila, bolivar, 1 kg adado ve 1kg yirgacheffelerini içtim bu zamana kadar. Hiçbirinde en ufak sorun yaşamamıştım. Bu kadar sorun duymak beni çok şaşırtıyor çünkü gözüm kapalı alabileceğim bir yer olmuştu benim için. Filtre için tükettim hepsini ve çok başarılı bulduğum kavrumlardı. Son zamanlarda sadece colombialarını denedim ikinci kez ve yine gayet başarılıydı.

Colombia Bolivar annemin yeni kahvesi oldu. Ona gittikçe makinede demleyip içiyorum ve gerçekten güzel, hoşuma gidiyor.
Espresso blend'i de kendime aldım ondan da memnun kaldım.
Esas sevdiğim kahvesi ethiopia kochere idi ama tamamen tükendi.

Bolivarı espresso kavrum olarak deneme şansınız oldu mu ?

Kendim yapmadım ama Boxx'ın kahvelerini kullanan ve satan bir kafeden bazen latte, flat white falan alıyoruz espressoları hiç rahatsız etmedi beni. Espresso için 10 gün civarı beklemek lazım demişti kafenin sahibi.

Normalde kötü bir tecrübem olsa da buraya yazmıyorum ama boxx'tan içtiğim neredeyse bütün filtre kahveler rezaletti gerçekten. Evime yakın bir nitelikli kafe boxxun çekirdeklerini kullanıyor bir süredir, bu vesileyle neredeyse hepsini denedim ve hiçbiri beni mutlu etmedi. En son forumdan bir arkadaşım indirim zamanında alıp beğenmeyince bana verdi 150gr kadar, sanırım ididoydu çekirdek. Ne yaptıysam olmadı çekirdeklere, ayıkladığımda içinden bambaşka 3 kavrum çıktı. En son çekirdeklerin üçte ikisini çöpe atıp lilydriple yaptığım demlemelerde içilebilir bir kahve çıkmıştı. Şahsen filtre kavrumu için kimseye tavsiye etmeyeceğim bir firma.
Edit: Daha kötü olan çekirdekler bile vardı denk geldiği için çekmiştim.
Merhabalar,
Boxx Coffee Roasters Co. olarak hiçbir zaman Idido adında bir kahvemiz olmamıştır. Hiçbir pakete farklı 2 kavurma girmemiştir.
Bilgi amaçlı bu konuya açıklık getirmekte fayda gördüm.

@TESora boxx'ın mağazasına gidip böyle kötü tecrübenizi dile getirdiniz mi?

Bence Boxx'ın mağazasına gidip seçtiğiniz ve oradan aldığınız bir çekirdeği birlikte demlemeyi ve tadımı teklif edin. Kendileri tadım yaptıklarında anormal bir durum olduğunda söyleyeceklerdir veya sizin demleme yönteminizde bir sorun varsa o ortaya çıkmış olacaktır.

Her seferinde alıp memnun kalmayıp bunu firmaya karşı dile getirmediyseniz eğer forum üzerinden yürümek çok mantıklı değil bence.

Firmayla böyle ortak bir etkinlik yapıp eğer firmada hata varsa ve telafi etmiyorsa bu deneyimi paylaşmanız forum açısından daha faydalı olacaktır. Böylelikle sizin söylemleriniz havada kalmayacak.

Bende birkaç defa alım yaptım ve görseldeki gibi bir çekirdekle asla karşılaşmadım.

Merhabalar,
Boxx Coffee Roasters Co. olarak hiçbir zaman Idido adında bir kahvemiz olmamıştır. Hiçbir pakete farklı 2 kavurma girmemiştir.
Bilgi amaçlı bu konuya açıklık getirmekte fayda gördüm.
Merhaba dediğim gibi kahveyi alan kişi ben değildim arkadaşım vermişti Sidamoymuş çekirdek 1kg alıp beğenmeyince denemem için bana verdi belki sorun bendedir diye fakat dediğim gibi ne yaptıysam iyi bir sonuç elde edemedim ayrıca ekteki fotoğrafta olduğu gibi sıkıntılı çekirdekler vardı. Genel olarak kavruma baktığımdaysa rengarenkti.
@TESora boxx'ın mağazasına gidip böyle kötü tecrübenizi dile getirdiniz mi?

Bence Boxx'ın mağazasına gidip seçtiğiniz ve oradan aldığınız bir çekirdeği birlikte demlemeyi ve tadımı teklif edin. Kendileri tadım yaptıklarında anormal bir durum olduğunda söyleyeceklerdir veya sizin demleme yönteminizde bir sorun varsa o ortaya çıkmış olacaktır.

Her seferinde alıp memnun kalmayıp bunu firmaya karşı dile getirmediyseniz eğer forum üzerinden yürümek çok mantıklı değil bence.

Firmayla böyle ortak bir etkinlik yapıp eğer firmada hata varsa ve telafi etmiyorsa bu deneyimi paylaşmanız forum açısından daha faydalı olacaktır. Böylelikle sizin söylemleriniz havada kalmayacak.

Bende birkaç defa alım yaptım ve görseldeki gibi bir çekirdekle asla karşılaşmadım.
Yorumumda belirttiğim gibi birebir alışverişim olmadı mecbur kaldığımda dışardan tükettim, tükettiğim yerin sürekli taze sipariş verdiğini biliyorum zaten oldukça küçük bir yer eskiden petradan çekirdek alıyorlardı fakat koronadan sonra boxxa geçtiler ve maalesef pek beğenemedim çekirdeklerini. Arkadaşım 150gr verdiğinde üstüne baya uğraşıp sonuç elde edemedim yine de foruma yazmadım fakat son zamanlarda herkes şikayetçi olunca bende yaşadığım durumu forumda belirtmek istedim, bu zamana kadar yaşadığım tecrübe bu şekilde.

Merhaba dediğim gibi kahveyi alan kişi ben değildim arkadaşım vermişti Sidamoymuş çekirdek 1kg alıp beğenmeyince denemem için bana verdi belki sorun bendedir diye fakat dediğim gibi ne yaptıysam iyi bir sonuç elde edemedim ayrıca ekteki fotoğrafta olduğu gibi sıkıntılı çekirdekler vardı. Genel olarak kavruma baktığımdaysa rengarenkti.

Yorumumda belirttiğim gibi birebir alışverişim olmadı mecbur kaldığımda dışardan tükettim, tükettiğim yerin sürekli taze sipariş verdiğini biliyorum zaten oldukça küçük bir yer eskiden petradan çekirdek alıyorlardı fakat koronadan sonra boxxa geçtiler ve maalesef pek beğenemedim çekirdeklerini. Arkadaşım 150gr verdiğinde üstüne baya uğraşıp sonuç elde edemedim yine de foruma yazmadım fakat son zamanlarda herkes şikayetçi olunca bende yaşadığım durumu forumda belirtmek istedim, bu zamana kadar yaşadığım tecrübe bu şekilde.
Forumdan arkadaşınız kimse etiketleyin o açıklasın konuyu adını dahi bilmiyorsunuz kahvenin

Kahveyi alan arkadaş benim . Etiyopya Sidamo hatta kasım indirimdeydi. 26.11.2020 tarihinde Atatürk oto sanayiden almıştım. Etiyopya CHELEKTU almayı düşünüyordum. Çalışan arkadaş Sidamoyu şiddetle önerdi. 1 kg lik sidamoyu bölüp 3 kişi deneyip beğenememiştik . Ardından ben kendi demleme parametrelerimde mi hata var acaba diye kendi payımdan başka arkadaşlara denemeleri için verdim. Onlarda memnun kalmadı . Belki o tarihte kötü kahveye denk geldik . Arkadaş ismini karıştırmış . Şuan yeni kahvelerini denemedim. Deneyimlediğim sidamoyla ilgili yorumumu daha önce da bu başlık altına yazdım. Önceki sayfalarda duruyor.
Şuan beğendiğiniz kahveler olabilir arkadaşlar . Ben sonra Limu da içtim . Orda ikram edilen (dükkanlarında) Colombia Huila da beğenemedim . Bölüştüğümüz diğer arkadaşlar da aynı fikirde . Uzun bir süre BOXX ' a şans vermeyi düşünmüyorum .
Forumdan arkadaşınız kimse etiketleyin o açıklasın konuyu adını dahi bilmiyorsunuz kahvenin.

Forumdan arkadaşınız kimse etiketleyin o açıklasın konuyu adını dahi bilmiyorsunuz kahvenin
Arkadaşım yorumunu yaptı fakat çekirdeğin adını hatırlayamadığımda firmayla ilgili yorumu yapamıyor muyuz? Paketi elimde değil dediğim gibi o kadar fazla defect çekirdek ve hem az hem çok kavrulmuş çekirdek vardı ki o yüzden rengarenk dedim paket içeriğine. 3te 2sini ayırıp lilydriple yaptığım demlemede birazcık içilebilen bir fincan çıkarttım.

Ben de gecenlerde brundi honey aldım.Hafif tatlılıktan başka olayı yok gibi.Boxx’un kargo siparis konusu vs cok iyi .Siparisi verip diger gun alıyorum sorunsuz alişveriş.Keşke kahvelerini sevebilseydim.Arada bir deniyorum bu şekilde ama bana hitap eden bir kavrumları yok.Yine de siparis vermekten almaya kadar gecenki surecte iyi yönetiliyor sistemleri oturmuş.
Bir geribildirim daha olsun dikkate alırsanız sizin için söylüyorum paketleriniz kokuyor ve bu kahveyi etkiliyor.

Bir ay kadar oldu, ilk siparişimi verdim. Beşli deneme paketi aldım. "O bir meyve" sloganlarıyla çok uyumlu hepsi de. Her birinin aromasını ayrı ayrı aldım. Düz kahveler değiller. Kilimanjaro harika kokuyor. Sidamo'yu da beğendim. Normalde benim için sert bir kahvedir. Ama bu firmanın kavrumunun içiminde o kadar sertlik yoktu. Bazen aynı kahveleri mi içtik diyorum yorumlara bakınca. Ya da bir firmanın kavrumları bu kadar farklı olabilir mi :)
Efsane bir filtre çekirdekleri var mı bilmiyorum. Null'un Worka'sı Kahve Fabrikası'nın Ana Sora'sı. Clean Cup'ın Sanat Rosa'sı, Petra'nın Bensa'sı, Coffee Departman Shanga'sı, Probador'un Aricha'sı, Sapiens'in Diquinho'su, Overdose'un Burtukaana'sı gibi. Göreceli bir durum ancak öyle dillerden düşmeyen bir kahvesi var mı, çoğu kişinin efsane bulduğu bir çekirdeği.

Ekli dosyalar

• IMG_20210129_154739.jpg
    IMG_20210129_154739.jpg
    84.5 KB · Görüntüleme: 91
Son düzenleme:
Bir ay kadar oldu, ilk siparişimi verdim. Beşli deneme paketi aldım. "O bir meyve" sloganlarıyla çok uyumlu hepsi de. Her birinin aromasını ayrı ayrı aldım. Düz kahveler değiller. Kilimanjaro harika kokuyor. Sidamo'yu da beğendim. Normalde benim için sert bir kahvedir. Ama bu firmanın kavrumunun içiminde o kadar sertlik yoktu. Bazen aynı kahveleri mi içtik diyorum yorumlara bakınca. Ya da bir firmanın kavrumları bu kadar farklı olabilir mi :)
Kavrum tutarliliginda gordugum en iyi firma olabilir her aldigimda ayni derecelerde geliyor.Ama dediginiz gibi kolay ogutulmesi de kavrumlarin koyu oldugundan zaten.O yüzden bana uymuyor

Merhabalar,
Bahsi geçen kahvenin tedarikçisi uzun süredir tanıdığımız, iş yaptığımız, bir sürü kahvemizi zaman içinde tedarik etmiş bir firmadır. Bu firmaya olan güvenim son derece yüksektir.
Getirdikleri yani ithal ettikleri kahveler oldukça şeffaf ve bütün tedarik edilme sürecinde zaten bizimle ortak hareket edilerek kararlar verilmiştir.
Kahvenin bilgilerini buraya da paylaşıyorum ve tekrar eklemek istiyorum;
-Kavurucular kahve ayıklamaz, kahve ayıklama işlemi originde gerçekleşen bir işlemdir.
-Kahve bir tarım ürünüdür, içlerinde bir kaç varyete olabilir; ısıl işlemden sonra görülen her ton farklı doğal sayılabilir. Farklı kavurmaların aynı pakete girmesi veya farklı varyeteleri karıştırıp paketlenmesi söz konusu değildir.
-Onaylanmayan hiçbir kahve sevk edilmez, her ürün için şahit numune tutulmakadır.
Bu gibi yorumları bundan sonra görmezden geleceğim. Şikayeti olup gerçekten çözüme kavuşmak isteyen herkes bizimle iletişme geçmiştir ve memnun ayrılmıştır diye düşünmekteyim.

Herkes herşeyi beğenmek zorunda değil; fakat rezalet olarak tanımlamanın çiftçiye, lojistikçiye, tedarikçiye ve kavurucuya yapılmış bir saygısızlık olarak algılıyorum.
O rezalet diye tabir edilen kahve ile en beğendiğiniz kahveyi alıp Maslak'taki kavurmahanemize bekleriz.
Herkese sağlıklı günler dilerim.
Her şeyden önce saygısızlık etmek istemem haklısınız biraz ağır yazmışım amacım o değildi sadece tecrübemi paylaşmak istemiştim. İyi günler.

Geri