• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aralık 2023 - MeetLab - Deneyim ve Reçeteler, Toplu Tadım Etkinligi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Derekb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ethiopia Ajere​

demledim şimdi. Cmd ile 16 yazılmış bende Kinu'nun (380-400 mikron) v60 için en düşük, Espresso için de en kalın olabilecek derecesiyle girdim çekirdeklere 20gr çekirdek 1:16 oran 320 hedefledim. Cmd ye göre kendimi kalibre etmeye çalışıyorum bu aralar :) Reçetede süre 3:10 civarı yazıyordu hadi 4-4:30 arası sürmesini beklerdim ama kalita son döküşte tıkandı demleme epey uzun sürdü 6dk. Ona rağmen asidite düşük, gövde dengeli aftertaste ağzımda kalan o keyifli tat epeydir devam ediyor :p yeşil çay olunca epey merak etmiştim çay müptelası olarak bu haliyle bile sevdim 15 gr aeropress ile denerim, kalınlığı arttırmayacağım ama aynı tutacağım.

Kavurucu: meetlabcoffee
Çekirdek: Costa Rica Hacienda Sonora
Öğütüm Detayları:
Kinu 3.4.0
Su Detayları: Nestle Pure Life
Toplam Süre: 3:05
Kahve Miktarı: 20
Oran: 1:15
Kavrum Tarihi: 26-12-2023

Demleme Basamakları : B75 - kalita 185
100 (50sn)- 100 (1.40)- 100-(finish 3:05)
9 saniye ilk blooming
Aslında La Lomnayi denemek için kutuyu açtım, baktım ki Sonora'nin vakumu kaçmış o zaman ilk bundan basliyim dedim. Epey kuruydu kavrumdan sonra 15. Gün bugün, paketi açınca çok güzel baharatsi çiçeksi kokular burnuma geldi. Hava muhalefetinden dolayı Uludağ premium almaya gidemedim :( Pure life ile idare ettim.

Tadım Detayları: Burunda üzüm, pekmez çiçek kokuları, damakta pekmez, eriksi ekşilik, erik üzüm diyebilirim. Asidite düşük diyeceğim ama pekmez tadi öyle bir var ki aftertaste de kararsız bıraktı kısa diyeceğim. Bir bardak daha denediğimde sanırım oranı arttırıp pekmez tadını daha dengeli bir seviyeye getirmeyi deneyebilirim. Kim bilir 1:17 nasıl olur? Ferah, yumuşak bir kahve, kokusu güzel fakat benim sürekli içerim dediğim bir kahve değil.
Teşekkürler
Bunu 1:17 denedim, aeropress yaptım kalınlık aynı kaldı o baskın pekmez tadını atlattım daha dengeli bir kahve oldu. Sürekli içmem demiştim ama kokusu bile kendini aratmadı desem yalan olmaz :) Yeni yıl paketinde ki Costa Rika'yı acayip merak ettim, emde anaerobic, honey

Çekirdek: Colombia Tablon de Gomez
Öğütüm Detayları: Kinu Simplicity 2.8.0
Su Detayları: Hayat Su - 95 derece
Toplam Süre: 3:25 dk
Kahve Miktarı: 25 gr
Oran: 1:17
Kavrum Tarihi: 26-12-2023

Demleme Basamakları : B75 - kalita 185 = 120 (1dk) - 250(2dk) - 425ml (finish 3:25dk) Tadım setindeki tek yıkanmış kahve.
Burunda sümbül, çiçeksi kokular damakta bilemedim. Tatlı bir kahve, epey ekşi, asidite yüksek, kalıcılık orta, düşük. Son bir tadımlık kaldı onu da oran düşürüp denerim.

Çekirdek: Ethiopia Ajere
Öğütüm Detayları: 1ZPRESSO Q2 17(51) click
Su Detayları: Abant su, 95°C
Toplam Süre: 1:50
Kahve Miktarı: 16:256
Oran:1/16
Kavrum Tarihi: 25.11.2023

Demleme Basamakları: 80-256 continuous flow

Çekirdek: Colombia La Loma
Öğütüm Detayları: Kinu Simplicity 2.5.0
Su Detayları: Hayat Su - 91 derece
Toplam Süre: 2:20 dk
Kahve Miktarı: 15 gr
Oran: 15:250
Kavrum Tarihi: 24-12-2023
La loma yı sonunda denedim ama bunu saymıyorum, aeropress ile yaptım fazla vaktim yoktu. 40 saniyede suyu doldurdum 20 saniye karıştırdım, sonra biraz bekleyip yavaş yavaş bastım. Ekişiliğinden epey bahsedenler olmuş ama hafif bir ekşilik hafif bir acılık dengeli bir kahve cıktı ama aromaları alamadığım için beceremedim dedim. kalitayla deneyince tekrar aroma tarif etmeye çalışırım. Bir de kakoa nibi hiç yemedim nasıl bir tadı var bilmiyorum. kahvenin etiketinde epey bir aroma yazılmış. Damakta kalan meyvemsi bir tatlılık mayhoşluk var ama ben anlayamıyorum belki cennet hurması dedikleri bu mayhoşluktan geliyordur. Her şeye rağmen bu bardaktaki kahveme göre hem asidite hem tatlılık hem bitter dengeli bir sekilde damağımda hissedildi, gövde düşük, kalıcılık kısa sonuç olarak keyifliydi

Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
Meet Lab Coffee
Çekirdek: Costa Rica/Volcan Azul/Gesha
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario V60 Plastik- Cafec Traditional
Öğütüm Detayları: Timemore C3 14 clik (orta v60 seviyesi)
Su Detayları: Uludağ Premium 93°C derece
Toplam Süre: 2:15
Kahve Miktarı: 13:200
Oran: 1/15
Kavrum Tarihi: 30.11.2023
Demleme Basamakları: 60-120-200

Tadım Detayları: Son 25 gramlık vakum paketinin yarısını bugün uludağ premium suya final touch katmadan denedim ve asıl aradığım badem ezmesi aromalarına sonunda ulaştım. 8 bardaklık 100 gram kutunun 7.denemesinde olmasına üzülsemde son bardağın tadını da yarın çıkartıcam :) Vakumlu paketlerde yeterli degassing olmayabilir diye geçen hafta kenarından biraz kesmiştim. deneme setiyle birlikte Meet Labın bence en iyi kahvesiydi. EK olarak Buzdağı suya alternatif olarak Uludağ Premium su da gayet iyi bir suymuş, öğrenmiş oldum.

Monteblanco Gesha için reçetesi olan var mıdır?Sitedeki reçete ile kavrumun 26. gününde ancak çiğ,çimensi tatlar bir türlü geçmiyor.Döküş basamagi arttırdım öğütümü incelttim,debi düşürüp süreyi uzattim.En başta az mı çözdüm diyordum ama en sonunda acı ve çiğ bir çıktı alınca galiba daha fazla degass istiyor olabilir diye düşünüyorum.Bir öneriniz var mıdır? @meetlabcoffee

Monteblanco Gesha için reçetesi olan var mıdır?Sitedeki reçete ile kavrumun 26. gününde ancak çiğ,çimensi tatlar bir türlü geçmiyor.Döküş basamagi arttırdım öğütümü incelttim,debi düşürüp süreyi uzattim.En başta az mı çözdüm diyordum ama en sonunda acı ve çiğ bir çıktı alınca galiba daha fazla degass istiyor olabilir diye düşünüyorum.Bir öneriniz var mıdır? @meetlabcoffee
Selamlar Okan bey, 26 gün gayet ideal aslında. Sitedeki reçeteyi aynen uygulayıp su derecenizi 98 celcius olarak güncelleyip tekrar dener misiniz? Bu kahve çok çok açık bir kavrum çünkü , çözmek biraz çaba istiyor.
Birde hangi suyu ve su değerlerin kullanıyorsunuz acaba ?

Selamlar Okan bey, 26 gün gayet ideal aslında. Sitedeki reçeteyi aynen uygulayıp su derecenizi 98 celcius olarak güncelleyip tekrar dener misiniz? Bu kahve çok çok açık bir kavrum çünkü , çözmek biraz çaba istiyor.
Merhabalar,bugün mutlaka deneyeceğim.Recete 95 derecede çekirdeğin tatliligini,limonun çok belirgin olduğu sitrik karakterini ortaya çıkarıyor ancak %10 da olsa çiğ,çimensi koku ve tatlar mevcuttu fincanda.Su henüz değiştirdiğim bir parametre değil,tadını beğendiğim,diğer kahvelerinizi de denedigim yerel bir su markasi(Tekir) kullanarak yaptım demlemeyi.İlginiz ve yardiminiz için teşekkür ederim,keyifli çalışmalar dilerim @meetlabcoffee Emir Bey 😊

Çiğ olarak tanımlayabileceğim aroma ve tatlar 98 derece 2:00-2:10 demleme süresinde %2-3 lere düştü diyebilirim.Artik nerede duyumsanmaktan çok seziliyor,keyifli bir demleme oldu ama sectigim kalınlıkta (K-Max 68 klik) gövde ve tatlılık önceki demlemelerde göre düşük kaldı.Tahminim en iyi deneyimi 63-66 klikler arasinda elde edeceğim.

Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
MeetLab
Çekirdek: Kolombiya Monteblanco Gesha
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario V60 Plastik Cafec TH-3
Öğütüm Detayları: 1zpresso K-Max 64 klik
Su Detayları: 97°
Toplam Süre: 2:10
Kahve Miktarı: 15
Oran: 15/240

Demleme Basamakları:
70-140-240(sitedeki reçete) (Demleyiciyi iyice ısıttığınızdan emin olmanızı öneririm, ısı kaybetmek istemeyeceğiniz türden bir çekirdek)
Tadım Detayları: Kahveye dair en dengeli sonucu bu parametrelerle elde ettim,parlak,sitrik bir asidite,şurubumsu bir gövde ile gayet tatlı bir çıktı elde ettim.Tadım sonrasi lezzet orta-uzun,damağı kaplıyor.Herhangi bir çiğ tat,aroma barındırmayan bitterlikten uzak bir çıktı oldu,dolu dolu limon lezzeti var,gövde ve tatlılık bu lezzeti destekleyince içimi çok keyifli hale geliyor.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Bugün itibariyle bütün yeni yıl kutusunu bitirmiş bulunuyorum bütün kahveler ile ilgili fikrimi paylaşayım.

Colombia - Elkin Guzman - Catiope - Natural Hydro Honey: Seti bu kahvenin notalarını okuduğumdaki heyecanla aldım diyebilirim en merak ettiğim kahveydi fakat tatlar bi türlü ortaya çıkmadı ne yaptıysam sönük ve düz bir kahve oldu. Kötü değildi fakat benim açımdan malesef beklentiyi karşılayamadı :(

El Mirador - Caturra & Catuai - Anaerobic Honey: Neredeyse tarçın infüze gibi hem kuru hem yaş kokuda tarçın çok güçlü geliyordu. Bu tatları arayanların başını döndürebilecek türden, kaliteli olduğunu hissettiren bir kahve. Ben 2. Ve 3. Demlemelerimde tarçının arkasındaki mangoyu arayarak geçirdim 😂

Weimar Lasso - Chiroso Bourbon - Anaerobic Washed : Bu kahve notaları kusursuz bardakta bulabileceğiniz bence yine yüksek kalitelerde. Ben 2 filtreden sonra son 20 gramı espresso yaptım (yine başlıkta paylaşmıştım) çok güzel bir çıktı oldu espressoda bal kabağı notası bayağı hoşuma gitti.

Villa Betulia - Pink Bourbon - Washed EF2 : Bu çekirdek ile ilgili yorum yapmak istemiyorum malesef 😑

Colombia - Jairo Arcila - Papayo - Natural EF2 : Bu çekirdeği de ne kadar övsem az kalır daha önce hiç deneyimkemediğim türden bir kahveydi harika tatlar aldım. Gövdesi yüksek başlayıp bardak sonuna doğru giderek azalarak nereyse bitiyor. İlk yudumdan son yuduma kadar ilginç ve çok mutlu eden çıktılar aldım. Bence setin uzak ara en iyisi idi.

Sonuç olarak bu deneyim paketi için teşekkür ediyorum 🙂 @meetlabcoffee

Son düzenleme:
Bugün itibariyle bütün yeni yıl kutusunu bitirmiş bulunuyorum bütün kahveler ile ilgili fikrümi paylaşayım.

Colombia - Elkin Guzman - Catiope - Natural Hydro Honey: Seti bu kahvenin notalarını okuduğumdaki heyecanla aldım diyebilirim en merak ettiğim kahveydi fakat tatlar bi türlü ortaya çıkmadı ne yaptıysam sönük ve düz bir kahve oldu. Kötü değildi fakat benim açımdan malesef beklentiyi karşılayamadı :(

El Mirador - Caturra & Catuai - Anaerobic Honey: Neredeyse tarçın infüze gibi hem kuru hem yaş kokuda tarçın çok güçlü geliyordu. Bu tatları arayanların başını döndürebilecek türden, kaliteli olduğunu hissettiren bir kahve. Ben 2. Ve 3. Demlemelerimde tarçının arkasındaki mangoyu arayarak geçirdim 😂

Weimar Lasso - Chiroso Bourbon - Anaerobic Washed : Bu kahve notaları kusursuz bardakta bulabileceğiniz bence yine yüksek kalitelerde. Ben 2 filtreden sonra son 20 gramı espresso yaptım (yine başlıkta paylaşmıştım) çok güzel bir çıktı oldu espressoda bal kabağı notası bayağı hoşuma gitti.

Villa Betulia - Pink Bourbon - Washed EF2 : Bu çekirdek ile ilgili yorum yapmak istemiyorum malesef 😑

Colombia - Jairo Arcila - Papayo - Natural EF2 : Bu çekirdeği de ne kadar övsem az kalır daha önce hiç deneyimkemediğim türden bir kahveydi harika tatlar aldım. Gövdesi yüksek başlayıp bardak sonuna doğru giderek azalarak nereyse bitiyor. İlk yudumdan son yuduma kadar ilginç ve çok mutlu eden çıktılar aldım. Bence setin uzak ara en iyisi idi.

Sonuç olarak bu deneyim paketi için teşekkür ediyorum 🙂 @meetlabcoffee
Benzer bir deneyim yaşadığımı görmek güzel.

Demlerken bütün kuvuruculara sormak istedim bir soru geldi aklıma: aslında yüksek puanlı çekirdekten bekletilerimiz ne olmalı?

New Year Box - Costa Rica El Mirador

Bu çekirdeği geçen sene 2 farklı kavurucudan (William's ve Tin) içmiştim ve tabiri caizse hastası olmuştum. Nitekim Meetlab'de de sonuç değişmedi yine çok beğendim. Benim gibi tarçın seviyorsanız bayılacağınız ama sevmiyorsanız nefret edebileceğiniz bir kahve, ortası olacağını sanmıyorum.

Vakumu kestikten sonra sürekli paketi kokladım öyle hoş bir kokusu var, buram buram tarçın kokuyor. Bir ara McDonald's da tarçınlı donut satılıyordu, onun kokusuyla birebir. Tabii bu koku tada da yansıyor, çok baskın tarçın arkadan da hafif tropik meyve tatları geliyor.

Yukarıda @Baki beyin de dediği gibi tarçın infüze dense inanacağım bir kahve.

50g Costa Rica - El Mirador - Caturra & Catuai - Anaerobic Honey
Tarçın anacım tarçın buram buram tarçın paketi açınca çok hoş kokuyor sanki önümde bir pasta varmışta onu kokluyormuş gibi
oran 20:340 Kinu 3.5.0 kalınlık biraz iri grindledim 85ml+90ml+165ml total time 3m30s
Bu arada havuçlu cevizli kekte bile tarçına tahammul edemeyen biriyim, ilk yudumda aromatik bir tat geldi ne bu derken tarçın kaldı sonra başka aroma alamadım, demleme önerisi varsa alırım kalanla 2 deneme daha yapabilirim

Çekirdek: Colombia Tablon de Gomez
Öğütüm Detayları: Timemore C3 15 click
Su Detayları: Abant Su - 94 derece
Toplam Süre: 2:20 dk
Kahve Miktarı: 15 gr
Oran: 1:16
Kavrum Tarihi: 22-12-2023

50 ml ön demleme
35. Sn den itibaren yavaşça 240 ml'e tamamladım.
Notalar konusunda zayıfım ama benim için çok ketifli bir kahve oldu.
Asiditesi orta ve altı. Tatlılık ön plandaydı. Bir fincan daha içmek istedim. Pazar günümü keyiflendirdi.

Ethiophia Ajere...

Tamamını espresso ile tükettim. Kalibresiyle, demlemesiyle, içmesiyle hiç yormayan, harika bir çekirdek. İlk öğütümde de inceliği tutturunca hiç ziyan olmadı. Bazen aldığımız çekirdeklerin yarısı kalibrede heba oluyor.

Klasik oranlarla, 3 farklı suyla, 3 farklı sepette denedim. Hepsinde de çok temiz içimliydi. Tatlı bir çiçeksilik arkasında eşlik eden bir gövdesi var. Kokusu hoş...

10/10.

Tablon De Gomez(13 Aralık kavrumu, vakum daha 4 gün önce açıldı, ağzı elektrik bandıyla kapatılmış vakum paketiyle başka bir kokusuz, zipli ve valfli pakette muhafaza ediyorum)

İlk demleme(4 gün önce):

18/310
95c Pirsu
Q2 Heptagonal 22.0(66) klik
V60 + Cafec Traditional
60-310
45 sn bloom
2:05 bitiş

İkinci demleme:

18/310
95c Kaltun su
Q2 Heptagonal 19.0(57) klik
V60 + Cafec Traditional
60-210-310
45 sn bloom
2:20 bitiş

Setten üçüncü, alım genelinde denediğim dördüncü kahve. Genel olarak memnun kaldım şu ana kadar ama bu kahve nedense pek çalışmadı bende. Kavrumdan olabilir, benden olabilir bilmiyorum ama bitişte çok tatsız bi acılık var. Bir sonraki demlemede biraz daha düşük sıcaklık denemeyi düşünüyorum. Genel olarak meetlab kahvelerinde çalışan sulardı kullandıklarım. Onun dışında normalde sevebileceğim tipten güzel bi beyaz üzüm asiditesi var gibi, umarım son demlemede bir şeyler dengelenir.

Ajere(16 Aralık kavrumu, ilk demleme)

18/310
90c Pınar Madran + 2M 3K 1P formül(350 ml için)
Q2 Heptagonal 17.1(52) klik
V60 + Cafec Traditional
60-210-310
45 sn bloom
3:05 bitiş

Şu ana kadar setteki favorim açık ara Ajere oldu. O kadar sevdim ki 250 gr hatta kiloyla alınırmış gerçekten. Çaysı gövdeli, oldukça ağız sulandıran bir asidite ve mandalinamsı bir narenciye tatlılığıyla oldukça canlı ve tatmin edici bir sonuç elde ettim. Sürekli içilebilecek bi kahve.

Geri