elbatin
Barista
Forumun bir üyesi olarak anket yapılmasına ilişkin olarak bunu paylaşmayı kendime borç bildiğim için yazıyorum. Belki aramızda bilen arkadaşlarımızda vardır ancak, bende kendimce akademik tecrübeme de dayanarak yazıyorum. kahve seçimlerinde yapılan anketlere biraz daha bilimsellik ve kabul edilebilir sonuçlar alınabilmesi ve çıkan sonucun kabul edilip edilemeyeceğine ilişkin olarak akademik camiada yapılan anket mantığına uyumlu hale getirmek istersek şöyle bir çalışma yapılabilir; genel de anketlerde bir evren büyüklüğü dediğimiz kavram vardır ki bu bizim için foruma üye olan kişi sayısı olarak değerlendirilebilir (bildiğim kadarıyla 1750 üyemiz var) bunun devamında kabul edilebilir hata payı (%3, %5, %10) genel itibariyle %5'dir ki (istenilirse değiştirilebilir), güvenilirlik dereceleri vardır (%90, %95, %98, %99) ki bizim için %90 seviyesi yeterli olur diye düşünüyorum. Bu esaslarla baktığımızda örneklem boyutumuzun yani ankete katılacak kişi sayısının; %5 hata payı ve %90 güvenilirlik seviyesinde 235 kişi olması gerekir (%95 için 316, %98 için 414, %99 için 482). Ancak, bu şartlar altında yapılan anketin forumun düşüncesini belli kısıtlar altında yansıttığı söylenebilir. Umarım farklı bir bakış açısı yaratır....
Kahve Kulübü Toplu Alımları Hakkında - ANKET EKLENMİŞTİR -
Arkadaşlar iyi geceler, her ay düzenlediğimiz toplu alımlar üzerinden bir çok öneri, şikayet, dilekler vb. şeyler yazılmakta. Bizler firma tanınırlığı ve butik işletmeciliklerinde ki operasyonlarını ilerletmek üzerine ilerliyoruz tabi anket sonuçları bazen değişkenlik göstermekte. Sizlerden...
Bu konu altına yazarsanız mutlaka değerlendirilecektir.