• Ekim Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department olarak seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aslı Yaman (Kimma) / Kahve Kulübü Akşam Sohbetleri / 4.Bölüm

NoDRaC

Üye
Yönetici
Editör
İsim
Suat
Daha fazla  
İsim
Suat
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Niche, Comandante
Ekipmanlar
V60, Chemex, Kalita, Melodrip
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
gaziosmanpaşa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
taksim
Bu akşam konuğumuz Aslı Yaman. Kendisini anlatmaya gerek yok hepimiz yakından tanıyoruz. Lütfen bu akşam için sorularımızı bu başlık altına yazalım.

Son düzenleme:
İlk sorum olarak üzerinden bayağı bir zaman geçti fakat bir burun ameliyatı olduğunuzdan bahsetmiştiniz instagram hikayenizde. Q graderlık için burun olmazsa olmaz bir şey. Burunda ne gibi bir problem yaşamıştınız? Ameliyat sonrası tat algı performansı olarak iyi ya da kötü etkiledi diyebilir misiniz? Burun eti probleminin tat alımına etkisi var mı?

İkinci sorum ise aslında daha çok soru değil birazcık rica olacak ama ilerleyen zamanlarda Kahvekulubü üyelerinden bu alanda kendini geliştirmek isteyen kahvesever arkadaşlarla sizin iş yerinize gelsek, bizlere cupping ya da kör tadımla ilgili kısa bir eğitim verebilme şansınız var mı?

Son düzenleme:
Merhaba,

Filtre kahve için aromaları en iyi şekilde alabileceğimiz kabül görmüş bir bardak standardı mevcutmudur ? Mevcut değil ise hangi bardak tarzlarını önerirsiniz?

Zincir mi yaman butik mi yaman? :)

Tarlada ureten, calisan kahve emekcileri ile zaman gecirmis biri olarak, onlarin gozunden bakildiginda nitelikli kahve pazari nasil algilaniyor? Adil fiyat politikasi ve surdurulebilirlik ile ilgili baslica projeler nelerdir bilgi verebilir misiniz?

Selamlar. Ticari kaygının olmadığı nitelikli kahvecilik mümkün olabilir mi?

Kendisini seven ve kahvelerini tüketen biri olarak sorum 2014 dünya kahve demleme 3.lüğü üzerine.

Çok önemli bir başarı, kendisi bu yolda ne gibi zorluklar yaşadı ya da hangilerinin üstesinden geldi, orada neler hissetti ve o dönem yarışmaların bugünden farkı nedir Aslı hanım için.

Bu sorularımın iletilmesi umuduyla :)

Günaydın👋🏻😎
Aslı hanıma sorularım şöyle;

1) Nitelikli kahve dünyasında ulusal ve uluslarası düzeyde sorumluluklar alan biri olarak söz sahibi olan ülkelerle kıyaslandığında ülkemizdeki nitelikli kahve sektörünü, gerek tedarikçi, kavurucu ya da dükkanlar gerekse de tüketici kalitesi, düzeyi ve bilinci açısından nerede görüyor acaba? Uluslarası yarışmalarda, özellikle de 2014-2017 yılları arasında demleme ve kavurma yarışmalarında alınan başarılı sonuçlar uluslarası düzeyde sürdürülebilir bir marka değeri, kalite ve prestij düzeyine taşınabildi mi?

2) Kavurumlarini oldukça beğenmeme rağmen neden Kimma'nin ürünlerine direk ulaşabildiğimiz, kendilerini ve yapageldiklerini daha iyi yansıtan bir web sayfaları yok? Ürün gamlarını geliştirmeyi düşünüyorlar mı? Gelecekle ilgili hedefleri, düşünceleri nelerdir?

merhaba , benimde Aslı Hanım'a sorum şu olacak ;

Demleme yöntemi olarak kullandığımız V60 ,kalita vb kahvelere genel olarak filtre kahve deniliyor. Sizce bu genel tanım nitelikli kahvelerle belli bir uğraş sonrası elde edilen kahveler için basit kaçmıyor mu ? alternatif olarak farklı bir isimlendirme bulsak fena olmaz mıydı :)

Merhaba, Öncelikle tüm konuklara sormak istediğim bir sorum var. Ve onu ilk soru olarak soruyorum.
1) Kafelerde müşteri sadakati için ilk 3 de Aslı hanım için hangileri bulunmaktadır? Doğru kahve bu sıralamada nerede yer alır?
2) şu an 7 yaşına gelen 5 yaşındaki kızımın da benimle beraber kahve merakı var. Onunla çalışıyoruz. V60 ,türk kahvesi aşamalarını öğütmeyi öğreniyor, yapabiliyor bazı aşamalarını. onu bu işte meslek edinecek seviyeye de getirmeye çalışıyorum. Bir çocuk için bu gelişim aşamalarını nasıl sıralardınız? Çocuklar için yurt dışında gelişim programları var mı? SCA sertifakaları yurt dışında bir çok kahavecinin kapısını açtığını söylüyorlar. Kızımın gelişiminde belli bir yaşa geldikten sonra ona bu sertifikaları adım adım alıp ileride yurt dışına bile gitse iş bulabilmesini sağlayabilir miyim? Bu yol gerçekten var mı? Gelecekte çocuklarımız için kahvecilik bunları vaad ediyor mu?

Teşekkürler

Siz kızımın kahveci olmasında idollerindensiniz. Sizi seviyoruz. Bu soru değildi :)

Merhaba, Öncelikle tüm konuklara sormak istediğim bir sorum var. Ve onu ilk soru olarak soruyorum.
1) Kafelerde müşteri sadakati için ilk 3 de Aslı hanım için hangileri bulunmaktadır? Doğru kahve bu sıralamada nerede yer alır?
2) şu an 7 yaşına gelen 5 yaşındaki kızımın da benimle beraber kahve merakı var. Onunla çalışıyoruz. V60 ,türk kahvesi aşamalarını öğütmeyi öğreniyor, yapabiliyor bazı aşamalarını. onu bu işte meslek edinecek seviyeye de getirmeye çalışıyorum. Bir çocuk için bu gelişim aşamalarını nasıl sıralardınız? Çocuklar için yurt dışında gelişim programları var mı? SCA sertifakaları yurt dışında bir çok kahavecinin kapısını açtığını söylüyorlar. Kızımın gelişiminde belli bir yaşa geldikten sonra ona bu sertifikaları adım adım alıp ileride yurt dışına bile gitse iş bulabilmesini sağlayabilir miyim? Bu yol gerçekten var mı? Gelecekte çocuklarımız için kahvecilik bunları vaad ediyor mu?

Teşekkürler

ooo bizim kız babası gibi espressocu :) akşam lütfen canlı yayına katılın kızınızla

Ekli dosyalar

• 60B3F396-59A5-4647-B757-63737D10D2F4.jpeg
    60B3F396-59A5-4647-B757-63737D10D2F4.jpeg
    72.3 KB · Görüntüleme: 38
ooo bizim kız babası gibi espressocu :) akşam lütfen canlı yayına katılın kızınızla
Baba kız aşkları babalara bunları yaptırıyor... çok güzelmiş ...Bakalım inşallah katılmaya çalışacağız... Çok teşekkürler...

Australian roast yöntemini ben koyu bir kavurma olarak buluyorum? çekirdeğe göre her şey değişirken Australian roast uygulaması her çekirdeğe nasıl uygulanabiliyor? Bu yöntemi farklı kılan uygulama nedir?

Aslı hanımın hayranım dediği Hollanda'daki kavurmacının ismini tekrar alabilir miyim? Hangi şehir acaba? Tşk.

İyi bir Barista Kavurma eğitimi almalı mı? Ya da ne kadar hakim olmalı? Avantajları ne olur? Teşekkürler

Geri