• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Baratza Encore Öğütme Ayarı Sorunu - Yardım

Kalibrasyon dediğiniz nasıl bir işlem encore için?
İçini açıp ayar vidasını düzeltmek c
Aldığınız arkadaş ile konuştunuz mu? Böyle bir öğütme sıkıntısını fark etmemesi imkansız. Umarım kalibrasyon ile düzelir. Düzelmezse parçaları sök tak yapmak gerekebilir ama biraz riskli olabilir.
görüştüm görüntüleri gönderdim o da şaşırdı yolda kargoda ayarı kaçmış olabilir dedi hala konuşuyoruz çözmeye çalışıyoruz

Aldığınız arkadaş ile çözebilirsiniz, bu arada ne olduğunu çözmek adına baratzaya durumu bildirir bir mail atarsanız ilgileniyorlar genel olarak, belki kolay bir çözüm olabilir.

Kalibrasyondan sonra olmazsa o zaman burr seçeneğini düşüneyim

Değirmende mekanik bir problem varsa milleri tutan akslarda yamukluk vs dişlileri değiştirsenizde fayda etmez. Problemi anlamak gerek, yavaş yavaş ince çekim ayarına getirdiğinizde dişlilerin sürtme sesi geliyor mu bakılabilir.

Değirmende mekanik bir problem varsa milleri tutan akslarda yamukluk vs dişlileri değiştirsenizde fayda etmez. Problemi anlamak gerek, yavaş yavaş ince çekim ayarına getirdiğinizde dişlilerin sürtme sesi geliyor mu bakılabilir.
Ses gelmiyor dişlilerden duymadım kahveden soğuttu beni hario en azından tutarlıydı

Aldığınız arkadaş ile çözebilirsiniz, bu arada ne olduğunu çözmek adına baratzaya durumu bildirir bir mail atarsanız ilgileniyorlar genel olarak, belki kolay bir çözüm olabilir.
Mesaj attım ilgileniyor sağolsun ama bulamıyoruz çözümü

Eskiden Encore kullanmış birisi olarak 11 Ayarında o kalınlık imkansız ögütücünüzde sorun var kalibrasyonluk bir durum olduğunu düşünmüyorum Üretim hatası vb olabilir cihazda kalibrasyon bu kadar oynamaz.
Kalibrasyondan sonraki 11 de çekim
66A9D42A-1F1C-44AC-B176-BEB53934963D.jpeg

hangi adrese mail atmalıyım izlenecek yolu biliyor musunuz yardım edermisiniz ?

Moderatörün son düzenlenenleri:
bence iade edin ,forum aracılığı ile aldığınızı düşünüyorum forumlarda sırf ürün satmak için üye olmuş kişilerden alışveriş yapılmaması gerektiğini düşünüyorum naçizane fikrim bu yönde, geçmiş olsun umarım düzelir.

Önceki öğütümlerinize kıyasla daha tutarlı ve ince görünüyor. Çamur gibi görünen tabaka agitasyonun fazla olduğunu ve ince taneciklerin fazla olduğunu gösteriyor. Hangi kahve ile demlediniz? Demleme süreniz nedir? Acı tatlar baskın mıydı?

Önceki öğütümlerinize kıyasla daha tutarlı ve ince görünüyor. Çamur gibi görünen tabaka agitasyonun fazla olduğunu ve ince taneciklerin fazla olduğunu gösteriyor. Hangi kahve ile demlediniz? Demleme süreniz nedir? Acı tatlar baskın mıydı?
etiyopya mormora ile demledim demleme süresi 3.00 dı ve biraz acı tatlar alıyorum şuan içerken

etiyopya mormora ile demledim demleme süresi 3.00 dı ve biraz acı tatlar alıyorum şuan içerken

Kahvenin kavrulma tarihi, kahve/su oranı, su sıcaklığı bilmiyorum ama demleme sürenizde ciddi bir sorun görünmüyor. 2:40 civarına indirecek şekilde öğütümü biraz kalınlaştırıp deneyebilirsiniz. Döküşü de biraz daha kontrollü yaparak, kahve yatağındaki agitasyonu azaltmaya çalışabilirsiniz.

Etiyopya kahvelerinde bu tarz çamurumsu tabakalar görmek normal bir durum.

Kahvenin kavrulma tarihi, kahve/su oranı, su sıcaklığı bilmiyorum ama demleme sürenizde ciddi bir sorun görünmüyor. 2:40 civarına indirecek şekilde öğütümü biraz kalınlaştırıp deneyebilirsiniz. Döküşü de biraz daha kontrollü yaparak, kahve yatağındaki agitasyonu azaltmaya çalışabilirsiniz.

Etiyopya kahvelerinde bu tarz çamurumsu tabakalar görmek normal bir durum.
kahve 20 günlük 1:15 oranı kullandım ama çok ince öğüttüğünü hissettim elime aldığımda bir tık kalın öğütmek süreyi düşürebilir dediğiniz gibi ama acılık neden kaynaklanıyor acaba ?

kahve 20 günlük 1:15 oranı kullandım ama çok ince öğüttüğünü hissettim elime aldığımda bir tık kalın öğütmek süreyi düşürebilir dediğiniz gibi ama acılık neden kaynaklanıyor acaba ?

İnce öğüttüğünüz için, ince öğütülen taneciklerin dağılımının fazlalığı over-extracted denen kahvenin fazla çözündüğü durumu yaratıyor ve bu da acı tatlar almanızı sağlıyor. Çok kalın olan öğütümlerde de bunun tam tersi, under-extracted (yeterli çözünme olmayan) durum ortaya çıkar ve ekşi tatlar alırsınız. Öğütümü biraz kalınlaştırıp, demleme süresini azaltısanız, acı tatlar azılacaktır diye düşünüyorum. Afiyet olsun :)

Aşağıdaki linkte @Kahveciningalaksirehberi nin paylaştığı şema yardımcı olabilir.

Değirmeninizin burr sisteminde bir sorun var büyük ihtimalle Daha Öncede kalın çekme sorunu vardı sanırım. Baratza Encore ile bu kadar çok çamursuluk bence normal değil.Acılık oldugunda bahsetmişssiniz.

baratza encore upper burr daki kulakçıklardan biri kırılmış ve yerine tam oturmuyor sadece tırnağı kırık bir çatlak yok ama tam yerine oturmadığı için bariz şekilde öğütüm ayarını bozuyor daha önce benzer şikayeti olan bir arkadaş vardı aynı durumla ilgili mesajı bulamadım yardımcı olabilecek yorum yapabilecek olan varmı ?1AD927F6-9CA4-4FF8-AF28-E7663A60EA5C.jpegAAAAA7D1-092C-4DA4-AA2E-A3CAE6A15556.jpeg56355D29-3FBF-4AB2-B43E-CCF7868AC197.jpeg

Geri