• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aşı olanlar

Dün sabah 9.30'da aşımı oldum. Uykusuzdum diye pek bir şey anlamadım o an. Uyandığımda sol kolda biraz ağrı vardı. Aşırı rahatsız edici değil sadece yana doğru kolu kaldırırken hissediliyor. Bana enteresan gelen sol serçe ve yüzük parmağımda uyuşukluk yaşamam oldu. O da azalıyor şu an ama garip :unsure:
Azalıyorsa iyi. Bir arkadaşımın tanıdığı aynı şekilde aşıdan sonra parmaklarda uyuşukluk yaşamış. Sanırım bazı parmaklara kan gitmemiş demişti. Ameliyat olacaktı sanırım. Sonrasını bilmiyorum. Geçmiş olsun.

2. Doz biontech fena devirdi bu sefer. İlk dozda kol ağrısı hariç birşey hissetmemiştim. Ama bu sefer dayak yemişten beter oldum. Her yerim ağrıyor.

3. Doz olarak Biontech oldum. İlk 2 doz Sinovac ağrısızdı, bu sefer biraz halsizlik ve kol ağrısı yaptı, Parol ile hafifledi.

1. Doz Biontech güzel uyku yaptı. çok ama çok hafif kol ağrısı bir de. Tetanoz aşısı ise beni pert etmişti. Bence çok hafif bir aşı bu.

edit: 2.gün biraz daha artan. kol ağrısı yaptı. ama 3.gün sabahı kol ağrısı sıfırlandı.

Son düzenleme:
İlk doz Biontech aşımı olduktan sonra kol ağrısı dahil herhangi bir belirtim yoktu. Ertesi sabah kol ağrısı başladı 24 saatten kısa sürede geçti.

İkinci doz aşımı dün sabah saat 11 sularında oldum. 1 saat sonrasında kol ağrısı başladı. Geceye kadar kol ağrısı dışında problem yaşamadım ancak gece ateş yükselmeye başladı 37-38 aralığında seyretti. Yanında sırt ve eklem ağrıları da yaşadım, uykusuz geçirdik bu şekilde geceyi. Herhangi bir ağrı kesici/ateş düşürücü kullanmadım henüz vücuda zaman tanıyacağım bir süre takipli şekilde.

2. Doz biontech fena devirdi bu sefer. İlk dozda kol ağrısı hariç birşey hissetmemiştim. Ama bu sefer dayak yemişten beter oldum. Her yerim ağrıyor.

Daha güzel anlatılamazdı 2. doz hocam😅

2.doz Biontech'i dün akşaüstü iş çıkışı oldum. Gece uyuyana kadar hiç etki yoktu. Sabah uyanmada zorluk çektim ve hafif bir kol ağrısı vardı.

İlk kez alışkanlıklarımın dışına çıkarak kahvaltı öncesi bir double espresso içtim. Şimdi de ofiste filtreye abanıyorum. Gayet uykum vs açık ve enerjik şekilde çalışıyorum. Kolumdaki ağrı hareket ettirince var.

Bana da ilk dozu olduktan 14-15 saat sonra birdenbire bir halsizlik çökmüştü, her yerim ağrımaya başlamıştı. İlaç almamıştım, 1 saat sonra birdenbire geçmişti ve ilginçtir kendimi günün geri kalanında enerjik hissetmiştim.

Ne var ki ikinci dozda yine gece saatlerinde olduğum aşı ertesi sabaha hiçbir yan etki göstermese de öğleden sonrasında, yani yine 15 saat kadar sonra birdenbire başlayan eklem ağrısı ve halsizlikle yıktı geçti. Hemen sonra ateşim çıktı, parol ile hafifledi. Sonrasında akşam yine ateşim 38,5'i buldu, ilaçla hafifleyen ağrılar başladı. Bir de nefes darlığı başladı, nefes almaya çalışırken devamlı öksürdüm. Tekrar parol alınca gece ve bugün rahat geçti ama şu an aşı olalı 48 saat olmuşken nefes darlığı yaşıyorum tekrar. Çevremdeki çoğu kişinin belirtileri bana benzerken ikinci dozu ilk dozdan daha rahat atlatan ve hiçbir belirti yaşamayanlar da var.

İlk doz Biontech olmuştum. İkinci dozu bekliyorum. Bana ilk dozda sanırım plasebo düştü :) Şaka bir yana, en ufak bir ağrı sızı vb. olmadı. En azından iğne yerinde hafif kızarıklık falan bekliyordum. O da olmadı. Hasta gibiyim derim mesaiden kaçarım diyordum, o bile olmadı. Döndüm dükkana, paşa paşa kahve kavurmaya devam ettim :)

2 Sinovac 1 Biontech oldum. Sinovac 2. dozdan sonra 1-2 gün bozmuştu hastalık belirtili canlandı ama sorun olmadı. Biontechten sonra 1.5 gün ciddi bir kol ağrısı çektim başka bir problem olmadı hiç.

2 doz biontech de beni oldukça etkiledi. İkisinden sonra da birer gün inanılmaz bir kas ağrısı ve yorgunluk ile yattım.

Biontech için 2.dozu olacağım, ama ekşide yan etki konusunda ki yorumlar anksiyetemi azdırmadı da değil.

Kendi kendime söylediğim "Alman yaparsa en iyisini yapar" "İsrail vatandaşına gözü gibi bakar" sözleri yine aşıyı yaptırma konusunda motivasyon kaynağım olacak gibi.

Hem Alman yaparsa cidden en iyisini yapar, bakınız Comandante.. Taş gibi. Keza kinum47 onu da Alman yaptı, tank gibi. Ee Ek43 de var onu da Alman yaptı.

Biontech de alman yapımı, mis gibi gidip vurulayım en iyisi yarın ben.

Normal şartlarda olmayı düşünmüyordum. Bir süre daha beklemeyi planlıyordum. Linç atılabilir tercih meselesi. Arkadaşım "sen olursan ben de olurum" deyince biontech olmuş bulundum. 5 saat sonra kolum ağrımaya başladı. Sonraki gün kalkmıyordu. Ardından azar azar geçmeye başladı ağrısı.

Normal şartlarda olmayı düşünmüyordum. Bir süre daha beklemeyi planlıyordum. Linç atılabilir tercih meselesi. Arkadaşım "sen olursan ben de olurum" deyince biontech olmuş bulundum. 5 saat sonra kolum ağrımaya başladı. Sonraki gün kalkmıyordu. Ardından azar azar geçmeye başladı ağrısı.
Herkes tabi ki aşı yaptırıp yaptırmamak konusunda özgür, burada bir "linç" meselesi olursa sadece aşı karşıtlığına olacak bir tavır olur bu. Aşı karşıtlığının savunulacak bir yanı olmadığından da haksız bir tepki olmaz. Bununla beraber başlık gayet sakin gitmiş, kimsenin linç edildiği yok, müsterih olun:)

Konu sahibinin ilk cümlesindeki ricasında olduğu gibi konuda aşı yaptırılmalı mı yaptırılmamalı mı muhabbeti dönmüyordu. Aşı olanlar deneyimlerini paylaşıyorlardı ve tartışmaya mahal verecek herhangi bir durum yoktu. Bu konunun böyle kalmasını dilerim. Aşısını yaptıran yaptırsın, yaptırmayan yaptırmasın. Tartışmak isteyen ekşi sözlük'te tartışabilir.

Konu sahibinin ilk cümlesindeki ricasında olduğu gibi konuda aşı yaptırılmalı mı yaptırılmamalı mı muhabbeti dönmüyordu. Aşı olanlar deneyimlerini paylaşıyorlardı ve tartışmaya mahal verecek herhangi bir durum yoktu. Bu konunun böyle kalmasını dilerim. Aşısını yaptıran yaptırsın, yaptırmayan yaptırmasın. Tartışmak isteyen ekşi sözlük'te tartışabilir.
Özür dilerim bu konuda. Tartışmalı olan mesajlarımı siliyorum kalabalık yapmasın diye. Bana cevaben yazan arkadaşların hepsinin de mesajlarını gayet net bir şekilde anladım. Onlardan da aynı şeyi bekliyorum. Kalabalık yaptığım için kusura bakmayın.

Geri