• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Boxx Coffee Roasters kahve promosyonu

Fikrim yok, yalnızca Google sonucu. Markaya dair kahveleri listelediklerine göre bir anlaşmaları olmalı.
Arkadaşlar yazdık ama okunmuyor herhalde... oradaki ürünlerin çoğu şu anda yok zaten, olanlar da eski tarihli kavurumlar olmalı... kaldı ki sürekli bu 'kaziklaniyormuyuz acaba!' algısından da biraz sıyrılmak lazım, hiç kimse kendi ürününü kendi online satışından daha ucuza bir başka yere vermez, siz olsanız yapar mısınız? örnekte olduğu gibi bir şekilde varsa ya artık o ürün yoktur ya da eski kavurum tarihlidir... Çok net... yakın zamanda aynı şekilde Petra'nın kendi sitesinden kaldırdığı bazı kahveler anlaşmalı oldukları bir başka sitede görünüyordu, onların da hepsi eski kavurum tarihliydi... bu detayları dikkate almayanlar oralardan eski fiyatlardan satın alabiliyor ama adam kendi sitesinden kaldırmışsa ya da fiyatı güncellemişse bilin ki diğer taraftaki eski üründür...ona da anlaşması gereği karışmaz...

Arkadaşlar yazdık ama okunmuyor herhalde... oradaki ürünlerin çoğu şu anda yok zaten, olanlar da eski tarihli kavurumlar olmalı... kaldı ki sürekli bu 'kaziklaniyormuyuz' acaba algısından da biraz sıyrılmak lazım, hiç kimse kendi ürününü kendi online satışından daha ucuza bir başka yere vermez... örnekte olduğu gibi bir şekilde varsa ya artık o ürün yoktur ya da eski kavurum tarihlidir... Çok net... yakın zamanda aynı şekilde Petra'nın kendi sitesinden kaldırdığı bazı kahveler anlaşmalı oldukları bir başka sitede görünüyordu, onların da hepsi eski kavurum tarihliydi... bu detayları dikkate almayanlar satın alabiliyor ama adam kendi sitesinden kaldırmışsa ya da fiyatı güncellemişse bilin ki diğer taraftaki eski üründür...
Beyefendi, eski ya da yeni kavrum fark etmez, ilgili firma başka bir sitede ürününü satıyorsa ve sizin söylediğiniz gibi eski kavrum tarihliyse, açıklama bölümüne kavrum tarihini girmesini şart koşacak ki insanlar farklı yerlerde farklı fiyatlar görmeyecek. Ya da görecek ve bu tutum hoşlarına gitmeyecek, satış fiyatından bağımsız bu durum. Butik firmalar bunlar, olması gereken her yerde net bilgi. Dediğim gibi, durum iddia ettiğiniz gibi ise yukarıdaki cümlelerim geçerli. Ayrıca aralarında topu topu 10 tl fark var, hangi kazıktan bahsediyorsunuz? Aralarında cüzi bir fark olan ürün için şuraya vakit ayırıp yazmaya değmez, perspektif farklı belli ki. Dolayısıyla ilk mesajım bireysel düşünülüp atılmadı; burası forum, birçok kişi haberdar olsun maksadıyla gönderildi.

Beyefendi, eski ya da yeni kavrum fark etmez, ilgili firma başka bir sitede ürününü satıyorsa ve sizin söylediğiniz gibi eski kavrum tarihliyse, açıklama bölümüne kavrum tarihini girmesini şart koşacak ki insanlar farklı yerlerde farklı fiyatlar görmeyecek. Ya da görecek ve bu tutum hoşlarına gitmeyecek, satış fiyatından bağımsız bu durum. Butik firmalar bunlar, olması gereken her yerde net bilgi. Dediğim gibi, durum iddia ettiğiniz gibi ise yukarıdaki cümlelerim geçerli. Ayrıca aralarında topu topu 10 tl fark var, hangi kazıktan bahsediyorsunuz? Aralarında cüzi bir fark olan ürün için şuraya vakit ayırıp yazmaya değmez, perspektif farklı belli ki. Dolayısıyla ilk mesajım bireysel düşünülüp atılmadı; burası forum, birçok kişi haberdar olsun maksadıyla gönderildi.
Beyefendi ya da hanım efendi, profilinizde adınız olmadığı için hangisi geçerliyse onu dikkate alın lütfen;

Sizin gibi arkadaşlar bazen bir panik halinde, bakin gördünüz mü, şurada daha ucuz, bunlar bizi kesin kazıklıyor gibi algı yaratan mesajlar ativeriyorlar... bu sektör bizde de, dışarıda da hala yeni, musteri bilinci ve talepleri sektördeki diğer aktörlere de yon veriyor... ancak onlar bizim ne talep ettiğimizi dikkate alırken bizim da onların hangi şartlarda iş yaptıklarını anlamamız ve az buçuk bilmemiz lazım... bir çok kavurucu kendi online sitesinden satış yaptığı gibi bir başka siteye de ürününü verebiliyor, bu cepheyi genişletmek adına izlenen bir satış stratejisi, kaldı ki Kimma gibi kendi sitesinden satış yapmayanlar bile var... bu anlamda çoklu sanal ortamlardan satış yapanlar da kendi siteleri dışındakilerle anlaşmalar yapiyorlar ve belli bir yüzde, miktar satış konusunda anlaşıyorlar, ürününü veren baştaki anlaşma şartları neyse ona göre alacağını alıyor, diğer taraf ucuza mı satmış ne yapmış, yanında tarak da mı vermiş, ona cok karışmıyor artık... böyle çok urun var internette..
Ancak kahve bir gıda ve biz tüketicilerin bir kısmı kavurum tarihini bir tazelik ölçüsü olarak dikkate alıyoruz... ancak almayanlar, o bilinçte olmayanlar da cok, söyleyeyim! Bir firma kendi malını kendi sitesinde satıyorsa ve eğer işinde titizse zaten kahvelerin kunyeleri, tadım notları, demleme metotları, kavurum tarihleri vs vs gerekli gördükleri bilgileri orada veriyorlar... ki hala bu konunun da çok eksikleri var, cogu kavurucu firma bu konuda beklentilerimizin altında, onu da söyleyeyim! Ancak diğer tarafa yani malını verdiği tarafa o ölçüde karismayabiliyor... Siz diyorsunuz ki karışsın kardeşim orada da kavurum tarihini göreyim! Ben henüz o kadar titiz davranani görmedim doğrusu! Tek istisna var gördüğüm o da gurme kahveci adındaki site... orada ürününü satan firmaların çoğu kendi sitesinden de satış yapıyor ve üstelik gurme kahveci taze kavurum, kavurum tarihi konusunda da titiz davranıyor, ayrıca fiyatlar da kendi siteleriyle aynı!.. bu yurt dışında da örnekleri olan bir abonelik sistemi... bence tüketici olarak bizim de sektörün diğer aktörlerinin nasıl iş yaptığı konusunda empati yapma gereğimiz var... tıpkı onların biz tüketiciler ve taleplerimiz konusunda yapmaları gerektiği gibi!

Moderatörün son düzenlenenleri:
Bir ürün satıyorsanız ve başka yerlere dağıtıyorsanız bunun denetimini yapmanız güç olabiliyor. Bazen de şirket politikası gereği sattığınız ürünleri diğer yerlerden pahalıya satabiliyorsunuz. Benzer bir durumu kronotropta yaşamıştık kendi ithal ettikleri ve dağıtımını yaptıkları çekirdekleri başka firmalardan daha pahalıya satıyorlardı. Burada ki durum bundan farklı bir durum belli ki ilgili site kendi websitesini düzenlememiş ve eski tarihli.

Kendi gözlemim firmaların perakende satış fiyatı ile toptan satış fiyatı arasında yaklaşık %20-25 arası bir fiyat farkı oluyor. İlgili firma bir risk alıp toplu kahve alımı yapıp sonra elinde kalanların fiyatını düşürmüş olabilir. Bu durumda soru işaretlerini gidermek adına her iki firma ile de iletişime geçilebilir.

Konu az çok açığa kavuştuğu için tartışmayı uzatmanın çok anlamı olduğunu düşünmüyorum nedersiniz?

Merhaba, 2 paket kahve almayı düşünüyorum ama bunları, kendi valfli paketinde saklayarak, bitirme sürem 1,5 -2 ayı bulur. Bu sürelere çıkıldığında kahvenin tazeliğinde, aromalarında net bir kayıp olur mu sizce, tek paket mi almalıyım yoksa? (Günde ortalama 12-15g kahve içerim)

hadi bakalım seçmeme yardımcı olun.
Burundi mi Rwanda mı Kenya mı yoksa Etiyopya Oromia mı?

Peki bu site nedir? Dolandırıcı?
Dolandırıcı değiller kesinlikle. Yerli kavuruculardan bir tek Boxx'ın çekirdeklerini satıyorlar. Çekirdekler eski kavrum. Ben conchita'yı görünce bir kere sipariş geçmiştim kavrum tarihini sormadan sanırım Aralık ayında. Çekirdekler elime ulaştığında bir baktım ki kavrum tarihi temmuz 2019 ama son kullanma tarihi Temmuz 2020 yazıyor. Aradım firma yetkililerini. İnanılmaz nazik bir tavırla karşılaştım. Eski çekirdekleri talep etmeden Boxx'tan taze kavrulmuş iki başka çekirdek gönderdiler. Farkında değillerdi o zaman. Taze kavrulmuş olarak bir tek Boxx'ın çekirdeklerini satıyorlar. Diğerleri ithal sanırım. Eski tarihli çekirdekleri kaldırdılarını düşünmüştüm siteden. Hemen iletişime geçeyim. Kesinlikle kötü niyetli değiller. Düzenleme sonrası not: İletişime geçtim. Dolandırıcı değil, tembel diye iletin lütfen dedi şakayla firma yetkilisi Mürşit Bey. Hemen düzeltiyorlar.

Son düzenleme:
Kavurmacıların hepsi kendi online satış sayfalarında "Liste Fiyatı" kullanıp toptan sattığı yerlere (Kahve Dükkanları ya da web sayfaları) bu fiyatın %15-30 arası indirimle satış yapıyorlar. Bizim kahve kulubunde satın aldığımız fiyatlar da bu fiyatlar. Kavurmacılar bu liste fiyatını ancak bu gibi özel promosyonlarla aşağı çekebilirler. Aksi taktirde toptancılara kahve satamazlar. Kulupteki kahve alım miktarı daha yukarı çıktıkça, indirim oranları daha da artacak. Belki bir gün toptan alıcılardan daha iyi fiyat bile alabiliriz. Tekrar teşekkürler kurucular.

Son düzenleme:
Kavurmacıların hepsi kendi online satış sayfalarında "Liste Fiyatı" kullanıp toptan sattığı yerlere (Kahve Dükkanlaraı ya da web sayfaları) bu fiyatın %15-30 arası indirimle satış yapıyorlar. Bizim kahve kulubunde satın aldığımız fiyatlar da bu fiyatlar. Bu liste fiyatını satıcı ancak bu gibi özel promosyonlarda aşağı çekebilirler. Aksi taktirde toptancılara kahve satamazlar. Kulupteki kahve alım miktarı daha yukarı çıktıkça indirim oranları daha da artacak. Belki bir gün toptan alıcılardan daha iyi fiyat bile alabiliriz. Tekrar teşekkürler kurucular.

İnanın, bir kafeden duydum bunu: “Kahve Kulübü’ne verilen fiyat bana verilen toptan fiyattan daha iyiydi, ben de sizin alıma katıldım.”

hadi bakalım seçmeme yardımcı olun.
Burundi mi Rwanda mı Kenya mı yoksa Etiyopya Oromia mı?
Oromia çok hoş bir Etiyopyadir, çiçek çiçek meyve meyvedir, daha önce tükettim, şu anda yeni paketi bekliyorum... Kenya ve Burundi, ikisi de karakteristik tatlarini sevenler için gayet lezizler, henüz ikisinden de birer demleme yaptım ve sonuçlardan çok memnunum...Rwandayi hiç denemedim ama Oromia ile birlikte beklediği ikinci paket de o 😉

Oromia çok hoş bir Etiyopyadir, çiçek çiçek meyve meyvedir, daha önce tükettim, şu anda yeni paketi bekliyorum... Kenya ve Burundi, ikisi de karakteristik tatlarini sevenler için gayet lezizler, henüz ikisinden de birer demleme yaptım ve sonuçlardan çok memnunum...Rwandayi hiç denemedim ama Oromia ile birlikte beklediği ikinci paket de o 😉
teşekkürler Denizhan abi,
merakımdan Rwandayı tercih edeceğim sanırım, aylık alımda Etiyopya var, Kenya da var ama bir paket de Kungpowdan sipariş geçerim sanırım, o da Kenya olur muhtemelen.
evet evet Rwanda siparişi geçiyorum.

Geri