• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aslı Yaman (Kimma) / Kahve Kulübü Akşam Sohbetleri / 4.Bölüm

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@Asliyaman Her seviyeden kahveseverin anlayacağı şekilde bir çok konuya değindiniz ve çok keyifli, samimi bir yayın oldu. Kahvelerinizden öte sizleri tanımak çok çok güzel oluyor. Bizi kırmayıp, uzuuunn yayınımıza katıldığınız ve her soruyu içtenlikle cevapladığınız çok teşekkürler. 🙏

@Asliyaman Her seviyeden kahveseverin anlayacağı şekilde bir çok konuya değindiniz ve çok keyifli, samimi bir yayın oldu. Kahvelerinizden öte sizleri tanımak çok çok güzel oluyor. Bizi kırmayıp, uzuuunn yayınımıza katıldığınız ve her soruyu içtenlikle cevapladığınız çok teşekkürler. 🙏
Harika çok saolun, benim için de çok keyifliydi :)

irfbor - İrfan Bey (forumu da öğreniyorum :) ) sizin sorunuza yanıt olarak:

Tadım için Standartlar:
Bardak: 207 ml to 266 ml aralığında olmalı. (En az 150 ml 'lik bardak kabul görüyor. Öğütülmüş kahve 8.25 gr / 150 ml su )
Bardak çapı: 76 - 89 mm aralığında olmalı

Bir de kahveyi öğüttükten sonra aromaların çabuk kaybolmaması için bardağı örten bir aparat/kapak.
Çok güzel bir yayındı. İlginiz ve bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ediyorum. Diğer yayınlarınızda görüşmek üzere 👋

Sorunuzu atladık; çok da önemliydi; kusura bakmayın :( . Nitelikli kahve için her yöntemi kullanabilirsiniz, bundan korkmayın çekinmeyin :))) Filtre edilen her kahve filtre kahve oluyor, bu onu niteliğini göstermiyor. Bahsettiğiniz ekipmanlar sadece birer araç. En iyi tadı çıkarabilmek için ham madde, sonra kavurma, sonra demleme geliyor. Tıpkı 3. dalga konusu gibi. 3. dalga demek ekipman demek değil. Nitelik kahveyi anlatamadığımız, aktaramadığımız zaman zaten niteliği eksik kalmış oluyor :)
Rica ederim dikkate alıp buradan cevap yazmaniz bile ayrı bir kibarlik , ilginiz için teşekkür ederim ☺️

Bu soruyu yanıtlamayı unuttum :( . Çok da önemli bir konuya değindiniz. Koyu kavurma karşıtı değilim :) Yeter ki çekirdekler yağlanmasın, yüksek ısıya maruz kalmasın. Yağlar kahve için çok çok önemli; onları basit bir anlatımla çekirdek içerisine hapsetmek gerekiyor :) Böylelikle kahveden iyi bir gövde elde edebilelim.
Çok teşekkür ederim Aslı Hanım. Bu soruyu bir forumda Cenk Girginol bey e de iletmiştim. O da benzer bir şey anlatmıştı. Tad ve aromaları bu kavurma tarzında çok alamamıştım bu nedenlede bu kavurmaları almayı da bıraktım. Sanırım kavurmasının koyuluğuna odaklanmamalıyım. Sadece diğer kavurmalara göre daha gövdeli bir kahve ortaya çıkaracak. Bu da en büyük farkı olacak diye anlıyorum. Aromaları da kaybolabilir.diye düşünebilirim diyebilirim.

Geri