• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Kahve Alımı ve Tadımı (Sonuç)

Forumun bir üyesi olarak anket yapılmasına ilişkin olarak bunu paylaşmayı kendime borç bildiğim için yazıyorum. Belki aramızda bilen arkadaşlarımızda vardır ancak, bende kendimce akademik tecrübeme de dayanarak yazıyorum. kahve seçimlerinde yapılan anketlere biraz daha bilimsellik ve kabul edilebilir sonuçlar alınabilmesi ve çıkan sonucun kabul edilip edilemeyeceğine ilişkin olarak akademik camiada yapılan anket mantığına uyumlu hale getirmek istersek şöyle bir çalışma yapılabilir; genel de anketlerde bir evren büyüklüğü dediğimiz kavram vardır ki bu bizim için foruma üye olan kişi sayısı olarak değerlendirilebilir (bildiğim kadarıyla 1750 üyemiz var) bunun devamında kabul edilebilir hata payı (%3, %5, %10) genel itibariyle %5'dir ki (istenilirse değiştirilebilir), güvenilirlik dereceleri vardır (%90, %95, %98, %99) ki bizim için %90 seviyesi yeterli olur diye düşünüyorum. Bu esaslarla baktığımızda örneklem boyutumuzun yani ankete katılacak kişi sayısının; %5 hata payı ve %90 güvenilirlik seviyesinde 235 kişi olması gerekir (%95 için 316, %98 için 414, %99 için 482). Ancak, bu şartlar altında yapılan anketin forumun düşüncesini belli kısıtlar altında yansıttığı söylenebilir. Umarım farklı bir bakış açısı yaratır....

Bu konu altına yazarsanız mutlaka değerlendirilecektir.

Bu konu altına yazarsanız mutlaka değerlendirilecektir.
paylaştım, teşekkürler....

Lakto alan dostlardan yorumları bekliyoruz,elim sipariş ver düğmesinde tetikteyim :) İşin içinde Celsius'un yaptığı güzel jest de girince kafalar karıştı biraz ;)
Valla verdik lakto siparişimizi bekliyoruz, bi de degasingi hesaba katarsak 1 hafta beklicez 😄 celsius un atağı sayesinde sadece lakto alabildik zaten, celsius u bekliyoruz 😄

Lakto alan dostlardan yorumları bekliyoruz,elim sipariş ver düğmesinde tetikteyim :) İşin içinde Celsius'un yaptığı güzel jest de girince kafalar karıştı biraz ;)
Bugün saat 16.30 gibi kavurdukları dükkana gitmiştim. Daha kavurma işlemi bitmemişti, yarın gelip alabilirsiniz dediler.

Kolombiya ve Etiyopya kısa sürede ulaştı. Yayında ve yapımda emeği geçenlere teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• 20201216_130155.jpg
    20201216_130155.jpg
    90.5 KB · Görüntüleme: 177
Kolombiya kahvesi bugün elime ulaştı. Çok güzel bir kahve, ayva tadını çok rahat alabiyorsunuz. Worka ve Bensa Diima dan güzel bence. Fiyatida çok uyguna geldi. Kampanya bitmeden 1 kg daha sipariş vericem muhtemelen. Emeği geçen herkese teşekkürler.

lakto fermante Kolombiyayı şimdi çekiyorum değişik güzel bir kokusu var biraz iştah açıcı kahve yıkanmış olarak nitelendirilmiş ama yapı olarak daha çok naturel bir method gibi,
nedense kokusu hafiften baharatlı cips i andırdı bana, demliycem birazdan :)

Demleme sonrası Edit:
Tadı meyvemsi ama çok fazla asidik değil, hoş bir kokusu var paketi açtığımda gelen koku demleme sonrasında da devam ediyor çok fazla denk gelmiyorum paketteki kokunun bardağa yansımasına.
Biraz değişik bir kahve tabi henüz çok erken daha 3 olmuş kavrulalı, şuan beni tam yakalayamadı gerçi bugün 4. bardağım genelde 2 den sonra benim için fazla oluyor belki o yüzden de ısınamamış olabilir. Ama denenmesi gerekir değişik bir lot olmuş farkı hissettiriyor.

Son düzenleme:
Hangi Kolombiya kahvesini begendiniz

Ethiopia Gerba Natural aldım (1 kg). Comandante 24 click, V60, Cafec Traditional, 10 gün degas sonucunda belirtilen notalardan (Nektarin, böğürtlen, reyhan) yalnızca reyhanı (ot) algılayabildim.

Düzenleme: Degas süreci beklediğimden uzun sürdü, 14. gün ve sonrasında çok lezzetli bir kahve içtiğimi söyleyebilirim (nektarin ve böğürtlen hala yok ama olmasına gerek de yok baya hoştu.)

Son düzenleme:
Aras Kargo sağ olsun, tam 3 gündür tekrar tekrar dağıtıma çıkardıkları kargoyu bugün iade olarak yönlendirmişler. Her akşam kargo takip sistemine de alıcı teslim almadı olarak girdiler. Normalde gidip şubeden alırdım ama her gün telefonuma kargo teslim kodu gönderdiler. Ben de dağıtıma çıkardıklarını, şubeye gitsem de kargonun dağıtımda olacağını varsaydım çünkü aynı durum Aras ile 3-4 kere başıma geldi. Kronotrop'un sitesinden iletişim formu doldurdum ama bildiğiniz, daha hızlı olacak başka bir iletişim yöntemi var mı? İade kargosunu tekrar yönlendirirlerse çok iyi olur, zaten yasaklar var. Şehir içi kargonun gelmesi 2 haftayı geçecek.
Salı günü sipariş vermiştim ve not düşmüştüm perşembe kargolar mısınız, şehir dışındayım diye. Sanırım kargolayamazlarmış. Hemen karşıya vermişler ve beklesem 1 günde gelmeyecek olan şey gelmiş. Kargoya ulaşıp iade etmeyin pazartesi alacağım dedim ama pek ümidim yok.

Edit: kargolar 12:00a kadar hizmet veriyormuş ve gidip aldım kahvelerimi. Boşa heyecan yapmışım 🤗

Son düzenleme:
Kahvelerden biri espresso olucaktı, filtre yollamışlar sanırım pakette filtre yazıyor nasıl iletişim kurarım kronotropla var mı mailleri ben sitelerinde dolandım baya bir göremedim

Kahvelerden biri espresso olucaktı, filtre yollamışlar sanırım pakette filtre yazıyor nasıl iletişim kurarım kronotropla var mı mailleri ben sitelerinde dolandım baya bir göremedim

Çok hızlı dönüş yapıyorlar. Benim alımımda da benzer problem oldu. 1 günde hallettiler.

Guatemala Female growers kahvesini ilk 4 demlememde verim alamamıştım hep çözünmemiş ve gövdesi düşük basit bir kahve çıkıyordu. Sonuncuda ilk döküşten sonra sert bir spin yapıp 4 döküşte demledim. Son döküşten sonra da hafif salladım. Demleme 3:10dk civarında bitti. Rengi yine açık oldu ama tadında bariz iyileşme oldu. Tatlı yeşil üzüm karakteristiği ortaya çıktı, gövde biraz kendini toparladı. Genel olarak yine düz bir kahve sanırım ama çözünmeyi arttırıcı değişiklikleri deneyin derim.

Bu alımda Guatemala female growers, kosta rika las lajas ve Ruanda huye kahvelerini denedim kahve başına 6-7 demleme yapmışımdır. Açıkçası kosta rika dışında pek memnun kalamadım. Ruanda'da 6-7 demlemede 1-2 düzgün sonuç alabildim, Guatemala moka pot demlemelerimde nispeten daha iyi fincanlar çıktı v60'a göre. Fakat bunlar dışında kosta rika'yı gerçekten beğendim. Emeğinize sağlık.

Kahvetrip incelemiş, o fiyata değmediğini belirtiyor.
Hay allah iyi ki yazdınız
Bu videoyla karıştırdım sanırım coffeerem in fermente kahvesi ile 🤦🏻‍♀️

Ilk mesajınızı düzenlemenizi veya ek bir not eklemenizi tavsiye ederim. Forumu geriden takip edenleri yanlış yönlendiriyor istemeden de olsa. Kahvenin çıkış tarihini bilmesem @kahvetrip 'i referans alan, fikirlerini dikkate alan ben gibi kahveseverler otomatik olarak kahvenin fiyat performansını düşük algılayabilir.

Teşekkürler.

Geri