• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Arıtma Cihazı Önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan volcano
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

volcano

Barista
İsim
volcano
Daha fazla  
İsim
volcano
Arkadaşlar merhaba. Ankara’da evimde uzun yıllardır arıtma cihazı kullanıyorum. Uzun yıllar lifeflo isimli bir marka kullandım. Ancak daha sonra firmanın hoşuma gitmeyen ve uzun yıllar müşterisi olmamı biraz suistimal ettiklerini tespit edince marka değiştirdim. Lifeflo da ppm değerleri 20-30 arasında değişiyordu. Firma değiştirip waterlife diye bir firmaya geçtim ancak bu sefer ppm değerleri 60-100 arasında değişiyor. Sorum aslında üç tane. 1) standart değerler içme suyu anlamında ne olmalı? 2) içme suyu ve kahve için su aynı özelliklerde değilse bile ikisi içinde kullanılabilecek optimum değer ne olmalı? 3) bu beklentileri karşılayacak evde espresso ve filtre kahve makineme de zarar vermeyecek bir marka önerisi olan var mı?

Yıllardır
Arkadaşlar merhaba. Ankara’da evimde uzun yıllardır arıtma cihazı kullanıyorum. Uzun yıllar lifeflo isimli bir marka kullandım. Ancak daha sonra firmanın hoşuma gitmeyen ve uzun yıllar müşterisi olmamı biraz suistimal ettiklerini tespit edince marka değiştirdim. Lifeflo da ppm değerleri 20-30 arasında değişiyordu. Firma değiştirip waterlife diye bir firmaya geçtim ancak bu sefer ppm değerleri 60-100 arasında değişiyor. Sorum aslında üç tane. 1) standart değerler içme suyu anlamında ne olmalı? 2) içme suyu ve kahve için su aynı özelliklerde değilse bile ikisi içinde kullanılabilecek optimum değer ne olmalı? 3) bu beklentileri karşılayacak evde espresso ve filtre kahve makineme de zarar vermeyecek bir marka önerisi olan var mı?
Yıllardır hepimizin merakla cevabını beklediğimiz fakat tatmin edecek bir yanıt bulamadığımız sorular…İç sesimiz olmuşsunuz:)Bu işle ciddi ilgilenen Aosmith firması o da çok pahalı malesef.

😂😂😂😂 o kadar diyorsunuz…yok o kadar da değil. Bu royalgreen hakkında ne düşünürsünü?
royal green iyidir. biraz pahalı ama en azından kaliteli. daha uyguna isterseniz ethic water da flt 75 var. NSF onaylıdır. tavsiye ederim.

Tavsiyem şu yönde olur ve ben de aynısını yaptım zaten. Rain Water ile birlikte yedek olarak kullandığım ikinci bir ucuz arıtıcım vardı. Filtre değişim zamanı geldiğinde ulaşabildiğim tüm AO Smith bayilerini aradım. İlk müşterisi olacakmış gibi sıradan bilgiler istedim. Amaç hangisinin daha ilgili ve alakalı olduğunu ölçmek. Rica edip ekstra iş yaptırabileceğime inandığım bayiye komple sistem alamayacağımı, ilk maliyetin bütçemi aştığını fakat mevcutta kullandığım sistemin içine AO Smith filtreler alabileceğimi söyledim. Onlar da kırmadılar ve cihazımın ölçülerini istediler. Onlardaki uygun ebat filtreler ile toplama bir AO Smith arıtıcı yaptırmış oldum. Siz de yaşadığınız şehirdeki bayileri arayıp şansınızı deneyebilirsiniz.

Bu ara arıtıcı hakkında forumda detaylı bir başlık var. Oraya da bakabilirsiniz. Benim tüm okuduklarımdan edindiğim özet şu şekilde; İçme suyu olarak en iyi arıtıcı kahve, çay için en iyi su olmuyor. Lezzeti güzel ve yumuşak suların çözücülüğü başarılı değil maalesef. Bu yüzden ilk membran filtreden sonra bir çıkış alıp buna kahve için özel mineral filtre ekleniyor. İki tane musluğunuz olmuş olacak, içme suyu için ve kahve için.

1) standart değerler içme suyu anlamında ne olmalı?
Bu tek başına doğru bilgi vermez. Ölçüm yaptığınızda hangi mineralin o TDS değerini verdiğini bilmelisiniz. Mesela kalsiyum harici tüm değerler 0(sıfır) ve sadece kalsiyumdan dolayı ideal TDS ölçümü yakaladınız diyelim, gene en iyi suyu üretmiş olmayacaksınız.

2) içme suyu ve kahve için su aynı özelliklerde değilse bile ikisi içinde kullanılabilecek optimum değer ne olmalı?
Arıtıcıyla optimum değer yakalamak mümkün değil. Ancak Zero Water üretip kendiniz mineralleştirirseniz bunu yapabilirsiniz. Şebekenizden temiz su geldiğindeki değer ile barajlar boşaldığında belediyenin kuyu suyu pompaladığı dönemdeki değer farklı olacaktır.

3) bu beklentileri karşılayacak evde espresso ve filtre kahve makineme de zarar vermeyecek bir marka önerisi olan var mı?
Doğrudan kahve için membran arkasına kullanılabilecek filtre:
- BWT bestmax m premium
- fluux microfilter fx serisi (fx-155 mesela)
İçme suyu arıtan ve kahve için de idare edebilcek sistemler:
- AO Smith'den bütçenizin yettiği herhangi bir model
- Royal Green'den bütçenizin yettiği herhangi bir model
- spring water omnipure serisi

Herkese verdikleri bilgiler için teşekkür ederim. Dün royal green ile görüştüm. Çok detaylı bilgiler verdiler. Mevcut sistemime royal green filtreleri takma yani devşirme bir royal green sistemi kurma ve sıfırdan sistem alma seçeneklerini sundular. Sıfırsidan sistem alma 20 bin civarı. Filtreleri 2 yılda bir değişiyormuş ki ben mevcut sistemimde 6 ayda bir değiştiriyordum her defasında 2-3 bin ödüyordum. Royal green filtre anlamında çok daha ekonomik. Ve kahve için gerekli mineral vb. Durumlarda halledilebiliyor. Son olarak ao smith ile görüşüp kararı mı vereceğim.

Arkadaşlar şu anda aosmith ile görüştüm. Extra alkali filtre takarak tds değerini de yükseltecek şekilde verdikleri fiyat royal green ile aynı fiyat. Burada yazılanlardan aosmith in daha iyi ama daha pahalı olduğunu düşünmüştüm. Siz olsanız hangisini tercih edersiniz?

Arkadaşlar şu anda aosmith ile görüştüm. Extra alkali filtre takarak tds değerini de yükseltecek şekilde verdikleri fiyat royal green ile aynı fiyat. Burada yazılanlardan aosmith in daha iyi ama daha pahalı olduğunu düşünmüştüm. Siz olsanız hangisini tercih edersiniz?
İkisi de premium ve aralarındaki fark anlaşılamayacak kadar az olan sistemler. Ben AO Smith'i(kısmen) deneyimlediğim için Royal Green'i merak ediyorum. Bugün tercih edecek olsam Royal Green'i denerdim.

@orkunaydin350

Nsf onaylı ihlas aura cebilion, aosmith, royalgreen ve vb sistemlerle kıyaslandığında nasıldır, tavsiye eder misiniz?
Cebilion'da kelime oyunu var, dikkat edin. Markanın tümü yada tüm satışta olan modelleri NSF onayından geçmiş değil. NSF'in sitesinde hangi modelinde ve o modelin hangi parçasında onay var tekrar bakın. Ben yaklaşık bir yıl kadar önce araştırırken; markasının tümü için, satışta olan tüm modelleri için, sistemin içindeki tüm parçaları için(tank, filtreler, pompa, valf, vs.) ve son olarak bu sertifikasyon her yıl yenilenmişmi diye bakınca, sadece Royal Green markasını görmüştüm.

Yalnız arçelik ürün satmıyor, kiralıyor ki benim şahsen tercih etmediğim bir sistem.

AO Smith'in 1:1 atık su teknolojisini beğendim. Diğer markalarda atık su 1'e 2 veya 3. Aşırı israf fazla atık su.

İhlas Cebilion da şu sebepten cazip geliyor: bir arkadaşım ailecek sadece erikli su içerken Cebilion aldılar ve tadına bayıldılar. Şimdi erikli'yi beğenmiyorlar 😄

Cebilion'da kelime oyunu var, dikkat edin. Markanın tümü yada tüm satışta olan modelleri NSF onayından geçmiş değil. NSF'in sitesinde hangi modelinde ve o modelin hangi parçasında onay var tekrar bakın. Ben yaklaşık bir yıl kadar önce araştırırken; markasının tümü için, satışta olan tüm modelleri için, sistemin içindeki tüm parçaları için(tank, filtreler, pompa, valf, vs.) ve son olarak bu sertifikasyon her yıl yenilenmişmi diye bakınca, sadece Royal Green markasını görmüştüm.
Hocam selamlar. Royal Green Picasso hakkındaki düşünceniz nedir? 10 bin limitli bütçe için en iyi seçenek sizce bu ürün mü?

Hocam selamlar. Royal Green Picasso hakkındaki düşünceniz nedir? 10 bin limitli bütçe için en iyi seçenek sizce bu ürün mü?
Hocam öncelikle şunu söylemeliyim, ben işin uzmanı yada sektöründe olan biri değilim. Kendi evime almadan önce geniş bir araştırma yapmıştım ve işin içine kahve demleme de girince araştırmayı biraz abartıp parçalarına kadar inmiştim. O yüzden benim bilgilerim internette herhangi birinin de ulaşabileceği bilgilerle sınırlı. Bu sınırlar çerçevesinde ben olsam Royal Green'den herhangi bir modeli alırdım. Ama bu tavsiye sizi memnun etmeye de bilir, çünkü her markanın her modelini deneyimlemiş biri değilim. İnternetten baktığım kadarıyla marka her parçasına ve filtresine kadar düzenli NSF sertifikasını yeniliyor.

Hocam öncelikle şunu söylemeliyim, ben işin uzmanı yada sektöründe olan biri değilim. Kendi evime almadan önce geniş bir araştırma yapmıştım ve işin içine kahve demleme de girince araştırmayı biraz abartıp parçalarına kadar inmiştim. O yüzden benim bilgilerim internette herhangi birinin de ulaşabileceği bilgilerle sınırlı. Bu sınırlar çerçevesinde ben olsam Royal Green'den herhangi bir modeli alırdım. Ama bu tavsiye sizi memnun etmeye de bilir, çünkü her markanın her modelini deneyimlemiş biri değilim. İnternetten baktığım kadarıyla marka her parçasına ve filtresine kadar düzenli NSF sertifikasını yeniliyor.
Teşekkür ederim açıklamanız için. Belli yine de ne kadar araştırma yaptığınız, o yüzden bir fikrinizi almak istedim. Piyasada ne olduğu belli olmayan 4-5k lık arıtma sistemleri var, onlardansa açık ara bu picasso modeli diye düşünüyorum zaten.

Geri