• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bim'de satılan cam metal filtre kahve demliği chemex nasıldır?

Elbette dayanamayıp aldım, çok ucuz zira.

Specific Coffee'nin Adado'sunu denedim; 25:400, Buzdağı su, 72 gr 45 sn. bloom, kalanı pulse'lar halinde (hazne küçük olduğundan mecburen) döküş, 2:50'de bitiriş. Sözen'le ince-orta denilebilecek bir ayarda öğüttüm kahveyi de. Bu kahveden şimdiye kadar doğru dürüst randıman alamamıştım; şimdi de benim için ideal bir fincan olmuş diyemem fakat gövde ve aroma dengesi hoşuma gitti. Ekşilik, is kokusu, aşırı gövde vs. rahatsız edecek hiçbir şey yok. Elimde birkaç Chemex kağıt filtresi de var, onunla da denerim inşallah.

Velhasıl, almayan varsa buldursun alsın bence. Zaten birileri toplamıştır piyasadan tek tük, 200₺'ye satacaklardır.

Güncelleme: Aftertaste'i diğer demlemelerde olmadığı kadar arttı, gerçekten çok hoş, hakkını teslim etmek lazım.

Son düzenleme:
Elbette dayanamayıp aldım, çok ucuz zira.

Specific Coffee'nin Adado'sunu denedim; 25:400, Buzdağı su, 72 gr 45 sn. bloom, kalanı pulse'lar halinde (hazne küçük olduğundan mecburen) döküş, 2:50'de bitiriş. Sözen'le ince-orta denilebilecek bir ayarda öğüttüm kahveyi de. Bu kahveden şimdiye kadar doğru dürüst randıman alamamıştım; şimdi de benim için ideal bir fincan olmuş diyemem fakat gövde ve aroma dengesi hoşuma gitti. Ekşilik, is kokusu, aşırı gövde vs. rahatsız edecek hiçbir şey yok. Elimde birkaç Chemex kağıt filtresi de var, onunla da denerim inşallah.

Velhasıl, almayan varsa buldursun alsın bence. Zaten birileri toplamıştır piyasadan tek tük, 200₺'ye satacaklardır.

Güncelleme: Aftertaste'i diğer demlemelerde olmadığı kadar arttı, gerçekten çok hoş, hakkını teslim etmek lazım.

İlk reçete :D

20200920_134954.jpg
Lehim kalemi almak için BİM'e gittiğimde Chemex'in hala orada olduğunu gördüm,ve acaba Ardahan'da nitelikli kahve tüketen,onu da geçtim evinde granül harici herhangi bir filtre kahve hazırlayan var mı merak ettim. Lehim havyası daha fişe ilk takışta %0 altında bir performans sergilediği için iade etmeye gittim,hala oradaydı. Fiyatı ve çıkardığı söylenen kahve profili nedeniyle almayacaktım ama yukarıda yazılanlardan zehri kaptım. Şimdi almamak için kendime ev hapsi verdim.

Merhaba dostum
Ahşap değil de üzerindeki deri ip kokuyor maalesef.
Üstündeki deri ipi iki tur ılık suda yarımşar saat bekletip ardından bir damla prilli suda beklettim. Ardından iki kez daha bardakta suda bekletip durulayınca o ağır kokusu biraz da olsa gitti. Deydiği tahtaya da kokusu sinmişti onu da sudan geçirdim.

Üstündeki deri ipi iki tur ılık suda yarımşar saat bekletip ardından bir damla prilli suda beklettim. Ardından iki kez daha bardakta suda bekletip durulayınca o ağır kokusu biraz da olsa gitti. Deydiği tahtaya da kokusu sinmişti onu da sudan geçirdim.
kokulu ürünlerin kokusunu yok etmek için beyaz sirkeli su da yarım saat bekletip su ile durulamayı öneririm. kokunun baş düşmanıdır beyaz sirke.

Evde beyaz sirke kullanmıyolar bi kaç kez almayı denedim de ikna edemedim. Öbür sirkelerde de kendi kokusunu bırakıyor diye pek kullanmadım sirke.

Evde beyaz sirke kullanmıyolar bi kaç kez almayı denedim de ikna edemedim. Öbür sirkelerde de kendi kokusunu bırakıyor diye pek kullanmadım sirke.
diğer sirkeler değil de beyaz sirke kullanılmalı. kesinlikle beyaz sirkeyi her temizlik olayında kullanılmasını tavsiye ederim. hem doğal bir hijyen sağlıyor hemde inanılmaz temizletme, parlatma vs gibi özellikleri var.
kokuyu diğer hiç bir kimyasal ile tam olarak yok edemezsiniz ama beyaz sirke ile inanılmaz şekilde başarılı sonuç alabilirsiniz.
beyaz sirkenin yok edemediği kokular varsa emin olun o koku gitmez :)

Ben zorla alıp denettireyim iyisi mi

Burda katladığı kağıt ne kağıdı acaba ?

unnamed.jpg

Görüntüsü bizim laboratuvarlarda kullandığımız filtre kağıtlarına çok benziyor. Chemex filtresi yerine bu filtreleri kullananlar da varmış öyle duymuştum 😄

Bir sivil olarak nasıl temin edebiliriz uyguna. Fiyatlarına @NoDRaC komşumda bu kağıtları önerince bakmıştım ama fiyatları pek yüksek perdede gözüküyordu.

Kimya malzemeleri satılan yerlerde bulunuyor. Çevrenizde olup olmadığına bakabilirsiniz. İstanbul fındıkzade karagül iş hanında bir kaç tane kimya ofisi var.

Kesinlikle bu tür satış ofislerine bakmanızı öneririm, internet fiyatları gereksiz derecede şişirilebiliyor. Bu tür işletmelerden elden ucuza malzeme almışlığımız çoktur bizim de. İzmirliler de Kemeraltı Çarşısı'nda İkinci Beyler sokağına bakabilirler.

İlginçtir, orijinal Chemex filtresiyle de demleme yaptım, iç içe iki V60 filtresini geçirerek de; metal filtre kadar keyif vermedi ikisi de. Hele V60 filtresiyle yaptığım demlemede ağzımda metal tadı kaldı. Filtrelerin yapısından ziyade çözünmeyle alakalı olduğunu düşünüyorum. Cafec'lerle de denemek lazım.

Burada bahsedilen chemex i alip kullanan var midir ? bilmiyorum ama ornek verecek olursam bu chemexin metal filtresinde dusunulen kadar kalin ogutme gerektirmiyor, kaldi ki v60 icin yaptiginiz ogutumu kulllanabilirsiniz, ben kullandigim icin biliyorum. Diger taraftan kahve demlenmesinin uzun suren bir tarafi da biraz goreceli olarak var diyebilirim v60 ile kiyaslandiginda, diger bahsedilen tikanma vs problemi de olmuyor.

Ben bugün babam için aldım bu ürünü. 45 liraya düşürmüş bizim şube. İlk olarak Worka demledim. v60 öğütümü bu ürünün metal filtresi için kalın geldi. 1-2 klik daha ince çekilebilir. Metal filtre bayağı başarılı, neredeyse hiç kahve bırakmıyor bardağa. Worka, v60 sonucundan daha gövdesiz oldu ama yine de keyifliydi.

Ben bugün babam için aldım bu ürünü. 45 liraya düşürmüş bizim şube. İlk olarak Worka demledim. v60 öğütümü bu ürünün metal filtresi için kalın geldi. 1-2 klik daha ince çekilebilir. Metal filtre bayağı başarılı, neredeyse hiç kahve bırakmıyor bardağa. Worka, v60 sonucundan daha gövdesiz oldu ama yine de keyifliydi.
45 lira harikaymış

Geri