miscela önceki öğütücümde kullanmış ama tekrar sipariş edeyim denemek için
alacağım inşYükleniyor...
kimboturkey.com
Bunu deneyin o zaman bir de hocam. Limon sıksanız ekşi olmayacak, saf çikolata, klasik espresso standartlarında bir çekirdek
20 saniyeyide 36ml çıktı aldığımda bile aynı tadı alıyorum. En azından referans noktası olur.
nasıl bir temizlik hocamMakina temizligi yapmismiydiniz , detayli bir temizlik sonrasi belki tatta degisim olur
sonrasında tam nitelikli olmasa da bir çok espresso denedim hocam net bir şekilde acı tadı algılayabiliyorum en azındanBoşa çabalıyorsunuz gibi geliyor. Daha evvel de dediğim gibi başka yerde deneyip damağımızın tadı nasıl algıladığını kontrol edin. Bu kadar koyu kavrumdan ekşi tat almanız mümkün değil. Bence damağınız espressoyu kabul etmiyor
İşte bakın mesela siz espressoya acı diyorsunuz. Uygun yapılan bir espresso acı olmaz. Acı tat almanız için anormal bir çok parametre olması gerekir. Ben hala damağınızın espressoyu yanlış algıladığını düşünüyorumsonrasında tam nitelikli olmasa da bir çok espresso denedim hocam net bir şekilde acı tadı algılayabiliyorum en azından
bu en kötü onlara kıyasla epey ekşi
Hocam daha önce arkadaşımız bunların hepsini denedi. Optimum süre ve gramajları yakalasa da ekşi dedi, biraz uzun tutsa da ekşi dedi, biraz kısa tutsada ekşi dedi. Yani normalde bitter tatlar alması gereken durumlarda dahi ekşi dedi. Makinelerde sıkıntı var desek eski makine ve öğütücüsünde de ekşi tatlar aldığını söyledi. Yeni makinelerinde de ( bianca + Niche Zero) ekşi tat almaya devam ediyorum dedi. Kahvede desem içinde robusta olan kahvelere de ekşi dedi. O zaman geriye tek şey kalıyor arkadaşın damağı ile aklındaki espresso tadı uyuşmuyor, yani damağı espressoyu başka bir şey gibi algılamak istiyor
Hocam böyle bir ihtimal var evet ama benim kafamda şu oturmuyorHocam daha önce arkadaşımız bunların hepsini denedi. Optimum süre ve gramajları yakalasa da ekşi dedi, biraz uzun tutsa da ekşi dedi, biraz kısa tutsada ekşi dedi. Yani normalde bitter tatlar alması gereken durumlarda dahi ekşi dedi. Makinelerde sıkıntı var desek eski makine ve öğütücüsünde de ekşi tatlar aldığını söyledi. Yeni makinelerinde de ( bianca + Niche Zero) ekşi tat almaya devam ediyorum dedi. Kahvede desem içinde robusta olan kahvelere de ekşi dedi. O zaman geriye tek şey kalıyor arkadaşın damağı ile aklındaki espresso tadı uyuşmuyor, yani damağı espressoyu başka bir şey gibi algılamak istiyor
Makinede sorun olma ihtimali bence yok çünkü bir önceki makinenizde de aynı sorunu yaşadığınızı belirtmiştiniz.Hocam böyle bir ihtimal var evet ama benim kafamda şu oturmuyor
Şimdi dışarıda acı bir tat alıyorım espressodan kendimde ise ekşi
sütle de aynı şey geçerli acıysa acı ekşiyse ekşi
Benim ki de doğru değil dışarıda ki de değil belli ki
Doğru espressoda ikisi de olmayacaksa benim damağım bu tadı neden kabul edemesin
Bir de aldığım tatlar ekşi geldi içmeyim tarzı değil ağızdan çıkaracak kadar ve bu bende makinede mi bir sorun var acaba dememe sebep oluyor
Bu kadar kötü tat gelmesi de anormal ama hocam Belki dışarıda hiç 3. nesil espresso içmedim ama yüzlerce sütlü içecek tükettim ve hiçbirini ağzımdan çıkarmadımMakinede sorun olma ihtimali bence yok çünkü bir önceki makinenizde de aynı sorunu yaşadığınızı belirtmiştiniz.
Dışarıda tükettiğiniz sütlü içeceklerin içinde neler var biliyor musunuz? Starbucks gibi yerlerde bir sürü tatlandırıcı koyarak damağınıza hitap ediyorlar. Makineleri değiştirdiğiniz halde tat hala kötü ise sorun makinelerde ya da kahvelerde değil bence. Siz oradaki tatları bekliyorsunuz.Bu kadar kötü tat gelmesi de anormal ama hocam Belki dışarıda hiç 3. nesil espresso içmedim ama yüzlerce sütlü içecek tükettim ve hiçbirini ağzımdan çıkarmadım
Benim şuan yaptıklarım sütle dahi içilemez
hocam düz flat white diyorumDışarıda tükettiğiniz sütlü içeceklerin içinde neler var biliyor musunuz? Starbucks gibi yerlerde bir sürü tatlandırıcı koyarak damağınıza hitap ediyorlar. Makineleri değiştirdiğiniz halde tat hala kötü ise sorun makinelerde ya da kahvelerde değil bence. Siz oradaki tatları bekliyorsunuz.
ara verdiğim dönemler oldu hocam aslında tamamen değil sadece türk kahvesi içiyordum3 gün kahveye ara verebilirsiniz. Çok faydası oluyor. Uzun süre alamadığımız tadlar ortaya çıkıyor. En azından 24 saat ara verilmesini öneriyorum.
Tamam o zaman, size son tavsiyem. Makineyi, öğütücüyü, kahveleri, suyu, kullandığınız tüm ekipmanları değiştirip bir de öyle deneyin.hocam düz flat white diyorum
white chocolate mocha demiyorum.
Standart birinden çok daha fazla haşır neşir olduğumdan mutfakla onlarca tatlandırıcı kullandım içinde tatlandırıcı olsa da anlardım yani.
Sizin damak konusundaki yorumunuzu anlayışla karşılıyorum ama ben bana kötü geliyor demiyorum resmen yutkunamıyorum diyorum sizce bu normal mi sadece damağa bağlanabilir mi
Belki sorunu çözsem dahi espresso bana hitap etmez o zaman tamamen hak veririm sizlere