• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ben Kahve içmiyormuşum. Kahve içmek istiyorum

Iamnotcoffe

Barista
İsim
Berke Önlü
Daha fazla  
İsim
Berke Önlü
Merhaba başlık biraz değişik oldu.
Yaklaşık 3-4 aydır moka pot ile demleme yapıyordum ama hep acılık sorunum vardı bir türlü keyid alamıyordum. Son zamanlarda değişik yöntemler deneyerek bu sorunu çözdümmm sanıyordum takı bu güne kadar.
Bu gün hem biraz dolaşmak için hemde yazlık birşeyler almak için alışveriş merkezine gittim gitmişken de starbucks uğrayayım dedim. En son 1 yıl olmuştur gitmeyeli genelde gidince moka frapicano gibi tatlı sütlü aromalı şeyler içiyordum o zamanlar kahve hobisini bilmiyordum. Şimdi gitmişken espresso içeyim dedim insanlar makinelere değirmenler o kadar para yatırıyor neymiş bu dedim double shot espresso aldım. Ilk görünce double shot ı bu kadar oluyorsa normali ne kadar oluyor acaba diye sorgulamadım değil.
İlk yudumu aldım sonra bir daha aldım. Ve anladım ki ben şuana kadar moka pot dan içtiğim şey (kahve değil şey) sadece acılık ve suymuş zaten arada türk kahvesi içerken diyordum bunda bariz bir kahve tadı var ama moka pot da bu tadı alamıyorum.
Yani yok böyle bişey resmen mest oldum olsa aynı bardaktan 5 tane daha içerdim size anlatılmaz yaşanır diye birşey var ya. Hatta eve gelince hemen moka pot da bir demleme daha yaptım eski denemelerime bakınca iyi gibi ama içmeden döktüm. Hiç içesim gelmedi.

Birde şu aklıma geldi starbucks da yapılan espresso nun kalitesi tadı zincir olmayan yerlerdeki veya evde yi bir makineden alınan espressoya göre nasıl

Şimdi aklımdaki soru şu en ucuz yoldan nasıl espresso içebilirim makine fiyatlarına baktım ama çok pahalı öğrenciyim kendi gelirim yok para biriktiriyim falan desem biriktirebilecek bir para gibide durmuyor değirmen bile bana göre çok pahalı . Sonra aklıma nespresso makineleri geldi sizce nespresso ile espressolar nasıl.
Birde şunu söyleyeyim damak tadım çok kuvvetli değil espresso kavrum iki çekirdek arasındaki farkı anlayamıyorum farklı tadım notları olsa bile sadece bu açık kavrum bu koyu kavrum diyebiliyorum

Merhaba. Forumda espresso’ya giriş için çok güzel yazılar var, biraz araştırmanızı tavsiye ederim. Zamanla “Starbucks kahvesi için mi bu kadar heves etmişim” diyeceğinize de eminim. Açıkçası Starbucks’taki espresso’yu içeceğime kömür yalamayı, bisiklet lastiğini yakıp kokusunu genzime çekmeyi tercih ederim. Ayrıca Mokapot’u hafife almayın lütfen. Benim tecrübem yok fakat gayet güzel bardaklar elde edenler var. @NoPainNoCoffee sıkı bir mokapot kullanıcısı ve Montag- İdido’dan çok güzel sonuçlar aldığını söylemişti. Şimdi sıfırdan espresso set-up’ı kursanız değirmeniydi, makinesiydi derken en az 3-4 bin liralık olacaksınız (tabii ki fiyat çok subjektif. Espresso’ya başlamak için 15 bin liralık Lelit- Bianca alan da vardı forumda...) ancak baktınız, mokapot gerçekten size hitap etmiyorsa bu sefer Nanopresso + Barista Kit/ Kompresso/ Aeropress önerebilirim size. “Espressomsu” konusunda gayet güzel fincanlar alınabiliyor. Duruyorsa forumda bin liraya Nanopresso ve Barista kit satılan bir ilan vardı. Ancak ille de makine olsun derseniz ve kafanızdaki fiyatı söylerseniz ona göre yardımcı olacaklardır

Şimdi aklımdaki soru şu en ucuz yoldan nasıl espresso içebilirim
İlk kural
Taze kavrulmuş kahve
İkinci kural öğütülmemiş çekirdek olarak valfli poşette saklayın. içeceğiniz zaman öğütün

makine önerisi: 2.el beko Letgoda 500-1000 tl arası bulunabiliyor.
Değirmen: başlangıç için sözen olabilir adımsız olması büyük avantaj 150 tl civarı olması lazım.
Tartı: 0.1 gr hassasiyetinde 150 tl civarı tartılar.

philips tam otomatik espresso makinası gayet başarılı espressolar yapıyor 2 ay oldu alalı çok memnunum. Her bütçeye hitap eden modelleri de var onları inceleyebilirsin.

Açıkçası Starbucks’taki espresso’yu içeceğime kömür yalamayı, bisiklet lastiğini yakıp kokusunu genzime çekmeyi tercih ederim.
Şakayla karışık ifade etmeye çalıştığınızı anlıyorum ama yine de o kadar karalamamak, eleştirirken daha anlamlı eleştiriler getirmek uygun olur düşüncesindeyim

Son düzenleme:
Şakayla karışık ifade etmeye çalıştığınızı anlıyorum ama yine de o kadar karalamamak, eleştirirken daha anlamlı eleştiriler getirmek uygun olur.
Hayır arkadaş doğru söylüyor. Sturbucks eapressosunu ben ağzımı kalibre etmek için içiyorum. Yani o kadar kötü ki bütün tat duyumu sifirliyor.

Hocam siz starbucks'ın espressosunu içip mest olduysanız ya konsantre kahveye bayılıyormuşsunuz ya da mokapotun hakkını veremiyormuşsunuz.

şahsi fikrim starbucks'ın espressosu ile devam edin, evde mokapottaki su oranını azaltarak ve dark roast kullanarak daha konsantre kahve ile keyfinize bakın..

Espresso hakkında tavsiye veremeyeceğim ama şunu söyleyeyim nitelikli kahveye başlamadan önce gidip starbucks ve benzeri kahvecilerden acı aşırı kavruk espresso'lar içip espresso budur zannediyordum. Evde nitelikli filtre kahveyle aylarca uğraşıp dışarıda 1 kez de nitelikli bir espresso içeyim dedim ve starbucks'la alakası yok. O an çok şaşırmıştım. Yani espresso yoğun diye onun da acı olmasına gerek yok. İçtiğim gayet tatlı hafif asidik ve lezzetliydi. Geçen dışarıda o zincir kahvecilerden bir espresso içeyim dedim, içemedim. Çok acı ve lezzetsiz geldi.

Ben unuttum ancak kimse önermemiş.. İlk adımınız bulunduğunuz şehirdeki bir üçüncü dalga kahveciye uğrayıp zincir kahvecilerden değil de nispeten ''nitelikli'' espresso içmek olmalı. Starbucks ile aradaki farkı daha net anlayabilirsiniz.

Şakayla karışık ifade etmeye çalıştığınızı anlıyorum ama yine de o kadar karalamamak, eleştirirken daha anlamlı eleştiriler getirmek uygun olur.
Tabii ki limon kabuğu emmek gibi saçma sapan asidite sahibi espresso'lara karşıyım ancak ''standart'' elde etmek için kömür derecesinde kavurup sonrasında kanser davetiyeli 5 farklı şurupla bu tadı kırıp içindeki kahve oranı %2 anca olan kahvemsilerle topluma ''ben kahve içiyorum. Demek ki kahve böyle bir şey'' algısı yaratan zincir kahvecilere saygı duymuyorum. Sizin kullanıcı adınız da göz önünde bulundurulunca bu tarz zincir kahveciler hakkında sizin ''anlamlı olmayan'' olarak nitelendirdiğiniz benzetmemi umarım mazur görürsünüz :)

Ayrıca bu kavurma işlemini gereksiz seviyelere çıkarmadıkları çekirdekleri de ''daha yumuşak içim'' adı altında ekstra fiyat farkıyla sunmalarını kesinlikle kabul edilebilir bulmuyorum.

Son düzenleme:
Hocam siz starbucks'ın espressosunu içip mest olduysanız ya konsantre kahveye bayılıyormuşsunuz ya da mokapotun hakkını veremiyormuşsunuz.

şahsi fikrim starbucks'ın espressosu ile devam edin, evde mokapottaki su oranını azaltarak ve dark roast kullanarak daha konsantre kahve ile keyfinize bakın..
Hocam simdiye kadar belki 150-200 kere moka potta demleme yaptım bir çok açık kavrum koyu, kavrum her kıtadan cekirdek farklı blender denedim. Farklı başlangıç suyu sıcakları farklı su miktarları, farklı ateş aralıkları denedim acı oluyor diye v60 çekiminde kahve denedim hatta moka pot dan son çıkan damlalar acılık olusturur ocaktan erken alın önerisini abartıp 4cup moka pottan sadece 3/4 kahve fincanı kahve çıkacak kadar ocaktan erken alıp bile denedim. Ama şunu fark ettim haftada 5 kere moka pot içiyorsam 1 kere türk kahvesi içiyorum bazen moka pota su ısıtıp kahve hazırlayıp koymak zor geliyor türk kahvesi makinesine kahveyi koyup tuşuna basıyor hazır oluyor. Türk kahvesini içtiğimde diyordum bunda bi kahve tadını hissediyorsun moka pot da hissedemiyorsun herhalde bu tarz kahveler normal deyip aldırmamıştım. Fakat bu gün tam alisveris merkezinden çıkarken espresso yu içmiştim hemen eve gelip espresso nun tadını unutmadan moka pot da demleme yaptım. Dediğim gibi şimdiye kadar sadece su ve bir acılık içiyormuşum kahve tadı yok.
Açıkçası damak tadım o kadar kuvvetli değil herhalde yakın zamana kadar 50 veya 100gr öğütülmüş kahve alıp kullanıyordum ardık değirmen kullanıyorum ama taze kahve ile 1 haftalık öğütülmüş kahve arasındaki farkı net hissetmiyorum.

Benim aklımda ilk otomatik makineler var bunun en büyük sebebi değişkenleri sevmiyorum moka pot gelen bir sorun sanırım aynı tadı sürekli yakalayamıyorsun ve asla en mükemmel tada ulaşamıyorsun gibi geliyor ayrıca hızlı hayat temposunda hemen şurdan bir kahve alıyım sonra işimin dersinin başına geçerim diyemiyorsun
Aklımda nespresso makinesi varıdı alıp memnun kalanlar okudum hem yapması basit duruyor ilerde kapsül maliyeti fazla gelirse çelik kapsül alıp kullanırım diye düşündüm

Ben unuttum ancak kimse önermemiş.. İlk adımınız bulunduğunuz şehirdeki bir üçüncü dalga kahveciye uğrayıp zincir kahvecilerden değil de nispeten ''nitelikli'' espresso içmek olmalı. Starbucks ile aradaki farkı daha net anlayabilirsiniz.
Öyle yerler maalesef bizim burada çok nadir var olanlarda genelde tutunamıyor.
Bir kaç tane yer var ama onlarda otomatik makine kullanıyor

Espresso hakkında tavsiye veremeyeceğim ama şunu söyleyeyim nitelikli kahveye başlamadan önce gidip starbucks ve benzeri kahvecilerden acı aşırı kavruk espresso'lar içip espresso budur zannediyordum. Evde nitelikli filtre kahveyle aylarca uğraşıp dışarıda 1 kez de nitelikli bir espresso içeyim dedim ve starbucks'la alakası yok. O an çok şaşırmıştım. Yani espresso yoğun diye onun da acı olmasına gerek yok. İçtiğim gayet tatlı hafif asidik ve lezzetliydi. Geçen dışarıda o zincir kahvecilerden bir espresso içeyim dedim, içemedim. Çok acı ve lezzetsiz geldi.
Bu saatten sonra dışarıda kahve içmek daha da zorlaşacak 😉

Kahve demlenirken bile baristaya bakacağız, doğru mu acaba diye süzeceğiz

Hocam simdiye kadar belki 150-200 kere moka potta demleme yaptım bir çok açık kavrum koyu, kavrum her kıtadan cekirdek farklı blender denedim. Farklı başlangıç suyu sıcakları farklı su miktarları, farklı ateş aralıkları denedim acı oluyor diye v60 çekiminde kahve denedim hatta moka pot dan son çıkan damlalar acılık olusturur ocaktan erken alın önerisini abartıp 4cup moka pottan sadece 3/4 kahve fincanı kahve çıkacak kadar ocaktan erken alıp bile denedim
ben bir kere daha starbucks kahvesini öğütülmüş alıp kahve haznesini fulleyip yarım su haznesi ile (soğuk su) deneme yapmanızı öneririm..

Arkadaşlar biraz sakin, Starbucks'ın sevilmemesi normal ama nefret duyulması abartı.

Merak etmeyin, Starbucks'a giden insanların çok büyük bir kısmı kahveyi umursamıyor. Bende bazen çevrede 3. nesil kahveci olmayınca gidiyorum. İnsanların Starbucks'ı tercih etme sebebi güzel planlanmış mekan tasarımları, self servis, ücretsiz wifi, müşteri profili, dükkan önü sandalyeler ve masaların yanında olan prizler, başınızda ne alırsınız diye soran garsonların olmaması gibi bir sürü şey var.

Kahveleri kötü ancak rezil, iğrenç demezdim. Kahveninde ilk işlevi kafeinden dolayı muhabbeti açmak, sizi canlandırmak olduğu içinde işlevini gayet yerine getiriyor. Bazı insanlarda klasik kahveyi değil meşrubatlı kahvemsi içecekler seviyorlar, zorla espresso ya da filtre kahve içiremeyeceğimize göre önümüze bakacağız.

Gerçekten kasmayın bu kadar, iyi kahve içmek isteyenler kesinlikle Starbucks yerine 3. nesil kahvecilere gitsin zaten. Starbucks'a kahve içmek için değil, oturmak için gidin.

Son düzenleme:
Geri