• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ben Kahve içmiyormuşum. Kahve içmek istiyorum

Ben unuttum ancak kimse önermemiş.. İlk adımınız bulunduğunuz şehirdeki bir üçüncü dalga kahveciye uğrayıp zincir kahvecilerden değil de nispeten ''nitelikli'' espresso içmek olmalı.

Hayatımda hiç espresso içmedim desem yeridir herhangi bir kafede merak edip sipariş verdiğim bir elin parmakları etmez. Ev ortamında zaten hiç karşıma çıkmadı.

Bu çerçevede İstanbul Avrupa yakasında (+ Kadıköy) espresso'nun ne olduğunu gerçek anlamda tadabileceğim bir yada bir kaç mekan önerebilir misiniz?
 
Ben şahsen Mokapot ile çok başarılı kahve elde edebiliyorum. YouTubeda su videoları tavsiye ederim




Biraz yatırım yapacaksanız EB Lab filtreyi, ki forumda birisi Türkiye distribütörlüğünü aldığını açıklamıştı, ve de bir paket kağıt kahve filtresi alıp bununla denemenizi öneririm.
 
Merhaba. Forumda espresso’ya giriş için çok güzel yazılar var, biraz araştırmanızı tavsiye ederim. Zamanla “Starbucks kahvesi için mi bu kadar heves etmişim” diyeceğinize de eminim. Açıkçası Starbucks’taki espresso’yu içeceğime kömür yalamayı, bisiklet lastiğini yakıp kokusunu genzime çekmeyi tercih ederim. Ayrıca Mokapot’u hafife almayın lütfen. Benim tecrübem yok fakat gayet güzel bardaklar elde edenler var. @NoPainNoCoffee sıkı bir mokapot kullanıcısı ve Montag- İdido’dan çok güzel sonuçlar aldığını söylemişti. Şimdi sıfırdan espresso set-up’ı kursanız değirmeniydi, makinesiydi derken en az 3-4 bin liralık olacaksınız (tabii ki fiyat çok subjektif. Espresso’ya başlamak için 15 bin liralık Lelit- Bianca alan da vardı forumda...) ancak baktınız, mokapot gerçekten size hitap etmiyorsa bu sefer Nanopresso + Barista Kit/ Kompresso/ Aeropress önerebilirim size. “Espressomsu” konusunda gayet güzel fincanlar alınabiliyor. Duruyorsa forumda bin liraya Nanopresso ve Barista kit satılan bir ilan vardı. Ancak ille de makine olsun derseniz ve kafanızdaki fiyatı söylerseniz ona göre yardımcı olacaklardır

Selamlar,

@ulaspresso öncelikle aklında kalmış olması beni çok mutlu etti,teşekkür ederim.

Benimde kahve ile tanışmam starbucks ile oldu.

Ben yaklaşık olarak 6 aydır mokapot ile demleme yapmaktayım.Yola çekilmiş kahveler ile çıktım lakin kahve ile ilgilenen kimin ile konuştum ise değirmen alıp kahvenin demlemenin hemen öncesinde öğütülmesinin daha keyifli fincanlara neden olacağını ilettirler.Eğer forumumuz ile zamanında tanışmış olsaydım eminim sözen alırım çünkü çelik burr'lü bir değirmen alabilmek için mali durumum uygun değildi.Bende seramik burr'lü bir piyasa değirmeni temin ettim,yukarıda söylediğim gibi forumumuz ile daha erken tanışmış olsam kıymetli @NoDRaC 'ında belirttiği üzere yola sözen ile çıkardım ama seramik burr'lü değirmen aldığımada hiç pişman değilim çünkü o değirmenlede hala tadı damağımda olan kahveler içtim.Sonrada 1ZPresso JX PRO temin ettim,mali durumum el verdiği anda.

Ben oldum olası gövdesi yoğun kahvelerin aşığıyım ve mokapot ile içtiğim bazı kahvelerin gövdesi son derece tatmin etti beni kardeşim @ulaspresso nunda bahsetmiş olduğu üzere mayıs ayı toplu alımında çıkan montag'ın Etiopia-IDIDO çekirdeğinin gövdesine ve içiminden aldığım keyif ile ay bitimine bir kaç gün kala 2×250 Gram daha aldım.

Ez cümle değirmen ve taze kahve önemli fakat bunları temin edebilme durumun söz konusu değil ise;

- Öncelikle etrafında nitelikli kahve kavuran ve 2-3 günde bir 50-100 Gram temin edebileceğin bir kavurucu var ise temin edebilirsin

- Yada bir sözen/seramik burr'lü değirmen[100 - 150 TL] ve KN Master markasının CT-1000[50 TL] temin edebilirsin.

Nacizane tavsiyelerim böyle olur,daha detaylı olarak sormak istediklerin olur ise özelden yazabilirsin,elimden geldiğince dilim döndüğünce memnuniyet ile destek olabilirim.

Bir nacizane tavsiyem daha olacak ki o da starbucks'a harcayacağın maliyeti ekipman için biriktirmen olacak yine nacizane @Iamnotcoffe
 
Hayatımda hiç espresso içmedim desem yeridir herhangi bir kafede merak edip sipariş verdiğim bir elin parmakları etmez. Ev ortamında zaten hiç karşıma çıkmadı.

Bu çerçevede İstanbul Avrupa yakasında (+ Kadıköy) espresso'nun ne olduğunu gerçek anlamda tadabileceğim bir yada bir kaç mekan önerebilir misiniz?

Selamlar @serbes

Yanlış bilmiyorsam geçtiğimiz ayın toplu alımında seçilen @MontagCoffeeRoasters 'ın Moda da bir şubesi var ve espresso yapıyordur diye tahmin ediyorum.Eğer mokapot kullanıcısı isen gitmişken birde Etiopia-IDIDO alabilirsin,ben gövdesini mokapotta çok sevdim ve çok keyifli fincanlar içtim.
 
İlk starbucksa gittiğimde ne sipariş edeceğimi bile bilmiyordum. Rastgele tabeladan bişeyler söylemiştim o da buzlu americano imiş😂 Sonrasında bütün olay eşimin doğum günümde seramik v60 ve cam demlik almasıyla başladı. Zamanla ekipman topladık, ki hala forumda topluyoruz. Bence öğrenciyim diyip işin için çıkmayın. İnat edin sıkın dişinizi bütçe ayarlayın. Forumda bazen öğrencilere ücretsiz ekipman veren arkadaşlar bile oluyor. şimdi ise evde yaptığım kahve hiçbir zincir marka kahvecilerdeki kadar kötü olmuyor.
 
İlk starbucksa gittiğimde ne sipariş edeceğimi bile bilmiyordum. Rastgele tabeladan bişeyler söylemiştim o da buzlu americano imiş😂 Sonrasında bütün olay eşimin doğum günümde seramik v60 ve cam demlik almasıyla başladı. Zamanla ekipman topladık, ki hala forumda topluyoruz. Bence öğrenciyim diyip işin için çıkmayın. İnat edin sıkın dişinizi bütçe ayarlayın. Forumda bazen öğrencilere ücretsiz ekipman veren arkadaşlar bile oluyor. şimdi ise evde yaptığım kahve hiçbir zincir marka kahvecilerdeki kadar kötü olmuyor.
Ya inanır mısınız; benim kız arkadaşımın zamanında internetten alışveriş yaparken sepete attığı Kahve Dünyası filtre kahve vardı evinde 2 aylık açık paket. İkna edip plastik V60, filtre kağıdı ve nitelikli kahve aldırtıp benim Molent g50’yi vermiştim. Evdeki Kahve Dünyası kahvesini denedi çekirdekler gelene kadar. Kesinlikle Frenchpress’ten çok daha güzel olduğunu söyledi. Size kesinlikle katılıyorum, nelere nelere harcama yapıyoruz. Evet, öğrenciyken birden para vermek çok ütopik gelebilir ancak ekipmanlar eskimiyor ki. G50 değirmeni kız arkadaşıma kaptırınca ta 4-5 sene önce aldığım Sözen’i tekrar kullanmaya başladım elektrikli değirmenimde arıza varken. Üç beş bir şeyler ayarlayıp plastik V60-Sözen-Kağıt Filtre alınırsa yıllarca kullanılabilir. Espresso konusundaysa zamanında yanlış hatırlamıyorsam 270-300 lira bandında aldığım Delonghi- Ec221b’yi 5-6 sene kullanıp 700 liraya sattım geçen sene. Geçen sene bu makineyi alan arkadaş bin liraya satabilir şu an
 
İzmir Gaziemir'de yaşayan arkadaşım barista ve barmen olarak çalıştı ama V60 ile deneyimi yok gibi,frenchpress tercih ediyor Guatemala Mam almıştım arkadaşa değirmeni olmadığı için frenchpress öğütüm olarak sipariş açtım.basit kullanıcıyım diyor bir tartı al, termometre al en azından dedim almadı.en sonunda madem Gaziemir'de oturuyorsun baristocrat'a uğra bir ara dedim artık
 
Bir öğrenci olarak durumun sizin için ne kadar karmaşık ve zor olduğunu anlıyorum. Espresso için çok bir şey söyleyemeyeceğim, o kısım filtreye oranla biraz daha fazla bütçe istiyor. Ben de sırf o bütçeyi ayıramadığım için dahil olamadım. Fakat filtrede durum öyle değil.

Ben kendi hikayemi Nitelikli Kahveye Başlama Serüveniniz başlıklı konuda özetleyerek aktarmıştım. Forumdaki arkadaşlar zaten doğru yönlendirmeleri yapmışlar fakat ben yine de bırakmış olayım.
 
Ben yakın zamanda Starbucks'ın yumuşak içim çekirdeğinden bir espresso içmiştim, ağızda patlayan aromalar yoktu ama kömür de değildi.
 
Geri
Üst