• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bim'de satılan cam metal filtre kahve demliği chemex nasıldır?

Bu ürünün üst kısım v açısı çok dik olsa olsa v30 olur. Orijinal chemex in böyle olduğunu düşünmüyorum. Dik olduğu için hızlı akışa sebep olacaktır pek kullanışlı gelmedi orijinal filtre alıp demlesek başarılı olacağını düşünmüyorum. Yine de başarıya ulaşan tarif olursa buradan paylaşalım😀

Bu ürünün üst kısım v açısı çok dik olsa olsa v30 olur. Orijinal chemex in böyle olduğunu düşünmüyorum. Dik olduğu için hızlı akışa sebep olacaktır pek kullanışlı gelmedi orijinal filtre alıp demlesek başarılı olacağını düşünmüyorum. Yine de başarıya ulaşan tarif olursa buradan paylaşalım😀

Orjinal Chemex için şu linke bakabilirsiniz;

görüldüğü üzere demleme kısmı 3 inc çapında ve dik açıyla tasarlanmış orjinalide. 6 8 cuplara alışık ise gözünüz farklı gelmesi doğal olabilir.

Bununla kahve demlenir demlenmez veya şu filtre olur bu olmaz , güzel fincan çıkmaz vs gibi söylentilere kulak asmamak gerekiyor. Ekipmanı satın alan kişiler deneme yaparak (Ben dahil) memnun oldukları reçeteleri paylaşarak deneme yanılma yapılabilir. Ekipman belirli çerçeveler içinde ki standartlardan farklı olduğundan dolayı (Normal chemex gibi değil) bu ekipmanı keşfetmek ve yapabileceklerini anlamaya çalışmak çok zevkli bir süreç olacaktır. Hep birlikte bu ekipman ile max verimizi alabileceğimiz fincanlar görmek dileğiyle...

Bu haliyle chemex değil bu.Aliexpressde de var bu turevlerden.Şu metal filtreler ayrı satılıyor onu alıp direk servere demledigibuz kahveden fark olmayacak.Chemex filtresi alıp metali çikartirsaniz o zaman chemex olur.Nihayetinde benim almayacagim ama 100 lira icin kullanişli bir urun.İki turlu de kullanilabilir.Bir arkadas v60 filteesiyle yaptigini yazmiş kenardan sabitleyip.Onu da deneyebilirsiniz.Onemli olan lezzetli bir sonuç gerisi chemex olmuş v60 olmuş boş

BİM'den aldığım Chemex benzeri kahve ekipmanın metal filtresini soğuk demleme için kullandım ve gayet başarılı oldu . İlk önce neden bunu kullandım açıklayayım : Daha önce V60 filtresi ile kavanoz ile demleme yapıyordum . Sonuçlardan çok da memnundum . Bu metal filtrenin uzun yapıda olması dolayısı ile kavanozun dinine kadar iniyor ve suyla daha çok temas edip tüm kahvenin demlenmesine olanak tanıyor . Farklı amaçlar için kullanmak isteyen olabilir diye paylaşmak istedim .Not: kavanoz ağzına kadar dolu normalde . 500ml . Filtre gözüksün diye yarısını afiyetle içtim kahvenin 😄
IMG_20200912_151547.jpg

Her mağazaya 1 adet, çok azına 2-3 adet göndermişler, hücum oldu. ayrıca çalışanları genç onlar da aldı müşterilerden önce ve hepsi satıldı sanırım. Ben dün 3 Bim dolaştım bitmişti, çalışanlar diğer 2 mağazayı aradı yoktu, en nihayetinde 6. Bim'de son bir tane buldum alabildim. Aklımda yoktu aslında, fakat bu forumlar böyle, herkes birbirini gaza getiriyor, yapmayın arkadaşlar, lütfen rica ederim :)

BİM'den aldığım Chemex benzeri kahve ekipmanın metal filtresini soğuk demleme için kullandım ve gayet başarılı oldu . İlk önce neden bunu kullandım açıklayayım : Daha önce V60 filtresi ile kavanoz ile demleme yapıyordum . Sonuçlardan çok da memnundum . Bu metal filtrenin uzun yapıda olması dolayısı ile kavanozun dinine kadar iniyor ve suyla daha çok temas edip tüm kahvenin demlenmesine olanak tanıyor . Farklı amaçlar için kullanmak isteyen olabilir diye paylaşmak istedim .Not: kavanoz ağzına kadar dolu normalde . 500ml . Filtre gözüksün diye yarısını afiyetle içtim kahvenin 😄
Ekli dosyayı görüntüle 4442
Kavanoz tam doluyken yeterli cekirdek alip orani iyi kurduysanız guzel olmuş

Her mağazaya 1 adet, çok azına 2-3 adet göndermişler, hücum oldu. ayrıca çalışanları genç onlar da aldı müşterilerden önce ve hepsi satıldı sanırım. Ben dün 3 Bim dolaştım bitmişti, çalışanlar diğer 2 mağazayı aradı yoktu, en nihayetinde 6. Bim'de son bir tane buldum alabildim. Aklımda yoktu aslında, fakat bu forumlar böyle, herkes birbirini gaza getiriyor, yapmayın arkadaşlar, lütfen rica ederim :)
Bugün 2 Bim'e girdim, ikisinde de ikişer tane vardı. Ama açıkçası bana çok kullanışlı bir ekipman gibi gelmedi o yüzden almadım.

Uyanıklar bimden alıp satış sitelerinde 175 200 e fiyata koymuşlar bile bu ekipmanı 😂

Bugün bime gittim. 2 adet vardı. Bir tane aldım.

Yakın sürede kağıt chemex filtresi alıcağımı yada metal filtresi ile demliyeceğimi zannetmem. Alma sebebim, zaten 100 tl civarı epinox V60 server alıcaktım 600ml. Aynı fiyata bu ürünü tercih ettim. Server olarak kullanmak için aldım yani.

Tabi ürün server olmak için uzun. Üzerine birde V60 gelince baya mutfak tezgahında dökmek için yüksek kalıyor. Şimdilik sorun etmiyorum daha bir kere demledim çünkü.

Bu arada metal filtresi iki katmanlı. İç katmanda daha ince bir filtre var, dışında daha kalın bir kısım var. Belki yoklukta iş görür filtre olarak.

Bir ekleme daha yapayım, üzerinde ki hacimsel ölçek baya hatalı. Belki benimki hatalı denk gelmiştir ama kullanılmayacak seviyede hata var şu anda.

Konuyla bağımsız tecrübe:
İlk demlememde iki kişilik probador Kongo demledim. Aslında demleme oranlarımı tek kişilik ile sabit tutmama rağmen en dengeli Kongo oldu. Sonuca bende şaşırdım.

Bir ekleme daha yapayım, üzerinde ki hacimsel ölçek baya hatalı. Belki benimki hatalı denk gelmiştir ama kullanılmayacak seviyede hata var şu anda.

Konuyla bağımsız tecrübe:
İlk demlememde iki kişilik probador Kongo demledim. Aslında demleme oranlarımı tek kişilik ile sabit tutmama rağmen en dengeli Kongo oldu. Sonuca bende şaşırdım.
Benimki de hatalı. 600 ml ölçtüğüm su chemexte 550 ml görünüyor.

bimdeki chemex muadiliyle ilgili şöyle bir not düşeyim, aldım kullanıyorum güzel, kağıt filtre gelene kadar metal filtre kullandım, french presse daha yakın ve asiditeyi ön plana çıkartan bir filtre ama benim söylemek istediğim bu değildi.Eğer siz de aldıysanız boğazdaki ahşap parçayı tutmamanızı şiddetle tavsiye ediyorum, fazlasıyla kokulu bir ahşap ve demlediğiniz kahvenin kokusunu baskılayıp mahvedecek potansiyele sahip, zaten ürünü kapalı bir dolapta muhafaza ederseniz o ahşabın kokusunu dolabı açtığınız anda duyacaksınızdır. Benim tavsiyem ya ahşabı çıkartmak ya da ahşap yerine farklı parça kullanmak

bimdeki chemex muadiliyle ilgili şöyle bir not düşeyim, aldım kullanıyorum güzel, kağıt filtre gelene kadar metal filtre kullandım, french presse daha yakın ve asiditeyi ön plana çıkartan bir filtre ama benim söylemek istediğim bu değildi.Eğer siz de aldıysanız boğazdaki ahşap parçayı tutmamanızı şiddetle tavsiye ediyorum, fazlasıyla kokulu bir ahşap ve demlediğiniz kahvenin kokusunu baskılayıp mahvedecek potansiyele sahip, zaten ürünü kapalı bir dolapta muhafaza ederseniz o ahşabın kokusunu dolabı açtığınız anda duyacaksınızdır. Benim tavsiyem ya ahşabı çıkartmak ya da ahşap yerine farklı parça kullanmak
Merhaba dostum
Ahşap değil de üzerindeki deri ip kokuyor maalesef.

Geri