• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Baristatus

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ogakuzar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
kahveyi daha teslim alamadım, malum kargo gecikmeleri. hikayelerden gördüğüm kadarıyla 900 mikron öğütüm önerilmiş. düz bıçak ve konik bıçak ayrımında fark oluyor sanırım. yoksa cmd 30 klik civarına denk geliyor. bu konuda yorumu olan var mı?

kahveyi daha teslim alamadım, malum kargo gecikmeleri. hikayelerden gördüğüm kadarıyla 900 mikron öğütüm önerilmiş. düz bıçak ve konik bıçak ayrımında fark oluyor sanırım. yoksa cmd 30 klik civarına denk geliyor. bu konuda yorumu olan var mı?
Şimdi denedim böyle. 4x6, 96, 30click şeklinde demledim, 2.10 bitiş. Yani böyle de fena değil, notaları alıyorum ama alttan suyun tadını kahveden ayırabiliyorum artık, öyle diyeyim.

Düzeltme: Bu arada kutu içine dikkat etmemişim, burada bir reçete varmış. Bunu da deneyip güncellerim.

Son düzenleme:
Şimdi denedim böyle. 4x6, 96, 30click şeklinde demledim, 2.10 bitiş. Yani böyle de fena değil, notaları alıyorum ama alttan suyun tadını kahveden ayırabiliyorum artık, öyle diyeyim.

Düzeltme: Bu arada kutu içine dikkat etmemişim, burada bir reçete varmış. Bunu da deneyip güncellerim.
teşekkürler. benim için önemli olan gövde konusuydu.sizin mesajınızdan da tahmin ettiğim kadarıyla farklı öğütücülerde (düz/konik) mikron ayarı aynısını vermiyor. cmd klik başı 30 mikron olduğundan 30 klik ayarına denk geliyor ama 28-30 klik ile French press demliyorum. videolardan gördüğüm kadarıyla 24-26 klik diyebilirim. (baristatus krea videosunda net görünüyor, dk 3.46)

Ekli dosyalar

• Ekran Resmi 2024-11-21 22.30.02.png
    Ekran Resmi 2024-11-21 22.30.02.png
    641.6 KB · Görüntüleme: 56
21 kavrumunu sipariş ettim. Verilen tarife uyarak 23 click denedim. Degassing hala bitmemiş gibi duruyor, çok fazla otsu tatlar aldım.

21 kavrumunu sipariş ettim. Verilen tarife uyarak 23 click denedim. Degassing hala bitmemiş gibi duruyor, çok fazla otsu tatlar aldım.
merhaba, 23 klik demlemenizde verilen süre aralığında mı bitirdiniz?
degassing süreciyle alakalı videoda roest ile kavrulanlar 4-6 hafta degass beklenmesi gerektiği hatta 4-6 haftalık sürenin daha da uzatılması gerektiğini söyleyenlerin var olduğundan bahsediliyordu.

merhaba, 23 klik demlemenizde verilen süre aralığında mı bitirdiniz?
degassing süreciyle alakalı videoda roest ile kavrulanlar 4-6 hafta degass beklenmesi gerektiği hatta 4-6 haftalık sürenin daha da uzatılması gerektiğini söyleyenlerin var olduğundan bahsediliyordu.

Merhaba,

8 ekim kavrumunu alıp 6. hafta birebir üzerindeki demleme tarifine uyarak denedim. 1,35 TDS olmasına rağmen kahve olarak oldukça zayıf, çözünmemiş tatlar barındırıyordu . Nestle Pure Life ile demlemiştim. Su kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Buzdağı ile deneyeceğim.

Merhaba,

8 ekim kavrumunu alıp 6. hafta birebir üzerindeki demleme tarifine uyarak denedim. 1,35 TDS olmasına rağmen kahve olarak oldukça zayıf, çözünmemiş tatlar barındırıyordu . Nestle Pure Life ile demlemiştim. Su kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Buzdağı ile deneyeceğim.
Nestle suyu birkaç aydır hiç kullanmadım. Bırakma sebebim de hoş olmayan tatlar sunmasıydı. Şu aralar erikli ve pınar su kullanıyorum. Pınar su bazı kahvelere çok uygun olurken bazılarında nestledeki gibi otsu tatlara neden oluyor. Erikli deneyebilirsiniz.

Bu sefer birebir aynı reçeteyi uyguladım.
24click
92 derece
12.5g/200g
30-50-50-70/Hepsi 30 saniye
2.15-2.30 bitiş

Bahsettiğiniz otsu tatları bir takım çiçekler olarak tahayyül ediyorum ben. 🙃 Kahve bitti bu arada.

İlginç Bilgi: Bir çekirdeğin 3TL değerinde olduğunu hesapladım.

Yorumlar çok korkuttu ama ilk demlemem bizi memnun etti. Yorumlardan anladığım çok açık kavrum tatları otsu hizaya çekiyor. Bir de yıkanmış ve açık kavrum olduğunu vs düşününce demleme reçetesinin de müsbet tatlar çıkarmadığını gerçeğini de hesaba katınca reçetede oynama yaptık. Öncelikle kahve 10.'unda kavrulmuş, kabaca 40. gününde. Kahve gördüğüm en açık kavrumlu kahveydi, çiğlik sertliği öğütümde kendini hissettirdi. Ve ilk defa bu kadar çaf gördüm, ya Rabbi neydi öyle, üfle üfle bitmedi.

12,5 gr kahve, 200 ml Nestle su. Su 96 derece, ekipman olarak Orea, 185 kağıt kullandım. Öğütümü de Comandante 17 klik olacak şekilde ayarlayınca 3.10'da demleme tamamlandı. Sandığımdan uzun sürdü. Koku da kesinlikle demlenmiş siyah çay alınıyor, ona eşlik eden tadı da bergamota benzettik. Kahve genel olarak gayet temiz, bir yıkanmış beklentisini karşılıyordu. Biz gayet de beğendik, ellerinize sağlık.

Bir sonraki demlememizi de Kalita ile yapacağız. Güncellerim inşallah.

geçen hafta 32. gününde kahveyi demlemiştim. kesinlikle hala daha degass istiyordu. şu anda bekliyor. kahvede kutudaki sürelere 15 saniye eklemeler yaptım ve 2.46'da bitti. kutudaki tarifle demlerseniz 2.30 gibi bitecektir. comandante 20 klik, hario kağıt, erikli su. kahve ilk yudumlarında içilemez bir kahveyken soğuyunca aşırı tatlı bir hale büründü. degass beklemeye devam. potansiyeli oldukça yüksek.

Geri