• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aralık 2023 - MeetLab - Deneyim ve Reçeteler, Toplu Tadım Etkinligi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Derekb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Timemore slim, hario 100lü poşet, v60 02
Buzdağı hocam.

Standart,
15/240 92c buzdağı
Timemore slim 19c
40s blooming 40 140 240
Sonda karıştırma

Reçetesiyle başlıyorum
Timemore Slim 17 Klik
15 gram kahve - 260 gram su - 90 celsius
100 gram su ile ön demleme (55 saniye bloom)
260'a tamamla.

2:20 bitiş.

Birde böyle deneyin umarım seversiniz :)

Afiyetler olsun :coffee:

Tadım setindeki tüm kahveleri denedim. Hepsi çok güzeldi. Kavurucunun ortaya koyduğu notalara, profillere kendi demlemelerimde ulaşabildim. Emeğinize sağlık.

Brazil Amora

25 gr/400 ml su
Hario 100, hario v60 01
93derece
25 klik(timemore muadil)

100 ml bloom, toplam 3 döküm 400 ml tamamla 2.40sn

Tatlı meyveler hakim, hafif baharatlı bir tadım sundu.

Sakin ama bir miktar tekdüze bir kahveydi. Brezilya kahvelerini fiyat/performans bulurum. Bu da fena değildi. Reçeteyi biraz değiştirip bir tık daha iyi bardaklar çıkartılabilir.

@meetlabcoffee Final touch ile ilgili sorum olacak.
Bu setin içindeki şişeler reçeteleri göz önünde bulundurduğumuzda eşit zamanlarda bitmeyecek.
Tekrar set almak yerine bu biten mineralleri ayrı ayrı temin edebilecekmiyiz? Eğer böyle birşey mümkün olmayacaksa bu ürünü efektif kullanmış olamayacağız sanırım. Umarım buna bir çözümünü vardır :)
@meetlabcoffee merhaba, Daha önce yazdığım bu konu hakkında dönüş yapabilir misiniz? Instagramdan da yazdım ama bir türlü oradan da cevap alamadım.

Slmlar @meetlabcoffee.
Final touch ile ilgili bir sorum olacak. Filtre demlemelerde sorunsuz kullanıyorum. Espresso için merak ettiğim konu şu. Makina Bianca kullanmaktayım su tankları kapasitesi vs. yüksek malum. Bunu düşünerek final touch takviyeli hazırladığım sular tankta bekleyecek bir süre. Acaba minerallerin dibe çökmesi, ppm homojenliğinin kaybolması gibi bir durum olabilirmi ?
Şişeleri de kullanım öncesi çalkalayın tavsiyenizi hatırlıyorum. Bu doğrultuda tankta bekleyen su için ? oluştu bende. Tşk...

Colombia La Loma

25 gr/400 ml su
Hario 100, hario v60 01
92derece
23 klik(timemore muadil)

Güzel kahve. Çok güzel hatta. Mayhoş meyveleri anımsattı bu kahve bana. Böyle dalından düşmüş, hafif kararmış, baygın kokusu olan ama bal gibi meyveler olur ya, öyle. Çekirdek kokusu efsaneydi bu arada. Sütlü Çikolata gibi kokuyordu.

Slmlar @meetlabcoffee.
Final touch ile ilgili bir sorum olacak. Filtre demlemelerde sorunsuz kullanıyorum. Espresso için merak ettiğim konu şu. Makina Bianca kullanmaktayım su tankları kapasitesi vs. yüksek malum. Bunu düşünerek final touch takviyeli hazırladığım sular tankta bekleyecek bir süre. Acaba minerallerin dibe çökmesi, ppm homojenliğinin kaybolması gibi bir durum olabilirmi ?
Şişeleri de kullanım öncesi çalkalayın tavsiyenizi hatırlıyorum. Bu doğrultuda tankta bekleyen su için ? oluştu bende. Tşk...
Güzel soru. :D +1

Slmlar @meetlabcoffee.
Şişelerde yüksek oranda mineral çözeltisi var bu sebeple zamanla çökme olabileceği için kullanım öncesi çalkalama önerilmiş. Ancak makina tankına belirli oranda damla ekleyince çok yoğun bir çözelti olmayacağından çökme de olmayacaktır. Dikkat etmeniz gereken konu, tank hacmine göre 450ml için verilmiş olan damla sayılarını oranlı olarak artırmalısınız. Örneğin tank 5L ise ve Mg 450ml için 5 damla önerilmişse 5x5000/450=56 damla Mg damlatmalısınız.

Şişelerde yüksek oranda mineral çözeltisi var bu sebeple zamanla çökme olabileceği için kullanım öncesi çalkalama önerilmiş. Ancak makina tankına belirli oranda damla ekleyince çok yoğun bir çözelti olmayacağından çökme de olmayacaktır. Dikkat etmeniz gereken konu, tank hacmine göre 450ml için verilmiş olan damla sayılarını oranlı olarak artırmalısınız. Örneğin tank 5L ise ve Mg 450ml için 5 damla önerilmişse 5x5000/450=56 damla Mg damlatmalısınız.
Teşekkür ederim fakat elbette böyle yapıyorum zaten. 10 lt lik pette formülleri 5 lt ye uyarlayıp iyice çalkalayıp tanka. Gerekli ekipmanlarım var elimde ilk fırsatta hazırladığım suyu bekletip üst kısımlardan alarak, sonrasında da karıştırarak kendim de test edeceğim. Firma da sorumu görüp dönüş yapar umarım. Ama açıkçası sadece Mg bile 50 damla, diğer mineralleri de düşünürsek tankta sabit duran bir su için pekde azımsanmayacak miktar kullanmış oluyoruz. Umarım dediğiniz gibi çıkar sonuçlar. Aksi halde sadece filtre demlemelerde kullanabileceğim

Costa Rica Sabana Redonda Milenio(16 Aralık kavrumu)

18/310
Q2 Heptagonal 18.0(54) klik
90c Abant su
Cafec Traditional + V60
70-220-310
45 sn bloom
2:25 bitiş

İlk demlemeyi bu şekilde yapmış bulundum. Bol bol hem reçel hem likör tonlarında fermente çilek ve hafif tart bi asidite ile gerçekten lezzetli bi fincan elde ettim. Çok yüksek beklentilerle girmediğimden beni mutlu eden bir sonuç oldu açıkçası ilk demlemeye göre.

15/255
Q2 Heptagonal 17.0(51) klik
90c Assu
Cafec Traditional + V60
70-17-255
45 sn bloom
2:40 bitiş

İkinci demlemede sadece suyu değiştirip biraz daha süreyi uzatmak için bir tık daha inceye gittim. Biraz daha tatlı ve yukarıda bahsettiğim fermente çilek tatlarının biraz daha açıldığı bir sonuç elde ettim. Bundan sonra bir kere de öğütümde biraz geriye gidip bir tık sıcaklık yükseltmeyi deneyeceğim yakın zamanda. Genel olarak çok beğendiğimi söyleyebilirim.

Jairo Arcila - Papayo - Natural EF2
Yılın ilk kahvesi..
Sitedeki reçete ile demledim ve sonuç şaşırtıcı çok enteresan bir kahve kakule vb tatlı baharatlar çok eğlenceli.

Bu sabah Uludağ Premium su ile Final Touch müdahalesi ekteki formülle demlemesi oldukça zahmetli olan ve bir türlü istediğim sonucu da alamadığım Colombia Monteblanco Gesha'yı demleme kriteleriyle de oynayıp, oldukça ince öğütüm, çoklu döküş biraz daha sıcak su ile tekrar denedim. Aşağıdaki sonucu elde ettim. Kahve sıcak iken oldukça dengeli, aromatik süperdi. Fakat bu çekirdekte soğudukça ortaya çıkan ağız burkan ıspanak yemiş hissi veren o burukluğu alamadım maalesef. Ama tüm denemelerimdeki en iyi Tds ve tadımdı

Ekli dosyalar

• IMG_55090E12D203-1.jpeg
    IMG_55090E12D203-1.jpeg
    54.8 KB · Görüntüleme: 27
Öncelikle herkese huzurlu, sağlıklı ve dingin bir sene dileriz!

Senenin son toplu alımında beraber olmak bizler için gerçekten çok hoştu :sneaky: Bildiğiniz üzere Aralık ayı toplu alım anketine katıldığımız ilk aydı ve katıldığımız ilk ay biz seçildik. Oy verip destekleyen, seven, coşkuyla tüketen herkese sonsuz teşekkürler! 2023 yılı bizim için dolu dolu geçti bunun için minnettarız. Lakin 2024 bambaşka olacak 😌 İlklere imza atmaya ve bambaşka deneyimler sunmaya devam edeceğiz, hem kahve menüsü açısından hem de daha neler neler bir bilseniz.. neyse şu an anlatıp sürprizleri bozmayacağım :censored:

Biz ilklere imza atarken ve bu sektörün daha önce görmediği şeyleri yaparken bizim işlerimizle kendi işleri gibi övünen, sahiplenen, gurur duyan herkese de şimdiden sonsuz teşekkürler!

Umarım 2024 yılı herkese şifa olur, kendinize iyi bakın :coffee:

Emir SARI
Meet Lab Coffee & Roastery

Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
Meet Lab Coffee
Çekirdek: Costa Rica/Vulcan Azul/Gesha
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario V60 Plastik- Cafec Traditional
Öğütüm Detayları: Timemore C3 14 clik (orta v60 seviyesi)
Su Detayları: Uludağ Premium 93°C derece ('Final Touch' Formula (103 ppm)- sitedeki formül)
Toplam Süre: 2:10
Kahve Miktarı: 13:200
Oran: 1/15
Kavrum Tarihi: 30.11.2023
Demleme Basamakları: 60-200

Tadım Detayları:
Oranlar aynı olmasa da sitedeki tarife göre Uludağ Premium su alıp Final Touch ile hazırladım. Vakumlu paketlerde yeterli degassing olmaz diye düşünüyorum, bu sebeple kenarından küçük bir kesikle hava kanalı açtığım paketti. En baskın tat marzıpandı.

Geri