• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aşı olanlar

3 hafta önce ikinci doz Biontech'i de olarak aşılama sürecimi şimdilik tamamladım. İlk doz sonrası kol ağrısı dışında bir yan etki görülmezken, ikinci dozdan 1 gün sonra saatlerce süren göğüs ağrısı şikayetiyle soluğu kardiyolojide aldım. Daha önceden perikardit sorunu yaşadığım için ağrı buna çok benziyordu. Ama neyse ki yapılan incelemelerde bir sıkıntı çıkmadı. Biontech bazılarında bu şekilde şiddetli göğüs ağrısına neden olabiliyormuş. Aradan 3 hafta geçmesine hâlâ ara ara benzer ağrı oluşuyor. Bu şikayeti 1 aya kadar süren insanlar varmış. Bakalım artık hayırlısı. Herkese sağlıklı günler... 😊

dün akşam 2. biontech aşımı oldum.
durum raporu vereyim dedim.

düğüne gittim. yaklaşık 200 kişi vs var. beni çağırmalarının nedeni fotoğraf çekmek değil türk kahvesi yapmakmış. 1 çuval da çekirdek halinde brezilya kahvesi almışlar.
bir tanede comandante var. çok yaşlı bir teyze geldi yanıma. 90 larda olmalı.
evladım comandante 2 klik de çekermisin kahveyi dedi.
ben bir çuvala baktım bir comandanteye baktım bir de aynada kendime baktım.
neyse 1 çuval comandanteyi 2 klik de çektim.

işte kolum yukarıda anlattığım hikayede ki gibi şuan. bilmem anlatabildim mi?

Son düzenleme:
Babam da ben de 2 doz biontech olduk, sorunsuz geçmişti. Fakat annem 6 temmuzda 2. Doz aşısını olduktan sonra 4 gün boyunca yüksek ateş, baş ağrısı, halsizlik, ishal gibi belirtiler gösterdi ve 5. Gün hastaneye gitti. Enfeksiyon ve pıhtı seviyeleri yüksek çıktı. (eritrosit, crp türbidimetrik, fibrinojen, ddimer değerleri yüksekti özellikle ddimer 1150, fibrinojen 650, crp 100 gibi yüksek değerlerde çıktı. Pıhtılaşma süresi de 17 sn olarak ölçüldü) ayrıca pcr testi yapıldı ve negatif çıktı. enfeksiyon ilacı ve kalp koruyucu verildi, 2 gün sonra tekrar hastaneye başvurdu ve hemen yatış yapıldı. Ardından 2 defa daha pcr, igg igm değerlerine bakıldı. Pcr testi tekrar negatifti. Doktorlar 1 hafta boyunca bir çok test yapıp corona şüphesiyle yaklaştılar ama 1 hafta sonunda aşıya karşı enfeksiyon olduğunu dile getirdiler.
Bu tarz olguları internette gördüğümde yalan gibi gelirdi ama maalesef ki değillermiş. Eğer annem 'geçer' gözüyle bakıp hastaneye başvurmasaydı maalesef bugün aramızda olmayabilirdi.

Anksiyetesi ya da kaygısı yüksek arkadaşlar ekşideki yan etki sayfasını okuyup gerilmesin. O kadar boş ve kolpa insan var ki inanamazsınız içerden biri olarak söylüyorum bunu. Ben de 2. Dozu 11 temmuzda oldum sadece hafif yorgunluk yaptı. Covid olup nasıl bir sorun yaşayacağımı bilmediğim için aşı olmak elimizdeki tek seçenek gibi göründü bana.

covid olan arkadaşlara soru: covid olduktan kaç gün sonra tad almaya başladınız kahve tadlarını almada bir problem oldu mu eskisi kadar tad alabiliyor musunuz

1 Covid Doğal Antikor + 2 Doz Biontech ve 0 Yan etkiyli sanırım şimdilik korumamı tamamladım. Covid Antikor Doğal olanı için hastaneye yatıp 213123123 tane ilacı ve damardan ilac + 21 gün göbekten kan sulandırıcı iğne vurulup aldığım antikora göre 2 Doz Biontech basit bir kol ağrısı kesinlikle her şeye tercih edeceğim bir seçenek olurdu. Ne olur yaptırın aşılarınızı. Ağır covid geçirmiş biri olarak insanların diğer odalardan nefessiz kalıp çığlıklarını duymuş biri olarak değmez diyorum.

10 saat sonra edit : çok tatlı uyku yaptı yine bu aşı :D

Son düzenleme:
ikinci doz aşımı 7 temmuz da oldum,
ilk doz aşıdan 4 saat sonra halsizlik ve uyku hali ve hafif kol ağrısı hissettim 1,5 saat yatıp uyukladım kalktığım da halsizlik bitmişti
fakat kolum kalkmıyordu, ertesi gün işe gidemedim o derece.. kolumu kıpırdatamadım

2. aşıyı tırsarak oldum.. çook hafif bir kola ağrısı hissettim, ne bir halsizlik ne başka bir şey

süreç ben de ters işledi :D

Geri