• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Best of 2021 Kahveleri

Benim bu seneki bir numaram açık ara Coffeenutz - Etiyopya Damo oldu. V60'de de çok iyiydi ama hayatımda içtiğim en güzel cold drip'i içtim bu kahve sayesinde. (10larca kahve denedim, bir insanın favorisi cold drip oluyor mu oluyormuş :D)

En beğendiğim diyemem belki ama en farklı tecrübeyi yaşatan açık ara Kahve Fabrikası - Pozo Azul oldu. İlk hafta aynı tarifle demlediğinde sirke ve turşu tadı alırken 3. 4. haftanın sonunda yoğun ve tatlı bir çikolatamsı bir şey içtim. Resmen degassingin önemini öğretti.

Yılın espressosu: Grizzly Coffee Roasters - Colombia Finca El Paraiso, kırmızı meyveleri çok net aldığım bir kahveydi. Meyvemsiliğin yanında gövdeyi de çok iyi korudu. Bir daha alamadığıma üzüldüm. Ha bir de Null - Cascavel Verde, o da aktı gitti. Ama birkaç ay sonra tekrar sipariş verdiğimde ilkine göre çok daha sönüktü.

Los Hermanos'u vakumladım. Ocak ayında içeceğim. Ondan da beklentim yüksek.

Tam isimlerini hatırlamamakta birlikte;
1. Kawa- Swantewane
2. Kawa- Bensa mountain dry
3. Cleancup- Los hermanos

Meyve şöleni şeklinde kahveleri sevdiğim için üçü de çok kıymetli çekirdekler oldu benim için. Genelde toplu alımlara katıldığım için diğer kavurucuların kahvelerini deneyimleyemedim. O yüzden toplu alımların Top 3’ü diyebilirim 😁

İlave: Yukardaki mesajları okuyunca hatırladım. Coffenutz’ın Damo anaerobik kahvesi her şekliyle mükemmel bir kahveydi. Yorumlar sebebiyle deneme boy almıştım daha çok almadığım için üzüldüm. Demleme hataları yaptığım oldu ama o şekliyle bile asla üzmedi. Akıllarda güzel yer etti. Özellikle cold drip sevmeyen biri olarak, Damo ile beni cold drip demlemelerde yönelten Coffenutz’a ayrıca teşekkür etmek isterim.

En farklı pozo Azul
En güzel kokulu (her aşamasında) Damo
En fiyat performans A roasting lab Adado
En çiçeksi Montag aricha natural sanki yasemin yiyordum
En ucuz ama hızlı biten Sanal Baharat sidamo gr4 (15 Lira)
En güzel Deneme paketi Kahve Fabrikası nordic'ler
Her aşamasında buram buram çilek kokan önceki Santa Rosa, yenisi de çok güzel
İçtiğim en güzel espresso container coffee Fam Hambella

Henüz 1 buçuk aydır kendim öğütüp v60'la demliyorum.
Evde demlediklerim içinde clean cup santa rosa'yı çok beğendim ilk haftalar yoğun çilek sonrasında sanki çilekli nesquik yani hafif sütlü çikolata ve çilek lezzeti aldım. Güzel bir deneyimdi 3 paket almıştım pişman etmedi iyi ki almışım 👌🏻

Denediğim en keyifli çekirdek kronotrop lakto fermente oldu. Burada bir yorumda dikkatimi çekmişti. ısparta'da şubeleri var ve gidip denemek istedim paket alamasam da. Kahve içmedim vişneli çikolatalı brownie yedim sanki. Her yudumda gözlerim parladı. Şaşırttı gerçekten. Kahveyi biraz hızlı tüketiyorum bunu yarıya düşürüp arada bu tarz benim için üst fiyat bandındaki cekirdeklerle damağımı şımartmak istiyorum bakalım becerebilecek miyim 😆

bu yıl demlemeye başlamış biri olarak,
1- CC Los Hermanos
2- ZK Banko Gutiti

Fam - Hambela
CleanCup - Los Hermanos
Kafein Kültür - Kenya Ichuga

Hepsi filtreleme yöntemi ile demlendi. İki senelik alışverişim boyunca CleanCup'tan yaptığım istisnasız her alışveriş yüzümü güldürdü. Fam'ın Hambelasını o kadar sevdik ki bir kaç defa sipariş ettik. Ayrıca Kafein Kültür özelinde söyleyecek olursam Honduras kahvesi vaadini gayet de karşılıyordu. Farklı bir kahve yani Kenya ile gönlüme taht kurdu.

bu sene parayı kahveye gömdüm, güzel kahveler içtim. herkese aynısını tavsiye ederim. kahve fiyatları abartılı duruma geliyordu ki kur düştü ve bazı kavurucular fiyatları düşürmeye başladılar neyse ki. düşürmeyenlerle vedalaşırız sorun değil, kavurucu çok. hiçbiri de vazgeçilmez değil açıkçası, sert bir rekabet var ve bu biz kullanıcılara yarıyor.
manifesto gibi gereksiz yükseldiğim girişten sonra gelelim genel değerlendirmeye.

creme de la creme kategorsinde lot x'ler (özellikle piyasaya çıkan ikincisine bayıldım) ve pozo azul yer alıyor benim için. bir de dünyalı kahve ekleyeceğim buraya, montag nensebo refisa. yalnız bunun kavrumu tutarlı değildi bence, benim gibi düşünen çokça insan olmasına karşın bir türlü verim alamayanlar da oldu. lot x ve pozo azul love or hate kahveleri olmasına rağmen nensebo refisa daha genele hitap eden bir kahve olduğundan dolayı kavrumunun tutarsız olduğunu düşünüyorum. yine de bana gelen harikaydı.

gardelli mzungu project ikinci postasını bir alt seviyeye koyuyorum. yine çok güzeldi fakat bir üsttekiler kadar değil.

bunlar dışında fam gigesa yıkanmış ve bu ayki toplu alımdaki gordion kahveleri çok başarılı bence. santa rosa, gedeb worka, el salvador. bunlar dışında kawa'dan güzel kahveler içtik ama isimlerini hatırlayamıyorum. square mile'dan da alım yaptık ama vasattı bir kahvesi hariç, calamar. o da çok güzel bir kahveydi.

benim için iyi bir yıl oldu genel olarak. eminim içtiğim güzel kahveler vardır ama hatırlamıyorum ve yılları karıştırıyor olabilirim. umarım 2022 kahve fiyatlarının artmadığı, güzel kahveler içeceğimiz bir yıl olur.

1. İlk lot x san gabrieldi- sanirim muhtesem bir cilek notasi ve sarapsi govdesi buyuleyiciydi adeta.
2. Clean cup los hermanos cok kompleks lezzetli bir kahveydi.
Kendini hatirlatan kahveleride saymak isterim; -Preon yikanmis el paseo,
-kafein kultur kenya,
-null beloya oro (ilk defa karpuz notasini bu derece canli baskin hissettim. Muthis asidite ve tatliligi var dengesi harika)
-Baristocrat kenya ichamama, pek konusulan bir kahve olmadi ancak ben cok cok begendim.(Yilin F/P si oldu benim icin trendyoldan 60 tl ye indirimden almistim).
-kahve fabrikasi pozo azul kakao, portakal ve fermente tatlar cumbusu vardi bardakta.
-Petra bomba de fruta

yurtiçi
-clean cup los hermanos
-fam gigesa yıkanmış
-fam hambella espresso

yurtdışı
-colonna el zacatin gesha
-kawa bensa mountain dry

Kahve Fabrikası - Hambela Wamena
Clean Cup - Los Hermanos
Zümrüt Karaca - Etiyopya Keramo

Geri