atahankaygusuz
Barista
- İsim
- atahan
Daha fazla
- İsim
- atahan
Merhaba size tavsiyem su sıcaklığından feragat etmek yerine oranı düşürmenizi öneririm. 1:13 - 1:12 civarı ve normalden daha kalın öğüterek su döküş aralarını uzatıp daha yavaş bir döküşle ex etmek daha iyi sonuçlar verecektir diye düşünüyorum.Al ruwad beklentimin üzerinde, alkolik bir kahveydi.
Kalitada iki başka ısı ve öğütümle denedim (döküş çift bloom + 100 üç döküş)
Birde baristatusun sayfasındaki aeropressi denedim.
Bi 12,5luk hâlâ kavanozda.
İlki cmd 21klik 91derece nestle su
Bardağı bitirdikten sonra çevirmeye girer miyim, üflesem promil çıkar mı kaygısı oldu.
İkinci aeropress (5 kere karıştır komutlu -.-)
Gene alkol alkol.
Üçüncüde ısıyı iyice düşürdüm(85). Öğütümü 2 tık kalınlaştırdım. Atahan bey’in under kaldık reçetesini kalita’ya uyarlamaya çalıştım ve daha keyifli, daha dengeli bir çıktı aldım.
Bu arada babamı demlesem soğudukça tatlılaşır. Bence bu tam olarak bir deneyim değil.
3 demleme sonunda tekrar hatırladıklarım.
Beni demlerken yoran kahvelerden hoşlanmıyorum. Hele ki az gramajlıysa, bana çalışma rahatlğını kısıtlıyorsa keyif almıyorum.
İkincisi yemen kahvesine daha ne kadar şans vereceğim. Ya da yemendeki savaş hasatları etkilediği için daha ne kadar fermantenin büyüsünü kullanacaklar.
Üçüncüsü kompleks bardaklar için yaşlanmışım.
Son kalan 12,5u degassın ikinci ayına kadar bekletip bile isteye kahveyi söndürmek istyorum. Bir nevi çıktının dizginlenmesini arzuluyorum.
Ama sözün özü, kısmen iyi geldi. Her ufak değişikliğin bardağa acaip yansımalarını hatırlamış olduk.