Hocam Karaman olarak kapımız her zaman açık, yolunuz düşerse beklerim

asıl konuya gelecek olursak da bu mesele yıllardır forumlarda net olarak çözülemeyen karmaşık bir denklem... Kaldı ki bi çok detaya hakim olduğunuz ve azimli istekli olduğunuz da açıkca ortadayken size bildiğiniz aynı şeyleri yeniden yazmak istemem...
Bazen param olsa da Roma ya gidip elli farklı mekandan elli farklı espressoyu içsem sonra da haa demek şu buymuş bu da şuymuş desem diyorum ama bilin bakalım ne eksik...

Aslında hep derler onlar bu işe bu kadar özenmiyorlar klasik espresso işte basıp geçiyorlar diye yine de merak ediyor insan...
Bu sorunun cevabı her şey olabilir hocam hatta siz bile olabilirsiniz

yani damak zevkiniz kabul etmiyor olabilir... Aylardır eşime espresso denettiriyorum bak bu klasik bu tatlı bu güzel diyorum, içiyor yok ekşi bu diyor, hadi ilk yudumda az biraz ekşilik olabilir - ki bana göre değil- ama 2 ve 3. yudumda imkanı yok tatlılık olur diyorum yok yine ekşi diyor. Yav bu ekşi değil çok az ilk yudumda asidite var o da normal sonra tatlılık var diyorum yok diyor ekşi o diyor. Sonra gidip filtre kavrum turunçgil limon notalı kahvelerle, düşük sıcaklık düşük basınç espresso yapıyorum e hadi bunu iç bakalım diyorum bu da aynı ekşi diyor. Aynı değil abi vallahi değil ama anlatamıyorum yada anlamak istemiyor ya da tamamen damak meselesi...
Sonuç olarak bu mesele tam bir dipsiz kuyu, kime göre neye göre... Allah hepimize kolaylık versin ve tekrar "bekleriz"