Tavsiyem şu yönde olur ve ben de aynısını yaptım zaten. Rain Water ile birlikte yedek olarak kullandığım ikinci bir ucuz arıtıcım vardı. Filtre değişim zamanı geldiğinde ulaşabildiğim tüm AO Smith bayilerini aradım. İlk müşterisi olacakmış gibi sıradan bilgiler istedim. Amaç hangisinin daha ilgili ve alakalı olduğunu ölçmek. Rica edip ekstra iş yaptırabileceğime inandığım bayiye komple sistem alamayacağımı, ilk maliyetin bütçemi aştığını fakat mevcutta kullandığım sistemin içine AO Smith filtreler alabileceğimi söyledim. Onlar da kırmadılar ve cihazımın ölçülerini istediler. Onlardaki uygun ebat filtreler ile toplama bir AO Smith arıtıcı yaptırmış oldum. Siz de yaşadığınız şehirdeki bayileri arayıp şansınızı deneyebilirsiniz.
Bu ara arıtıcı hakkında forumda detaylı bir başlık var. Oraya da bakabilirsiniz. Benim tüm okuduklarımdan edindiğim özet şu şekilde; İçme suyu olarak en iyi arıtıcı kahve, çay için en iyi su olmuyor. Lezzeti güzel ve yumuşak suların çözücülüğü başarılı değil maalesef. Bu yüzden ilk membran filtreden sonra bir çıkış alıp buna kahve için özel mineral filtre ekleniyor. İki tane musluğunuz olmuş olacak, içme suyu için ve kahve için.
1) standart değerler içme suyu anlamında ne olmalı?
Bu tek başına doğru bilgi vermez. Ölçüm yaptığınızda hangi mineralin o TDS değerini verdiğini bilmelisiniz. Mesela kalsiyum harici tüm değerler 0(sıfır) ve sadece kalsiyumdan dolayı ideal TDS ölçümü yakaladınız diyelim, gene en iyi suyu üretmiş olmayacaksınız.
2) içme suyu ve kahve için su aynı özelliklerde değilse bile ikisi içinde kullanılabilecek optimum değer ne olmalı?
Arıtıcıyla optimum değer yakalamak mümkün değil. Ancak Zero Water üretip kendiniz mineralleştirirseniz bunu yapabilirsiniz. Şebekenizden temiz su geldiğindeki değer ile barajlar boşaldığında belediyenin kuyu suyu pompaladığı dönemdeki değer farklı olacaktır.
3) bu beklentileri karşılayacak evde espresso ve filtre kahve makineme de zarar vermeyecek bir marka önerisi olan var mı?
Doğrudan kahve için membran arkasına kullanılabilecek filtre:
- BWT bestmax m premium
- fluux microfilter fx serisi (fx-155 mesela)
İçme suyu arıtan ve kahve için de idare edebilcek sistemler:
- AO Smith'den bütçenizin yettiği herhangi bir model
- Royal Green'den bütçenizin yettiği herhangi bir model
- spring water omnipure serisi